Venezuela

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#476 Re: Venezuela

Post by KatarinaKosaca »

agnostic_front wrote:Imamo zadatak.

Po nalogu cie, vatikana i njihovih glasila (cnn-a, bbc-a i ostalih), želimo da narodu ove strateški bitne zemlje (jedne od najbitnijih na svijetu) pomutimo um i ubijedimo ih da je neoliberalni kapitalizam dobra stvar, ali ipak je snaga revolucije , socijalizma i komunizma prejaka. Ne uspijevamo, a još smo i pročitani. Kakva šteta. I ova zemlja ostaje u blagostanju, jer nećemo uspjeti da privatizujemo GRAS.
suvišan zadatak, ova se zemlja takvima dobrovoljno predala.. pa se zadužuje preko IMF-a, da bi sutra prodala vodu, drvo i još ponešto što ima.. Nema ovdje Chaveza ili Castra, nema ni tog duha u ljudima, tako da je zadatak beskoristan.. mada malo treninga mržnje nikad nije na odmet od strane vaših nalogodavaca :D
sanaman

#477 Re: Venezuela

Post by sanaman »

KatarinaKosaca wrote: suvišan zadatak, ova se zemlja takvima dobrovoljno predala.. pa se zadužuje preko IMF-a, da bi sutra prodala vodu, drvo i još ponešto što ima.. Nema ovdje Chaveza ili Castra, nema ni tog duha u ljudima, tako da je zadatak beskoristan.. mada malo treninga mržnje nikad nije na odmet od strane vaših nalogodavaca :D
predlazem da u znak solidarnosti sa imenovim, tj. narodom Kube

- prestanes iz svoje kuce koristiti internet jer ipak je to misao imenica normalnog kubanca i jako skupooo
- sve prihode iznad 25 usd mjesecno, koje je prosjecna plata na Kubi, doniras nekom truhlom kapitalisti
- prije nego sto pozelis putovati negdje iz BiH, podnesi zahtjev u MUP-u, jer to kubanci moraju
- do 2011 su kubanci smjeli prodavati/kupovati vozila koja su proizvedena prije revolucije 1959 godine...koliko je star tvoj cetverotockas...sta mislis kada ce normalni kubanac to kupiti?

Kada bolje razmislim nista od tvoje solidarnosti...tebi je dobro, imas kuci internet, ne radis za 25 usd dolara mjesecno, mozes putovati kuda i kada hoces, raspolazes svojoj imovinom i onda pricas kako je na Kubi dobro a nisi spremna da zivis tako...bujrum.

Ja nikad ne podrzavam ono sto i licno nisam spreman da uradim. Inace bi bilo licemjerno, jedno govoriti a drugo raditi.
KatarinaKosaca

#478 Re: Venezuela

Post by KatarinaKosaca »

sanaman wrote:predlazem da u znak solidarnosti sa imenovim, tj. narodom Kube

- prestanes iz svoje kuce koristiti internet jer ipak je to misao imenica normalnog kubanca i jako skupooo
- sve prihode iznad 25 usd mjesecno, koje je prosjecna plata na Kubi, doniras nekom truhlom kapitalisti
- prije nego sto pozelis putovati negdje iz BiH, podnesi zahtjev u MUP-u, jer to kubanci moraju
- do 2011 su kubanci smjeli prodavati/kupovati vozila koja su proizvedena prije revolucije 1959 godine...koliko je star tvoj cetverotockas...sta mislis kada ce normalni kubanac to kupiti?

Kada bolje razmislim nista od tvoje solidarnosti...tebi je dobro, imas kuci internet, ne radis za 25 usd dolara mjesecno, mozes putovati kuda i kada hoces, raspolazes svojoj imovinom i onda pricas kako je na Kubi dobro a nisi spremna da zivis tako...bujrum.

Ja nikad ne podrzavam ono sto i licno nisam spreman da uradim. Inace bi bilo licemjerno, jedno govoriti a drugo raditi.
Nemoj ti meni ništa predlagati, nego umjesto prevelike doze CNN-a, otiđi na Kubu pa sve vidi i sve uzmi u obzir. Naravno, i to da su Kubanci sa Floride sanjali crne robove :D . Oni bi imali skupa auta, ne sumnjam. Ako ne ideš, onda se informiraj o svim segmentima života na Kubi.. ja , fakat, nemam namjeru da ti crtam.
Avetinho

#479 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

KatarinaKosaca wrote:

Po nalogu cie, vatikana i njihovih glasila (cnn-a, bbc-a i ostalih), želimo da narodu ove strateški bitne zemlje (jedne od najbitnijih na svijetu) pomutimo um i ubijedimo ih da je neoliberalni kapitalizam dobra stvar, ali ipak je snaga revolucije , socijalizma i komunizma prejaka. Ne uspijevamo, a još smo i pročitani. Kakva šteta. I ova zemlja ostaje u blagostanju, jer nećemo uspjeti da privatizujemo GRAS.
suvišan zadatak, ova se zemlja takvima dobrovoljno predala.. pa se zadužuje preko IMF-a, da bi sutra prodala vodu, drvo i još ponešto što ima.. Nema ovdje Chaveza ili Castra, nema ni tog duha u ljudima, tako da je zadatak beskoristan.. mada malo treninga mržnje nikad nije na odmet od strane vaših nalogodavaca :D
Sta ima lose u prodaji drveta i vode? Valja od necega zivjeti. I Hugo je prodavao naftu. U Bosni nema toliko nafte, ali i da ima i Bosna bi je prodavala.

Sto se Kastra tice, vodi ga kuci. Taj je imao svoju sansu, ali je radije htio biti na vlasti dozivotno, ili bar predsjednikov brat. Koliki je bio drzavnik i vrstan politicar, najbolje govore godine izolacije kojima je izlozio vlastiti narod. Ili izolacija ili plivanje do Floride.
Last edited by Avetinho on 07/03/2013 20:24, edited 1 time in total.
agnostic_front

#480 Re: Venezuela

Post by agnostic_front »

KatarinaKosaca wrote:

Ništa nije suvišno. Još se ovaj narod drži i država je još jaka, ali mi pokušavamo :)
KatarinaKosaca

#481 Re: Venezuela

Post by KatarinaKosaca »

Ja Sam Odavle wrote:Sto se Kastra tice, vodi ga kuci. Taj je imao svoju sansu, ali je radije htio biti na vlasti dozivotno, ili bar predsjednikov brat. Koliki je bio drzavnik i vrstan politicar, najbolje govore godine izolacije kojima je izlozio vlastiti narod. Ili izolacija ili plivanje do Floride.
:lol: :lol: Čuj godine izolacije.. Pa godine sankcija, embarga, demoniziranja, propagande, i prijetnje svakom da sa njim nema posla :D

A Chavez vam je valjda trebao džaba dati naftu ili da mu uvedete građanski rat kao LIbiji pa da bude dobro... Što vas više čitam, sve mi je draži.. :D
jeza u ledja

#482 Re: Venezuela

Post by jeza u ledja »

KatarinaKosaca wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Sto se Kastra tice, vodi ga kuci. Taj je imao svoju sansu, ali je radije htio biti na vlasti dozivotno, ili bar predsjednikov brat. Koliki je bio drzavnik i vrstan politicar, najbolje govore godine izolacije kojima je izlozio vlastiti narod. Ili izolacija ili plivanje do Floride.
:lol: :lol: Čuj godine izolacije.. Pa godine sankcija, embarga, demoniziranja, propagande, i prijetnje svakom da sa njim nema posla :D

A Chavez vam je valjda trebao džaba dati naftu ili da mu uvedete građanski rat kao LIbiji pa da bude dobro... Što vas više čitam, sve mi je draži.. :D
Pa zasto su bile tolike godine sankcija i embarga?
sanaman

#483 Re: Venezuela

Post by sanaman »

KatarinaKosaca wrote:
Nemoj ti meni ništa predlagati, nego umjesto prevelike doze CNN-a, otiđi na Kubu pa sve vidi i sve uzmi u obzir. Naravno, i to da su Kubanci sa Floride sanjali crne robove :D . Oni bi imali skupa auta, ne sumnjam. Ako ne ideš, onda se informiraj o svim segmentima života na Kubi.. ja , fakat, nemam namjeru da ti crtam.
Nidje veze :D ali evo citaj, informisi se...mada je ideologija neizljeciva...crtaili su drugi i nacrtali bijedu.

http://www.gotrip.com.hr/kubanski-doziv ... almatinke/

Pa valjda smo u prednosti u odnosu na njih, imamo net u kuci/stanu i sta kazes, neces se odreci? A ti podrzavas Kubanca u njegovoj bijedi i beznadju iz svog rahatluka o kojem on moze samo sanjati.
KatarinaKosaca

#484 Re: Venezuela

Post by KatarinaKosaca »

sanaman wrote:Pa valjda smo u prednosti u odnosu na njih, imamo net u kuci/stanu i sta kazes, neces se odreci? A ti podrzavas Kubanca u njegovoj bijedi i beznadju iz svog rahatluka o kojem on moze samo sanjati.
Prosječan Kubanac je obrazovaniji od dobro obrazovanog Amera.. bez interneta moš mislit :D :zoka:
Avetinho

#485 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

KatarinaKosaca wrote:
sanaman wrote:Pa valjda smo u prednosti u odnosu na njih, imamo net u kuci/stanu i sta kazes, neces se odreci? A ti podrzavas Kubanca u njegovoj bijedi i beznadju iz svog rahatluka o kojem on moze samo sanjati.
Prosječan Kubanac je obrazovaniji od dobro obrazovanog Amera.. bez interneta moš mislit :D :zoka:
Cestitam, jos samo da to mogu kako unovciti, pa da sebi priuste zivot dostojan covjeka, a ne da su prisiljeni plivati preko vode do slobode. Ali sta ci im hljeba kad imaju ponosnog vodju, jel tako.
sanaman

#486 Re: Venezuela

Post by sanaman »

KatarinaKosaca wrote:
mozes misliti koliko te maticna drzava pljuje i ponizava da moras raditi za 25 usd mjesecno...to ni u bosni ne moras i ti to podrzavas? tebi to normalno?

meni nije normalno nikako i meni je zao sto taj na kubi mora da radi cijeli mjesec za 25 usd...a za gore navedene stavke sloboda putovanja, kupovina, prodaju ti laganini preskocila..ti u tome ne oskudjevas..omogucio ti kapitalisticki zapad i nebi se odrekla nema tih para, mozda za 25 usd mjesecno koliko kubanac zaradi, ono radi solidarnosti. a solidarnost moze samo kada nije na licnu stetu i odricanja kapitalistickog blagostanja. :-)

p.s kako to da kubu nisu spasili drugi socijalsticki rezimi, nije usa jedina zemlja na ovom planetu...gdje solidarnost, pomoc itd. sve bijeda bolan, bijeda. meni tih ljudi jer zasluzuju bolje, moraju bolje!!!

Kuba: Dozvoljena kupovina stanova http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=507334

i onda se nadju ljudi iz bosne koji su vjerovatno rijesili kupovinom/prodajom svoje stambeno pitanje da pricaju kako je na Kubi super.
neki

#487 Re: Venezuela

Post by neki »

sanaman wrote:
KatarinaKosaca wrote:
mozes misliti koliko te maticna drzava pljuje i ponizava da moras raditi za 25 usd mjesecno...to ni u bosni ne moras i ti to podrzavas? tebi to normalno?

meni nije normalno nikako i meni je zao sto taj na kubi mora da radi cijeli mjesec za 25 usd...a za gore navedene stavke sloboda putovanja, kupovina, prodaju ti laganini preskocila..ti u tome ne oskudjevas..omogucio ti kapitalisticki zapad i nebi se odrekla nema tih para, mozda za 25 usd mjesecno koliko kubanac zaradi, ono radi solidarnosti. a solidarnost moze samo kada nije na licnu stetu i odricanja kapitalistickog blagostanja. :-)

p.s kako to da kubu nisu spasili drugi socijalsticki rezimi, nije usa jedina zemlja na ovom planetu...gdje solidarnost, pomoc itd. sve bijeda bolan, bijeda. meni tih ljudi jer zasluzuju bolje, moraju bolje!!!
I sa tih 25 dolara mjesecno prosjecni kubanac zivi bolje nego ti sa 1000 u BiH. Koliko kubanaca prepliva na Floridu toliko amerikanaca dodje na Kubu (iako je kaznjivo djelo u slobodarskoj USA) da se besplatno obrazuju.
Cak i po americkim statistikama kubanci su najzadovoljnija i najsretnija nacija na svijetu.
I tema je, meni se cini, Venecuela i Hugo, valjda niste imali argumenata pa ste presli na Kubu i Castra :?
agnostic_front

#488 Re: Venezuela

Post by agnostic_front »

sanaman wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Kuba: Dozvoljena kupovina stanova http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=507334

i onda se nadju ljudi iz bosne koji su vjerovatno rijesili kupovinom/prodajom svoje stambeno pitanje da pricaju kako je na Kubi super.
Ja, al oni svi rade.
Svi ovi na forumu bi radili za 10 maraka mjesečno, al da svi imaju toliko mjesečno, jer je to merhametli narod.

Naravno, nas bi protjerali iz zemlje :D
sanaman

#489 Re: Venezuela

Post by sanaman »

neki wrote: I sa tih 25 dolara mjesecno prosjecni kubanac zivi bolje nego ti sa 1000 u BiH. Koliko kubanaca prepliva na Floridu toliko amerikanaca dodje na Kubu (iako je kaznjivo djelo u slobodarskoj USA) da se besplatno obrazuju.
Cak i po americkim statistikama kubanci su najzadovoljnija i najsretnija nacija na svijetu.
I tema je, meni se cini, Venecuela i Hugo, valjda niste imali argumenata pa ste presli na Kubu i Castra :?
jeste tema, ali ideologija je ista...to su najbolji haveri..ovaj bratu ostavio drzavu, onako ko auto il sta vec.

jesi procitao, pogledao emisiju, izvjestaj sa putovanja kako se zivi na kubi sa 25 usd? nikad on nece zivjeti bolje nego u bosni...nikad!

od pocetka ove godine se veliki vodja smilovao i dopustio svojim gradjanima osnovno pravo da putuju, zamisli da putuju, pa sam naveo auta, pa kupovinu stanova...halooooo oni pricaju o autima koja su proizvedena prije 1959 i vi meni pricate kako se bolje zivi :-) strasnooooo, Boze sacuvaj...al niko od vas nebi preselio, sta fali sto ne mozes putovati, nemas para, nemas potrebu...samo si sretan :-)

a ubijedjen sam da svi vozite solidna, tehnicki ispravna auta, imate SVOJE nekretnine, putujete normalno gadisnji, itd. i onda meni pricate kako je Kuba super.
Avetinho

#490 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

neki wrote: I tema je, meni se cini, Venecuela i Hugo, valjda niste imali argumenata pa ste presli na Kubu i Castra :?
To se javi Katarini. Kata je u diskusiju uvela Kastra.

Kakve li su ovo taktike? Odvalis nesto OT i onda onog preko puta optuzis za OT.
jeza u ledja

#491 Re: Venezuela

Post by jeza u ledja »

neki wrote:I sa tih 25 dolara mjesecno prosjecni kubanac zivi bolje nego ti sa 1000 u BiH. Koliko kubanaca prepliva na Floridu toliko amerikanaca dodje na Kubu (iako je kaznjivo djelo u slobodarskoj USA) da se besplatno obrazuju.
O gospode.... :lol:
mmaar

#492 Re: Venezuela

Post by mmaar »

Opetja033 wrote:Na koliko strana tema ode, covjek bi pomislio da se radi o nekom velikom drzavniku i politickom vizionaru tipa generala Franca ili Pinocheta a ne o malom Chavezu. :mrgreen:
Ovo treba podvuci da se zna ko je ko, mada je i ranije bilo sasvim jasno.
occupylove

#493 Re: Venezuela

Post by occupylove »

mmaar wrote:
Opetja033 wrote:Na koliko strana tema ode, covjek bi pomislio da se radi o nekom velikom drzavniku i politickom vizionaru tipa generala Franca ili Pinocheta a ne o malom Chavezu. :mrgreen:
na zalost , teska vremena za Venecuelu slijede , korporacijska grupa "zvanicnika " vec je napravila plan za post Chavez Veneucuelu , vec se spremaju "oslobodilacke jedinice " i primjeceni su pokreti trupa na Venecuelnsko- Kolumbijskoj granici
ide se scenarijem poput Libije i Sirije , gdje ce naoruzati placene odrede da izazovu medjuetnicke sukobe a zatim po staroj sheni
masovno bombardovanje
spekulisalo se da ce Venecuela platiti krvavu cijenu za narodni otpor imperijalistima , ali se nije ocekivalo da ce krenuti odmah u napad !
valjda faktor iznenadjenja dok se situacija nije stabilizirala , vrlo teska sedmica i naredni dani za Venecuelu
Venecuela mora biti kaznjena kao primjer svim ostalima
zelim puno srece oruzanim snagama Venecuele u odbrani od agresije
jebeni manijaci fasisticki ! :x nisu dugo cekali

http://www.informationclearinghouse.inf ... e34201.htm
ufff

#494 Re: Venezuela

Post by ufff »

occupylove wrote:
mmaar wrote:
na zalost , teska vremena za Venecuelu slijede , korporacijska grupa "zvanicnika " vec je napravila plan za post Chavez Veneucuelu , vec se spremaju "oslobodilacke jedinice " i primjeceni su pokreti trupa na Venecuelnsko- Kolumbijskoj granici
ide se scenarijem poput Libije i Sirije , gdje ce naoruzati placene odrede da izazovu medjuetnicke sukobe a zatim po staroj sheni
masovno bombardovanje
spekulisalo se da ce Venecuela platiti krvavu cijenu za narodni otpor imperijalistima , ali se nije ocekivalo da ce krenuti odmah u napad !
valjda faktor iznenadjenja dok se situacija nije stabilizirala , vrlo teska sedmica i naredni dani za Venecuelu

http://www.informationclearinghouse.inf ... e34201.htm
sta radi crna demokratija
Avetinho

#495 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

occupylove wrote:
mmaar wrote:
masovno bombardovanje
Paranoja je zahebana bolest. Spremaj cvijece, uci ruske pjesmice, nakupuj dabl makova sa sirom i dosta kentaki burbona, bice ti lakse.
occupylove

#496 Re: Venezuela

Post by occupylove »

ma naravno , uskoro ce te svrsavati od zadovoljstva dok jos jedna drzava nestaje u plamenu , svaka bacena 'pametna bomba ' kako to cinicno nazivaju te svaki napad dronova , svaki krstareci projektil , svaki 'smaknuti terorista " od strane 'specijalaca "
istovremeno zadovoljno debeli i podrigli , gledat cete prenos na CNN i na Al laziri
u slucaju Venecuele ste se malo zajebucnuli , nece nestati u plamenu koji tako zelite prizivajuci "dobra stara vremena " Pinochea i Franka i gospodina Busha mladjega
u pitanju nije Chavez
jedan aktivista se javio na nasim socijalnim mrezama i kaze ;
" nije Chavez stvorio revoluciju , revolucija je stvorila njega "
'sloboda je jaca od smrti "
jeli jasno sada ?
a sada samo sanjajte da ce Venecuela pasti u ropstvo medjunarodnoga monetarnoga fonda i svjetske banke
inace ?
kako su radnici Sarajevskoga "Klasa " ? jesu li dobili plate ?
i kako su radnici inace u BiH ? studenti ? penzioneri ? demobilisani borci ? nasi borci koji spasise BiH ?
?
sve je OK ?
e pa zbog ovakvih faca poput ovih par likova na forumu koji su poput politicara ( tacnije kleptokratije koji drmaju BiH , i prodali bi i ne samo vjeru i naciju ? vec rodjenu mater za saku dolara i eura ) vam je tako kako jeste i nemojte se zaliti

a revolucija Bolivirijana ce opstati , bit ce malo frke ali ce se krvoloci povuci podvijena repa ( uz teske gubitke ) , informacije uskoro slijede

Hasta La Victoria Siempre

do pobjede zauvijek !!
detroit-mercy

#497 Re: Venezuela

Post by detroit-mercy »

occupylove wrote:ma naravno , uskoro ce te svrsavati od zadovoljstva dok jos jedna drzava nestaje u plamenu , svaka bacena 'pametna bomba ' kako to cinicno nazivaju te svaki napad dronova , svaki krstareci projektil , svaki 'smaknuti terorista " od strane 'specijalaca "
istovremeno zadovoljno debeli i podrigli , gledat cete prenos na CNN i na Al laziri
u slucaju Venecuele ste se malo zajebucnuli , nece nestati u plamenu koji tako zelite prizivajuci "dobra stara vremena " Pinochea i Franka i gospodina Busha mladjega
u pitanju nije Chavez
jedan aktivista se javio na nasim socijalnim mrezama i kaze ;
" nije Chavez stvorio revoluciju , revolucija je stvorila njega "
'sloboda je jaca od smrti "
jeli jasno sada ?
a sada samo sanjajte da ce Venecuela pasti u ropstvo medjunarodnoga monetarnoga fonda i svjetske banke
inace ?
kako su radnici Sarajevskoga "Klasa " ? jesu li dobili plate ?
i kako su radnici inace u BiH ? studenti ? penzioneri ? demobilisani borci ? nasi borci koji spasise BiH ?
?
sve je OK ?
e pa zbog ovakvih faca poput ovih par likova na forumu koji su poput politicara ( tacnije kleptokratije koji drmaju BiH , i prodali bi i ne samo vjeru i naciju ? vec rodjenu mater za saku dolara i eura ) vam je tako kako jeste i nemojte se zaliti

a revolucija Bolivirijana ce opstati , bit ce malo frke ali ce se krvoloci povuci podvijena repa ( uz teske gubitke ) , informacije uskoro slijede

Hasta La Victoria Siempre

do pobjede zauvijek !!
Hebem ga, koliko znam i ti se prodao za saku dolara :mrgreen: , sviras kurcu o nekoj revoluciji i ljepoti zivota u nekim oazama a vamo deres svaki dan za saku dolara :mrgreen: , ne cini li te to na neki nacin oportunistom :mrgreen:
I ne samo tebe nego i jos par likova ovdje koji bi kao zivjeli u oazama slobode ali im se neda :mrgreen: .
Znaci, hebe se majka kleptokratama u BiH, drzavnom aparatu i onima koji su se domogli drzavne sise preko telekoma, elktroprivreda i kojekakvih drugih drzavnih firmi/sluzbi dok radnici Klasa nisu primili place za svoj rad ili primaju neku crkavicu :mrgreen: od koje se jedva prezivljava :skoljka: .
E sada, kada se isto to radi u ovim oazama slobode, gdje su oni iz partijskog establismenta povlastena kasta koja je zajahala drzavni aparat i druge drzavne industrije poput naftne, telekoma i elktro industrije dok velika vecina raje dobije k...c medju oci :mrgreen: onda se to proglasava uzvisenim dostignucima revolucije. Koja hebene revolucija, povlastena partijska kasta sa podvoljcima koja uziva sve blagodeti sistema dok se obicnoj raji daju hebene mrvice da prezivi. I to su mi neki revolucionari :-) , bitno je da je Amerikancima sasuo u zvalje :mrgreen: . Pa hebote i Mico Dodik saspe stranom faktoru i vanjskom neprijatelju u zvalje svako malo :mrgreen: pored toga sto drzi raju stalno u pripravnosti od uticaja zlog stranog faktora koji hoce da mu uzme slobodu, i da obavezno pobjedjuje na demokratskim izborima i uvijek je na neki nacin u vlasti, da li kao presjednik ovoga ili onoga ili necega. Pored toga, svoju familiju je instalirao na polozaje (ne zvuci li bas revolucionarno i poznato) zajedno sa gomilom svojih partijskih poslusnika :mrgreen: . I niko da proglasi Micu velikim revolucionarem, mada se u principu ni malo ne razlikuje od ovih velikih revolucionara.
Dajte malo objektivnosti, ne bi skodilo :skoljka: .
Lacrosse

#498 Re: Venezuela

Post by Lacrosse »

jeza u ledja wrote:
neki wrote:I sa tih 25 dolara mjesecno prosjecni kubanac zivi bolje nego ti sa 1000 u BiH. Koliko kubanaca prepliva na Floridu toliko amerikanaca dodje na Kubu (iako je kaznjivo djelo u slobodarskoj USA) da se besplatno obrazuju.
Hugo je Kubu spasio ekonomskog kolapsa sa svojom naftom i parama, u zamjenu za pokojeg ljekara da u Carcasu sije glave i vrsi obdukcije onih 30 ubistava koje dnevno tamo odrade, i normalno, instrukcija od Fidela kako voditi revoluciju i zivjeti do 9 kuka, sto nije uspjelo hudom Huzi.

Interesuje me je li iko od forumasa zivjeo u gradu gdje dnevno se ubije 30 ljudi... da ima 8 miliona ko New York, 30 ljudi po 365 dana znaci da u godini ce ti nekog ubiti pred ocima... A stopa ubistava u New Yorku je 500 ljudi godisnje, tj. 1.5 dnevno u gradu od 8 miliona. Caracas ima 2 miliona i ubijenih 30 dnevno.

Amerikanaci non stop lete na Kubu iz Kanade. Nema jeftinije destinacije za te pare.

Mozes ti zamisliti da smo mi iz Bosne dosli u Ameriku a ovi iz Kube koja je 25-30 milja ne mogu. Oni koje su protjerali iz Kube ne smiju nazad. Familije odvojene, generacijama, prosle godine i sve, i dzaba. A oni tako sretni, jer vecina nema nista, a onaj koji ima, ima sve.

I na sred te Kubanske sretne nacije, nalazi se Americki kazamat zvan Gvantemano gdje tuku i odrase talibane od batina.

U sred Kube tako nezavisne i tako suvjerene u kojoj plata ljekara je 20 dollara pa cesto konobari u resortima i taksisti na standovima su upravo ljekari jer zarade otprilike dollar na dan sto je 50% vise u struci kao taksiste. Oni koji se odluce da ne taksiraju cesto imaju automobil koje im kupi familija ali se on gleda, jer nema para za goriva. Tako u jednoj divnoj zemlji struka za koju se skolujes do 30, cesto 35, je placena 50 konvertabilnih maraka bosanskih mjesecno. U Americi taj isti ljekar je placen 250 hiljada dollara godisnje. A to je 40-50km morske linije, neki mogu i preplivati i ne samo to, nego na Floridi gdje je pretezno gerijatrijski zivalj, potrebe za ljekarima su velike jer ih nema dovoljno ali vole ovi na Kubi svoju revoluciju, i vole doktori kad zavrse medicinu biti taksisti. Takav nijedan nije nezadovoljan, dok mu je rodjak u Americi koji je isto ljekar otisao toliko daleko u zivotu, on ne mora razmisljati za svoje bolje sutra, tj. sta ce biti u momentu kad Fidel umre, a njegovog brata, demokratski izabranog bezbeli, sjure s vlasti, mozda i odvuku u Gvantanamo da mu odbiju bubrege....
occupylove

#499 Re: Venezuela

Post by occupylove »

Lacrosse wrote:
jeza u ledja wrote:
Hugo je Kubu spasio ekonomskog kolapsa sa svojom naftom i parama, u zamjenu za pokojeg ljekara da u Carcasu sije glave i vrsi obdukcije onih 30 ubistava koje dnevno tamo odrade, i normalno, instrukcija od Fidela kako voditi revoluciju i zivjeti do 9 kuka, sto nije uspjelo hudom Huzi.

Interesuje me je li iko od forumasa zivjeo u gradu gdje dnevno se ubije 30 ljudi... da ima 8 miliona ko New York, 30 ljudi po 365 dana znaci da u godini ce ti nekog ubiti pred ocima... A stopa ubistava u New Yorku je 500 ljudi godisnje, tj. 1.5 dnevno u gradu od 8 miliona. Caracas ima 2 miliona i ubijenih 30 dnevno.

Amerikanaci non stop lete na Kubu iz Kanade. Nema jeftinije destinacije za te pare.

Mozes ti zamisliti da smo mi iz Bosne dosli u Ameriku a ovi iz Kube koja je 25-30 milja ne mogu. Oni koje su protjerali iz Kube ne smiju nazad. Familije odvojene, generacijama, prosle godine i sve, i dzaba. A oni tako sretni, jer vecina nema nista, a onaj koji ima, ima sve.

I na sred te Kubanske sretne nacije, nalazi se Americki kazamat zvan Gvantemano gdje tuku i odrase talibane od batina.

U sred Kube tako nezavisne i tako suvjerene u kojoj plata ljekara je 20 dollara pa cesto konobari u resortima i taksisti na standovima su upravo ljekari jer zarade otprilike dollar na dan sto je 50% vise u struci kao taksiste. Oni koji se odluce da ne taksiraju cesto imaju automobil koje im kupi familija ali se on gleda, jer nema para za goriva. Tako u jednoj divnoj zemlji struka za koju se skolujes do 30, cesto 35, je placena 50 konvertabilnih maraka bosanskih mjesecno. U Americi taj isti ljekar je placen 250 hiljada dollara godisnje. A to je 40-50km morske linije, neki mogu i preplivati i ne samo to, nego na Floridi gdje je pretezno gerijatrijski zivalj, potrebe za ljekarima su velike jer ih nema dovoljno ali vole ovi na Kubi svoju revoluciju, i vole doktori kad zavrse medicinu biti taksisti. Takav nijedan nije nezadovoljan, dok mu je rodjak u Americi koji je isto ljekar otisao toliko daleko u zivotu, on ne mora razmisljati za svoje bolje sutra, tj. sta ce biti u momentu kad Fidel umre, a njegovog brata, demokratski izabranog bezbeli, sjure s vlasti, mozda i odvuku u Gvantanamo da mu odbiju bubrege....
occupylove

#500 Re: Venezuela

Post by occupylove »

znate sta mi je rekao jako dobar prijatelj iz USA
nemojte slaviti smrt
slaviti smrt i patnju bilo koga

znam da se na 'tastaturi " prave heroji ? ali ? ima izuzetaka
NE SERI
ja sam izuzetak i spreman i na mjestu i vrijeme ? samo recite !
Occupy BLACK bLOCK Yeah , MotherFUCKERS !
8)
Locked