Venecija

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Tikvica

#1 Venecija

Post by Tikvica »

Planiram za 8 mart da idem u Veneciju preko agencije. Krece se u petak u 19h, a vraca se u ponedjeljak navece. Ide se autobusom. Ako je neko bio u Veneciji, savjeti/prijedlozi sta vidjeti, treba li vodic, vrijedi li platiti za gondolu 60 EUR itd. su dobro dosli.
wendy

#2 Re: Venecija

Post by wendy »

Vodic ti stvarno ne treba, nego kupi lijepo kakav dobar pisani vodic sa kartom grada i uzivaj. Kada jednom dodjes u stari dio grada, manje vise ti je sve tu. Osim posjeta par otocica (Murano...) sve se obilazi pjesice. A za gondolu...to je vec ceif, mada kroz glavni kanal se uvijek mozes voziti taxi brodicom za par eura. Moj savjet ti je ipak da stedis pare za ulaznice u zgrade i recimo kaficu na trgu San Marco od 5 eura :), jer je zaista sve skupo. A svakako se zanimljivije provlaciti kroz one male ulicice neko sjediti u gondoli za 60 eura ;) . Eto, i jos savjet da posjecujes "granape" sto dalje od centra, jer cijene nenormalno variraju. I da, nauci par fraza talijanskog, za slucaj da trebas pitati za smjer - opstepoznata cinjenica da talijani, bas kao i francuzi ne znaju ni ne zele da prozbore engleski :)

Lijep provod
beautyfool

#3 Re: Venecija

Post by beautyfool »

Meni licno Venecija nije nesto posebno, ako cemo o izgledu i nekim historiskim djelovima Venecije meni je to sve izgledalo nekako monotono i neki stil da nazovem hladne arhitekture, miris od mora se isto osjeti i nije bas prijatan...al eto, bilo je lijepo obici i to mjesto :) O hrani i starom djelu grada lijepo ti je opisala osoba iz prethodnog posta, imas i McDonalds (ako si ljubitelj istog) blizu tog trga San Marco, tamo negdje kroz ulicice se ide :)
Sretno i lijepo se provedi :)
bez_ideje

#4 Re: Venecija

Post by bez_ideje »

Ni ja nisam bila odusevljena Venecijom,valjda sam previse ocekivala,ali opravdavam turistickom sezonom,jer je bio august i bilo je stvarno krcato,onda nisam bas imala vremena da razgledam puno te znamenitosti,bilo je "trceci"
Zanimljivo ja taj "miris" na koji se svi zale uopste nisam osjetila :roll:
Turisticki vodic ti ne treba,sve je bas lijepo obiljezeno na svakom zidu imas putokaze i mozes se orjentisati !
Evo mojih slika :
ovako je izgledalo u avgustu
Image
Image
Mi smo isli onim camcima i bilo je super
Image
a bilo je i gondola :mrgreen:
Image
ovo je bila ko neka vrsta "pijace" ...raj za suvenire. Meni je super bio neki stand gdje su topili i izlijevali neko sareno staklo i pravili od njega figurice,posudje,ukrase svasta nesto......Samo su bili negativno nastrojeni prema slikanju,cak su i tablu sa zabranom stavili :lol: :lol: :lol: pa ih nisam "ufatila"
Image
Maske u radnjama su prelijepe,ali preskupe :sad: ove su bile preko 300 eura..Ali zato imas jako finih na standovima na ulici,nisu kao ove ,ali mozes nac stvarno super....Ja sam nasla jednu za 18 eura-prelijepa
:mrgreen:
Image
Na trgovima je stvarno veselo
Image
A tek balkoni :mrgreen:

O kulturnim znamenitostima ti ne bi znala puno reci,jer nisam imala vremena da fino obilazim i zao mi je zbog toga.....drugi put,nadam se!

I jedna panorama za kraj
Image

Uzivaj :thumbup:
Last edited by bez_ideje on 19/02/2009 15:39, edited 1 time in total.
Tikvica

#5 Re: Venecija

Post by Tikvica »

Super ste :thumbup: :-D

Hvala na odgovorima, a posebno slikama. Ja se nadam da ce biti suncano taj vikend, da se moze fino setati.
nova_korisnica

#6 Re: Venecija

Post by nova_korisnica »

da malo reaktiviram temu :)

idem malo u italiju i planirali smo jedan dan se zadrzati u veneciji...ne idemo preko nikakve agencije, vec vlastiti aranzman..
pa bih zamolila ako je neko nocio u nekom od hotela blizu venecije da preporuci (ili ne preporuci)...hoteli u samoj veneciji su bas skupi...150 eura i vise jedna noc...pa gledamo malo van venecije, ali da opet nije vise od 30 min voznje..
eto ako ima ko kakav prijedlog, bila bih veoma zahvalna :)

tikvice, kako je bilo tebi za 8. mart????
nova_korisnica

#7 Re: Venecija

Post by nova_korisnica »

seka wrote:mestre 10tak minuta do venecije. ime hotela nisam zapamtila. davno bilo. proguglaj mozda nadjes imena hotela.
sretno :)
e super!! nasla sam bas par hotela u tom dijelu..skontala sam da je to najbolja varijanta...jos samo pravi hotel da odeberemo...znas kako je: na slikama sve super, a kad dodjes :shock: pa gledam malo reviews da vidimo sta ljudi pisu..
hvala ti..
a naravno ako jos neko ima neki dobar savjet u vezi Venecije..samo naprijed
tnx
Post Reply