Dakle, mozete i napisati nesto sto vas je razveselio ili sto bi se reklo usrecilo
Evo da pocnem:
Kako sam trenutno na nekih mjesec dana u austriji i kako radim na nekom projektu cesto se krecem gradom gradskim prevozom. Eh, sada tu ne bi bilo nista cudno da jutros nisam usao u autobus SLB-a i onako vidno iznerviran sto nemam gdje da sjedem (jer se vozim 10 stanica), nego sam morao da camim stajeci nervozan rekao "A od vas se ni sjesti ne moze (mislim na austrijance), majku vam okupatorsku jeb..em (mislio sam na austrougarski period)".
Nakon toga dize se omalo veci lik i prema meni direktno (ima jedno 2.05 visine sigurno), nabildan i tako to i kaze mi:
"Hajde buraz sta se bunis sjedi na moje mjesto (na nasem)".
Ja se da prostite sje..bem i sjedem. Sta cu
Kaze meni lik: "Pa ne mozes buraz moj tako ovdje, ovdje je punk qurac nasih ljudi, a vecina austrijanaca zna sta znaci kada psusjes". Upoznamo se, kad ono lik iz Sarajeva, radi na bausteli negdje kod stadiona. Nakon toga tokom price sa ovim, dobaci mi jedan cica koji fakat lici na austrijnca (al nije) "Ej sine, sine, pa ovo ti je druga bosna, nemoj da se brines, niti da se bojis, a bogami nije lijepo ni da psujes ... i ....nasmija se glasno, a sa njim jos jedno pet sest njih". Skontam ja da je malte ne pola autobusa porijeklom iz bih ili drugih zemalja ex jugoslavije, malo mi bi neugodni, pa kontam nesto: "Pa imal na dunjaluku mjestu gdje nema nasih ....i gdje covjek moze da opsuje kada je nervozan, a da niko ne zna smisao".