Venecija
Moderator: anex
- Tikvica
#1 Venecija
Planiram za 8 mart da idem u Veneciju preko agencije. Krece se u petak u 19h, a vraca se u ponedjeljak navece. Ide se autobusom. Ako je neko bio u Veneciji, savjeti/prijedlozi sta vidjeti, treba li vodic, vrijedi li platiti za gondolu 60 EUR itd. su dobro dosli.
-
wendy
#2 Re: Venecija
Vodic ti stvarno ne treba, nego kupi lijepo kakav dobar pisani vodic sa kartom grada i uzivaj. Kada jednom dodjes u stari dio grada, manje vise ti je sve tu. Osim posjeta par otocica (Murano...) sve se obilazi pjesice. A za gondolu...to je vec ceif, mada kroz glavni kanal se uvijek mozes voziti taxi brodicom za par eura. Moj savjet ti je ipak da stedis pare za ulaznice u zgrade i recimo kaficu na trgu San Marco od 5 eura
, jer je zaista sve skupo. A svakako se zanimljivije provlaciti kroz one male ulicice neko sjediti u gondoli za 60 eura
. Eto, i jos savjet da posjecujes "granape" sto dalje od centra, jer cijene nenormalno variraju. I da, nauci par fraza talijanskog, za slucaj da trebas pitati za smjer - opstepoznata cinjenica da talijani, bas kao i francuzi ne znaju ni ne zele da prozbore engleski 
Lijep provod
Lijep provod
- beautyfool
#3 Re: Venecija
Meni licno Venecija nije nesto posebno, ako cemo o izgledu i nekim historiskim djelovima Venecije meni je to sve izgledalo nekako monotono i neki stil da nazovem hladne arhitekture, miris od mora se isto osjeti i nije bas prijatan...al eto, bilo je lijepo obici i to mjesto
O hrani i starom djelu grada lijepo ti je opisala osoba iz prethodnog posta, imas i McDonalds (ako si ljubitelj istog) blizu tog trga San Marco, tamo negdje kroz ulicice se ide 
Sretno i lijepo se provedi
Sretno i lijepo se provedi
- bez_ideje
#4 Re: Venecija
Ni ja nisam bila odusevljena Venecijom,valjda sam previse ocekivala,ali opravdavam turistickom sezonom,jer je bio august i bilo je stvarno krcato,onda nisam bas imala vremena da razgledam puno te znamenitosti,bilo je "trceci"
Zanimljivo ja taj "miris" na koji se svi zale uopste nisam osjetila
Turisticki vodic ti ne treba,sve je bas lijepo obiljezeno na svakom zidu imas putokaze i mozes se orjentisati !
Evo mojih slika :
ovako je izgledalo u avgustu

Mi smo isli onim camcima i bilo je super

a bilo je i gondola

ovo je bila ko neka vrsta "pijace" ...raj za suvenire. Meni je super bio neki stand gdje su topili i izlijevali neko sareno staklo i pravili od njega figurice,posudje,ukrase svasta nesto......Samo su bili negativno nastrojeni prema slikanju,cak su i tablu sa zabranom stavili
pa ih nisam "ufatila"

Maske u radnjama su prelijepe,ali preskupe
ove su bile preko 300 eura..Ali zato imas jako finih na standovima na ulici,nisu kao ove ,ali mozes nac stvarno super....Ja sam nasla jednu za 18 eura-prelijepa

Na trgovima je stvarno veselo

A tek balkoni
O kulturnim znamenitostima ti ne bi znala puno reci,jer nisam imala vremena da fino obilazim i zao mi je zbog toga.....drugi put,nadam se!
I jedna panorama za kraj

Uzivaj
Zanimljivo ja taj "miris" na koji se svi zale uopste nisam osjetila
Turisticki vodic ti ne treba,sve je bas lijepo obiljezeno na svakom zidu imas putokaze i mozes se orjentisati !
Evo mojih slika :
ovako je izgledalo u avgustu

Mi smo isli onim camcima i bilo je super

a bilo je i gondola

ovo je bila ko neka vrsta "pijace" ...raj za suvenire. Meni je super bio neki stand gdje su topili i izlijevali neko sareno staklo i pravili od njega figurice,posudje,ukrase svasta nesto......Samo su bili negativno nastrojeni prema slikanju,cak su i tablu sa zabranom stavili

Maske u radnjama su prelijepe,ali preskupe

Na trgovima je stvarno veselo

A tek balkoni
O kulturnim znamenitostima ti ne bi znala puno reci,jer nisam imala vremena da fino obilazim i zao mi je zbog toga.....drugi put,nadam se!
I jedna panorama za kraj

Uzivaj
Last edited by bez_ideje on 19/02/2009 15:39, edited 1 time in total.
- Tikvica
#5 Re: Venecija
Super ste
Hvala na odgovorima, a posebno slikama. Ja se nadam da ce biti suncano taj vikend, da se moze fino setati.
Hvala na odgovorima, a posebno slikama. Ja se nadam da ce biti suncano taj vikend, da se moze fino setati.
-
nova_korisnica
#6 Re: Venecija
da malo reaktiviram temu 
idem malo u italiju i planirali smo jedan dan se zadrzati u veneciji...ne idemo preko nikakve agencije, vec vlastiti aranzman..
pa bih zamolila ako je neko nocio u nekom od hotela blizu venecije da preporuci (ili ne preporuci)...hoteli u samoj veneciji su bas skupi...150 eura i vise jedna noc...pa gledamo malo van venecije, ali da opet nije vise od 30 min voznje..
eto ako ima ko kakav prijedlog, bila bih veoma zahvalna
tikvice, kako je bilo tebi za 8. mart????
idem malo u italiju i planirali smo jedan dan se zadrzati u veneciji...ne idemo preko nikakve agencije, vec vlastiti aranzman..
pa bih zamolila ako je neko nocio u nekom od hotela blizu venecije da preporuci (ili ne preporuci)...hoteli u samoj veneciji su bas skupi...150 eura i vise jedna noc...pa gledamo malo van venecije, ali da opet nije vise od 30 min voznje..
eto ako ima ko kakav prijedlog, bila bih veoma zahvalna
tikvice, kako je bilo tebi za 8. mart????
-
nova_korisnica
#7 Re: Venecija
e super!! nasla sam bas par hotela u tom dijelu..skontala sam da je to najbolja varijanta...jos samo pravi hotel da odeberemo...znas kako je: na slikama sve super, a kad dodjesseka wrote:mestre 10tak minuta do venecije. ime hotela nisam zapamtila. davno bilo. proguglaj mozda nadjes imena hotela.
sretno
hvala ti..
a naravno ako jos neko ima neki dobar savjet u vezi Venecije..samo naprijed
tnx