Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Moderator: anex
-
Dadoooo
#1 Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
.
Last edited by Dadoooo on 19/06/2018 17:26, edited 1 time in total.
-
Brus Lee
#2 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Urutal /ili Betaserc, to je isto/ moras koristiti najmanje 2-3 mjeseca da bi osjetio poboljsanje. I to onaj od 24 mg. 2x dn po 1 tbl.
-
Dadoooo
#3 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Obzirom da osjecas strah, trebao bi uzeti nešto za smirenje.
Moja mati pati od istog problema, i na kraju, najviše joj štete naptavi taj strah, prouzrokovan tom vrtoglavicom, misleci da ce se srusiti negdje i da joj nema pomoci.
- MarlboroGold
#5 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Stari je imao vertigo prije par mjeseci. Kod njega su vrtoglavice bile baš jake i imao je mučninu, malo odspava i bude bolje jer nije htio ići doktoru... sve dok jednom nije mogao uopšte ustati, pa smo morali zvati hitnu. Zabacivalo ga je na desnu stranu, a prije vrtoglavica se žalio na desno uho i neke šumove. Na kraju ga je neurolog poslao specijalisti za ORL. Živimo u Tuzli, ali se ne mogu sjetiti koje je ime doktora. Sad pije neke tablete sa B12 vitaminom i od tad nema nikakve probleme.
Vidim da kod tebe nije do uha... kako god, sa time se ne treba igrati. Uvijek treba strogo mirovati.
Vidim da kod tebe nije do uha... kako god, sa time se ne treba igrati. Uvijek treba strogo mirovati.
-
Dadoooo
#6 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
.
- MarlboroGold
#7 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Pod hitno snimi karotidne arterije (vratne), jer možda imaš neko začepljenje. Moja preporuka je da to uradiš negdje privatno, jer ide dosta brže i ne čekaš na termin. Kod nas se to može raditi u Centru za srce u Tuzli kod dr. Emira Kabila, ali ne znam koje su cijene.Dadoooo wrote:Sto se tice vertiga ja imam samo neke simptome, nit imam mucnine, nit zujanje u usima, nit bilo sta drugo. Pio sam i ja b12 ali sam prekinuo jer mi je tako doktorica rekla. Sto se tice nesigurnosti to me po par sati ujutro vozi pa nakon sto popijem urutal samo se pogorsa jos par sati i onda mi smiri, nakon toga glavobolje i trnjenje glave dok ne legnem spavati.MarlboroGold wrote:Stari je imao vertigo prije par mjeseci. Kod njega su vrtoglavice bile baš jake i imao je mučninu, malo odspava i bude bolje jer nije htio ići doktoru... sve dok jednom nije mogao uopšte ustati, pa smo morali zvati hitnu. Zabacivalo ga je na desnu stranu, a prije vrtoglavica se žalio na desno uho i neke šumove. Na kraju ga je neurolog poslao specijalisti za ORL. Živimo u Tuzli, ali se ne mogu sjetiti koje je ime doktora. Sad pije neke tablete sa B12 vitaminom i od tad nema nikakve probleme.
Problem je sto ne mogu mirovati jer sam zaposlen a ne mogu ni raditi kad sam nestabilan na nogama, pa ziv ne znam sta da radim. Moje skromno misljenjenje je da nemam taj pravi vertigo nego neke simptome koji su dosli zbog poremecaja cirkulacije krvi u glavi, zato bih i volio ako neko zna nekog strucnog doktora za te stvari, da napise, da se mogu posavjetovati.
Ne mora značiti da to ima neke veze sa neurologijom.
- ExNihilo
#8 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Jesu ti dubinski isprali cerumen iz ušiju? Nekad zna vršiti pritisak na centar na ravnotežu.
-
Dadoooo
#9 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
.
Last edited by Dadoooo on 19/06/2018 17:27, edited 1 time in total.
- Nastasia
#10 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Moj otac je prije par godina imao Vertigo i začepljene vratne žile. Njega je baš znalo oboriti, da ne može nikako hodati niti stajati. Ako bi mu se desilo u javnosti/gradu ljudi su mahom mislili da je pijan i izbjegavali ga, čak je jednom stajao preko puta taxi štanda i pokušavao ga dozvat ali ga je taksista kulirao jer je mislio da je pijan.
Ali u zadnje vrijeme nema problema sa tim, ispitaću šta pije i kakva mu je sad dijagnoza.
Kako sam shvatila njegovu doktoricu tad (davno to beše) u centru za ravnotežu u mozgu je određena tekućina i postoje neke sitne dlačice koje su pričvršćene na površinu poput malene kapice i te dlačice u tekućini bukvalno održavaju čitavu ravnotežu (joj objašnjenja) ali je u ratu zbog detonacije koja mu je bila preblizu nešto se poremetilo.
On sada nema baš nikakvih simptoma, nadam se da ćeš i ti rješiti te probleme.
I da, on nije imao glavobolju niti ikakve šumove, prosto eto, kao da je jako, jako pijan.
Ali u zadnje vrijeme nema problema sa tim, ispitaću šta pije i kakva mu je sad dijagnoza.
Kako sam shvatila njegovu doktoricu tad (davno to beše) u centru za ravnotežu u mozgu je određena tekućina i postoje neke sitne dlačice koje su pričvršćene na površinu poput malene kapice i te dlačice u tekućini bukvalno održavaju čitavu ravnotežu (joj objašnjenja) ali je u ratu zbog detonacije koja mu je bila preblizu nešto se poremetilo.
I da, on nije imao glavobolju niti ikakve šumove, prosto eto, kao da je jako, jako pijan.
-
Dadoooo
#11 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
.
Last edited by Dadoooo on 19/06/2018 17:27, edited 1 time in total.
- Nastasia
#12 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Pitala sam oca, on kaže da je pio Cinarizin forte. I još "neke tablete na L" haha koje ne pije već par godina.Dadoooo wrote:Hvala na odgovoru, svaka pomoc je dobrodosla. Ja nemam vrtoglavice da mi se krecu objekti ili da se ja teturam, nego vid lazne vrtoglavice, osjecaj kao da mozak lebdi u glavi i da se ljuljam, da cu pasti svaki tren a nikad ne padnem (bar ne do sada hvala BoguNastasia wrote:Moj otac je prije par godina imao Vertigo i začepljene vratne žile. Njega je baš znalo oboriti, da ne može nikako hodati niti stajati. Ako bi mu se desilo u javnosti/gradu ljudi su mahom mislili da je pijan i izbjegavali ga, čak je jednom stajao preko puta taxi štanda i pokušavao ga dozvat ali ga je taksista kulirao jer je mislio da je pijan.
I da, on nije imao glavobolju niti ikakve šumove, prosto eto, kao da je jako, jako pijan.).
Danas sam bio kod svog neurologa, koji mi je i dao terapiju, samo mi je opet ukljucio b12 i neki antidepresiv, koji necu da pijem. Receno mi je da mi je to od pretjeranog stresa, kojeg nemam u toj mjeri i smatram da ovo nije posljedica stresa koja se lijeci andidepresivima, nego nekim tabletama za cirkulaciju ili slicno.
Sutra idem kod drugog neurologa a u cetvrtak kod dr. Azre Alajbegovic u Sarajevu, pa cu da vidim da li sam dobio dobru dijagnozu (a mislim da nisam).
-
gilla
#13 Re: Vertigo - vrtoglavice, glavobolje itd
Imao slucaj slican, vrtoglavice povremene cak i kada legnem. Drzalo me cc 7 dana onda sam izgubio svijest u jednom trznom centru. Radio sve pretrage nista nisu srecom nasli.
Navodno nesto sa vratnim zilama kao, suzenje vena ili kapilara nisam siguran. Kao nema dovoljan dotok kisika do mozga. Pio bilobil i dartelin i nemam vise problema. I sada znam nekada popiti prevencije radi.
U pocetku koristi ovaj domaci bilobil u medjuvremenu naruci na iherb kutiju sa vecom dozom, ima da ti sve procepi (ako je ovo problem).
Navodno nesto sa vratnim zilama kao, suzenje vena ili kapilara nisam siguran. Kao nema dovoljan dotok kisika do mozga. Pio bilobil i dartelin i nemam vise problema. I sada znam nekada popiti prevencije radi.
U pocetku koristi ovaj domaci bilobil u medjuvremenu naruci na iherb kutiju sa vecom dozom, ima da ti sve procepi (ako je ovo problem).