Veza-brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dudlov

#76 Re: Veza-brak

Post by dudlov »

Meni je ovo smiješno. Zašto?
Evo dva primjera:
1.niko ne poznaje dotično dvoje
2.lako je tuđim k....m gloginje mlatit

Curo draga, izađi sa kakvom jaranicom, valjda je imaš, koja poznaje tebe i njega...pa otvoreno porazgovarajte. Poslao bih ti broj, na PP, jedne žene ali kad čitam koliko si zapela brak pa brak, bolje je nek vrijeme odradi svoje. U tvom slučaju, budućnost znati, prije nego se desi što se desiti mora, nije baš pametno.
blind_mind

#77 Re: Veza-brak

Post by blind_mind »

Jao jadan,pardon jedan,stvarno si mi spustio da se prosto crvenim..:D Neću ti ništa reći,čisto zato da se ne spuštam kako je neko već rekao na tvoj jadni nivo,samo ću reći treba gledati ko priča,a ne šta..Ti mene apsolutno ne poznaješ,niti shvataš o čemu je ovdje riječ niti ja imam interesa da ti to shvatiš niti da bilo šta komentarišeš...I ti bi se i kad o tim životinjama pričaš trebao stidjeti..Što kažu gori si vjeruj hajvan ti... Zato :run: s ove teme,jer nisi nikako poželjan..I dosta od mene za tebe,ionako sam dovoljno svojih riječi poklonila nekome poput tebe kakve god bile...

Eh sada,vjerujte,meni nije cilj samo brak kako sam i prije rekla,lako se udati,više je to strah šta nosi sutra,jer ga volim..Ali upravu ste,treba živjeti dan za danom,raditi na tome da bude bolje,pa nek nam je samo Bog na pomoći..:)
Troll_Happens

#78 Re: Veza-brak

Post by Troll_Happens »

blind_mind wrote:Jao jadan,pardon jedan,stvarno si mi spustio da se prosto crvenim..:D Neću ti ništa reći,čisto zato da se ne spuštam kako je neko već rekao na tvoj jadni nivo,samo ću reći treba gledati ko priča,a ne šta..Ti mene apsolutno ne poznaješ,niti shvataš o čemu je ovdje riječ niti ja imam interesa da ti to shvatiš niti da bilo šta komentarišeš...I ti bi se i kad o tim životinjama pričaš trebao stidjeti..Što kažu gori si vjeruj hajvan ti... Zato :run: s ove teme,jer nisi nikako poželjan..I dosta od mene za tebe,ionako sam dovoljno svojih riječi poklonila nekome poput tebe kakve god bile...

Eh sada,vjerujte,meni nije cilj samo brak kako sam i prije rekla,lako se udati,više je to strah šta nosi sutra,jer ga volim..Ali upravu ste,treba živjeti dan za danom,raditi na tome da bude bolje,pa nek nam je samo Bog na pomoći..:)
matora shut up :dance:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#79 Re: Veza-brak

Post by ladyblue18 »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» Jedan001

14 dana

djevojka26

#80 Re: Veza-brak

Post by djevojka26 »

Incub wrote:
Op3r4t0r wrote:
blind_mind wrote:Znam da sličnih tema ima more,ali svaka je opet priča za sebe.Moj problem je što ja mislim da mi moj nik odgovara ili se bar pravim da je tako.
S dečkom sam u dužoj vezi,a ne vidim brak uskoro.Ni zaručili se još nismo,a svaku priču o svemu vezanom za to uvijek iniciram ja.On kaže kako još nije finansijski i materijalno spreman,kako mu daje da završi još godinu faksa koja mu je ostala,pa da i stabilniji posao nađe...A ni veza nam nije baš stabilna...Imamo po gotovo 28. godina i,za razliku od njega,nije mi sad zahvalno čekati nekoga toliko.Ni malo mi ne bi smetalo da znam da ću dočekati,ali...Volim ga previše,toliko da druge dečke koji možda imaju afinitete poput mene jednostavno ignorišem.
Bojim se da ću biti povrijeđena,u tim godinama,dok se oporavim,pa teže je tada i nekog normalnog naći...Jer,iskreno,sve mi je to sumnjivo.Pa kažem sebi sve je to moja paranoja,jer ga volim previše,ali problem ipak postoji.Šta vi mislite o svemu?
Standardno, vuci ce te do tridesete, mozda 29-te, onda ce te ostaviti i zamjeniti za par godina mladju, 4-5 godina mladju, nju ce ozeniti, a ti ces biti stara udavaca vrlo aktiva na temi presle preko 30 a jos neudate, eto. 8-)
Sve fino ukratko objasnjeno, samo sto istina boli
DA, tako ti je, nažalost...
djevojka26

#81 Re: Veza-brak

Post by djevojka26 »

kadinica wrote:Izgovor samo.

Ako voliš nekoga, gledaš sve načine da budeš sa tom osobom, da se što prije osamostališ, zaposliš, da imate svoj život.
Ako su već godine prošle, a on ništa od toga nije poduzeo, nema tu selameta. Vrijeme prolazi, njemu se poslije lako oženiti, a tebi?

Ako imate neke osnovne uslove (mogućnost života u zajednici, podstanarski stan) i makar neki izvor prihoda, onda nemate ni prepreku za početak zajedničog života. Nafaka se povećava u braku i ljudi su u mogućnosti sve ostvariti ako žele porodicu.
Meni se ipak čini da on to ne želi. S obzirom da čeka da nešto stekne, znaj da se to neće nikad desiti, jer će vam uvijek faliti "nešto". Nemoguće je skućiti se za 2-3 godine, imati auto, a pri tome ne oskudjevati u svakodnevnici. Znači, uz zajednički cilj sve se može, a ako nema cilja, onda nemaš šta ni čekati sa njim.
I s ovim se slažem, očito on to ne želi, niti mu je uopšte palo napamet obzirom da tvoju priču okrene na zezanciju. U suprotnom ako već vezu smatra ozbiljnom i želi provesti s tobom ostatak života, uključivao bi se u razgovor i sklapao kombinacije različite. Suoči se sa realnošću ma koliko surova bila
JOHNNYJUVE

#82 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

e o ovome će ti taj lik teško otovoreno progovoriti :) zašto?

evo reći ću ti... njemu je lijepo s tobom, sviđaš mu se... u sebi zna da ipak to neće ići... zašto?
e pa on planira završiti fax, imati veću platu, kupiti BMW-a i napraviti kuću a u međuvremenu vozati u bengi poznatije sarajevske ... cure
ako mu nesto ne uspije ti si tu...
ima u planu i da oženi se , ali prvo da se sihoda jer ipak mu je 27 a još faks nije zavrsio, niti je BMW-a imao a još najgore je to što nije vodao one "poznatije"...

HOĆEŠ DA TI KAŽEM KAKO JA TO ZNAM...?
e i ja sam ti ovakav bio, imao djevojku 2,5 godine, super nam bilo, nikad je prevario nisam, imao sam tad JADAN posao ona imala super posao i zavrsen fakultet... nije bila nesto prelijepa , i to stvarno nisam gledao... al sam bio još"mlad" da mislim o braku a ona je to uvijek forsirala... nekad mi se ta ideja lijepa činila al onda slika u glavi... ja zavrsio faks, vozam dobro auto, kuća fazoni... i?
evo sad to sve imam, i kajem se ... ne zbog te djevojke, to je davna proslost, kajem se sto sam tako gledao zivot iskrivljeno... ako i on ima neki posao, ako imas ti posao, ja ne znam sta on hoce? osim ako naravno ne liči na mene NEKAD ;)
djevojka26

#83 Re: Veza-brak

Post by djevojka26 »

JOHNNYJUVE wrote:e o ovome će ti taj lik teško otovoreno progovoriti :) zašto?

evo reći ću ti... njemu je lijepo s tobom, sviđaš mu se... u sebi zna da ipak to neće ići... zašto?
e pa on planira završiti fax, imati veću platu, kupiti BMW-a i napraviti kuću a u međuvremenu vozati u bengi poznatije sarajevske ... cure
ako mu nesto ne uspije ti si tu...
ima u planu i da oženi se , ali prvo da se sihoda jer ipak mu je 27 a još faks nije zavrsio, niti je BMW-a imao a još najgore je to što nije vodao one "poznatije"...

HOĆEŠ DA TI KAŽEM KAKO JA TO ZNAM...?
e i ja sam ti ovakav bio, imao djevojku 2,5 godine, super nam bilo, nikad je prevario nisam, imao sam tad JADAN posao ona imala super posao i zavrsen fakultet... nije bila nesto prelijepa , i to stvarno nisam gledao... al sam bio još"mlad" da mislim o braku a ona je to uvijek forsirala... nekad mi se ta ideja lijepa činila al onda slika u glavi... ja zavrsio faks, vozam dobro auto, kuća fazoni... i?
evo sad to sve imam, i kajem se ... ne zbog te djevojke, to je davna proslost, kajem se sto sam tako gledao zivot iskrivljeno... ako i on ima neki posao, ako imas ti posao, ja ne znam sta on hoce? osim ako naravno ne liči na mene NEKAD ;)
:-) za sve je krivvv BMMMWWWWW-WW :thumbup:
JOHNNYJUVE

#84 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

vjeruj da je tako, on, kao ni ja tad , nije prozivio taj neki period da ispuni te neke hirove, vidi šansu u tome kad zavrsi faks ... pa da iskoristi tih par godina za te stvari prije braka...

naveo sam BmW ONAKO kao sinonim neki za tu mladost :) ako mene pitaš ja sam tad bio lud za Alfa Romeom 159 :mrgreen: :mrgreen:

no sve to prođe, samo je kod B-M problem sto taj lik dok sve ovo ostvari treba mu mozda 3-4 godine, a Bgm tad će i ona vjerovatno ohladiti.. a onda nije to to :=)
djevojka26

#85 Re: Veza-brak

Post by djevojka26 »

JOHNNYJUVE wrote:vjeruj da je tako, on, kao ni ja tad , nije prozivio taj neki period da ispuni te neke hirove, vidi šansu u tome kad zavrsi faks ... pa da iskoristi tih par godina za te stvari prije braka...

naveo sam BmW ONAKO kao sinonim neki za tu mladost :) ako mene pitaš ja sam tad bio lud za Alfa Romeom 159 :mrgreen: :mrgreen:

no sve to prođe, samo je kod B-M problem sto taj lik dok sve ovo ostvari treba mu mozda 3-4 godine, a Bgm tad će i ona vjerovatno ohladiti.. a onda nije to to :=)
a vjerujem ti, nego ja se nasmija što spomenu BMWW :) ma bolje sve od BMWW :D
a što se tiče B-M sve je jasno, momak jednostavno duboko u sebi zna da to nije to
JOHNNYJUVE

#86 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

i ja mislim.. i još nešto je bitno spomenula ne znam je li ko prijetio , a to je da su i jedno i drugo upoznali roditelje međusobno, pa su ih "punac" i punica i svekar i svekrva plaho zavolili... e jaranice tu si se zeznula, sad je taj bunar još dublji i mislim da ti to otežava stvar bar 30% ;)
to se radi kad si sigurna da je to TAJ, pa ga upoznas sa roditeljima.. bar su mene tako odgojili

nego, ostaje ti samo jedno, ozovi ga na "kafu" i reci mu stvari stoje ovako i ovako..
hoću
-sigurnost
-brak sa tobom
-djecu sa tobom

na tebi je da mi
-kazes sta ti hoces
-da mi kazes sta osjecas prema meni iskreno
- da mi ne lazes
-da me ne zavlačiš

uz to mu reci da i ako zeli da prekinete vezu to cete uraditi na ljudski nacin... nemojte biti "slonovi" :)
ako kaze da te shvata i da zeli sto i ti , reci mu da moze, neka zavrsi fakultet i onda brak.. ;)

sve ostalo je samo filozofija, zavlačenje i komplikovanje i onako komplikovane situacije :)
djevojka26

#87 Re: Veza-brak

Post by djevojka26 »

JOHNNYJUVE wrote:i ja mislim.. i još nešto je bitno spomenula ne znam je li ko prijetio , a to je da su i jedno i drugo upoznali roditelje međusobno, pa su ih "punac" i punica i svekar i svekrva plaho zavolili... e jaranice tu si se zeznula, sad je taj bunar još dublji i mislim da ti to otežava stvar bar 30% ;)
to se radi kad si sigurna da je to TAJ, pa ga upoznas sa roditeljima.. bar su mene tako odgojili

nego, ostaje ti samo jedno, ozovi ga na "kafu" i reci mu stvari stoje ovako i ovako..
hoću
-sigurnost
-brak sa tobom
-djecu sa tobom

na tebi je da mi
-kazes sta ti hoces
-da mi kazes sta osjecas prema meni iskreno
- da mi ne lazes
-da me ne zavlačiš

uz to mu reci da i ako zeli da prekinete vezu to cete uraditi na ljudski nacin... nemojte biti "slonovi" :)
ako kaze da te shvata i da zeli sto i ti , reci mu da moze, neka zavrsi fakultet i onda brak.. ;)

sve ostalo je samo filozofija, zavlačenje i komplikovanje i onako komplikovane situacije :)
Vjerovatno je već razgovarala s njim, dugo je nemma na forumu, bilo bi dobro da nam javi šta se u međuvremenu desilo i kakv je ishod...
B-M iščekujemo te :-?
JOHNNYJUVE

#88 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

možda se i udala :sax:
staradis

#89 Re: Veza-brak

Post by staradis »

Ne znam bgm mogla bi nam svoj slucaj malo detaljnije objasniti.
Meni jedino smeta kada kazes to 28 godina kao da je to nesto,granice se svuda pomjeraju pa tako i kod nas 28 godina generalno nije puno.

Jos ako studiras minimalno ti treba 24 da zavrsis faks pa jedno 2 godine da nadjes neki normalan posao znaci imas 26 godina i sta odmah se zeniti.
djevojka26

#90 Re: Veza-brak

Post by djevojka26 »

JOHNNYJUVE wrote:možda se i udala :sax:
može biti :-D hajd hairli
B-M javiiiiiiii se, pa da zakljucimo i ovu temu
JOHNNYJUVE

#91 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

djevojka26 wrote:
JOHNNYJUVE wrote:možda se i udala :sax:
može biti :-D hajd hairli
B-M javiiiiiiii se, pa da zakljucimo i ovu temu
:lol: B-M sad na medenom mjesecu :D :D 8-)

Edit: ima "jaganjac" extra "epizodu" o ljubavi... :lol: :lol: :lol:
JOHNNYJUVE

#92 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

staradis wrote:Ne znam bgm mogla bi nam svoj slucaj malo detaljnije objasniti.
Meni jedino smeta kada kazes to 28 godina kao da je to nesto,granice se svuda pomjeraju pa tako i kod nas 28 godina generalno nije puno.

Jos ako studiras minimalno ti treba 24 da zavrsis faks pa jedno 2 godine da nadjes neki normalan posao znaci imas 26 godina i sta odmah se zeniti.
ne čini ti se sad, al kad dobiješ dijete sa 35 pa onda uđeš u "godine" a dijete tek u pubertetu pa ti odu živci... malo je to teže ;)

mnogo je lakše kad se krene od neke 25. do 29. godine, onda ima vremena za sve ...
rum_plocica

#93 Re: Veza-brak

Post by rum_plocica »

Ukoliko imate bilo kakav posao, i ako imate gdje živjeti (npr. kod njegovih roditelja) i ako vas roditelj mogu malo pogurati, ženite se i počnite graditi zajednički život... nista nemate od vodanja 1000 godina.. a i onaj novac koji trenutno zaradite, vjerovatno potrošite na gluposti.

Uz ljubav, volju i malo para sve je moguće... Sve ostalo je izvlakuša, priča mekušaca koji te samo zavlači. Muškarac treba lupiti šakom od stol, i reći bićeš moja, ženit cemo se i graditi život skupa pa kako dragi Bog da. Danas ih je malo takvih... uglavnom su kukavice. Ja sa kukavicama ne bih ni stupala u brak, a još manje ih prisiljavala na isti.

Najbolje da otvoreno porazgovaraš s njim o zajedničkim planovima, budućnosti, pitaj ga gdje se vidi za 1-2-3 godine, , kako da to ostvarite...ali nemoj navaljivat da te ženi ili postavljat ultimatum.. već samo vidi da li uopšte razmišlja o budućem zajedničkom životu i da li radi sve što je u njegovoj moći da to što prije ostvarite.
Ukoliko ne pokaže ni trunku interesa za planiranje zajedničkog života, onda ne znam... ja bih ga odjebala.
JOHNNYJUVE

#94 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

:lol: :lol: :lol: kratko i jasno :D
dale cooper

#95 Re: Veza-brak

Post by dale cooper »

Osim ako nije izvlakuša (kako neki sugeriraju), materijalna nesituiranost i nedovoljno stabilan
posao su sasvim legitimni razlozi da čovjek dobro razmisli o mogućem ulasku u brak.
To romantično gledanje tipa ljubav pobjeđuje sve ili zajedno smo jači možeš objesiti mačku o
rep kada se suočiš sa prvim pravim problemima i načinom na koji danas funkcioniše moderni svijet.
Nisu više vremena u kojima su živjeli naši roditelji koji nas danas često sa sjetom podsjete kako su se oni
mladi ženili/udavali praktično bez ičega, pritom zaboravljajući da više nije Titino doba gdje si
do posla mogao doći relativno lako i gdje je država štitila radnog čovjeka. Pa se nekako moglo
izboriti i za stan, redovne godišnje odmore itd.
Možda se u to vrijeme moglo ići parolom zajedno i sa ljubavlju kroz život. Danas bome to nije slučaj.
Danas je potrebno minimalno da oba partnera imaju koliko toliko stabilne poslove da bi mogli
da iole počnu da razmišljaju o stvaranju porodice. I zato malo manje osuđivanja osoba koji možda imaju
sasvim opravdan strah o ulasku u brak nedovoljno spremni za izazove koje jedna takva institucija
nosi.
JOHNNYJUVE

#96 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

dale cooper wrote:Osim ako nije izvlakuša (kako neki sugeriraju), materijalna nesituiranost i nedovoljno stabilan
posao su sasvim legitimni razlozi da čovjek dobro razmisli o mogućem ulasku u brak.
To romantično gledanje tipa ljubav pobjeđuje sve ili zajedno smo jači možeš objesiti mačku o
rep kada se suočiš sa prvim pravim problemima i načinom na koji danas funkcioniše moderni svijet.
Nisu više vremena u kojima su živjeli naši roditelji koji nas danas često sa sjetom podsjete kako su se oni
mladi ženili/udavali praktično bez ičega, pritom zaboravljajući da više nije Titino doba gdje si
do posla mogao doći relativno lako i gdje je država štitila radnog čovjeka. Pa se nekako moglo
izboriti i za stan, redovne godišnje odmore itd.
Možda se u to vrijeme moglo ići parolom zajedno i sa ljubavlju kroz život. Danas bome to nije slučaj.
Danas je potrebno minimalno da oba partnera imaju koliko toliko stabilne poslove da bi mogli
da iole počnu da razmišljaju o stvaranju porodice. I zato malo manje osuđivanja osoba koji možda imaju
sasvim opravdan strah o ulasku u brak nedovoljno spremni za izazove koje jedna takva institucija
nosi.
ma reci mi...
uz dužno poštovanje prema tvom mišljenju, ja ću ti reći da bi u Bosni onda godišnje bilo sklopljeno 50 brakova maksimalno ako je to kao što ti kažeš :)

ko to danas ima SIGURAN POsao I JEL MISLIS DA JE LAHKO U ZEMLJi gdje je 50% nezaposlenih da se tako nađe da oboje rade? malo sutra... dovoljno je da jedno radi ako ima solidna primanja, bar za pocetak, poslije vremenom i druga strana da nađe posao...
ja tvrdim da je to izvlakuša, ja da imam djevojku koju volim i da imam posao, bilo kakav a da ona ima stabilan posao, ne bih ni razmisljao, makar u podstanare... pa bih se potrudiio vremenom naći bolji posao, gradio karijeru bla bla... najlakše je reći NEKA, POLAKO DOK NAĐEM ŠTA BOLJE... i sta prođe 5 godina i nema promjena? jbg malo je glupo očekivati da te uvijek neko čeka za neke stvari, a posebno u današnjem vremenu... moj drug se oženio ima posao pod ugovorom (2 mjeseca pa produže) i 500 km platu... i funkcionišu, slažu se , nema svađe, svjesni su da je početak težak al da su jedno drugome jedina potpora...
Najlakše je bježati od odgovorsnosti, uzeti od staraca 5 km za kafu i kladaru i razvlačiti fakultet ...ciljeva i karijere nigdje
duplanula

#97 Re: Veza-brak

Post by duplanula »

Dale Cooper got burned... :D
dita von teese

#98 Re: Veza-brak

Post by dita von teese »

Sa dolaskom bebe troskovi zivota se utrostrucuju, a zivci rapidno stanjuju, samim tim i entuzijazam, razumijevanje...just sayin'.
muhanata

#99 Re: Veza-brak

Post by muhanata »

m@m@ wrote:svako dijete im svoju nafaku, sve se to da ako se njih dvoje drze zajedno :)

I onda završe u "ispuni mi želju" :-)
muhanata

#100 Re: Veza-brak

Post by muhanata »

m@m@ wrote:pa govorimo o jednom djetetu za pocetak...zasto bi?
Ja sam za da se djeca planiraju, nevezano za imovinsko stanje. Jednostavno dijete ima nafaku, a hrane mi ga sutra komšije i rodbina :-)

I ovo držanje zajedno traje dok imaju šta jesti, kasnije su svi isfrustrirani i dabogda da ostanu skupa, mada svako ima pravo na svoj izbor, ja samo iznosim svoje mišljenje ;-)
Locked