Veza-brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Ray

#226 Re: Veza-brak

Post by Ray »

Nokija wrote:
Ray wrote:
hanady wrote:Moj najbolji prijatelj je gay i zivi sa partnerom! Vecini to nije normalno, meni je prihvatljivo...to je njegov izbor! Vecina je primitivna, tako da mi nije mjerodavna.Hvala.
Ne mozes porediti gay populaciju sa hetero populacijom,ali ni u zezanciji...

A zasto? Zato sto su oni metastaze naseg drustva i treba ih protjerati ili nesto jos gore?
Nevjerovatno kako ljudi sebi daju za pravo deklarisati svoja moralna nacela kao jedina ispravna.
Jesam li ja rekao to,da treba da ih protjeraju ? U kojoj mojoj recenici si mogao/la to zakljuciti,majke ti?
madner

#227 Re: Veza-brak

Post by madner »

hanady wrote:Moj najbolji prijatelj je gay i zivi sa partnerom! Vecini to nije normalno, meni je prihvatljivo...to je njegov izbor! Vecina je primitivna, tako da mi nije mjerodavna.Hvala.
Vecina nikako ne moze biti primitivna, jer je po definiciji mjera ostalima.

Dakle do tebe je.
hanady

#228 Re: Veza-brak

Post by hanady »

Hajde mi nadji tu definiciju "nadmocnosti " vecine u ovakvo uredjenom drustvu, Tita ti!
Ray

#229 Re: Veza-brak

Post by Ray »

hanady wrote:Ne poredim nikoga ni sa kim, dajem primjer! Ja ne zelim da budem dio primitivne sredine sa koferom predrasuda.
Zao mi je,ali ne postoji nijedna lokacija na svijetu,gdje odredjena kolicina stanovnistva nije puna predrasuda/ili npr. da ne zive tudje zivote...Toga svugdje ima,i svako ima pravo na izbor...Niko to u ovoj temi nije osporio,samo je svakome njegovo najbolje,pa i meni brak uz sve sto dolaze;dosta odgovornosti,ozbiljnosti,zelje,volje,ljubavi i ostalih stvari...Mada ni to nije mjerilo da taj brak moze uspjeti,sve moze puknuti,ali bar mi psiholoski djeluje sigurnije od vanbracne zajednice,i da dijete moze da ispasta zbog roditelja...Ako uopce i dodje to dijete na svijet... 8-)
sha_ba

#230 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

Ray wrote:
hanady wrote:Ne poredim nikoga ni sa kim, dajem primjer! Ja ne zelim da budem dio primitivne sredine sa koferom predrasuda.
Zao mi je,ali ne postoji nijedna lokacija na svijetu,gdje odredjena kolicina stanovnistva nije puna predrasuda/ili npr. da ne zive tudje zivote...Toga svugdje ima,i svako ima pravo na izbor...Niko to u ovoj temi nije osporio,samo je svakome njegovo najbolje,pa i meni brak uz sve sto dolaze;dosta odgovornosti,ozbiljnosti,zelje,volje,ljubavi i ostalih stvari...Mada ni to nije mjerilo da taj brak moze uspjeti,sve moze puknuti,ali bar mi psiholoski djeluje sigurnije od vanbracne zajednice,i da dijete moze da ispasta zbog roditelja...Ako uopce i dodje to dijete na svijet... 8-)
zato je TO dijete drugacije od djeteta vjencanih roditelja? i na kraju krajeva zasto da ispasta?? u kojem smislu?
Ray

#231 Re: Veza-brak

Post by Ray »

sha_ba wrote:
Ray wrote:
zato je TO dijete drugacije od djeteta vjencanih roditelja? i na kraju krajeva zasto da ispasta?? u kojem smislu?
Ali de mi samo reci,koja je svrha vanbracne zajednice? Sta te to odbija da potpises obicni papir?
Nokija

#232 Re: Veza-brak

Post by Nokija »

Ne mozes porediti gay populaciju sa hetero populacijom,ali ni u zezanciji...[/quote]

A zasto? Zato sto su oni metastaze naseg drustva i treba ih protjerati ili nesto jos gore?
Nevjerovatno kako ljudi sebi daju za pravo deklarisati svoja moralna nacela kao jedina ispravna.[/quote]
Jesam li ja rekao to,da treba da ih protjeraju ? U kojoj mojoj recenici si mogao/la to zakljuciti,majke ti?[/quote]

Nigdje, to je moja interpretacija.
Ali zasto ih se, cak ni u zezanciji, ne moze porediti?
Ray

#233 Re: Veza-brak

Post by Ray »

Nokija wrote:Ne mozes porediti gay populaciju sa hetero populacijom,ali ni u zezanciji...

Nevjerovatno kako ljudi sebi daju za pravo deklarisati svoja moralna nacela kao jedina ispravna.
Jesam li ja rekao to,da treba da ih protjeraju ? U kojoj mojoj recenici si mogao/la to zakljuciti,majke ti?

Zato sto,bar na ovim prostorima,gay populacija nema mogucnost sklapanja brakova,i to se direktno kosi sa ovom temom...
sha_ba

#234 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

Zao mi je,ali ne postoji nijedna lokacija na svijetu,gdje odredjena kolicina stanovnistva nije puna predrasuda/ili npr. da ne zive tudje zivote...Toga svugdje ima,i svako ima pravo na izbor...Niko to u ovoj temi nije osporio,samo je svakome njegovo najbolje,pa i meni brak uz sve sto dolaze;dosta odgovornosti,ozbiljnosti,zelje,volje,ljubavi i ostalih stvari...Mada ni to nije mjerilo da taj brak moze uspjeti,sve moze puknuti,ali bar mi psiholoski djeluje sigurnije od vanbracne zajednice,i da dijete moze da ispasta zbog roditelja...Ako uopce i dodje to dijete na svijet... 8-)[/quote]

zato je TO dijete drugacije od djeteta vjencanih roditelja? i na kraju krajeva zasto da ispasta?? u kojem smislu?[/quote]
Ali de mi samo reci,koja je svrha vanbracne zajednice? Sta te to odbija da potpises obicni papir?[/quote]

ama odgovori mi na pitanje? mene interesuje gore upitano :)
a mene nista ne odbija, a eto sad si sam rekao obicni papir... pa de se skontaj :-)
sha_ba

#235 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

Ray wrote:
Nokija wrote:Ne mozes porediti gay populaciju sa hetero populacijom,ali ni u zezanciji...

Zato sto,bar na ovim prostorima,gay populacija nema mogucnost sklapanja brakova,i to se direktno kosi sa ovom temom...
al imaju mogucnost i pravo da zive u vanbracnoj zajednici, pa eto razloga da se ne kosi direktno sa temom :razz:
Ray

#236 Re: Veza-brak

Post by Ray »

sha_ba wrote:Zao mi je,ali ne postoji nijedna lokacija na svijetu,gdje odredjena kolicina stanovnistva nije puna predrasuda/ili npr. da ne zive tudje zivote...Toga svugdje ima,i svako ima pravo na izbor...Niko to u ovoj temi nije osporio,samo je svakome njegovo najbolje,pa i meni brak uz sve sto dolaze;dosta odgovornosti,ozbiljnosti,zelje,volje,ljubavi i ostalih stvari...Mada ni to nije mjerilo da taj brak moze uspjeti,sve moze puknuti,ali bar mi psiholoski djeluje sigurnije od vanbracne zajednice,i da dijete moze da ispasta zbog roditelja...Ako uopce i dodje to dijete na svijet... 8-)

Ali de mi samo reci,koja je svrha vanbracne zajednice? Sta te to odbija da potpises obicni papir?
ama odgovori mi na pitanje? mene interesuje gore upitano :)
a mene nista ne odbija, a eto sad si sam rekao obicni papir... pa de se skontaj :-)
Sve je stvar izbora,ne kazem da ce se to dijete razlikovati od djeteta nastalog u bracnoj sredini,ali smatram da ima rizik da od djetinjstva to utice na njegovu psihu...Mozda grijesim,mozda ne...Ali to mi je nekako velik rizik,pa radije necu ni imati dijete,dok ne udjem u brak i stvari postavim skroz na svoje misljenje...

A sto se tice papira,meni je daleko vise od obicnog papira,kao i sam brak...To pitam vas sve,koji zastupate misljenje vanbracne zajednice; sta to odbija od braka, a da je bolje u vanbracnoj zajednici ?
LightRain

#237 Re: Veza-brak

Post by LightRain »

Zašto ja SMATRAM da je vanbračna zajednica iskrenija i sigurnija od bračne:

Počevši od sebe...U vanbračnoj zajednici bih osjetila jednu dozu slobode koju mi pušta partner, a samo to davanje "slobode" nosi ogromno povjerenje koje on ima u mene. Samim tim ta osoba koja me ne bude forsirala na taj papir i prihvati moju želju vanbračne zajednice, zauzvrat će dobiti duplo više povjerenja od mene i troduplo jače će me na taj način vezati za sebe nego sa tim papirom. Čudno ali taj papir bi na mene tako psihički djelovao kao sam sam dijelom u zatvoru i da sam zavezana za njega, i da on nema dovoljno povjerenja u mene i da mu je bitan taj papir. Druga stvar ne volim tu tradiciju baš u tolikoj mjeri. Draže mi je da pored mene neko koga boli da prostite neka stvar šta društvo misli i očekuje od nas, želim slobodu izbora, i osobu sa slobodnim duhom. Prijatelja od povjerenja prije svega. Kad je to prisutno, vjerujem da nijednom neće biti bitno hoće li taj papir ući u igru ili ne.
Ray

#238 Re: Veza-brak

Post by Ray »

sha_ba wrote: al imaju mogucnost i pravo da zive u vanbracnoj zajednici, pa eto razloga da se ne kosi direktno sa temom :razz:
ne znam,onda treba otvoriti i tu opciju,za gay populaciju...da se edituje tema,pa da i to komentarisemo :mrgreen:
sha_ba

#239 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

ja niti zastupam vanbracnu zajednicu niti me prvilaci/odbija bracna.... nadovezah se za djecu... tacnije TO dijete, upade mi u oci...
onda postavljas pitanje sta me odbija kod potpisivanja obicnog papira, pa post kasnije kazes kako to tinje obican nego vazan papir kao i brak.... zato rekoh da se skontas :-)
skontali smo svi koliko ti je vazan i svet i to naravno postujem, ali mislim da nametanjem istog kao jedinu pravu (ispravnu) opciju vodi ka cinis samo kontraefekat :)
JOHNNYJUVE

#240 Re: Veza-brak

Post by JOHNNYJUVE »

JOJ NEMOJ MI O PRAVIMA HOMOSEXUALACA sviju ti ... neproduktivna drustvena zajednica koja donosi samo probleme...nekakve parade ponosa i ostalo...
jel mogu imati djecu (osnovati PRODUKTIVNU porodicu) ? ne mogu
ne vidim onda cemu ta rasprava... jednostavno, neka sam najzatucanija osoba na svijetu (a nisam) ali meni je to jednsotavno bolest ljudskog uma i TAČKA!
samo cu reci da je to nekad bila BOLEST i da su takvi bili na psihijatriji dok ih ne izliječe, a danas imaju toliko jak lobi da je to nevjerovatno, posebno na tom "moderno-futurističkom" zapadu gdje na svakom filmu, u svakim novinama i portalu svaki dan vidimo "dirljivo zaljubljene homosexualne parove" i samom propagandom kako je to SASVIM NORMALNO I U PRIRODI ČOVJEKA (moš' misliti) ubjeđuju i ovo malo normalnog svijeta da je to MODERNO, NORMALNO I DA SVAKO KO TO OSUĐUJE JE ZATUCANI SELJAK IZ 18 STOLJEĆA.
Mrzim ljude koji ne daju ženi prava, mrzim feministkinje koje traze prava žena tako što se gole slikaju da bi uzele pare, mrzim ove moderne što čupaju obrve i stavljaju puder a nisu žene...
lijepo smo napredovali
-u MODERNOJ americi samo 30% brakova preživi 5 godina
-u MODERNOJ americi je 27 milioona žena koje nece osnovati porodicu
-u MODERNOJ americi je zlostavljanje u porodici normalna pojava
-u MODERNOJ americi je samo 9% brakova koji NIKADA NISU VARALI jedno drugo

da ne pričam o bolestima spolnim, da ne pričam o tome da žene za 500 dolara mjesečno su nsile i rađale djecu bogatim ženama da nebi kvarile liniju, da ne pričam o tome kako je tamo sa 15 goina najnormalnije izgubiti nevinost, a do 20-te ako nisi bila sa 7-8 njih smatraju te luzerom

i onda se neko nađe pričati o našem društvu... e hvala Bogu da ja živim ovdje, meni je lijepo, kome nije eno mu "zapada" ... ovdje se još zna KO JE OTAC I MATI, ovdje se još zna da se stariji treba poštovati, ovdje još brak je nesto veliko, ovdje je još razvod nesto sto je KRAJNJI KORAK, ovdje još ima normalnih ljudi kojima je razvrat - razvrat a ne nešto moderno...

sto se tiče toga u vezi mojih roditelja i komšija, kada kažem da im ne idem u kontru mislim na odluke koje se i njih tiču... i ja sam ponosan sto i dan danas POŠTUJEM I SLUŠAM te ljude jer su mnogo svog zivota ulozili u mene i mnogo od sebe dali da bi ja danas pravio gluposti... meni je njihovo misljenje i postovanje vaznije od toga sta misli MODERNI ZAPAD... hvala bogu da je ZAPAD I DA JE STO DALJE OD NAS, kad odete tamo i malo vise zavirite u stvarnost skontat cete ko je zaostao... ja i dalje mislim da onaj ko smatra da je ok imati 3 djece sa ženom i ne biti u braku sa istom i da je najnormalnije otici zivjeti kod momka 4-5 mjseci i nakon toga reci VALJA ILI NE VALJA u najmanju ruku čudna osoba... zamisli tako po 6-7 mjeseci sa 4-5 likova.. SJAJNA SLIKA jedne djevojke koja treba da bude uzor svome djetetu...
najviše kome se divim danas su žene koje su samohrane majke, to su osobe koje najviše poštujem od svih žena (naravno ne one koje su se razvele jer su sa strane švrljale), jednostavno su to prave žene borci, a ovo sto bi zivjelo pa se razvodilo, djecu rađalo pa odlazilo, neka pitaju te žene sta to znaci za dijete... valjda to dijete treba biti na PRVOM MJESTU, da nosi OČEVO PREZIME i da ima OCA pored sebe a ne nekog očevog jarana ili maminog jarana...
sha_ba

#241 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

Ray wrote:
sha_ba wrote: al imaju mogucnost i pravo da zive u vanbracnoj zajednici, pa eto razloga da se ne kosi direktno sa temom :razz:
ne znam,onda treba otvoriti i tu opciju,za gay populaciju...da se edituje tema,pa da i to komentarisemo :mrgreen:
mislim da bi zijanili temu jaaako brzo :mrgreen: :mrgreen:
sha_ba

#242 Re: Veza-brak

Post by sha_ba »

dobro Johnny i sta predlazes konkretno?? da se naoruzamo bombama sad svi i direkt pred Americku ambasadu i raznesemo??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

halali, moradoh :lol:
Last edited by sha_ba on 23/10/2012 15:20, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#243 Re: Veza-brak

Post by Cholina_Lokica »

JOHNNYJUVE wrote:JOJ NEMOJ MI O PRAVIMA HOMOSEXUALACA sviju ti ... neproduktivna drustvena zajednica koja donosi samo probleme...nekakve parade ponosa i ostalo...
ne vidim onda cemu ta rasprava... jednostavno, neka sam najzatucanija osoba na svijetu (a nisam) ali meni je to jednsotavno bolest ljudskog uma i TAČKA!
samo cu reci da je to nekad bila BOLEST i da su takvi bili na psihijatriji dok ih ne izliječe, a danas imaju toliko jak lobi da je to nevjerovatno, posebno na tom "moderno-futurističkom" zapadu gdje na svakom filmu, u svakim novinama i portalu svaki dan vidimo "dirljivo zaljubljene homosexualne parove" i samom propagandom kako je to SASVIM NORMALNO I U PRIRODI ČOVJEKA (moš' misliti) ubjeđuju i ovo malo normalnog svijeta da je to MODERNO, NORMALNO I DA SVAKO KO TO OSUĐUJE JE ZATUCANI SELJAK IZ 18 STOLJEĆA.
Mrzim ljude koji ne daju ženi prava, mrzim feministkinje koje traze prava žena tako što se gole slikaju da bi uzele pare, mrzim ove moderne što čupaju obrve i stavljaju puder a nisu žene...
lijepo smo napredovali

da ne pričam o bolestima spolnim, da ne pričam o tome da žene za 500 dolara mjesečno su nsile i rađale djecu bogatim ženama da nebi kvarile liniju, da ne pričam o tome kako je tamo sa 15 goina najnormalnije izgubiti nevinost, a do 20-te ako nisi bila sa 7-8 njih smatraju te luzerom

i onda se neko nađe pričati o našem društvu... e hvala Bogu da ja živim ovdje, meni je lijepo, kome nije eno mu "zapada" ... ovdje se još zna KO JE OTAC I MATI, ovdje se još zna da se stariji treba poštovati, ovdje još brak je nesto veliko, ovdje je još razvod nesto sto je KRAJNJI KORAK, ovdje još ima normalnih ljudi kojima je razvrat - razvrat a ne nešto moderno...

sto se tiče toga u vezi mojih roditelja i komšija, kada kažem da im ne idem u kontru mislim na odluke koje se i njih tiču... i ja sam ponosan sto i dan danas POŠTUJEM I SLUŠAM te ljude jer su mnogo svog zivota ulozili u mene i mnogo od sebe dali da bi ja danas pravio gluposti... meni je njihovo misljenje i postovanje vaznije od toga sta misli MODERNI ZAPAD... hvala bogu da je ZAPAD I DA JE STO DALJE OD NAS, kad odete tamo i malo vise zavirite u stvarnost skontat cete ko je zaostao... ja i dalje mislim da onaj ko smatra da je ok imati 3 djece sa ženom i ne biti u braku sa istom i da je najnormalnije otici zivjeti kod momka 4-5 mjseci i nakon toga reci VALJA ILI NE VALJA u najmanju ruku čudna osoba... zamisli tako po 6-7 mjeseci sa 4-5 likova.. SJAJNA SLIKA jedne djevojke koja treba da bude uzor svome djetetu...
najviše kome se divim danas su žene koje su samohrane majke, to su osobe koje najviše poštujem od svih žena (naravno ne one koje su se razvele jer su sa strane švrljale), jednostavno su to prave žene borci, a ovo sto bi zivjelo pa se razvodilo, djecu rađalo pa odlazilo, neka pitaju te žene sta to znaci za dijete... valjda to dijete treba biti na PRVOM MJESTU, da nosi OČEVO PREZIME i da ima OCA pored sebe a ne nekog očevog jarana ili maminog jarana...
Sta je ba, i Isus je imao dvojicu tata pa mu nista ne fali :lol:
Last edited by Cholina_Lokica on 23/10/2012 15:23, edited 1 time in total.
Ray

#244 Re: Veza-brak

Post by Ray »

JOHNNYJUVE wrote:JOJ NEMOJ MI O PRAVIMA HOMOSEXUALACA sviju ti ... neproduktivna drustvena zajednica koja donosi samo probleme...nekakve parade ponosa i ostalo...
lijepo smo napredovali

Zivota mi,toliko ti je dobar esej,da ne znam sta bih prije citirao i napisao potpisujem...svako ima pravo izbora,ali tvoji statisticki podatci,koje si iznio..i nisu bas takvi... i gori su,i koliko god djelovao optimisticno,zajedno sa mnom, da kod ove stvari nece doci - na pragu su; od zezancije 7 Jegera,pa nadalje...
Not My Idea

#245 Re: Veza-brak

Post by Not My Idea »

Sta mu je? :|
MedenoSrce

#246 Re: Veza-brak

Post by MedenoSrce »

Navija za Juventus vidis odmah da nije dobar :mrgreen: :mrgreen:
Not My Idea

#247 Re: Veza-brak

Post by Not My Idea »

Mislis da je to?

Zgahnu lik. :lol:
LightRain

#248 Re: Veza-brak

Post by LightRain »

@JOHNNYJUVE

Koliko si primitivan toliko si realan. Poštujem tvoj stav, iz razloga što si zaključio šta je dobro moderno donijelo odnosno šta nije. Razumijem onda želju za tradicijom.
Jedino što mislim da ti fali je da se malo odmakneš od zida od kojeg ne vidiš ono što je iza svega.
Ja smatram da sve ima razlog zbog kojeg se nešto dešava. Uzmi npr činjenicu da , citiram : "Prema podacima CIA-e broj ljudi u svijetu svakodnevno se povećava za oko 200.000."
Ja povećan broj gej popluacije gledam na način da će svijetu napraviti ravnotežu i balans. Da će se unormaliti ovaj porast stanovništva i sl. Da možda to većini nije ok, ali mislim da je sve tu s razlogom.
Iz istog razloga smatram da je danas jača vanbračna zajednica nego brak. Ljudi su u ovom modernom svijetu ubraku pod dodatnim pritiskomi opterećenjem. U vanbračnoj zajednici iako je možda obaveza ista, ljudi imaju neki osjećaj da im je lakše...i više se povjerenja stvara u tom odnosu. (Možda griješim ali ja lično to tako doživljavam)
Locked