Ljudi pomagajte, ako iko zna!
Imam ford fokusa 2002. tddi (mozda nebitno) i kada upalim da radi ventilacija bilo hladnog ili toplog zraka (ali više toplog) osjeti mi se izduvni gasovi motora. Promjenio sam filter klime, medjutim ne pomaze.
Sta da radim?
Ventilacija i sagorjeli gasovi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Melami
#2 Re: Ventilacija i sagorjeli gasovi
Bice da ti curi ulje negdje na motoru.stop3 wrote:Ljudi pomagajte, ako iko zna!
Imam ford fokusa 2002. tddi (mozda nebitno) i kada upalim da radi ventilacija bilo hladnog ili toplog zraka (ali više toplog) osjeti mi se izduvni gasovi motora. Promjenio sam filter klime, medjutim ne pomaze.
Sta da radim?
Privremeno rjesenje je da koristis cirkulaciju zraka u autu a ne da uzimas zrak sa vana
- daxon
#3 Re: Ventilacija i sagorjeli gasovi
Da li se smrad ispušnih plinova u kabini osjeti čim se upali auto, ili samo kada se motor ugrije?
-
bomba
#4 Re: Ventilacija i sagorjeli gasovi
Moze bit da ti je negdje ciknula izduvna grana ili da je popustio sastav negdje na auspuhu odmah u motornom prostoru pa ti onda ventilator uvlaci te gasove u kabinu.
Otidji za pocetak kod majstora nek ti pregleda kompletan auspuh
Otidji za pocetak kod majstora nek ti pregleda kompletan auspuh
-
citroen xm
#5 Re: Ventilacija i sagorjeli gasovi
Ili negdje ulje curi pa se osjeti smrad kada se motor zagrije, ili je otišla izduvna grana(negdje protrula ili loš spoj) pa uvlači izduvne gasove. Treće nema.
-
stop3
#6 Re: Ventilacija i sagorjeli gasovi
Bez obzira, kada god upalim ventilaciju u odnosu na paljenje uvijek se osjeti gas. Odmah nakon paljenja kada upalim ventilaciju osjeti se, a mogu i nakon paljenja 2 sata da ukljucim ventilaciju opet se osjeti. Medjutim, vremenom se prestaje osjetiti toliko ili se ja naviknem na to.daxon wrote:Da li se smrad ispušnih plinova u kabini osjeti čim se upali auto, ili samo kada se motor ugrije?
Da li neko zna (ako je kako pretpostavljate otisla ta neka izduvna grana) koliko je tesko pristupiti tom dijelu. Da li je to nesto u motoru ili su ti dijelovi vidljivi van motora.
-
LeKo
#7 Re: Ventilacija i sagorjeli gasovi
Prvo provjeri kakvo je fleksibilno crijevo na auspuhu i protočnost katalizatora.