incognito071 wrote:Pa jel igrao ovako protiv Kipra?

U suštini jeste... Samo je Prcić bio umjesto Hajrovića, TSS umjesto Medunjanina i Vršajević umjesto Mujdže... I ti očigledno smatraš da smo mi zijanili zašto što su igrali Prcić, TSS i Vršajević umjesto tih koji su gore predloženi... Ali meni je nekako očigledno da je manje bilo bitno to ko je bio na terenu, od toga kakva je postavka bila... Postavka je bila katastrofalna, a sastav početnih 11 jeste diskutabilan, ali ne i krucijalan za neuspjeh... Da se izrazim još jednostavnije: osnovni je problem što u toj utakmici nismo imali krila i što su se igrači u sredini gušili... Pa Pjanić je zbog toga odigrao vjerovatno najgoru utakmicu karijere...
Ne znam, možda je do mene, ali jedino što mi djeluje logično za predstojeće susrete jeste ova formacija 4-2-3-1 i ovaj sastav:
Begović
Mujdža - Spahić/Vranješ - Šunjić - Kvesić/Lulić
Bešić - Medunjanin
Hajrović - Pjanić - Lulić/Višća
Džeko
U svim ostalim 'rješenjima' vidim ogromne rupe... Naravno, glavna dilema mi je da li gurnuti novajliju Kvesića odmah u vatru i staviti Lulića ispred njega ili žrtvovat Lulića opet na beku i staviti Višću ispred... Kako god, obje solucije mi izgledaju daleko bolje nego ponovno igranje sa samo jednim igračem po strani...
Jedino o čemu bi se na tu temu eventualno dalo diskutovati sa logičke strane, jeste vraćanje na klasični Ćirin model 3-5-2... Ali onda moraš imati tri štopera, koji će baš biti štoperi... Ipak, nisam pristalica toga, jer se bojim da u našoj ekipi trenutno nemamo igrača koji sam može uspješno držati čitavu stranu...