Pa je li, ili nije "puna sumpora i kao takva nezanimljiva"?!
Venecuela
- salik79
#151 Re: Venecuela
Pa je li, ili nije "puna sumpora i kao takva nezanimljiva"?!
Last edited by salik79 on 29/01/2019 17:41, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
-
The 51st State
- salik79
#154 Re: Venecuela
Ne, meni je snijesno kako zacas opravda ovo za naftu. Lik nije spomenuo nista drugo nego naftu. I to "punu sumpora".
A je li tebi ovo smijesno, ili mozda poznato?
https://www.theguardian.com/commentisfr ... onpinochet
- славянин
#155 Re: Venecuela
Branioci slobode stizu ceka se samo naredba vrhovnog vodje
Venecuelanci nisu gladni - samo misle da jesu.
- salik79
#156 Re: Venecuela
Ja sam citao da u S. Koreji jedu svoje umrle, jer nemaju sta drugo. 
-
The 51st State
#157 Re: Venecuela
Pa naravno da cu opravdati, imaju ameri nafte ne znaju sta ce sa njom...salik79 wrote:
Ne, meni je snijesno kako zacas opravda ovo za naftu. Lik nije spomenuo nista drugo nego naftu. I to "punu sumpora".
A je li tebi ovo smijesno, ili mozda poznato?![]()
Tragicno ali narod cilea je prosperio I sad su najnaprednija zemlja juzne amerike, sto je valjda najvaznije.
- salik79
#158 Re: Venecuela
Nego, kada smo vec kod gladi, imamo UNove izvjestaje za Jemen, za Venecuelu nisam siguran
, pa nesto ne vidim da se satrase da pomognu narodu Jemena. Naprotiv, znam da pomazu i Saudima i Emiracanima da ih sto vise pobiju i do amrti izgladne... Cak im daju i svu podrsku u pomorskoj blokadi Jemena. 
- славянин
#159 Re: Venecuela
Ma kakvi njima je super , zato onaj sa 6 metaka nastavi bjezat preko granice.salik79 wrote:Ja sam citao da u S. Koreji jedu svoje umrle, jer nemaju sta drugo.
Sto se tice venecuele ma kakvi - sad ce bespovratni kredoti od bratskih zemalja za madura kao sto su i za siriju davali.

Last edited by славянин on 29/01/2019 18:12, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#160 Re: Venecuela
Jedno zlo ne opradava drugo, ta TI je prosta taktika provaljena.
- salik79
#161 Re: Venecuela
Pa, zasto je onda Bolton spominje?! I to jedino nju, od svih mogucih privrednih grana.The 51st State wrote:Pa naravno da cu opravdati, imaju ameri nafte ne znaju sta ce sa njom...salik79 wrote:
A je li tebi ovo smijesno, ili mozda poznato?![]()
Tragicno ali narod cilea je prosperio I sad su najnaprednija zemlja juzne amerike, sto je valjda najvaznije.
Prosperirali su, naravno, za vrijeme vladavine Pinocheta!?
Da je Allende ostao sasvim sigurno ne bi. Pomrli bi od gladi, s glavama na ramenima.
- славянин
#162 Re: Venecuela
Mislis za hute u jemenu koje je Iran potpalio na pobunu kako bi malo revansirao zbog Sirije ili ?salik79 wrote:Nego, kada smo vec kod gladi, imamo UNove izvjestaje za Jemen, za Venecuelu nisam siguran, pa nesto ne vidim da se satrase da pomognu narodu Jemena. Naprotiv, znam da pomazu i Saudima i Emiracanima da ih sto vise pobiju i do amrti izgladne... Cak im daju i svu podrsku u pomorskoj blokadi Jemena.
- salik79
#163 Re: Venecuela
славянин wrote:Ma kakvi njima je super , zato onaj sa 6 metaka nastavi bjezat preko granice.salik79 wrote:Ja sam citao da u S. Koreji jedu svoje umrle, jer nemaju sta drugo.
Sto se tice venecuele ma kakvi - sad ce bespovratni kredoti od bratskih zemalja za madura kao sto su i za siriju davali.
Ma jok, jedu svoje mrtve, Tita mi. Pisali i pricali na slobodnim medijima.
- salik79
#164 Re: Venecuela
A dokaz za to je?!славянин wrote:Mislis za hute u jemenu koje je Iran potpalio na pobunu kako bi malo revansirao zbog Sirije ili ?salik79 wrote:Nego, kada smo vec kod gladi, imamo UNove izvjestaje za Jemen, za Venecuelu nisam siguran, pa nesto ne vidim da se satrase da pomognu narodu Jemena. Naprotiv, znam da pomazu i Saudima i Emiracanima da ih sto vise pobiju i do amrti izgladne... Cak im daju i svu podrsku u pomorskoj blokadi Jemena.
Sve i da je tako, a nije, sta je sa narodom koji dokazano gladuje, a i pitku vodu im uskracuju!?
- Muhamed Đakmić
#165 Re: Venecuela
Samo će debil tvrditi da Amerika pod plaštom demokratije prvenstveno ne štiti svoj interes.salik79 wrote:Nego, kada smo vec kod gladi, imamo UNove izvjestaje za Jemen, za Venecuelu nisam siguran, pa nesto ne vidim da se satrase da pomognu narodu Jemena. Naprotiv, znam da pomazu i Saudima i Emiracanima da ih sto vise pobiju i do amrti izgladne... Cak im daju i svu podrsku u pomorskoj blokadi Jemena.
Je li to opravdanje za Madura?
- salik79
#166 Re: Venecuela
A kada to Ameri misle zlo, a kada dobro? Prosvijetli nas!The 51st State wrote:Jedno zlo ne opradava drugo, ta TI je prosta taktika provaljena.
-
The 51st State
#167 Re: Venecuela
Sbb kbb, pinoche je za assada majka tereza pa se ti satra braneci istog jer je toboze dobar za narod..., Isti je udario temelje za prosperitet I danas uzivaju.
A sto se tice boltona, pa vjerovatno pustio da przi vas borce za svjetsku pravdu, sta ja znam.
A sto se tice boltona, pa vjerovatno pustio da przi vas borce za svjetsku pravdu, sta ja znam.
-
The 51st State
#168 Re: Venecuela
Sta ameri imaju sa jemenskim gradjanskim ratom,, inace prvenstveno misle na svoje interese, kakve su TI ove glupe zavrzlame?salik79 wrote:A kada to Ameri misle zlo, a kada dobro? Prosvijetli nas!The 51st State wrote:Jedno zlo ne opradava drugo, ta TI je prosta taktika provaljena.
- salik79
#169 Re: Venecuela
Pinoche Majka Tereza?! Lik pobio sve sto mu je stalo na put, i to bez ikakvog oruzanog otpora, bez agresije iz vana... Ah, umalo da zaboravim, tada je bio vas (americki) prijatelj i saveznik.The 51st State wrote:Sbb kbb, pinoche je za assada majka tereza pa se ti satra braneci istog jer je toboze dobar za narod..., Isti je udario temelje za prosperitet I danas uzivaju.
- славянин
#170 Re: Venecuela
Ne misle dobro i zlo nego globalnu stabilnost sto njima godi tj. Imaju korist od iste.salik79 wrote:A kada to Ameri misle zlo, a kada dobro? Prosvijetli nas!The 51st State wrote:Jedno zlo ne opradava drugo, ta TI je prosta taktika provaljena.
Sa druge strane za npr. Iran znamo da uvijek dobro misli
- salik79
#171 Re: Venecuela
The 51st State wrote:Sta ameri imaju sa jemenskim gradjanskim ratom,, inace prvenstveno misle na svoje interese, kakve su TI ove glupe zavrzlame?salik79 wrote:A kada to Ameri misle zlo, a kada dobro? Prosvijetli nas!The 51st State wrote:Jedno zlo ne opradava drugo, ta TI je prosta taktika provaljena.
Bas nikakve. Ni oni, ni Englezi.
- jeza u ledja
#172 Re: Venecuela
Ne znam to za sumpor u venecuelanskoj nafti, samo znam da je imaju puno i da nije svaka nafta ista. Ovu sto vade iz North Dakote i Kanade znam da je pravo tesko "nabrati", pa bude skuplja. Tako da takve stvari igraju ulogu. I dalje je ona sa BI valjda najkvalitetnija/laganija za izvaditi.
Mislim ne razumijem se, ali vrlo jednostavno objasnjenje za venecuelansku naftu bi bilo da je imaju ali da nije bas najkvalitetnija, sto bi znacilo da jesu interesantni Amerima i ostalim, ali ne toliko koliko brojke o zalihama govore.
Mislim ne razumijem se, ali vrlo jednostavno objasnjenje za venecuelansku naftu bi bilo da je imaju ali da nije bas najkvalitetnija, sto bi znacilo da jesu interesantni Amerima i ostalim, ali ne toliko koliko brojke o zalihama govore.
- славянин
#173 Re: Venecuela
Sad ces jos reci da Iran nema nista sa ustankom huta 
- славянин
#174 Re: Venecuela
Fracking je profitabilan samo preko 80$ po barelu zbog teskoce vadjenja tj. Koliko kosta da se izvadi ista - u Saudijskoj cijev zabijes i eto jejeza u ledja wrote:Ne znam to za sumpor u venecuelanskoj nafti, samo znam da je imaju puno i da nije svaka nafta ista. Ovu sto vade iz North Dakote i Kanade znam da je pravo tesko "nabrati", pa bude skuplja. Tako da takve stvari igraju ulogu. I dalje je ona sa BI valjda najkvalitetnija/laganija za izvaditi.
- jeza u ledja
#175 Re: Venecuela
Imaju utoliko koliko obilato prodaju oruzje Saudijcima, koje ovi koriste u tom ratu. Plus tehnologija koju koriste, ukljucujuci zracno dosipanje goriva, ako se ne varam, i boga pitaj jos kakve obavjestajne stvari.The 51st State wrote:Sbb kbb, pinoche je za assada majka tereza pa se ti satra braneci istog jer je toboze dobar za narod..., Isti je udario temelje za prosperitet I danas uzivaju.
Medjutim, jest malo nelogicno da se jedina Amerika proziva za aktivno pomaganje jedne strane (i njihovih zlocina) za bilo koji sukob na BI.
Ali ovo je tema o Venecueli.