megaman4 wrote:A u avataru ti pise pravi historijski naziv za Hercegovinu kako se zvala do dolaska AU?Humljanin wrote: Jok.
Hercegovac, poliglot![]()
![]()
Ša fali?
Ako hoš evo bit ću Humljanin
megaman4 wrote:A u avataru ti pise pravi historijski naziv za Hercegovinu kako se zvala do dolaska AU?Humljanin wrote: Jok.
![]()
Ti si bosnjak katolik ...Humljanin wrote:megaman4 wrote:A u avataru ti pise pravi historijski naziv za Hercegovinu kako se zvala do dolaska AU?Humljanin wrote: Jok.
![]()
Ša fali?
Ako hoš evo bit ću Humljanin
sekerbay wrote:Aha, ok, naš čojk.Humljanin wrote:Hercegovac
Što se onda buniš što napadamo povampirene čovketove sljedbenike?
Bravo. Sad sjedi.mO k3 wrote: Ti si bosnjak katolik ...
Hafis wrote:Eh, jest ti analiza.SaraFina wrote:[
Ne znaš ti crvene Tuzlake. To su ti ko onaj Alfonso ljudi. Željkec i Bećirević tu će voditi borbu za preimućstvo. Za SDA tamo glasaju u Banovićima i stranački uhljebi
Ja te pitam kako će Komšo danas ovakav kakav je izlizan i podbuhao otkinuti trećinu glasova u TK. Da dobije 100%-tnu podršku svih glasača u Tuzli, opet će mu faliti.
Ne znam otkud više izmišljate te famozne komšićeve glasače. Treba iskupiti 150 000 ljudi koji će zaokružiti lika koji ne zna ništa drugo osim šupljačiti.
Pa hercegovac.Humljanin wrote:Koji naš?
.sekerbay wrote:Pa hercegovac.Humljanin wrote:Koji naš?
Samo je Bosna istinski naziv. Hercegovina je AU izmisljotina i u buducnosti ce se to morati ispraviti.sekerbay wrote:Pa hercegovac.Humljanin wrote:Koji naš?
megaman4 wrote: Samo je Bosna istinski naziv. Hercegovina je AU izmisljotina i u buducnosti ce se to morati ispraviti.
Cak Amerikanci kazu samo Bosnia. Nikakva Hercegovina. To je historijska greska.
I ja sam s juga Bosne odakle su mi pretci koji su se zvali Humljani po zupi Hum sa centrom u Blagaju. Tako da znas prave korijene.Humljanin wrote:megaman4 wrote: Samo je Bosna istinski naziv. Hercegovina je AU izmisljotina i u buducnosti ce se to morati ispraviti.
Cak Amerikanci kazu samo Bosnia. Nikakva Hercegovina. To je historijska greska.
Nejma šansone. Keep dreaming
Ne da Hercegovac svoje Hercegovine pa makar i vake![]()
:
Bas tako. BOSNA!!!tandmand wrote:Samo Bosna u nazivu države bez regionalnih odrednica ...
jbg. ni susjedna država se ne zove "Hrvatska i Dalmacija"
Sami vi odlazite, jos kad se uzme u obzir da odlazite iz perspektivnijeg dijela Bosne i Hercegovine tuga postaje jos veca.Hafis wrote:Jeste u trokutistanu. To priznajem, poklopili ste ideologijom sve što je ostalo.SaraFina wrote: Monopol na državotvornost imena i jezika je u našim rukama
Reci mi kakvo ti je osnovno obrazovanje. Ipak pretpostavljam da nisi čula za Đuru Jakšića...on bi ti sad rekao onu svoju: Drzneš li dalje... ćućeš gromove zemlje slobodne....
Jebote, to su nekada pjesnici bili...a ne ovo sad...te malo će kolumnice, te malo koji stihić, pa kakav naručen tekstić.
Škobo Habu wrote:
Kakve to ima veze sa političkim odlukama?
Nikakvo to slavlje nije bilo. Par turskih studenata mahalo zastavama AKP-a i to je to. Ne može se ni u istu ravan staviti sa divljanjem hrvatskih navijača u Širokom. Također Turska, poput SAD-a i Saudije predstavlja prijateljsku zemlju. Hrvatska je presuđeni agresor koji uzurpira kako kopnenu tako morsku granicu, miješa se grubo u izborni zakon ove države, vodi specijalni rat protiv mog naroda predstavljajući ga teroristima.Škobo Habu wrote:Slavilo se po Sarajevu kada je Erdogan pobjedio, a, eto, kada su Rusi oborili britansku inicijativu u UN, on ni mukajet.
Molim te nemoj mi replicirati više ako ćeš koristiti ad hominem napade tipa : "blago retardirani", "patriote izetbegovićevskog kova" i slične budalaštine. Ja nisam pripadnik nikakve stranke te me vaša prepucavanja između SDP-a i SDA-a na ovom forumu uopšte ne zanimaju.Škobo Habu wrote:Na kraju, za sve vas patriote izetbegovićevskog kova - zašto vam brat Erdogan ne pokrene ponovu tu inicijativu UN - a, na način na koji su to uradili Britanci?
To bi ti bilo isto kao kad bi stanovnici Trinida htjeli ukinuti Tobago u nazivu države, s pričom da je to zbog uklanjanja regionalnih odrednica.tandmand wrote:Samo Bosna u nazivu države bez regionalnih odrednica ...
jedno 20x manje...Hafis wrote:To bi ti bilo isto kao kad bi stanovnici Trinida htjeli ukinuti Tobago u nazivu države, s pričom da je to zbog uklanjanja regionalnih odrednica.tandmand wrote:Samo Bosna u nazivu države bez regionalnih odrednica ...
Ne znam bi li se ovi s Tobaga složili...u stvari ako ih je populacijski manje, onda to referendumom riješiti, pa nek se žale Vodovodu i kanalizaciji.
Nisu ali vole da zapjevaju UZP-u zajedno sa svojom predsjednicom. Idemo: "Herceg-Bosno srce ponosno":Škobo Habu wrote:Jesu li Modrić i Mandžukić bili pripadnici "Kažnjeničke bojne"?BHCluster wrote:
Ti Hrvati za koje Bosnjaci rade jesu li oni ubijali Bosnjake?
Ko vam je kriv imali ste priliku kakvu niTko nije imao kad je Alija Izetbegović dvaput je Tuđmanu nudio zapadnu Hercegovinu a ovaj ga odbio konto moze vise uzeti sad je drugi vakat i sve ide po zakonu.Hafis wrote:To bi ti bilo isto kao kad bi stanovnici Trinida htjeli ukinuti Tobago u nazivu države, s pričom da je to zbog uklanjanja regionalnih odrednica.tandmand wrote:Samo Bosna u nazivu države bez regionalnih odrednica ...
Ne znam bi li se ovi s Tobaga složili...u stvari ako ih je populacijski manje, onda to referendumom riješiti, pa nek se žale Vodovodu i kanalizaciji.
Ima bolan jednostavno rješenje, otcijepite se od hercegovine.....ko jebe raštikaremegaman4 wrote:
I ja sam s juga Bosne odakle su mi pretci koji su se zvali Humljani po zupi Hum sa centrom u Blagaju. Tako da znas prave korijene.
Taj Vas Kosaca se prodao za titulu Herzoga kako bi dobio teritoriju kojom bi on vladao. To je bio pokusaj otimanja teritorije.
Danas bi isti bio na vjesalama.
I ne trebas ti meni govoriti o istoriji. Znam dovoljno, cak i vise sto treba. Nisi zanimljiv. Ybg pokusaj nesto drugo.
U buducnosti ce biti Bosna, kako je uvijek i bilo.
Sve mi uzmi samo nemoj rašćiku!!!palermo wrote:
Ima bolan jednostavno rješenje, otcijepite se od hercegovine.....ko jebe raštikare
To je kod nas moralo radi "papira", jer je dvojni naziv imala Republika iz Jugoslavije .... no doće vrime kada će se to mijenjati, jer promjena naziva u kojem nema dijelova predstavlja jednu od centripetalnih sila za ovu državu - neki to zovu unitarizmom.Hafis wrote:To bi ti bilo isto kao kad bi stanovnici Trinida htjeli ukinuti Tobago u nazivu države, s pričom da je to zbog uklanjanja regionalnih odrednica.tandmand wrote:Samo Bosna u nazivu države bez regionalnih odrednica ...
Ih, kolko se ponosiš zemljom hercegovom, čojk bi reko sila. A vam, najveći junak turčin smail-aga čengićHumljanin wrote:Sve mi uzmi samo nemoj rašćiku!!!palermo wrote:
Ima bolan jednostavno rješenje, otcijepite se od hercegovine.....ko jebe raštikare
Vidiš, nije ti mahnita ta... Upravo se rodila ideja da grb Hercegovine bude RAŠTIKA!![]()
Progurat ću to vamo nekim svojim kanalima.. Hehehe
Btw, zna li itko dokle najsjevernije uspijeva rašćika?
Hrvati to rade vec 28 godina, dakle... u cemu je problem?Hafis wrote:Treba iskupiti 150 000 ljudi koji će zaokružiti lika koji ne zna ništa drugo osim šupljačiti.