veza/brak cura sa djetetom

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Panthera

#1 veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

hajde forumasi, bilo je nekoliko slicnih tema tipa odnosi drustva prema samohranim majkama, tipa mater neodobrava njegovu vezu sa zenom s djetetom, koja je slucajno zatrudnila rodila i eto tu je gdje je...evo recimo da ste suoceni sa takvom situacijom i svidja vam se cura ono pravo, pametna iskusna ispravna...i koje bi bile vasi problemi sa tim i da li bi vam to ista znacilo?? ovo pitanje prije svega ide Muskoj populaciji, ali i cure su dobro dosle sa komentarima.

Moj stav je otprilike indiferentan dok god je djevojka ok. E sad djete? Mislim djete ko djete, ko ga nebi volio..jeli neko imao iskustva???i sta mislite?
barby02

#2 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by barby02 »

Niko nikad :mrgreen:
callmethebreeeze

#3 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by callmethebreeeze »

ja nemam iskustva. teoretski ne bih volio da mi to smeta i nadam se da ne bi, ali pravi odgovor bih mogao dati tek kad budem u toj situaciji.
Panthera

#4 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

dobro ali hajde bar teoretski stavi se u tu situaciju? a i vi cure moze se sutra desiti da ostanete same s djetetom.. :roll: mislim sve su to realnosti danasnjice :|
callmethebreeeze

#5 Re: veza/brak cura sa djetetom

Panthera wrote:dobro ali hajde bar teoretski stavi se u tu situaciju? a i vi cure moze se sutra desiti da ostanete same s djetetom.. :roll: mislim sve su to realnosti danasnjice :|
ma mislim da bih to pregurao ako je ljubav dovoljno jaka, ali takodjer mislim da bi osjecao da postoji neravnoteza u vezi obzirom da ona ima dijete, a ne ja.
Shoshana

#6 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Shoshana »

Panthera wrote:hajde forumasi, bilo je nekoliko slicnih tema tipa odnosi drustva prema samohranim majkama, tipa mater neodobrava njegovu vezu sa zenom s djetetom, koja je slucajno zatrudnila rodila i eto tu je gdje je...evo recimo da ste suoceni sa takvom situacijom i svidja vam se cura ono pravo, pametna iskusna ispravna...i koje bi bile vasi problemi sa tim i da li bi vam to ista znacilo?? ovo pitanje prije svega ide Muskoj populaciji, ali i cure su dobro dosle sa komentarima.

Moj stav je otprilike indiferentan dok god je djevojka ok. E sad djete? Mislim djete ko djete, ko ga nebi volio..jeli neko imao iskustva???i sta mislite?
Jel' ovo podebljano jedini problem, ili ima jos?
Luce

#7 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Luce »

Vidim ova tema inspirisana onom o majkama :lol:
b.boja

#8 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by b.boja »

au, koliko vas je dalo svoj komentar, da se da zakljuciti, da je ona tamo mama, imala cak i pravo :D :D :D
Last edited by b.boja on 24/12/2008 15:34, edited 1 time in total.
potpuni stranac

#9 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by potpuni stranac »

dijete je svakako prednost, novi mužić se ne mora mučiti da ga pravi, drugi su to ucinili za njega, nije li zivot lijep. :lol:
Panthera

#10 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

Shoshana wrote:
Panthera wrote:hajde forumasi, bilo je nekoliko slicnih tema tipa odnosi drustva prema samohranim majkama, tipa mater neodobrava njegovu vezu sa zenom s djetetom, koja je slucajno zatrudnila rodila i eto tu je gdje je...evo recimo da ste suoceni sa takvom situacijom i svidja vam se cura ono pravo, pametna iskusna ispravna...i koje bi bile vasi problemi sa tim i da li bi vam to ista znacilo?? ovo pitanje prije svega ide Muskoj populaciji, ali i cure su dobro dosle sa komentarima.

Jel' ovo podebljano jedini problem, ili ima jos?
to podebljano opste nije problem, to podebljano je problem mediokriteta. pitanje je opste i zanima me stanje svjesti sredine u kojoj zivim ali isto tako i neka prakticna razmisljanja i eventualno iskustva ljudi koji su imali ili imaju takav odnos. zasto opste gledati na prethodnu vezu brak pa i dijete kao teret? eto to je pitanje? ja licno nemam problema sa tim..zajednicki djelilac mi je da mi ta cura mentalno odgovara i da mi se dize na nju..i to je to..a sad djece nikad nisam imao i neznam opste sta znaci imat djete, ili recimo kako to izgleda zivit sa curom i djetetom? jel sad malo jasnije?
Panthera

#11 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

JaguarXKR wrote:da ne lazem i ne izigravam nekog aman zaman covjeka 21. vijeka kojem nista ne smeta-meni bi to bio trn u oku i vozdra. nesto se ne mogu zamisliti sa zenom koja ima dijete...na kraju krajeva, pa 50 puta vise je onih bez djeteta, gdje ti bas na tu da naletis :lol:
ima i ta mjesta :-? ako razmisljas racionalno i gledas kroz formu trougla, to je tako! i zena pun grad. hmmmm :-?
Karabaja

#12 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Karabaja »

i opet joj nisi prvi... :sad:
Ekspanzi

#13 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Ekspanzi »

mislim da mi ne bi smetalo ako bi mi imali to nesto, kontam jedino da bi bio problem ako je dijete malo vece, cisto zbog djeteta samog
ahmed_dv

#14 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by ahmed_dv »

Ako je osoba prava, sve sto si trazio i htio apsolutno mi nebi smetalo to sto ona ima dijete.
Panthera

#15 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

callmethebreeeze wrote:
Panthera wrote:dobro ali hajde bar teoretski stavi se u tu situaciju? a i vi cure moze se sutra desiti da ostanete same s djetetom.. :roll: mislim sve su to realnosti danasnjice :|
ma mislim da bih to pregurao ako je ljubav dovoljno jaka, ali takodjer mislim da bi osjecao da postoji neravnoteza u vezi obzirom da ona ima dijete, a ne ja.

a jeste malo blesava situacija :? :? i postavlja stotinu malih pitanja, koja mogu da prerastu u velika?
Zox

#16 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Zox »

Bio sam vrlo kratko u takvoj situaciji pa mogu reci da najvjerovatnije ne smeta, ako su obje osobe dovoljno zrele.
d2

#17 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by d2 »

ahmed_dv wrote:Ako je osoba prava, sve sto si trazio i htio apsolutno mi nebi smetalo to sto ona ima dijete.
slazem se
callmethebreeeze

#18 Re: veza/brak cura sa djetetom

Panthera wrote:
callmethebreeeze wrote:

a jeste malo blesava situacija :? :? i postavlja stotinu malih pitanja, koja mogu da prerastu u velika?
a na ta velika pitanja mozes samo traziti odgovor kod vlastite matere. :D :D :D kao sto rekoh na drugoj temi, nema veze ako ima dijete, samo neka je nevina.
:run: :run: :run:
moguci problem bi mogao biti i taj, ako bih ja zelio da imam dijete, a ona ne, obzirom da vec ima. sta onda? i kako bi to dijete prihvatilo mene, ako ima bioloskog oca s kojim je u kontaktu. i kako bi se to dijete ponasalo ako dobilo brata ili seku? mislim, ni jedan od ovih "problema" nije nerijesiv, na kraju krajeva hiljade ljudi zivi u ovakvim vezama, ali bilo bi komplikacija. u to sam siguran.
Panthera

#19 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

svi smo mi nevini :-) na stranu salu, komentar stoji od pocetka do kraja, ali odgovore na ta pitanja dobijes tek kada se upustis u taj odnos, i opet zivot pise price sa svim nepredvidivostima. zapravo jedino pitanje je sta je presudno da se upustim u taj odnosi? i ako to nesto postoji, onda sve drugo nije bitno. no tema je prakticna iskustva i razmisljanja ono tipa za i protiv, i ovaj komentar Calmatbreez je dobar.
Zoya

#20 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Zoya »

Najbitnije u toj vezi je da se ne gleda kao na "problem" sve ovo sto si naveo. Druga bitna stvar je ta da se ne zauzima ocevo/majcino mjesto, znaci ne ocekivati da te djete naziva tatom/mamom, ili da te voli ko sto voli svog oca/majku.Budi tu, pomozi koliko god mozes, savjetima, djelima i pokusaj da se ponasas isto sa njenim djetetom kako bi se ponasao sa "vasim". Ulazeci u ovakvu vezu ti ne samo da dobijas djete, nego dobijas i djetetovog oca/majku, koja ce uvijek na neki nacin biti prisutna u vasim zivotima, e ako si svjestan svega toga i spreman na to,onda nije nikakav problem, samo trebas biti jak/a kao osoba i imati puno strpljenja. Ovo se moze svakome od nas dogoditi,i to nije razlog osudjivati ovakve ljude.
Panthera

#21 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

Zoya wrote:Najbitnije u toj vezi je da se ne gleda kao na "problem" sve ovo sto si naveo. Druga bitna stvar je ta da se ne zauzima ocevo/majcino mjesto, znaci ne ocekivati da te djete naziva tatom/mamom, ili da te voli ko sto voli svog oca/majku.Budi tu, pomozi koliko god mozes, savjetima, djelima i pokusaj da se ponasas isto sa njenim djetetom kako bi se ponasao sa "vasim". Ulazeci u ovakvu vezu ti ne samo da dobijas djete, nego dobijas i djetetovog oca/majku, koja ce uvijek na neki nacin biti prisutna u vasim zivotima, e ako si svjestan svega toga, onda nije nikakav problem, samo trebas biti jak/a kao osoba i imati puno strpljenja. Ovo se moze svakome od nas dogoditi,i to nije razlog osudjivati ovakve ljude.
bas tako, i namjerno nekoristim rijec problem, jer ga ne vidim, vidim samo izazove i zelim da saznam sto vise o tim izazovima, da ih nedocekam spustenih gaca :wink:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#22 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Latina »

Panthera wrote:
to podebljano opste nije problem, to podebljano je problem mediokriteta. pitanje je opste i zanima me stanje svjesti sredine u kojoj zivim ali isto tako i neka prakticna razmisljanja i eventualno iskustva ljudi koji su imali ili imaju takav odnos. zasto opste gledati na prethodnu vezu brak pa i dijete kao teret? eto to je pitanje? ja licno nemam problema sa tim..zajednicki djelilac mi je da mi ta cura mentalno odgovara i da mi se dize na nju..i to je to..a sad djece nikad nisam imao i neznam opste sta znaci imat djete, ili recimo kako to izgleda zivit sa curom i djetetom? jel sad malo jasnije?
Odgovor na pitanje koje si postavio ces dobiti kada sebi odgovoris zivis li za mediokritete koje si pomenuo, ili tvoj zivot ima neku drugu svrhu.

Bez problema bih se udala za covjeka koji ima dijete ukoliko mi on odgovara. Cinjenicu da on ima dijete bih smatrala pozitivnim izazovom, nikako problemom.
Kukuruz_Barbe-q

#23 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Kukuruz_Barbe-q »

haj
Kukuruz_Barbe-q

#24 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Kukuruz_Barbe-q »

haj,jako kompleksno i zafrkano,bolje ne jer upadaš u jamu bez dna
Panthera

#25 Re: veza/brak cura sa djetetom

Post by Panthera »

Kukuruz_Barbe-q wrote:haj,jako kompleksno i zafrkano,bolje ne jer upadaš u jamu bez dna
ejsh sad mi pricas pricu ratovi zvjezda..sta je to jama bez dna...u koju god sam do sad upo' razbio sam se od dno, digo' i nastavio...zasto je ovo jama i zasto je bez dna?
Post Reply