Veselin Gatalo
-
Micaha
#1 Veselin Gatalo
Moze li iko politicki locirat ovoga covjeka? Toliko je kontroverzan da uopste ne znas sta on zastupa.
Recimo dobrovoljac Armije BiH u maju 1992-e godine. Poslje toga bojovnik HVO-a. Pa aktivista SDP-a. Iza toga ide u SNSD. Sada je u crkvenoj opstini u Mostaru (ako se to tako zove). U isto vrijeme u Poskokovim kolumnama pise kako je psovao Boga nekakvim JNA oficirima, vojnici Siptari kako ih on naziva ga cuvali da ga ne izmarise...
Recimo dobrovoljac Armije BiH u maju 1992-e godine. Poslje toga bojovnik HVO-a. Pa aktivista SDP-a. Iza toga ide u SNSD. Sada je u crkvenoj opstini u Mostaru (ako se to tako zove). U isto vrijeme u Poskokovim kolumnama pise kako je psovao Boga nekakvim JNA oficirima, vojnici Siptari kako ih on naziva ga cuvali da ga ne izmarise...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2 Re: Veselin Gatalo
davno sam ga upoznao...malo prije nego što je izdao onu knjigu o ćuku...tada je bio pravo normalan lik, pozitiva, i naravno, kokuz
tad smo se ko nešto i družili
sad pretpostavljam... da je skontao da budale ginu za ideale i da jedina mjera ovog svijeta jeste ovaj PreCednik svih PreCednika

i sukladno tome prilagodio se novim izvorima života
sad pretpostavljam... da je skontao da budale ginu za ideale i da jedina mjera ovog svijeta jeste ovaj PreCednik svih PreCednika

i sukladno tome prilagodio se novim izvorima života
-
Micaha
#3 Re: Veselin Gatalo
Mislis nema ti tu nikakvih ideologija nego cisti interes... Zvuci logicno. Mene interesuju mehanizmi zarade u ovakvim slucajevima. Eve kazu prodao se taj i taj, ali kako se u praksi ode na kasu po hartiju? Nije ni vjecnik ni parlamentarac pa da proda svoj glas. Mislim, sta je on mogao zaradit kao niskorangirani pripadnik SDP-a? Ili kratkotrajno SNSD-A. Nije on sada pisac od kalibra da mu Dodik plati transfer. Koliko je ljudi spremno kupit Gatalovu knjigu, sumnjam da je broj trocifren.
Ili recimo da gostuje u televizijskim emisijama... Kome pada na pamet da ga zove? Covjek je zesci prosjek, iza njega nista ne stoji i onda mu se daje medijski prostor, pita za misljenje o svakojakim stvarima... Nevjerovatno
Ili recimo da gostuje u televizijskim emisijama... Kome pada na pamet da ga zove? Covjek je zesci prosjek, iza njega nista ne stoji i onda mu se daje medijski prostor, pita za misljenje o svakojakim stvarima... Nevjerovatno
-
palermo
#4 Re: Veselin Gatalo
Pa dobro, to je pitanje čitavog sistema vrijednosti. a unutar važećeg sistema vrijendosti Veselin ima komparativnu prednost da je Srbin u Mostaru i shodno tome upotrebljiva roba.Micaha wrote:Mislis nema ti tu nikakvih ideologija nego cisti interes... Zvuci logicno. Mene interesuju mehanizmi zarade u ovakvim slucajevima. Eve kazu prodao se taj i taj, ali kako se u praksi ode na kasu po hartiju? Nije ni vjecnik ni parlamentarac pa da proda svoj glas. Mislim, sta je on mogao zaradit kao niskorangirani pripadnik SDP-a? Ili kratkotrajno SNSD-A. Nije on sada pisac od kalibra da mu Dodik plati transfer. Koliko je ljudi spremno kupit Gatalovu knjigu, sumnjam da je broj trocifren.
Nije jedini, i nije samo u Mostaru...
- volta dzontra
#5 Re: Veselin Gatalo
Micaha wrote:Mislis nema ti tu nikakvih ideologija nego cisti interes... Zvuci logicno. Mene interesuju mehanizmi zarade u ovakvim slucajevima. Eve kazu prodao se taj i taj, ali kako se u praksi ode na kasu po hartiju? Nije ni vjecnik ni parlamentarac pa da proda svoj glas. Mislim, sta je on mogao zaradit kao niskorangirani pripadnik SDP-a? Ili kratkotrajno SNSD-A. Nije on sada pisac od kalibra da mu Dodik plati transfer. Koliko je ljudi spremno kupit Gatalovu knjigu, sumnjam da je broj trocifren.
Mehanizmu zarade??? Pa ako covjek zivi u FBIH bolja bi mu zarada bila da je "Alijin Srbin" kako ih vec ostatak Srba naziva
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6 Re: Veselin Gatalo
sad ne znam reći da li je došlo do ideološke tranzicije....hebiga svi mi vremenom mijenjamo stavove, pa čak i čitave ideološke sisteme....evo svi ste imali priliku vidjeti kako hardcore komunjare postaju hardcore vjernici s konstantom da ostaju hardcore foteljaši
sad zašto je čovjek prešao preko vode samo on zna....treba biti fer pa reći da nikom nije lako biti manjina u bilo kojoj sredini u BiH, za njega znam da je u to doba (kada sam ga upoznao) radio za SFOR u Mostaru....vjerovatno je, kad su se ovi pokupili i zatvorili butigu, ostao na ledini....sad mi možemo vako-nako teoretisati ali niko od nas nije u njegovoj koži.
Imao sam jednu prijateljicu u Mostaru...još gora situacija...zamistite gay Srpkinja u Mostaru... i na kraju je sve prodala i otišla u neku vukojebinu u Srbiju gdje ima neku rodbinu.
previše je tužnih sudbina pojedinaca u ovoj zemlji, a za to koga libo tuki....gazde interesuju samo veliki brojevi s kojima mogu šamarati jedni druge....tu se svaka kap krvi pretvara se u dollar
sad zašto je čovjek prešao preko vode samo on zna....treba biti fer pa reći da nikom nije lako biti manjina u bilo kojoj sredini u BiH, za njega znam da je u to doba (kada sam ga upoznao) radio za SFOR u Mostaru....vjerovatno je, kad su se ovi pokupili i zatvorili butigu, ostao na ledini....sad mi možemo vako-nako teoretisati ali niko od nas nije u njegovoj koži.
Imao sam jednu prijateljicu u Mostaru...još gora situacija...zamistite gay Srpkinja u Mostaru... i na kraju je sve prodala i otišla u neku vukojebinu u Srbiju gdje ima neku rodbinu.
previše je tužnih sudbina pojedinaca u ovoj zemlji, a za to koga libo tuki....gazde interesuju samo veliki brojevi s kojima mogu šamarati jedni druge....tu se svaka kap krvi pretvara se u dollar
- volta dzontra
#7 Re: Veselin Gatalo
Pa Mostar je vazda bio gay friendly sredinaJoseMujica wrote:sad ne znam reći da li je došlo do ideološke tranzicije....hebiga svi mi vremenom mijenjamo stavove, pa čak i čitave ideološke sisteme....evo svi ste imali priliku vidjeti kako hardcore komunjare postaju hardcore vjernici s konstantom da ostaju hardcore foteljaši![]()
-
palermo
#8 Re: Veselin Gatalo
istina.....volta dzontra wrote: Pa Mostar je vazda bio gay friendly sredina
mada mislim da i sarajevo nije pretjerano neprijateljska sredina....
odosmo od teme
- brzica
#9 Re: Veselin Gatalo
Pa zaradi se na razne načine, sudjelovanja navolta dzontra wrote:Micaha wrote:Mislis nema ti tu nikakvih ideologija nego cisti interes... Zvuci logicno. Mene interesuju mehanizmi zarade u ovakvim slucajevima. Eve kazu prodao se taj i taj, ali kako se u praksi ode na kasu po hartiju? Nije ni vjecnik ni parlamentarac pa da proda svoj glas. Mislim, sta je on mogao zaradit kao niskorangirani pripadnik SDP-a? Ili kratkotrajno SNSD-A. Nije on sada pisac od kalibra da mu Dodik plati transfer. Koliko je ljudi spremno kupit Gatalovu knjigu, sumnjam da je broj trocifren.
Mehanizmu zarade??? Pa ako covjek zivi u FBIH bolja bi mu zarada bila da je "Alijin Srbin" kako ih vec ostatak Srba naziva
okruglim stolovima, honorari i sl. Nije to neka
strašna cifra, niti on vrijedi više od te cifre.
Samo je procijenio da je trenutno u Mostaru
bolje biti Srbin naklonjen SNSD-u (tj. HDZ-u).
Proći će ga kad ljubav na višim razinama prođe.
Kao i prije.
A, @volta, jedna Srpkinja iz HDZ u Mostaru
određuje tko je pravi Hrvat da se zaposli, a
tko nije. Nije baš sve tako kako ti gledaš.
- volta dzontra
#10 Re: Veselin Gatalo
Pošto je sarajevska scena prvak u okruglim stolovima koje organiziraju NVO koje isplaćuju honorare ideološki podobnim sugovornicima mislim da će tu Gatalo ostati kratkih rukavabrzica wrote:Pa zaradi se na razne načine, sudjelovanja navolta dzontra wrote:Micaha wrote:Mislis nema ti tu nikakvih ideologija nego cisti interes... Zvuci logicno. Mene interesuju mehanizmi zarade u ovakvim slucajevima. Eve kazu prodao se taj i taj, ali kako se u praksi ode na kasu po hartiju? Nije ni vjecnik ni parlamentarac pa da proda svoj glas. Mislim, sta je on mogao zaradit kao niskorangirani pripadnik SDP-a? Ili kratkotrajno SNSD-A. Nije on sada pisac od kalibra da mu Dodik plati transfer. Koliko je ljudi spremno kupit Gatalovu knjigu, sumnjam da je broj trocifren.
okruglim stolovima, honorari i sl. Nije to neka
strašna cifra, niti on vrijedi više od te cifre.
Samo je procijenio da je trenutno u Mostaru
bolje biti Srbin naklonjen SNSD-u (tj. HDZ-u).
Proći će ga kad ljubav na višim razinama prođe.
Kao i prije.
A, @volta, jedna Srpkinja iz HDZ u Mostaru
određuje tko je pravi Hrvat da se zaposli, a
tko nije. Nije baš sve tako kako ti gledaš.
- Skijaš
#11 Re: Veselin Gatalo
Nevjerovatno koliko je to bolesno. Ovako Gatalu počinje današnja kolumna :
Све је лоше. Лоше је и што Босна иде у Бразил. Коме? Чему?
Čestitke dolaze iz Beograda i Zagreba a njega je to toliko potreslo da je u trenutku rastrojstva i antisemitu Diznija proglasio Jevrejom.
Čestitke dolaze iz Beograda i Zagreba a njega je to toliko potreslo da je u trenutku rastrojstva i antisemitu Diznija proglasio Jevrejom.
-
Hodidid
#12 Re: Veselin Gatalo
Nije valjda da im je toliko tesko palo sto se Bosna plasirala na SP u Brazilu ili ga/ih muce konotacije koje bi eventualno mogle proizaci iz toga svega.Skijaš wrote:Nevjerovatno koliko je to bolesno. Ovako Gatalu počinje današnja kolumna :
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#13 Re: Veselin Gatalo
svaki supak ima temu na ovom forumu, da prostite
ne znam cemu mu praviti reklamu
ne znam cemu mu praviti reklamu
- asurbanipal
#14 Re: Veselin Gatalo
O komšiji sve najbolje... 
- It_is_a_Leclerc
#15 Re: Veselin Gatalo
Čovjek koji dobro živi od toga da je Srbin iz Mostara.
Konvertit, prelivoda, pobjegulja i loš pisac.
- vivaldi
#16 Re: Veselin Gatalo
nit je jedini, nit je najpoznatiji, niti najbolje profitiraIt_is_a_Leclerc wrote:Čovjek koji dobro živi od toga da je Srbin iz Mostara.
-
iz zadnje klupe
#17 Re: Veselin Gatalo
Ispocetka mi je bio interesantan, kolumne koje je pisao odmah poslije rata imale su svoj šarm, nisam nikad očekivao od njega da bude blijedi Alijin Srbin bez svojeg ja, ali kad je rekao dqa je istočni Mostar po pitanju naziva ulica daleko gori od zapadnog mostara jer ima nazive ulica po turskim koljačima naspram onog ustaškog miroljubivog čovjekoljubca Francetića skontao sam da čovjeku više nisu sve čiste na broju.
Šteta, još uvijek se sjecam nekih njegovih tekstova, a ma šta govorili o njemu, ne možete reci da nema talenta ijako je prešao na mracnu stranu...
Šteta, još uvijek se sjecam nekih njegovih tekstova, a ma šta govorili o njemu, ne možete reci da nema talenta ijako je prešao na mracnu stranu...