Venecuela

Post Reply
General War

#1276 Re: Venecuela

Post by General War »

Bosanski_kralj wrote:"Samoproglašeni predsjednik" - govori samo za sebe.

Ne znam, nit me nešto posebno zanima kakav je režim u Venecueli. Ono što mi smeta je to da im neko iz vana određuje kako će oni uređivati svoju državu.
Da a one koji nisu za to od onih..posalju na pecalbu kod drugih.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1277 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Za sada stvar izgleda medijski predimenzionirana. Malo prebjega, malo ljudi na ulicama, nešto povrijeđenih, za sada nema info o poginulima. Vidjećemo šta će biti tokom dana, sutra, prekosutra.

Definitivno stvar jeste u rukama vojske, a ona je, za sada, većinski lojalna Maduru.
Last edited by Challenger_ on 30/04/2019 20:07, edited 1 time in total.
General War

#1278 Re: Venecuela

Post by General War »

swanfilter wrote:Jesu li ovo transporteri UN vec dole? :lol:

Kakva, bre, to garda vozi bele oklopnjake ...

Ovaj samoproglaseni je bas kreten. Kada nije konduktera skinuo prije tri mjeseca za nekoliko dana, trebao se iseliti iz drzave. Ovako, zbog vlastitog ega, gladan narod u rat odvede. A, kao, sve ovo zbog njih. Zalosno ...
..da inace, sit narod ide u ratove :-)
Challenger_

#1279 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

General War wrote:..da inace, sit narod ide u ratove :-)
Ide, kako da ne ide.
insomnia78

#1280 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

General War wrote:

Ovaj samoproglaseni je bas kreten. Kada nije konduktera skinuo prije tri mjeseca za nekoliko dana, trebao se iseliti iz drzave. Ovako, zbog vlastitog ega, gladan narod u rat odvede. A, kao, sve ovo zbog njih. Zalosno ...
Pa zar Jugosloveni nisu bili siti, naspavani i to? Ono klupa, ljetovanje u Dubrovniku i zimnica preko firme? Po teleta u zamrzivacu?
commendatore

#1281 Re: Venecuela

Post by commendatore »

General War wrote:

jah inace drzava sa najvise ratova trenutnih na svijetu salje u rat gladne vojnike :mrgreen:
Challenger_

#1282 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Pa zar Jugosloveni nisu bili siti, naspavani i to? Ono klupa, ljetovanje u Dubrovniku i zimnica preko firme? Po teleta u zamrzivacu?
Bravo, uze mi riječ iz usta. Isto se odnosi na Švabu tokom II sv rata, Britance, Amerikance itd.
FreakyStyley

#1283 Re: Venecuela

Post by FreakyStyley »

Point. wrote:
FreakyStyley wrote:Tako je. I ne znam zasto bi narod Venecuele odlucivao o tome kad ima Bolton da misli za njih. Hoces tako govoriti kad podrzi -- vec podrzava -- razmjenu teritorije ovdje na Balkanu, sto ce neizbjezno dovesti do rata u BiH radi RS-a, i vjerovatno novog genocida?

Dzone Srbine, volimo te! https://foreignpolicy.com/2018/09/04/ho ... e-balkans/
Najjača je ova poveznica BiH sa Venezuelom, halo bolan gdje Venezuela a gdje smo mi. Jeste, Trump će u svojoj zadnjoj godini da križa granice na mjestima koje ne zna naći ni na mapi. Prije bi reko da smo briga prvenstveno EU.

A da, narod Venezuele je izabrao da ga vodi kamiondžija instaliran od rahmetli Chaveza, izabrao bijedu, da nema hrane, medicine, struje, milioni u izbjeglištvu itd.
Ugasi MSNBC i razmisli malo glavom.

Neironicno tvrdis da John Bolton (najzesci neocon u DC-u - Irak), Elliot Abrams (doslovno ratni zlocinac; Iran-Contra, El Salvador, Nikaragva), Donald Trump (lmao), Mike Pompeo (evangelistički fundamentalista) imaju dobre namjere, iako otvoreno - pazi, otvoreno - govore da ovo rade radi nafte?

Da li si ti normalan?

Ne znam ja sta ce Trump krizati, sam nadji ideoloske poveznice ovdje. Saberi se malo. Ozbiljno, ugasi MSNBC.
jeza u ledja

#1284 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote:

Neironicno tvrdis da John Bolton (najzesci neocon u DC-u - Irak), Elliot Abrams (doslovno ratni zlocinac; Iran-Contra, El Salvador, Nikaragva), Donald Trump (lmao), Mike Pompeo (evangelistički fundamentalista) imaju dobre namjere, iako otvoreno - pazi, otvoreno - govore da ovo rade radi nafte?

Da li si ti normalan?

Ne znam ja sta ce Trump krizati, sam nadji ideoloske poveznice ovdje. Saberi se malo. Ozbiljno, ugasi MSNBC.
Nista od toga ne cini Madura cvjeckom.
commendatore

#1285 Re: Venecuela

Post by commendatore »

demokratija je kad jaci kaze kako ce bit tacnije :mrgreen:
FreakyStyley

#1286 Re: Venecuela

Post by FreakyStyley »

jeza u ledja wrote:
FreakyStyley wrote:

Da li si ti normalan?

Nista od toga ne cini Madura cvjeckom.
Naravno da ne cini, daleko od toga.
Challenger_

#1287 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Izgleda da stvar ne ide ka deeskalaciji. Navodno ubijen neki vladin pukovnik.
jeza u ledja

#1288 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote: Naravno da ne cini, daleko od toga.
Pa kako onda narod da se pobuni a da ne ispadne CIA, masoni, itd?
FreakyStyley

#1289 Re: Venecuela

Post by FreakyStyley »

Pametniji si ti od ovoga. Ugasi i ti malo MSNBC.
Akibh

#1290 Re: Venecuela

Post by Akibh »

FreakyStyley wrote:
Point. wrote:
FreakyStyley wrote:Tako je. I ne znam zasto bi narod Venecuele odlucivao o tome kad ima Bolton da misli za njih. Hoces tako govoriti kad podrzi -- vec podrzava -- razmjenu teritorije ovdje na Balkanu, sto ce neizbjezno dovesti do rata u BiH radi RS-a, i vjerovatno novog genocida?

Dzone Srbine, volimo te! https://foreignpolicy.com/2018/09/04/ho ... e-balkans/
Najjača je ova poveznica BiH sa Venezuelom, halo bolan gdje Venezuela a gdje smo mi. Jeste, Trump će u svojoj zadnjoj godini da križa granice na mjestima koje ne zna naći ni na mapi. Prije bi reko da smo briga prvenstveno EU.

A da, narod Venezuele je izabrao da ga vodi kamiondžija instaliran od rahmetli Chaveza, izabrao bijedu, da nema hrane, medicine, struje, milioni u izbjeglištvu itd.

Da li si ti normalan?

Mislim da ti bas nisi normalan, al eto
jeza u ledja

#1291 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote:Pametniji si ti od ovoga. Ugasi i ti malo MSNBC.
Kakav MSNBC?

Ja tebe pitam, moze li se narod bilo gdje na svijetu buniti protiv nedemokratske vlasti a da tu pobunu filozofi sirom svijeta u startu ne ocjene kao CIA zaveru?
Challenger_

#1292 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Ja tebe pitam, moze li se narod bilo gdje na svijetu buniti protiv nedemokratske vlasti a da tu pobunu filozofi sirom svijeta u startu ne ocjene kao CIA zaveru?
Evo, da ti ja odgovorim. Može, ali u Venecueli to nije slučaj. Ne podcjenjuj ljude Ježu.
amko761

#1293 Re: Venecuela

Post by amko761 »

commendatore wrote:
jeza u ledja wrote:
amko761 wrote:Da, a takvo stanje u Venecueli i Iranu nema nikakve veze sa višedecenijskim davljenjem ekonomije i trgovine putem američkih sankcija. :D
A zasto postoje te sankcije?

Nadam se da u Venecueli nece biti krvoprolica.
da narodu venezuele bude bolje :lol: jel to :lol:

inace je standardan scenario tranzicije vlasti silom bez krvoprolica.... :lol:
Pa da, ja rekoh da je to za njihovo dobro. :lol:
FreakyStyley

#1294 Re: Venecuela

Post by FreakyStyley »

Covjek otvoreno poziva na drzavni udar, uz podrsku najveceg neokonzervativnog sljama u DC-u - koji tvrdi, otvoreno, da ga podrzava radi nafte, i ti nesto kao s visoka pricas o "zaveri CIA-e i masona."
amko761

#1295 Re: Venecuela

Post by amko761 »

video wrote:
Herr Flick wrote:A Bosnje , koga izabrat izmedju Amerike i Turske :lol:
A jesT ti pitanje u PM
Samo ujka Sam pa dok se boje ne rastope.
Kakva Turska i bakraci
Tobejarabbi, informiši se malo, zna se kome smo ostavljeni u amanet.

Tj kome nas je otac Bošnjaka ostavio u amanet. Kakva Amerika, kakvi bakrači.
insomnia78

#1296 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Ovaj entitetski trolic jos aktivan
jeza u ledja

#1297 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
jeza u ledja wrote:Ja tebe pitam, moze li se narod bilo gdje na svijetu buniti protiv nedemokratske vlasti a da tu pobunu filozofi sirom svijeta u startu ne ocjene kao CIA zaveru?
Evo, da ti ja odgovorim. Može, ali u Venecueli to nije slučaj. Ne podcjenjuj ljude Ježu.
Pa, vjerovatno, ali je tesko zamisliti da je vecini gradjana Venecuele tamo fino i da nemaju nikakav problem sa vlasti. I sta sad, ako se to podudara s ciljevima Boltona & Co, onda hajmo se po tom popisat?
amko761

#1298 Re: Venecuela

Post by amko761 »

insomnia78 wrote:Ovaj entitetski trolic jos aktivan
Ja? Ti se to meni obraćaš iz štaba francuske oslobodilačke brigade?

Lol. Produži dalje.
jeza u ledja

#1299 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote:Covjek otvoreno poziva na drzavni udar, uz podrsku najveceg neokonzervativnog sljama u DC-u - koji tvrdi, otvoreno, da ga podrzava radi nafte, i ti nesto kao s visoka pricas o "zaveri CIA-e i masona."
Nemam nikakav problem sa drzavnim udardima u zemljama u kojim drukcije ne mozes skinut hajvana s vlasti, AKO to narod vecinski podrzava. Ovo "AKO" je naravno upitno, ali opet kazem tesko je zamisliti da to nije tako u zemlji koja ima milione ekonomskih izbjeglica.
insomnia78

#1300 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

amko761 wrote:
insomnia78 wrote:Ovaj entitetski trolic jos aktivan
Ja? Ti se to meni obraćaš iz štaba francuske oslobodilačke brigade?

Lol. Produži dalje.
Vidis kako si se prepoznao. A bgm prepoznale su te i kolege. Zar ne vidis da te svi ignorisu?
Post Reply