Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Humljanin

#29326 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

sekerbay wrote:
Humljanin wrote:
palermo wrote:
Ima bolan jednostavno rješenje, otcijepite se od hercegovine.....ko jebe raštikare :izet:
Sve mi uzmi samo nemoj rašćiku!!!

Vidiš, nije ti mahnita ta... Upravo se rodila ideja da grb Hercegovine bude RAŠTIKA! 8) :izet:
Progurat ću to vamo nekim svojim kanalima.. Hehehe

Btw, zna li itko dokle najsjevernije uspijeva rašćika?
Ih, kolko se ponosiš zemljom hercegovom, čojk bi reko sila. A vam, najveći junak turčin smail-aga čengić :mrgreen:
Kad smo već kod njega, vjerujem da ti ko ponosni hercegovac u po noći, u po dana znaš izbiflat čuvenu pjesmu "smrt smail-age čengića", ili?

Apsolutno pogrešno... :D

Najveći junak, ako ćemo već tako kategorično govoriti, je Don Ivan Musić. Svećenik i pokretač ustanka protiv osmanlijskog okupatora.
On je zakotrljao lavinu.

E sad, ima puno "junaka" u hercegovskoj historiologiji. Nepošteno je ovako izdvajati. Ima ih sigurno na svim poljima. Ali ovaj je jedan od najvećih :bih: :thumbup:
palermo

#29327 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Humljanin wrote:
palermo wrote:
Ima bolan jednostavno rješenje, otcijepite se od hercegovine.....ko jebe raštikare :izet:

Vidiš, nije ti mahnita ta... Upravo se rodila ideja da grb Hercegovine bude RAŠTIKA! 8) :izet:

hmm, zemo......teško da može rašćika, jer ovaj tvoj dio hercegovine bogami je tanak u pripremi rašćike......slabo su ti oni čuli za pirjan od raštike na suhoj bravetini........(vjerovatno, ili gotovo sigurno, ili zapravo sigurno) najbolje jelo na čitavom dunjaluku
megaman4

#29328 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

palermo wrote:
Humljanin wrote:
palermo wrote:

hmm, zemo......teško da može rašćika, jer ovaj tvoj dio hercegovine bogami je tanak u pripremi rašćike......slabo su ti oni čuli za pirjan od raštike na suhoj bravetini........(vjerovatno, ili gotovo sigurno, ili zapravo sigurno) najbolje jelo na čitavom dunjaluku
Istocna Hercegovina poznata po krompiru i sirevima, zapadna po poskocima.
sekerbay

#29329 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Humljanin wrote:Don Ivan Musić
Hm, nikad čuo. Pretpostavljam da se radi o nekom romu. Musić je romsko prezime.
Uglavnom, naumpo si mi dok sam čito tu pjesmu o smail-agi. Čitajući je, dolazim do zaključka da su hercegovački ajani pretke današnjih srba, crnogoraca i hrvata smatrali kukavicama i izdajicama.
Zvuči nevjerovatno, jelte.
Hafis

#29330 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

tandmand wrote:
Hafis wrote:
tandmand wrote:Samo Bosna u nazivu države bez regionalnih odrednica ...

jbg. ni susjedna država se ne zove "Hrvatska i Dalmacija"
To bi ti bilo isto kao kad bi stanovnici Trinida htjeli ukinuti Tobago u nazivu države, s pričom da je to zbog uklanjanja regionalnih odrednica.
Ne znam bi li se ovi s Tobaga složili...u stvari ako ih je populacijski manje, onda to referendumom riješiti, pa nek se žale Vodovodu i kanalizaciji.
To je kod nas moralo radi "papira", jer je dvojni naziv imala Republika iz Jugoslavije .... no doće vrime kada će se to mijenjati....
Hoće, hoće. Vjerojatno jednoglasnom odlukom stanara na adresi Fatiha Osvajača b.b. u Živinicama.
Streptokok

#29331 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Da, ono hercegovina treba ukinuti.
Fudo387

#29332 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
megaman4 wrote:
I ja sam s juga Bosne odakle su mi pretci koji su se zvali Humljani po zupi Hum sa centrom u Blagaju. Tako da znas prave korijene.

Taj Vas Kosaca se prodao za titulu Herzoga kako bi dobio teritoriju kojom bi on vladao. To je bio pokusaj otimanja teritorije.

Danas bi isti bio na vjesalama.

I ne trebas ti meni govoriti o istoriji. Znam dovoljno, cak i vise sto treba. Nisi zanimljiv. Ybg pokusaj nesto drugo.

U buducnosti ce biti Bosna, kako je uvijek i bilo.
Udarise ti na identitet, sad ti ne preostaje nista do opet u hvo sa hafisom. Valjda te sljedeci put nece u gluha doba strpat u heliodrom.
palermo

#29333 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Udarise ti na identitet, sad ti ne preostaje nista do opet u hvo sa hafisom. Valjda te sljedeci put nece u gluha doba strpat u heliodrom.
opet u hvo :lol: zna dofu sve :D

valjda ovaj put neće uspjeti, ko će ga znati......mor biti Fudara da me ovaj put uspiješ spasiti ako već nisi onomadne.....
Fudo387

#29334 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
opet u hvo :lol: zna dofu sve :D

valjda ovaj put neće uspjeti, ko će ga znati......mor biti Fudara da me ovaj put uspiješ spasiti ako već nisi onomadne.....
Sljedeci put mozda i necu, posto me u posljednje vrijeme poprilicno nerviras sa tim podilazenjem hadezeovskim klosarima.
:twisted:
palermo

#29335 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Sljedeci put mozda i necu, posto me u posljednje vrijeme poprilicno nerviras sa tim podilazenjem hadezeovskim klosarima.
što bolan dofu......što našem tokmaku kažem da je tokmak......bogami ja ti to ne zovem podilaženjem....

I ti mene brate razočaraš pokatkad......al šta'š, znam da nije lako u čemerici
Fudo387

#29336 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
što bolan dofu......što našem tokmaku kažem da je tokmak......bogami ja ti to ne zovem podilaženjem....

I ti mene brate razočaraš pokatkad......al šta'š, znam da nije lako u čemerici
Ma nije to, nije samo ovaj slucaj, vec u nekoliko navrata pokusavas da se zazvalis sa hafisom...
Malkice mi tukne na, da sad ne koristim jedan jako ruzan izraz.
U cemu je problem, jel ti stvarno mislis da sa njim mozes naci kompromis i graditi taj, sukurac?
zrakomlat

#29337 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

sekerbay wrote:
Uglavnom, naumpo si mi dok sam čito tu pjesmu o smail-agi. Čitajući je, dolazim do zaključka da su hercegovački ajani pretke današnjih srba, crnogoraca i hrvata smatrali kukavicama i izdajicama.
Musić nepoznat lik ali napucane biografije da zvuči zajebano za političke svrhe od rata na ovamo. Eno ga posadili ispred škole u Stocu kao osloboditelja tog mjesta od Turaka :D
izvor povijesnih podataka Vesela sveska
palermo

#29338 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Ma nije to, nije samo ovaj slucaj, vec u nekoliko navrata pokusavas da se zazvalis sa hafisom...
U cemu je problem, jel ti stvarno mislis da sa njim mozes naci kompromis i graditi taj, sukurac?
to k'o biva ti mene zoveš u čemeriku da se spasim od hafiza kao i ti.....ili, gluho bilo, da uzmem pušku u ruku......

jesam dobro shvatio ????
Fudo387

#29339 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
to k'o biva ti mene zoveš u čemeriku da se spasim od hafiza kao i ti.....ili, gluho bilo, da uzmem pušku u ruku......

jesam dobro shvatio ????
nisi shvatio,
u ameriku ne mozes,
puske nemas,
ni jedno ti ne savjetujem,
pitam, jel ti mislis da se sa tim primatom mozes dogovoriti?
Humljanin

#29340 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

zrakomlat wrote:
sekerbay wrote:
Musić nepoznat lik ali napucane biografije da zvuči zajebano za političke svrhe od rata na ovamo. Eno ga posadili ispred škole u Stocu kao osloboditelja tog mjesta od Turaka :D

To je tebi na sramotu što ne znaš o najvećem junaku Bosne i Hercegovine u ustanku protiv osmanlijskog agresora...
Ne bih se ja time hvalio :wink:

Btw, obrazuj se malo. Nije mu spomenik samo u Stocu. Diljem Hercegovine ima spomenike i ulice.

Eto , ako ništa taj bi lik svima nama trebao biti svjetionik ljubavi prema domovini protiv okupatora :bih: :thumbup:
zrakomlat

#29341 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Humljanin wrote:
zrakomlat wrote:
sekerbay wrote: Hm, nikad čuo. Pretpostavljam da se radi o nekom romu. Musić je romsko prezime.

To je tebi na sramotu što ne znaš o najvećem junaku Bosne i Hercegovine u ustanku protiv osmanlijskog agresora...

Btw, obrazuj se malo. Nije mu spomenik samo u Stocu. Diljem Hercegovine ima spomenike i ulice.

Eto , ako ništa taj bi lik svima nama trebao biti svjetionik ljubavi prema domovini protiv okupatora :bih: :thumbup:
Aha a kad su postavljeni?
palermo

#29342 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
nisi shvatio,
u ameriku ne mozes,
puske nemas,
pa ne dogovaram se ja ništa sa hafizom......nisam ja u njegovom sindikatu,a bogami se se on i u tom svom sindikatu ništa ne pita.......

al ako me pitaš jesam li svjestan da hafizaga živi u mostaru, onda je odgovor jesam, svjestan sam....
Humljanin

#29343 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

zrakomlat wrote:
Humljanin wrote:
zrakomlat wrote: Musić nepoznat lik ali napucane biografije da zvuči zajebano za političke svrhe od rata na ovamo. Eno ga posadili ispred škole u Stocu kao osloboditelja tog mjesta od Turaka :D

Nemam pojma vjeruješ li mi. Tko bi sad to mogao sve pobrojati :?
Vjerujem da ih ima relativno novijeg datuma , ali ima ih i dosta starih.
Imaš knjiga i pregršt povijesnih izvora koji ga spominju.
Zapravo, ne postoji relevantan historigrafski izvor toga vremena (ustanak protiv osmanlijskog okupatora) a da ne spominje ključnu ulogu don Ivana Musića koji se pokazao kao hrabar junak. :bih:

O čemu vi mlađi uopće učite? :run:
Fudo387

#29344 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
nisi shvatio,
u ameriku ne mozes,
puske nemas,
pa ne dogovaram se ja ništa sa hafizom......nisam ja u njegovom sindikatu,a bogami se se on i u tom svom sindikatu ništa ne pita.......

al ako me pitaš jesam li svjestan da hafizaga živi u mostaru, onda je odgovor jesam, svjestan sam....
Pa dogovaras, skocio si k'o oparen na opasku da se izbrise Hercegovina iz naziva zemlje, skupa sa njim.
megaman4

#29345 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

zrakomlat wrote:
sekerbay wrote:
Husein kapetan Gradascevic je bio pokretac najveceg ustanka protiv Osmanlija. Izdali su ga upravo hercegovci.
Fudo387

#29346 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:Zapravo, ne postoji relevantan historigrafski izvor toga vremena (ustanak protiv osmanlijskog okupatora) a da ne spominje ključnu ulogu don Ivana Musića koji se pokazao kao hrabar junak
Ako nije pobio Turaka u gangama, bar k'o Prle Svaba u Otpisanima, pisaj ga.
megaman4

#29347 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Fudo387 wrote:
Humljanin wrote:Zapravo, ne postoji relevantan historigrafski izvor toga vremena (ustanak protiv osmanlijskog okupatora) a da ne spominje ključnu ulogu don Ivana Musića koji se pokazao kao hrabar junak
Ako nije pobio Turaka u gangama, bar k'o Prle Svaba u Otpisanima, pisaj ga.
Pusti bolan njihove price da su dizali ustanak protiv Osmanlija. :-)

Pa Nevesinjska puska je bio pokusaj pripajanja tog dijela Bosne Srbiji.

Samo koliko je Bosnjaka ubijeno tada u tom ustanku, tacnije divljanju tih hordi po tom terenu?

Tada zapocinje lagani egzodus Bosnjaka iz tih krajeva i to je jedan od prvih genocida nad nasim narodom.
Last edited by megaman4 on 10/07/2018 00:21, edited 2 times in total.
zrakomlat

#29348 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Humljanin wrote:
zrakomlat wrote:
Humljanin wrote:

Nemam pojma vjeruješ li mi. Tko bi sad to mogao sve pobrojati :?
Vjerujem da ih ima relativno novijeg datuma , ali ima ih i dosta starih.
Imaš knjiga i pregršt povijesnih izvora koji ga spominju.
Zapravo, ne postoji relevantan historigrafski izvor toga vremena (ustanak protiv osmanlijskog okupatora) a da ne spominje ključnu ulogu don Ivana Musića koji se pokazao kao hrabar junak. :bih:

O čemu vi mlađi uopće učite? :run:
Od tzv herceg bosne.
U Stocu nije postojao prije rata sigurno. poveo ustanak tri godine prije berlinskog kongresa, kad su turci već u qrzu bili. Kasnije od dona postao vojvoda, dakle vratio se veri pradedova :D
Zanimljivo hrvatstvo i povijest.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29349 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Challenger_ »

Humljanin wrote:To je tebi na sramotu što ne znaš o najvećem junaku Bosne i Hercegovine u ustanku protiv osmanlijskog agresora...

Reci u kom je ustanku učestvovao (Nevesinjska puška/Hercegovački ustanak), reci da je poslije sloma ustanka okončao u Beogradu, reci da je baštinio nehrvatsku nacionalnu svijest.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29350 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Challenger_ »

U hijerahiji tog ustanka on je bio daleko od vrha. Stvarni lider će kasnije postati kralj Srbije.
Post Reply