Veš mašina , gdje kupiti ?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Hendrix

#1 Veš mašina , gdje kupiti ?

Post by Hendrix »

Otišla mi veš mašina u "vječna lovišta" pa namjeravam uzeti novu.
Garant znate gdje ima najpovoljnijih uzeti i kvalitetnih , dakle nemam pojma koju bih uzeo ali znam da bih rado na rate gdje može :-D
Nisam još cijene gledao ali eto preporučite mi neku ako ste nedavno uzeli , samo da ne bude ko na auto temama rasprava na 40 strana koja je bolja mašina. :-D

Na radiju sam čuo reklamu za neku firmu koja otkupljuje ove stare mašine a zaboravih ime pa ako neko zna i to da mi javi.
chuchumbamayumbe

#2 Re: Veš mašina , gdje kupiti ?

Post by chuchumbamayumbe »

Hendrix wrote:Otišla mi veš mašina u "vječna lovišta" pa namjeravam uzeti novu.
Garant znate gdje ima najpovoljnijih uzeti i kvalitetnih , dakle nemam pojma koju bih uzeo ali znam da bih rado na rate gdje može :-D
Nisam još cijene gledao ali eto preporučite mi neku ako ste nedavno uzeli , samo da ne bude ko na auto temama rasprava na 40 strana koja je bolja mašina. :-D

Na radiju sam čuo reklamu za neku firmu koja otkupljuje ove stare mašine a zaboravih ime pa ako neko zna i to da mi javi.
Uzmi jarane Gorenje masinu, otidji u General Servis i neces se zajebati.
BTW, iz prve ruke provjereno da pojedine firme koje prodaju Gorenje po nizim cijenama od samog Gorenja (ne bih da ih spominjem) prodaju dupljake, vjerovali ili ne.
Kupili ljudi iz firme Gorenjev sporet, izvana sve isto, unutra nidje veze, fush zesci!
Ja mislim da oni daju i na rate, ali kako ide sa tim ratama pojma nemam.
neki

#3 Re: Veš mašina , gdje kupiti ?

Post by neki »

chuchumbamayumbe wrote:

BTW, iz prve ruke provjereno da pojedine firme koje prodaju Gorenje po nizim cijenama od samog Gorenja (ne bih da ih spominjem) prodaju dupljake, vjerovali ili ne.
Kupili ljudi iz firme Gorenjev sporet, izvana sve isto, unutra nidje veze, fush zesci!
Nije to fush nego orginal Gorenje..otvori ti svoj "orginal" Gorenje frizider pa ces vidjeti da ima vrlo malo gorenje dijelova. Gorenje ih sklapa i na kraju nalijepi svoju etiketu, a dijelove unutra nema ko ne proizvodi..Kinezi uglavnom.
chuchumbamayumbe

#4 Re: Veš mašina , gdje kupiti ?

Post by chuchumbamayumbe »

neki wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Nije to fush nego orginal Gorenje..otvori ti svoj "orginal" Gorenje frizider pa ces vidjeti da ima vrlo malo gorenje dijelova. Gorenje ih sklapa i na kraju nalijepi svoju etiketu, a dijelove unutra nema ko ne proizvodi..Kinezi uglavnom.
Mislim da nisam bio dovljno jasan, pa cu pokusati ponovo da shvatite o cemu govorim.
Otisli menadzeri Gorenje kompanije u jjednu od nasih renomiranih cungalunga firmi u grradu koje se bave prodajom tehnike i sl, a se sa ciljem da vide u cemu je deal i kako oni mogu jeftinije prodavati Gorenje od samog distributera.
Elem, kupili sporet, donijeli ga kod sebe u servis, otvorili ga i imali su sta da vide.
Izvana sve izgleda isto, iznutra niti jedan dio nije Gorenjev niti ima njihovu oznaku niti kataloski broj.
Pise i Made in Slovenia ali nidje veze, to slovenije nije vidjelo. Kada bi takav sporet odnijeli na servis da mu nesto poprave, nista mu ne bi mogli posto su svi dijelovi drugaciji, pocevsi od snage ploca, prekidaca, pa do grijaca rerne i ventilatora.
Hocu da kazem da se uvoze (ko zna kojim putevima) kopije Gorenje proizvoda (i ne samo Gorenja) i da se prodaju pod njihovim imenom i da je najbolje i najsigurnije kupiti njihov proizvod direktno od nih samih, a ne od ovih svercera i kriminalaca.
Ko zna gdje ih stancaju, u Kini vjerovatno, ali nisu stancani pod ovlastenjem Gorenja niti Gorenje kao kompanija ima ikakve veze sa istima.
Vjeruj mi.
Jesmam li sada bio jasniji?
Post Reply