Venecuela

Post Reply
Fudo387

#351 Re: Venecuela

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:*ebalo vas mišljenje. MSM mediji su prenijeli stav Atine, sutra će i Rima. To je činjenica a ne podanički strah od drugačijeg medija ili mišljenja.

Atina i Rim su bitni a ne Kemo, Šemso i dijasporaški lov na vještice.
Atina i Rim su qrac od ovce. :lol:
jeza u ledja

#352 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:
jeza u ledja wrote:
rajv0sa wrote:hahahahahahahah a brata konta da neko zarađuje tako što se raspravlja sa dijasporom na nebitnom forumu. E svaka čast :lol:
Bilo bi neLogicno da NE zaradjuju. Jebiga za razliku od tebe koji prakticno pises iste stvari, djaba. :D

Inace ovo je najbitniji forum u zemlji. :wink:
A ova tema posebno :mrgreen: Ti francuz, šveđanin, onaj drugi amerikanac i pokoji islamofob (koji je na drugim temama etiketiran od tih gore pomenutih komunjarom i antiBošnjakom) glavni (jedini) akteri. Hajte molim vas :mrgreen: Msm i ja bezveze dangubim ovdje, al me trigeruje tako to bezvezno etiketiranje i neki pogled sa visine.

A Venecuela mi je da izvineš tek na trećem mjestu.
Pa eto ti pises proiranski, imas ajatolahe nake na avataru, pa ti nikad nisam tako nesto napisao. Ni tebi ni onom Krokodajlu, kako se zove.

Kad neko provodi dane postavljajuci linkove sa nekih shlj stranica, i tako godinama, covjek se zapita, jelde?
Jos sa saznanjima zadnjih par godina o velicini tog ruskog drzavnog projekta, neke stvari postanu jasnije.
Pa ljudima se na fejsbuk individualno salju fake news, a ti se pitas kako to. Pa fino. Evo ti primjera iznad.
jeza u ledja

#353 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:*ebalo vas mišljenje. MSM mediji su prenijeli stav Atine, sutra će i Rima. To je činjenica a ne podanički strah od drugačijeg medija ili mišljenja.

Atina i Rim su bitni a ne Kemo, Šemso i dijasporaški lov na vještice.
Nije pitanje uopste vijesti, vec tvog linkanja na stranice koje ubiru pare od tih linkova.
Fudo387

#354 Re: Venecuela

Post by Fudo387 »

Mene da su ista pita jaB to zbombardovo.
Eo ti sad.
insomnia78

#355 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Nisu se vala nesto ni pretrgli sa protivljenjem
Image
Image
animals

#356 Re: Venecuela

Post by animals »

Vjecita patnja..
volim Ruse , ne volim Ruse..
ekipa sa Sirije, nanjusila novi les..
insomnia78

#357 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Samo Rusi. Borci protivU kapitalizma u BiH, Ukrajini, Siriji...
Image
animals

#358 Re: Venecuela

Post by animals »

insomnia78 wrote:Samo Rusi. Borci protivU kapitalizma u BiH, Ukrajini, Siriji...
Image
Uvijek sam se pitao kakav se poremecaj desi u glavi, pa da postanes ovakav..
rajv0sa

#359 Re: Venecuela

Post by rajv0sa »

Selam alejk naši su jači.

Image
Nadzornik

#360 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#361 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Na temu:
PetroChina odustaje od partnerstva s venezuelanskom PDVSA u projektu prerade nafte

Kineska energetska tvrtka PetroChina planira odustati od suradnje s venezuelanskom naftnom tvrtkom PDVSA u projektu izgradnje rafinerije i petrokemijskog postrojenja u južnoj Kini, vrijednost kojeg se procjenjuje na 10 milijardi dolara.
Ne baš dobar nagovještaj za Karakas, Madura i saradnike.
Nadzornik

#362 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

Juan Guaido, koji sebe naziva privremenim predsjednikom Venecuele u intervju za Reutersu je rekao da bi promjena vlasti u
zemlji bila na korist Rusije i Kine - Madurovih glavnih vanjskotrgovinskih partnera.
Prema njegovim rijecima on je vec pokusavao uspostaviti komunikaciju sa Moskvom i Pekingom.

Image
Samprotivsviju

#363 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

jeza u ledja wrote:
rajv0sa wrote:Tobejarabi makron aminuje putinove trolove. Inače ruska ambasada u BiH još koristi bih.net mail, jeljcin još predsjenik bio. Toliko o njihovoj ažurnosti.
Evo zaboravi forum, jel ti tesko povjerovati da stranica poput ove Logicno.com postoji s ciljem promovisanja ruske propagande? Placena od strane ruske drzave?
Znaci s ciljem promovisanja njihovih interesa na Balkanu. Jel ti tesko povjerovati da takvo nesto postoji?
Naravo da postoji i to uveliko...Sputnik u Srbiji, vodi ga onaj Malagurski debilcic..inace Sputnik je ogtanak RT televizije specijaliziran za online propagandu

Znaci svaka tema je pljuvanje Amerikanaca, NATO, svih komsija, velicanje velikosrpske filozofije, Rusije, Putina...
славянин

#364 Re: Venecuela

Post by славянин »

Kako ide osovini cvijeca Moskva-Teheran-Damask i sada Caracas, sta misli zaova od premijera Italije treba li podrzati Madura ? (Sa odlukom EU to svrstava cijelu Juznu Ameriku skoro , skoro cijelu EU , Ameriku i jos par protiv.Ali "Bitan je Rim i Atina" tako rece oracle.
salik79

#365 Re: Venecuela

Post by salik79 »

This is extremely dangerous to our democracy!

славянин

#366 Re: Venecuela

Post by славянин »

salik79 wrote:This is extremely dangerous to our democracy!

Zato je IRIB tu :bih:

:D
salik79

#367 Re: Venecuela

Post by salik79 »

славянин wrote:

Zato je IRIB tu :bih:

Ovako se cuvaju "novinarske slobode", ha ja! :oops:

славянин

#368 Re: Venecuela

Post by славянин »

salik79 wrote:
Ovako se cuvaju "novinarske slobode", ha ja! :oops:

Kako kako.... ukide ga sa programa ccc... kakvo zlostavljanje novinara ... - u medjuvremenu sloboda bije kao bic za novinare irana :lol:
https://cpj.org/2018/08/iran-orders-at- ... d-flog.php

Iran orders at least 7 journalists jailed and flogged over Dervish protest coverage

August 31, 2018 2:01 PM ET
Point.

#369 Re: Venecuela

Post by Point. »

rajv0sa wrote:Upis iznad suštinski pojašnjava ono što sam govorio, ako misliš drugačije onda si putinoljubac :lol: Operisani ste od ostatka našeg svijeta, prohodaj malo po Sarajevu pa upitaj narod šta misli o americkom uplitanju u muslimanski svijet. I sad odjednom oni bi da moralisu o licemjerju :lol:

i klasika opet se ubacuje u usta neki "mrski zapad " :?
Stani, pričaš o nekom podaničkom mentalitetu a ni jednom riječju nisi ni ti ni Challenger išta kontra mula ili Putina napiso. Ni jednu kritiku. Ni za šta. Šta je to nego gajenje kulta ličnosti da eto oni su bezgriješni i svaka njihova odluka je prava i vi je slijepo podržavate. To je čist primjer podaničkog mentaliteta.

Dok recimo druga strana da je nazovemo tako, je milion puta kritikovala Trumpa i njegovu politiku. Eto, samo jednom da kritikujete iranske mule ili Putina, pa ruka bi vam se osušila izgleda.
jeza u ledja

#370 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sta je, po tebi, problematicno u videu kojeg si postavio? Bas me zanima.
Jer kao nekog ko podrzava Iran, gdje se javno misljenje kroji drzavnim medijima, niti postoji sansa za razlicite stavove.

Video postavljen iznad prikazuje pun kurac lokalnih americkih TV stanica koje citaju identicnu izjavu u vezi sirenja fake news. Privatna korporacija koja posjeduje svoje medije. Mogu reci sta im je ceif. Nejasno kako je nekom drugom nejasno da tako stoje stvari? Postoje drugi privatni mediji koji govore nesto svoje, mozda suprotno od ovoga.

Ti pak, kao i Challenger, trubis tacno one stvari koje serviraju drzavne propagande Irana i Rusije. :wink:
sumirprimus

#371 Re: Venecuela

Post by sumirprimus »

jeza u ledja wrote:
Opet postavljas linkove stranica na nasem jeziku koje sluze za sirenje ruske propagande. :lol:
Pazite naslova na toj stranici:
"RT sve popularniji u zemljama EU – Nudi vijesti o kojima drugi šute"
"Haberturk: Pompeo odlazi da ne gleda Putinovu diplomatsku pobjedu u Siriji"
"Akcijski plan Rusije i Kine u suprotstavljanju američkim sankcijama"
"Velika prijevara zvana Europska unija"
"Ruske specijalne snage provode obuku palestinske brigade Al-Quds u Aleppu (FOTO)"
"Njemačka obranila "Sjeverni tok 2" – Naša je odluka logična, dosljedna i pragmatična"
"Vapaj ukrajinske oporbe: Porošenko i njegova svita su okupirali i razorili zemlju"
"Forbes: Borba protiv nacista i film T-34 obaraju sve rekorde u ruskim kinima"
"Ruska ekonomija danas i socijalistička revolucija idealna za SAD"

Vecina clanaka imaju veze s Rusijom. :D
U "strucnom timu portala" prvi covjek - Domagoj Juricic je vlasnik lobisticke firme. :D To mu je mislim glavni biznis. :wink:
Na stranici njegove firme o njima pise ovako:
"Within the key areas of Political Risk Management & Consulting Services (Public Affairs, Government Relations Consulting, Lobbying Services, and Strategic Communication), we are skilled at delivering powerful solutions by leveraging our huge experience in the public and private sectors to help clients negotiate complex political, government, and business issues, and achieve the most favourable results. "

I onda onaj iznad kaze "sto se ljudi prozivaju da su Putinoljupci?" :-)
Pa kad ljudi prestavnu ovdje po zadatku siriti drzavnu propagandu Rusije ili Irana, prakticno lobirati za interese stranih drzava, onda cemo ih prestati prozivati.

Ovo je ja mislim jedno 4, 5-a domena iz Hrvatske sa ovakvim sadrzajem.

Zar je tesko ukapirati da je ovo dio ciljane soft-power kampanje za direktno promovisanje pro-ruskih interesa? Ovako na Balkanu i vjerovatno sirem svijeta? Kreiranje misljenja javnog mijenja, slanje drukcije slike o Rusiji, Zapadu, evro-atlantskim integracijama, itd? Drzava daje pare kojim placaju razne lobi grupe da kreiraju ovakve stvari, sve do mikro-levela kao sto je ovaj forum. Pa nek promjene misljenje 1 u 10 ljudi, dobro je. BIlo kad se radi o podrsci recimo ulasku u NATO, EU, ili bilo cemu drugom sto odvlaci od zapadno-centricne slike regije i svijeta.

Nije svako ko pise nesto pozitivno o Rusiju ili Iranu naravno tu "po zadatku", ali neko ocigledno jesu i ne znaju to sakriti.
Isto ovo radi i Iran, isto rade i kojekakve zaljevske zemlje, isto radi i Turska, a naravno i lokalne stranke i kojekakvi uhljebi. Naravno, shodno budzetu, velicini i strucnosti proporcionalan je i level kvaliteta sirenja te propagande.

Mislim, nije nikakav problem sirenje propagande preko medija, ali ono sto smeta je sto se za to koriste besplatne drustvene mreze, poput ove, a ljudima prodaje za razmjenu misljenja. Jeftino i fusersko rjesenje, tipicno za zemlje odakle dolazi, ali funkcionise. I hajde kad se to siri preko kojekakvih Fejsbuka, Twittera, ali ovaj forum je lokalni, privatni, zajebantski i postojao je mnogo prije njih.
Ovi su skontali fazon i tuse fuser robu koja nadje plodno tlo u ljudima koji ne znaju da razmisljaju. I to za interese nekog ko nema veze sa BiH.

:wink:
auu hvala na objasnjenju, znaci tako to fercera.
:-)
Krokodajl

#372 Re: Venecuela

Post by Krokodajl »

Ljudima koji šire zapadnu propagandu smetaju oni koji šire istočnu propagandu.

O tempora o mores...

Forum služi razmjeni mišljenja, stavova, ideja o raznim temama, i sama ideja foruma kao i u antičkoj Grčkoj i Rimu i jeste da se tu okupe ljudi da kaže što misle.

Polazeći od toga da svi ne mislimo isto, hvala Bogu, dolazimo do toga da će neko koristiti RT neko BBC neko CNN a neko Figaro kao izvor.

Tako da, ako je neko došao na forum da sazna "istinu" i eto kao nasjeo na bilo čiju propagandu i eto indoktriniralo ga na forumu jer je čitao vijesti sa ove ili one stranice, onda za toga i nije forum nego candy crush na FB.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#373 Re: Venecuela

Post by japin_mutapi »

putinove podguzne muhe
rajv0sa

#374 Re: Venecuela

Post by rajv0sa »

Point. wrote:
rajv0sa wrote:Upis iznad suštinski pojašnjava ono što sam govorio, ako misliš drugačije onda si putinoljubac :lol: Operisani ste od ostatka našeg svijeta, prohodaj malo po Sarajevu pa upitaj narod šta misli o americkom uplitanju u muslimanski svijet. I sad odjednom oni bi da moralisu o licemjerju :lol:

i klasika opet se ubacuje u usta neki "mrski zapad " :?
Stani, pričaš o nekom podaničkom mentalitetu a ni jednom riječju nisi ni ti ni Challenger išta kontra mula ili Putina napiso. Ni jednu kritiku. Ni za šta. Šta je to nego gajenje kulta ličnosti da eto oni su bezgriješni i svaka njihova odluka je prava i vi je slijepo podržavate. To je čist primjer podaničkog mentaliteta.

Dok recimo druga strana da je nazovemo tako, je milion puta kritikovala Trumpa i njegovu politiku. Eto, samo jednom da kritikujete iranske mule ili Putina, pa ruka bi vam se osušila izgleda.
Ja putina nikad nisam nešto specijalno branio, drago mi je što su intervenirali u Siriji i to je to. Smeta i meni što se na RT stalno vrte neki islamofobcni clanci gdje u komentarima sve vrvi od evropske i americke ultra desnice koja bi protjerivala muslimane u pustinju. Msm znam zašto to radi, ali opet to nije okej. A za "mule" ne možemo na istoj ravni raspravljat dok god je takav orijentalisicki pristup Iranu kao da smo u 18 stoljeću pa se govori o nekom crnom Turcinu i zamotanim mulama. Iran ima svoj parlament, predsjednika sve demokratske institucije. Iranom ne upravljaju "mule". Posebno mi je iritantno da ljudi iz Bosne koji ako nisu muslimani onda su odrasli uz iste koriste takve termine. Mula jusuf i dahije su dio nekog drugog folklora.
Samprotivsviju

#375 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

Ja kako znam jedan RT ima podruznice i studio u americi, dok npr za CNN i Rusiju ne mogu reci...jer u Rusiji skoro svi mediji u drzavnom vlasnistvu, tako da sumnjam da bi sebi dozvolili taj luksuz...cak je i emitovanje CNNa bilo zabranjeno jedno vrijeme u Rusiji.
Post Reply