Doduse na svojoj sam uzeo Electrolux
Ali bila je na jebackom snizenju
Ok, hvala.rovac13 wrote: ↑22/01/2022 10:39 Cesto kompletan grijac koji se nalazi u dnu bubnja bude sav u kamenu,to se lako rjesava tako sto se 1-2 puta godisnje ubaci sredstvo za skidanje kamenca i pokrene program 90 bez vesa.Ako je previse zapusteno onda tesko pomaze.Posto vasa zena misli da je to bacanje para,onda moguce da je zapusteno
Cesto onaj dio gore za primanje vode,u njemu su uski kanali i rupice,voda tu ide kao tus,sprica.....ti uski kanali se zastopaju od kamenca,prvo primiketis kako mlazovi vise nisu fini,pocnu udarati ukrivo prema dole,pa se neki pocnu gubit,kad se dovoljno zacepe voda dolazi sporije u masinu,tise,a pritisak u crijevu koje doprema vodu u tu posudu je sve veci.......sledeci korak je to crijevo spadne od pritiska i prsce po masini,elek moze stradat od vode.
Rjesenje,skinut dio za primanje vode,potopit ga u tekucinu protiv kamenca,ostavit da prenoci,pa namontirat.
Kod siemens bosch je jednostavnije jer je to samo plastika,.......kod miele nije za svakog jer postoji puno sitnih dijelova elektricnih dijelova zupcanika kontakata itd koji se moraju rasformirat pa plasticni dio otopit ocistit i poslije ponovo pospajat kako je bilo .
Itd.......kamenac moze biti svuda gdje je voda.
Ima na ekupi ba ova bosch,sto sam ja kupio na akciji...sa 920 na 700 KM snizena,besplatna dostava.player_ wrote: ↑22/01/2022 11:51Ni za 800 900 nije neki pravi brend, miele nema ispod 1500 ja mislim...mayab wrote: ↑22/01/2022 10:43 Pita me jaran, da li kupiti Teslu za 400KM i 5 godina garancije ,
pa nakon 5 godina opet isto, i tako si 10 godina pod ful garancijom za 800 KM,
ili se odmah izvaliti za 800-900 KM za kakav "pravi" brend, i čekati da krepa u 6-toj godini....![]()
Kontate poentu , logiku i matematiku?
Ja sam se istinski zadeverao, šta mu odgovoriti
Reci ti jaranu nek uzme neku srednju vrijednost 600 700 750 i to nek ganja neke popuste i uzme neki solidan brend bosch samsung whirlpool itd i uz malo srece sa jednom mozda izgura i preko 10 godina... Naravno kad potrefis felericnu pokvarit ce ti se i miele za godinu al et![]()
Imam lg masinu, ispod kutije za detrdzent ima neki filter sa malim rupicama. Kako ocistiti te rupice? Kaze majstor samo mijenjati. Jer sada tu voda izlazi malo i bude mokro ispod masine. Rekao da koristim samo tecni detrdzent.rovac13 wrote: ↑22/01/2022 10:39
Cesto onaj dio gore za primanje vode,u njemu su uski kanali i rupice,voda tu ide kao tus,sprica.....ti uski kanali se zastopaju od kamenca,prvo primiketis kako mlazovi vise nisu fini,pocnu udarati ukrivo prema dole,pa se neki pocnu gubit,kad se dovoljno zacepe voda dolazi sporije u masinu,tise,a pritisak u crijevu koje doprema vodu u tu posudu je sve veci.......sledeci korak je to crijevo spadne od pritiska i prsce po masini,elek moze stradat od vode.
Rjesenje,skinut dio za primanje vode,potopit ga u tekucinu protiv kamenca,ostavit da prenoci,pa namontirat.
Ako.mjesta i para imas, vazda je.bolje odvojeno
I dalje radi ko doksa!Haris033 wrote: ↑09/11/2018 15:15 2016. g. uzeli kombinovanu Perilica/sušilica...
Prezadovoljan radom iste. Uglavnom sušimo peškire i bijeli veš i tu se pokazala za 10! Veš poslije sušenja ima nekakav neutralan i fin miris i nema nikakvog smrada od gume i sl. Peškiri izadju mekani, suhi i kao ispeglani..![]()
![]()
Da postoji vjeruj da bi uzeo. Jednostavno ne postoji opcija. Nemam mjesta.
Evo iz licnog iskustva... Naša masina uspjesno pere i suši već 6 godina. Ima granicnik do kojeg smijes ici sa kolicinom i ako hoces da sušiš veš. Uglavnom peremo i sušimo bijeli veš i peškire, a znamo, kada nam bas zatreba, sušiti i šareni.. Bijeli veš i peškire peremo na 95st i po automatizmu zavrsi pranje i sušenje za 5h na 1400 obrtaja. Ako hoćemo posebno programe, onda isti taj veš peremo takođe na 95st, sa 800 obrtaja na 2.5h, i plus 3 h sušenja. Koristimo i program luftiranja, ako npr. jakna, majica, tole ili dzemper poprime kakav miris, zatim program za brzo pranje na 1h ili 15min. Program sa hladnim pranjem nismo koristili jer mu nas nesto i ne vjerujemo..rovac13 wrote: ↑24/07/2022 13:45 Kombinovana pere i susi,to nije problem.
Problem je u neefikasnosti i u samom losem principu rada,nazalost.Mi ih prodamo samo onima koji nemaju mogucnost za obje odvojeno![]()
Dok miele uredjaji imaju najstedljivije certifikate A ili A++ itd......kombinovane su im klasa D
Ako peres 8 kg vesa.....trebai bi susit to na dvaput jer je 5 kg maximum za susenje......neko susi i sve ali nije ispravno,pa susenje traje po 5-6 sati.
Skoro covjek se pohvali kombinovanom......kaze na pranje potrosi 1 kwh struje a nastavak susenje potrosu jos 6 kwh i susenje mu traje 6 sati........a vode na susenje potrosi duplo vise nego na pranje vesa![]()
Potrosnja i struje i vode je abnormalno veca.
Ja prodajem i jedne i druge i trece......ali svima savjetujemo da radi sebe izbjegnu kombinovanu ako ikako mogu.......ako nema druge sanse onda mu prodamo kombinovanu.
To je realno bez navijanja prema nekoj.
Koja je mašina u pitanju. Oznaka mislim.Haris033 wrote: ↑24/07/2022 16:00Evo iz licnog iskustva... Naša masina uspjesno pere i suši već 6 godina. Ima granicnik do kojeg smijes ici sa kolicinom i ako hoces da sušiš veš. Uglavnom peremo i sušimo bijeli veš i peškire, a znamo, kada nam bas zatreba, sušiti i šareni.. Bijeli veš i peškire peremo na 95st i po automatizmu zavrsi pranje i sušenje za 5h na 1400 obrtaja. Ako hoćemo posebno programe, onda isti taj veš peremo takođe na 95st, sa 800 obrtaja na 2.5h, i plus 3 h sušenja. Koristimo i program luftiranja, ako npr. jakna, majica, tole ili dzemper poprime kakav miris, zatim program za brzo pranje na 1h ili 15min. Program sa hladnim pranjem nismo koristili jer mu nas nesto i ne vjerujemo..rovac13 wrote: ↑24/07/2022 13:45 Kombinovana pere i susi,to nije problem.
Problem je u neefikasnosti i u samom losem principu rada,nazalost.Mi ih prodamo samo onima koji nemaju mogucnost za obje odvojeno![]()
Dok miele uredjaji imaju najstedljivije certifikate A ili A++ itd......kombinovane su im klasa D
Ako peres 8 kg vesa.....trebai bi susit to na dvaput jer je 5 kg maximum za susenje......neko susi i sve ali nije ispravno,pa susenje traje po 5-6 sati.
Skoro covjek se pohvali kombinovanom......kaze na pranje potrosi 1 kwh struje a nastavak susenje potrosu jos 6 kwh i susenje mu traje 6 sati........a vode na susenje potrosi duplo vise nego na pranje vesa![]()
Ja prodajem i jedne i druge i trece......ali svima savjetujemo da radi sebe izbjegnu kombinovanu ako ikako mogu.......ako nema druge sanse onda mu prodamo kombinovanu.
Ne znam koliko troši, ali nam račun za struju nikada nije bio veći od 45 KM (po jeftinoj tarifi), ukljucujuci taksu za rtv, potrosnju masine za suđe, šporet, peglu, plasma tv i sl.
Ona je placena 1400KM i opet bi sutra kupili istu, a vidio sam u Domodu da sada ima i sa wifi.![]()

Bojim se da nisam shvatio zasto si mene citirao ?Haris033 wrote: ↑24/07/2022 16:00Evo iz licnog iskustva... Naša masina uspjesno pere i suši već 6 godina. Ima granicnik do kojeg smijes ici sa kolicinom i ako hoces da sušiš veš. Uglavnom peremo i sušimo bijeli veš i peškire, a znamo, kada nam bas zatreba, sušiti i šareni.. Bijeli veš i peškire peremo na 95st i po automatizmu zavrsi pranje i sušenje za 5h na 1400 obrtaja. Ako hoćemo posebno programe, onda isti taj veš peremo takođe na 95st, sa 800 obrtaja na 2.5h, i plus 3 h sušenja. Koristimo i program luftiranja, ako npr. jakna, majica, tole ili dzemper poprime kakav miris, zatim program za brzo pranje na 1h ili 15min. Program sa hladnim pranjem nismo koristili jer mu nas nesto i ne vjerujemo..rovac13 wrote: ↑24/07/2022 13:45 Kombinovana pere i susi,to nije problem.
Ne znam koliko troši, ali nam račun za struju nikada nije bio veći od 45 KM (po jeftinoj tarifi), ukljucujuci taksu za rtv, potrosnju masine za suđe, šporet, peglu, plasma tv i sl.
Ona je placena 1400KM i opet bi sutra kupili istu, a vidio sam u Domodu da sada ima i sa wifi.![]()
Ja imam ovu nekih 5-6 god. Ne sjećam se više ni kada sam je tačno kupila