Venecuela

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#426 Re: Venecuela

Post by Bobi »

Ma može ..a da, skrenuli ste s teme :mrgreen: ...šije tamo vamo, Ven, je hrišćanska država :mrgreen: .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#427 Re: Venecuela

Post by pici »

Bobi wrote:Ma može ..a da, skrenuli ste s teme :mrgreen: ...šije tamo vamo, Ven, je hrišćanska država :mrgreen: .

Image

:mrgreen:
salik79

#428 Re: Venecuela

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Hašd je 100 % šiitska formacija
Posto ja ne lazem i ne podmecem kao ti, a znam da recentno "cijenis" kurdske izvore, jedan takav cu citirati:
He also commands two Sunni brigades in the Hashd al-Shaabi,
http://www.kurdistan24.net/en/news/3b98 ... fa3ec7a86c

A u prilog tome:
Image
salik79

#429 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:A cek, ono kad se lopatama mlate po glavi zove se tatbir?
Ne kontam, sta zele time postici?
Sta mu je svrha?
Idiotizam, koji je kompletna sijska ulema, osim one sa sjedistem u Londonu, proglasila haramom.
salik79

#430 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Bobi wrote:Ma može ..a da, skrenuli ste s teme :mrgreen: ...šije tamo vamo, Ven, je hrišćanska država :mrgreen: .
Kiki je, hinjski, pokrenuo lavinu.
Bobi
Forum administrator

#431 Re: Venecuela

Post by Bobi »

Image
salik79

#432 Re: Venecuela

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Jel' to kikijev upis, jer bas mi lici na njega
? :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#433 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

pici wrote:...
Pici, druže. Postavio na temi o ljubimcima pa obisao. Evo ga, samo za tebe:

Image

:kiss:
Challenger_

#434 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Kiki je, hinjski, pokrenuo lavinu.
Hinja, ona zadnja. Bljak.
Krokodajl

#435 Re: Venecuela

Post by Krokodajl »

Challenger_ wrote:
Krokodajl wrote:Predsjednik Maduro pozvao na prijevremene parlamentarne izbore.
Parlamentarne a predsedničke ne ili?
Parlamentarne.

Po meni nije problem legitimitet vlasti Madura, jer Maduro je pobjedio na predsjedničkim izborima koji i tada prema tim standardima nisu dovođeni u pitanje toliko, i vjerujem da je uistinu imao tjesnu većinu.

Problem je potez kojim je Maduro razvlastio parlamentarnu skupštinu i činjenicom da kontroliše ustavni sud kreirao ustavotvornu skupštinu.

To isto je pokušala uraditi opozicija kada su svrgli Čaveza na dva dana, no Čavez se vratio i ponajprije zahvaljujući ustavu, vratio stanje u normalu.

Izbore za ustavotvornu skupštinu opozicija je bojkotovala, tako da Maduro apsolutno kontroliše istu, dok u parlamentu je situacija dosta tijesna, ali parlament skoro pa da i nema više ovlasti zahvaljujući Maduru.

U konačnici, mislim da su parlamentarni izbori na kojima će učestovati svi (i opozicija i vladajuća stranka) biti najbolje rješenje, time bi i parlament imao pravo na opoziv Madura i zakazivanje novih izbora na kojima bi se na demokratski način izabrao novi predsjednik.

Mnogi zaboravljaju, namjerno ili nenamjerno, da je Čavez na vlast došao izborima, on jeste 1992. izveo neuspjeli državni udar, ali je Čavez na vlast došao voljom naroda.

Isto tako, činjenica je i da mnogi Venecuelanci vjeruju u Madura i njegovu stranku, pogotovo u ruralnim dijelovima, mada vjerujem da je ta podrška negdje na 20-30% izbornog tijela.

Izbori, pa neka narod odluči, a ne ovako ho-ruk.

Maduro je zasro, ali nije ni Guidovo maslo za ramazana, jer lik se pojavio niodkle i sada bi da bude predsjednik jer je Trump reko da može...
Bobi
Forum administrator

#436 Re: Venecuela

Post by Bobi »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Kiki je, hinjski, pokrenuo lavinu.
Hinja, ona zadnja. Bljak.
On je jedini placenik koji radi besplatno :mrgreen: .
Challenger_

#437 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Krokodajl wrote:Maduro je zasro, ali nije ni Guidovo maslo za ramazana, jer lik se pojavio niodkle i sada bi da bude predsjednik jer je Trump reko da može...
Upratio sam tvoje upise na temi i slažem se, manje-više. Čudo da su dobacili do 2019-e, stanje u zemlji loše, sa američkom pljačkom (imovine u USA), pritiscima i sankcijama biće još gore. Zaista ne znam kako i da li im se uopšte može pomoći.

Sve u svemu djeluju kao lak plijen lešinarima.
Challenger_

#438 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Sad se postavlja pitanje, da li biti uz lešinare? Taman posla, ni u snu! Ovakav stav je stav sa karakterom koga podanički mentalitet vidi kao "plaćenički". Nadam se da će Venecuela lešinarima izaći na nos.

A narod Venecuele... neka im je Bog na pomoći.
Krokodajl

#439 Re: Venecuela

Post by Krokodajl »

Challenger_ wrote:
Krokodajl wrote:Maduro je zasro, ali nije ni Guidovo maslo za ramazana, jer lik se pojavio niodkle i sada bi da bude predsjednik jer je Trump reko da može...
Upratio sam tvoje upise na temi i slažem se, manje-više. Čudo da su dobacili do 2019-e, stanje u zemlji loše, sa američkom pljačkom (imovine u USA), pritiscima i sankcijama biće još gore. Zaista ne znam kako i da li im se uopšte može pomoći.

Sve u svemu djeluju kao lak plijen lešinarima.
Venecuelanski narod nije lud, i razlog zašto Amerikanci ne mogu intervenisati dole je katastrofalan poraz u puču 2002-e kada je pokušaj isceniranog puča u kojem su na desetine ljudi izgubili živote a što su hinjski poslije priznali i opozicioni mediji a i visoki dužnosnici (tada je onaj Collin Powel bio sekretar mislim) da su apsolutno iscenirali sve laži da Chavez ode sa vlasti.

Mnogi Venecuelanci koji su bili protiv Chaveza nakon toga su promjenili mišljenje, jer kada su shvatili da Amerikancima ne znači ništa žrtvovati stotine, hiljade, ma milione ako treba njihovih života samo da Chavez ode sa vlasti, mnogi su sebi stavili isto pitanje kao i mnogi Sirijci, te su stavili državu na prvo mjesto.

Nije Chavez nikada imao apsolutnu podršku, ali barem u početnom periodu nije ni pokušavao da je dobije, jer je znao da će stvarima koje radi narod sam da skonta šta i kako, i tu je bio u pravu.

Chavez je kod Venecuelanaca uspio da probudi nacionalni ponos, da nisu ničiji robovi i da je Venecuela njihova zemlja.

Zanimljivo je vidjeti nekoliko stvari, prvo, već godinama Venecuelanska opozicija traži promjene, ali nisu glasni kao Sirijski "aktivisti" koji idu moljakati od nemila do nedraga, daj bilo šta samo da Asad ode, u Venecueli to nikada nije bilo pod svaku cijenu, kao što ni Maduro ma kolika budala bio neće zadržati vlast pod svaku cijenu.

Narod je na ulicama, ali nema sukoba, narod jeste gladan, ali ne tuku policiju, nema bacanja bombi, nema "Slobodne Vojske Venecuele", nema Šebiha, nema helikoptera, pa evo, ovaj GUido slobodno hoda Karakasom...

Ne znam koliku podršku Guido ima u narodu, ali znam da je Maduro nema, izbori bi bili najbolje rješenje, ali bojim se da Americi izbori i nisu čak po volji, jer u tom slučaju bi pobjedio neko ko uživa vlast u narodu, i ko ne bi mogao biti Američki ili bilo čiji igrač.

Ko god sutra da dođe na vlast u Venecueli, čeka ga ista sudbina kao Madura ako bude povlačio glupe poteze, ali isto tako mislim da ko god sutra dođe na vlast u Venecueli, da neće biti ničija marioneta, jer narod Venecuele to niti želi niti će dopustiti.

Nije problem Venecuelancima u politici koju vlast provodi, mnogi bi potpisali da se vrati Chavezovo uređenje, problem je činjenica da vlast jednostavno e želi da prihvati realnost stanja u zemlji, te da privreda i stanje koju vlast želi prikazati ne idu ruku pod ruku.

Neka im je sa srećom i da se to što prije riješi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#440 Re: Venecuela

Post by pici »

Challenger_ wrote:

Image

:thumbup: :maca: preljep... da ne zacatavamo temu... inace ce nas bobi, ziiiikkkk
Challenger_

#441 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

pici wrote: :thumbup: :maca: preljep... da ne zacatavamo temu... inace ce nas bobi, ziiiikkkk
Baciću na temu ljubimci foto da vidiš kako piški u WC šolju:

:lol:
rajv0sa

#442 Re: Venecuela

Post by rajv0sa »

Izgleda da je tramp bio gejmer :mrgreen:
Image
Kikibombona

#443 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

Nisam ocekivao da ce se ruski i iranski placenici upecati kao klenovi. :thumbup: :D

Smatro sam da ste malo pametniji. Precijenio sam vas. Do mene je. :D

Sigurno radite za neki sitnis ili tapsanje po ramenu. Iako se trudite niste potencijal za ozbiljan posao.

Toliko od mene na ovoj temi - mission complete. Pozdrav za ekipu iz Mula Sadre i Ibn Sine. 8-)
salik79

#444 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Nisam ocekivao da ce se ruski i iranski placenici upecati kao klenovi. :thumbup: :D

Smatro sam da ste malo pametniji. Precijenio sam vas. Do mene je. :D

Sigurno radite za neki sitnis ili tapsanje po ramenu. Iako se trudite niste potencijal za ozbiljan posao.

Toliko od mene na ovoj temi - mission complete. Pozdrav za ekipu iz Mula Sadre i Ibn Sine. 8-)
Za iste pare kao i Mahmut ef Karalic.

Zaradi li se sta kod tebe? Cionisti nisu siroke ruke...
jeza u ledja

#445 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Jeste, cionisti preko Kikija sire kurdsku propagandu po BiH. :D Cilj im je pravljenje kurdskog entiteta na podrucju Varesa. :D
Kikibombona

#446 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Za iste pare kao i Mahmut ef Karalic.

Jah, eto, bas ce cionisti platiti nekome ko Izrael naziva zlocinackom tvorevinom. Promasio si cijeli fudbal kao svaki put do sada.

Nisam ja bitan. Bitno je sta o svemu kaze jedan od vodecih autoriteta u IZ BiH.

https://m.youtube.com/watch?v=69avxfCDeCM
Fudo387

#447 Re: Venecuela

Post by Fudo387 »

pici wrote:
Challenger_ wrote:

Image

:thumbup: :maca: preljep... da ne zacatavamo temu... inace ce nas bobi, ziiiikkkk
Ljudi, mogu vam halalit propagandu tih znj rezima, al brate ovaj gay momenat je previse. :D
salik79

#448 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Za iste pare kao i Mahmut ef Karalic.

Jah, eto, bas ce cionisti platiti nekome ko Izrael naziva zlocinackom tvorevinom. Promasio si cijeli fudbal kao svaki put do sada.

Nisam ja bitan. Bitno je sta o svemu kaze jedan od vodecih autoriteta u IZ BiH.

https://m.youtube.com/watch?v=69avxfCDeCM
Radis hinjski, nazivas ih zlocinackom tvorevinom po potrebi, a kada je u pitanju Sirija i Irak, svrsavas na svaki njihov potez, kacis slike Kurda s njihovim (cionistickim) zastavama, itd, itd... Dakle, nesto, sasvim sigurno ima.

Safvet nije "jedan od vodecih autoriteta" u svojoj kuci, a kamoli u IZ BiH. :lol:

Safveta znam haman 20 godina, imam cak i njegovu knjigu sa posvetom (sav sretan bio da mi je uruci). A ef. Karalic ga je (indirektno) spomenuo u onom prrdavanju, kada je govorio o dvojici-trojici koji zloupotrebljavaju mimberu. Doduse, Safvet vise ni nece na mimberu. Pa ni u Fahdovoj (ono su ga unajmili, kao zamjenu, ali otkako Katar i Saudija ne koaliraju Safvet ne kotira vise kod njih, tj. laje na njih iz sveg glasa).

A, glavni autoriteti u IZ su Reis i Naibureis. A oni vele sljedece:

Image
Image

Ovaj do Smajica i Kavazovica je iranski ambasador. ;-)
eltroxin

#449 Re: Venecuela

Post by eltroxin »

Samprotivsviju wrote:
eltroxin wrote:
Samprotivsviju wrote:Meni ljudi koji podrzavaju Rusiju i njenu vansjku politiku nikako nisu jasni :-) ako nista iz BiH prespektive :-)
Nije ti jasno zato sto se ne razumijes u sahovsku partiju koja se odvija na svjetskoj sahovskoj tabli. Ne mozes da sagledas siru sliku pa tek onda izvuces zakljicke. Sve informacije koje imas su od mainstream medija. :evil:
Eto ti znas, molim te prosvjetli nas...

Cuj sve informacije koje imam od mainstream medija, pa pogledaj dokumentarac od RT o ratu u Bosni...ispade mi sebe sami ubijali i bombardovali i optuzili srbe :-) a Nato zlikovci srbe ni krive ni duzne napao...

Evo kolega ti je naveo cinjenice, jesu i to mainstream mediji

Ja bih prije rekao ti si dobro pao pod utjecaj Ruskih kvazi medija...
E jesi se upecao :D ponekad, malo ironije nije na odmet.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#450 Re: Venecuela

Post by _BataZiv_0809 »

rajv0sa wrote:
A ova tema posebno :mrgreen: Ti francuz, šveđanin, onaj drugi amerikanac i pokoji islamofob (koji je na drugim temama etiketiran od tih gore pomenutih komunjarom i antiBošnjakom) glavni (jedini) akteri.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply