Venecuela

Post Reply
salik79

#1426 Re: Venecuela

Post by salik79 »

славянин wrote:
commendatore wrote:jel se to bunis zbog iranske uloge u nasem ratu.... :lol: os me i ti prijavit ko onaj zvaljo ako ti kaem nesto za cetnike :mrgreen: i to doduse mozda si bio sonu stranu nisana :mrgreen: pa da dzaba sa cetaljem ne brabonjam eto na kojem ti je nivou prica :lol:

fala zapadu i americibsto su nam policirali pomoc u ratu :lol:
Ja dobi mjesec dana ban jer sam rekao da je Amerika samo trebala da se drzi po strani kao GB I Francuzi, a kazem trebali su - jer citajuci tebe i slicne ti zakljucak je jednostavno da su trebali se ugledati na spomenute. Jer kako salik rece na zagrebski aerodrom su avioni iz irana slijetali bez znanja amerike a hrvate bilo strah da ih zaustavi znog revolucionarne garde :D
Nije salik, nego Mark Danner (https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Danner), jos davne 1996.:
In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime. President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
http://www.markdanner.com/articles/print/65
commendatore

#1427 Re: Venecuela

Post by commendatore »

scarface32 wrote:
commendatore wrote:a embargo na oruzje i sprovodjenje istog? fala ponovo...

tek kad je svijet vidio na teveu kakvi se zlocini cine americka administracija a u cilju dobijanja 2. klintonovig mandata se pokrenula... do tad je 6.
flota imala zadatak da sprovodi embargo na oruzje
Embarg na oruzje je imala cijela ex yu pa i Hrvatska. Samo njima je sreca pa su imali otvorene granice premasvijetu a Bosanci nisu. Ebi ga.
jebiga jadnici nam nisu mogli pomoci a htjrli su znam :( pravo mi ih zao
славянин

#1428 Re: Venecuela

Post by славянин »

salik79 wrote:
Nije salik, nego Mark Danner (https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Danner), jos davne 1996.:
In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime. President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
Amerika naravno nije znala za avion da ce sletiti u ZG, Hrvati prkosni kakvi jesu rekli Americi NE za embargo jer ih je bilo strah irana ipak :lol:
commendatore

#1429 Re: Venecuela

Post by commendatore »

pravis se pametan a ispadas glup pustili ih ameri da zaprime avion i citav kontingent uzeli sebi.... ameri se slozili s tim...
salik79

#1430 Re: Venecuela

Post by salik79 »

scarface32 wrote:
commendatore wrote:a embargo na oruzje i sprovodjenje istog? fala ponovo...

tek kad je svijet vidio na teveu kakvi se zlocini cine americka administracija a u cilju dobijanja 2. klintonovig mandata se pokrenula... do tad je 6.
flota imala zadatak da sprovodi embargo na oruzje
Embarg na oruzje je imala cijela ex yu pa i Hrvatska. Samo njima je sreca pa su imali otvorene granice premasvijetu a Bosanci nisu. Ebi ga.
Rasim Delic:
Image
salik79

#1431 Re: Venecuela

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Amerika naravno nije znala za avion da ce sletiti u ZG, Hrvati prkosni kakvi jesu rekli Americi NE za embargo jer ih je bilo strah irana ipak :lol:
Sta se keslas k'o nesit, citaj sta je covjek napisao. Zelis li da ti prevedem?

A da je to istina, evo sta veli Sefer Halilovic:
commendatore

#1432 Re: Venecuela

Post by commendatore »

sta ti znas vidis da ovi nadnicari sa 15$ satnice vise znaju
славянин

#1433 Re: Venecuela

Post by славянин »

commendatore wrote:pravis se pametan a ispadas glup pustili ih ameri da zaprime avion i citav kontingent uzeli sebi.... ameri se slozili s tim...
Pa kako je posle onda oruzije prolazilo ? Mozda jer su nakon 92 amerikanci skontali sta se desava... inace eto sam si potvrdio stavku da ti hrvati cackalicu nebi poslali da nije im veliki braco motkom mahao iznad glave.
salik79

#1434 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Hajde sto ne znam ja, al' sto ne znaju ni armijski generali. :-)

Ne zna ni ratni emir 7. muslimanske:

Jok, Ameri nam pomagali....
commendatore

#1435 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:pravis se pametan a ispadas glup pustili ih ameri da zaprime avion i citav kontingent uzeli sebi.... ameri se slozili s tim...
Pa kako je posle onda oruzije prolazilo ? Mozda jer su nakon 92 amerikanci skontali sta se desava... inace eto sam si potvrdio stavku da ti hrvati cackalicu nebi poslali da nije im veliki braco motkom mahao iznad glave.
imas gore objasnjeno pa valjda nisj tolko glup da 2x objasnjavam
славянин

#1436 Re: Venecuela

Post by славянин »

salik79 wrote:Hajde sto ne znam ja, al' sto ne znaju ni armijski generali. :-)

Pa rekao sam ja , trebali su ameri na stranu sa britancima,francuzima.. :-D
commendatore

#1437 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:

nije im se poklapala mjesecnica
prometheus

#1438 Re: Venecuela

Post by prometheus »

Nas rat i sta se od nas napravilo je tragedija ciji scenario danas pratimo sa drugim ulogama, glumcima i reziserima - ali poenta i dalje ostaje tragedija. Niko nam nije kriv a u stvari svi su krivi.

Proslo je, razjebali su nas, narod se jos dublje podijelio, hipoteticka balkanska sila je sravnjena sa zemljom. Sad trazimo milostinju s istoka i zapada, samo da nas neko u zagrljaj prihvati. A plus nemamo nafte ni dijamante.

I sad, malo stariji mozda cak i pametniji, posmatramo isti scenario na svjetskoj predstavi i opet nismo svjesni sta je glavna tema svega ovoga. Bravo draga braco, bojim se da smo osudjeni opet ponoviti historiju tj tragediju, jer lekciju jos nismo shvatili.

Govorim posebno likovima koji gledaju tv ekrane i sanjaju neki model kojeg SAD nece uspjeti sprovesti.
salik79

#1439 Re: Venecuela

Post by salik79 »

славянин wrote:

Pa, u neku ruku, i jesu:
Image
Image
славянин

#1440 Re: Venecuela

Post by славянин »

Srecom Iran i Pakistan su bili uz BiH, ta svjetska urota osovine USA-GB-FR-RUS nije uspjela da porazi slobodu Bosnjaka.
insomnia78

#1441 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Iranski “kulturni centar” ne spava :lol:
salik79

#1442 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kao ni francuski i izraelski. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1443 Re: Venecuela

Post by Velkoski »

šta nisu u Iranu šiiti? :mrgreen:
commendatore

#1444 Re: Venecuela

Post by commendatore »

Image
insomnia78

#1445 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:šta nisu u Iranu šiiti? :mrgreen:
To tvrde zlobnici
SmokingMan

#1446 Re: Venecuela

Post by SmokingMan »

Joj brainswashinga sa Iranom,ok znamo,čuli smo milijardu puta,dosta je,idemo dalje...Dići ćemo im spomenik,šibat ćemo se za Ašuru u znak zahvalnosti,je li to dovoljno?
salik79

#1447 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Velkoski wrote:šta nisu u Iranu šiiti? :mrgreen:
Sta nisu?
Matzan

#1448 Re: Venecuela

Post by Matzan »

Francuzi su imali sramniju ulogu u našem ratu od Rusije u ono doba.
Tek kad su ih braća Srbi svezali za bandere počeli su malo normanije razmišljati.
salik79

#1449 Re: Venecuela

Post by salik79 »

SmokingMan wrote:Joj brainswashinga sa Iranom,ok znamo,čuli smo milijardu puta,dosta je,idemo dalje...Dići ćemo im spomenik,šibat ćemo se za Ašuru u znak zahvalnosti,je li to dovoljno?
Ocito da niste. I sto bi rahmetli Rasim Delic rekao: "Nicim to zasluzili nismo.". Sto i potvrdjuju ovi i ovakvi upisi.

I da, u Iranu se ne "sibaju" (ako mislis na one krvave sesije) za Asuru. To je haram.
insomnia78

#1450 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Ne šibaju u Iranu. Odu u Irak
Post Reply