Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29251 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:on trenutno obnašHa zastupnika dijaspore u matici :mrgreen:

Nositelji liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH bit će Borjana Krišto, Predrag Kožul, Tatjana Lučić, Nikola Lovrinović i Mijo Matanović.
Nova imena na listama HDZ-a BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH su Tatjana Lučić i Mijo Matanović, a na listama će se naći i aktuelni zastupnici Borjana Krišto, Nikola Lovrinović i Predrag Kožul.

Krišto u ovom mandatu obnaša i funkciju predsjedavajuće, odnosno zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Na političkim funkcijama nalazi se od 1999. godine, a do sada je obnašala dužnosti ministrice pravde i uprave Kantona 10, sekretarke Vlade Kantona 10, ministrice pravde FBiH, predsjednice FBiH, delegatkinje u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i dva puta dužnost zastupnice u Zastupničkom domu PSBiH.

vjeciti uHljebljenik... pardoM, ukruHenik :mrgreen:
Još malo i prestignuti će Komšu i Bećirevića po broju izmuzenih plaća od ove naše domaće sirotinje.
Doduše, starija je od njiha dvojice, tako da će je prije pemzija strefit, a neće hin dotle sustići.

ma kaki peMzija ode ona u maticu u sabor na drustveno korisni rad :mrgreen:
moa

#29252 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

na osnvu cega ljubic tvrdi da su to bosnjacke stranke kada niti jedna od ovih nema u imenu bosnjacka stranka. jesu navalili a svojom politikom iselise sve gradjane u ovoj drzavi.
skupljac_zeljeza

#29253 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by skupljac_zeljeza »

Šta ćeš ti ba ženska glavo kada mi imamo dva muška Dodika i Čovića?
Marti J. Bissell od danas na čelu NATO-a u Sarajevu: Održat ćemo i učvrstiti BiH
"Zajedno, kao partneri, održat ćemo i učvrstiti BiH za dobrobit svih i sada i u budućnosti. Mir, demokratija, stabilnost, sigurnost... To nisu samo floskule. Moje opredjeljenje je da pomognem BiH da ostvari stabilnu, sigurnu i perspektivnu budućnost", kazala je Bissell.

Image
sekerbay

#29254 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Hafis wrote:
sekerbay wrote:
Hafis wrote:Da si koja VLAST?
Pravna država!
Baš me zanima kako bi postupila hrvatska da im povratnici srbi počnu ubijati hrvate, paliti crkve i sl.
A to. Ja mislim da bi vlast djelovala.
Vego, kako bolan dođe od navijanja u Širokom do paljenja crkava po Hrvatskoj.
Jebo ga ti, potežeš se ovdje s tim specijalcima k'o maksumče s autićima.
Do njih sam došao jer pričam od dvije grupe izgleda ubačenih elemenata tj stranih državljana koji su tu da uruše pravni poredak bih.
Lično nemam drugog naziva za te ljude.
Izjašnjavaju se ko srbi, odnosno hrvati, rovare protiv države u koju su došli i prijete brisanjem granica i nekim entitetima.
Msm, dosta više njihove zajebancije i terorisanja naroda.
I srbija i hrvatska svakako kubure sa natalitetom i osipanjem građana. Ako bismo ih pomogli sa po par desetaka hiljada, mislim da bi nam bili zahvalni.
Hafis

#29255 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

moa wrote:na osnvu cega ljubic tvrdi da su to bosnjacke stranke kada niti jedna od ovih nema u imenu bosnjacka stranka.
Koliko ja znam u BiH ne postoji niti jedna jedina institucija koja ima u svom nazivu prefiks bošnjački. Čak je i jezik bosanski.
To nije stvar neke skromnosti, da se ne zavaravamo, već je samo odraz političkog koncepta stvaranja bosanske nacije, koji srpski i hrvatski faktor u BiH smatra stranim tijelom koje vremenom treba nestati.
Hafis

#29256 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

sekerbay wrote:
Hafis wrote:
sekerbay wrote: A to. Ja mislim da bi vlast djelovala.
Vego, kako bolan dođe od navijanja u Širokom do paljenja crkava po Hrvatskoj.
Jebo ga ti, potežeš se ovdje s tim specijalcima k'o maksumče s autićima.
Do njih sam došao jer pričam od dvije grupe izgleda ubačenih elemenata tj stranih državljana koji su tu da uruše pravni poredak bih.
Lično nemam drugog naziva za te ljude.
Izjašnjavaju se ko srbi, odnosno hrvati, rovare protiv države u koju su došli i prijete brisanjem granica i nekim entitetima.
Msm, dosta više njihove zajebancije i terorisanja naroda.
I srbija i hrvatska svakako kubure sa natalitetom i osipanjem građana. Ako bismo ih pomogli sa po par desetaka hiljada, mislim da bi nam bili zahvalni.
Ovaj vam je stvarno neumoran.
Šta veliš, da pripomogneš s desetak hiljada ljudi. Dalmacija danas plače za relativno jeftinom radnom snagom, pa ako se dogodine na vrijeme potrudiš za radnu dozvolu, upadaš sto posto.
Ne brani se Bosna jeftinim drukanjem po forumima, već unošenjem svježeg kapitala izvana
Humljanin

#29257 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Kako bolesnih komentara... :(
Baš me muka uhvati i zamislim se za buducnost djece..
Nekima nikad dosta mržnje i rata.
Samo se nadam da je riječ o psihijatrijskim slučajevima i plaćenim botovima sa višestrukim računima...
Inače nam se piše crno..
SaraFina

#29258 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
moa wrote:na osnvu cega ljubic tvrdi da su to bosnjacke stranke kada niti jedna od ovih nema u imenu bosnjacka stranka.
Koliko ja znam u BiH ne postoji niti jedna jedina institucija koja ima u svom nazivu prefiks bošnjački. Čak je i jezik bosanski.
To nije stvar neke skromnosti, da se ne zavaravamo, već je samo odraz političkog koncepta stvaranja bosanske nacije, koji srpski i hrvatski faktor u BiH smatra stranim tijelom koje vremenom treba nestati.

Srpski i hrvatski faktor u BiH govore srpskim odnosno hrvatskim jezikom i nacionalno su vezani za susjednu odnosno komšijsku državu. Po svemu. Od imena i izjašnjavanja, po nacionalnosti, do jezika kojim govore.
Mi Bošnjaci i Bosanci, imamo monopol i na povijest i kulturnu baštinu i stoljetnu tradiciju svojim nacionalnim imenom :D, a jezikom samo upotpunjujemo taj monopol svega bosanskog. :D
Država BiH jezik BOSANSKI. NE MOŽE BITI SRPSKI NI HRVATSKI A DA IMA POVEZNICU SA IMENOM DRŽAVE. I TO SLUŽBENO U USTAVU I POPISU STE ODABRALI!

Tako da vi ste po svemu sudeći svojim odabirom i voljom strano i odumirajuće tijelo naše buduće nacionalne države.
:D
Hrvati odnosno Srbi su stanovnici susjednih država. A vi nijednu od dvije najbitnije komponente državotvornosti (jezik i naciju ) niste vezali za zemlju u kojoj živite :D
Naprotiv! Za susjedne čekajući da ova propadne. Pa bosanskohercegovačke teritorije u sastav Srbije tj Hrvatske možete ponijeti sam' ono na opancima što ostane :D
Last edited by SaraFina on 09/07/2018 14:00, edited 1 time in total.
sekerbay

#29259 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Hafis wrote:Ne brani se Bosna jeftinim drukanjem po forumima, već unošenjem svježeg kapitala izvana
Samo polako. Mogao bi ti gledat kako se brani i to uskoro.
Sve po zakonu.
Upumpavanje kapitala je kontraproduktivno jer hrani one koji rovare protiv države.
Kad se to sve dovede u red, onda ćemo upumpavati :)
Naši se moraju trznuti.
Čim neku đikan izađe u medije i spomene brisanje granica ili entitete, odmah sazvat presicu i kazati da je to objava rata.
Neka ba, sad ćemo mi loma da prisjetimo.
Dosta su oni prijetili i prijete nestancima i brisanjima.
Usrali se jer znaju da iza njih nema moćne jna ili hv koja bi otimala 2/3 našeg naoružanja.
Sad bi ko biva mirnim putem :mrgreen:
Da se ogradim i kažem da se ovo odnosi na one koji bi brisali granice i pravili entitete.
Svima ostalima, bujrum. Dijelimo zadnju koru hljeba.
Hafis

#29260 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Mi Bošnjaci i Bosanci, imamo monopol i na povijest i kulturnu baštinu i stoljetnu tradiciju svojim nacionalnim imenom :D a jezikom samo upotpunjujemo taj monopol svega bosanskog. :D
Imate monopol jedino na otomansku baštinu i tu vam stvarno odajem priznanje, naklon do poda. Ni u Turskoj ne postoji onoliki broj ustanova, ulica, trgova po imenima raznoraznih osmanskih sultana, paša i drugih delegata iz tog razdoblja. Je li tako?
Maraschino

#29261 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

MOSTAR - Da se danas održavaju izbori u BiH, uvjerljivo bi za hrvatskog člana Predsjedništva pobijedio Dragan Čović kandidat HDZ BiH. To je pokazalo istraživanje Centra za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

U trenutku istraživanja Čović ima povjerenje 65 oosto birača hrvatske nacionalnosti. Na drugom mjestu je kandidatkinja HDZ 1990 Dijana Zelenika sa 9 odsto naklonjenosti birača. Na trećem mjestu je Željko Komšić sa 1,5 odsto, Jerko Ivanković Lijanović sa 0,3 odsto, te Boriša Falatar sa 0,2 odsto povjerenja hrvatskih birača.
:lol: :lol:

Ovu anketu kao da je radila ona nevladina HNS.
Hafis

#29262 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

sekerbay wrote:
Hafis wrote:Ne brani se Bosna jeftinim drukanjem po forumima, već unošenjem svježeg kapitala izvana
Samo polako. Mogao bi ti gledat kako se brani i to uskoro.
Sve po zakonu.
Upumpavanje kapitala je kontraproduktivno jer hrani one koji rovare protiv države.
Kad se to sve dovede u red, onda ćemo upumpavati :)
Naši se moraju trznuti.
Čim neku đikan izađe u medije i spomene brisanje granica ili entitete, odmah sazvat presicu i kazati da je to objava rata.
Neka ba, sad ćemo mi loma da prisjetimo.
Dosta su oni prijetili i prijete nestancima i brisanjima.
Usrali se jer znaju da iza njih nema moćne jna ili hv koja bi otimala 2/3 našeg naoružanja.
Sad bi ko biva mirnim putem :mrgreen:
Da se ogradim i kažem da se ovo odnosi na one koji bi brisali granice i pravili entitete.
Svima ostalima, bujrum. Dijelimo zadnju koru hljeba.
Vrag me odnio ako ti nisi već počeo konzerve skupljati. Što ti je čovječe, opusti se malo.
Gledaš li sport,slušaš li muziku, delješ li išta,...radiš li igdje?

Pa gdje baš mene nađe ovaj gazija :D
SaraFina

#29263 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Mi Bošnjaci i Bosanci, imamo monopol i na povijest i kulturnu baštinu i stoljetnu tradiciju svojim nacionalnim imenom :D a jezikom samo upotpunjujemo taj monopol svega bosanskog. :D
Imate monopol jedino na otomansku baštinu i tu vam stvarno odajem priznanje, naklon do poda. Ni u Turskoj ne postoji onoliki broj ustanova, ulica, trgova po imenima raznoraznih osmanskih sultana, paša i drugih delegata iz tog razdoblja. Je li tako?

Gangaj ti susjed do besvijesti ti si Hrvat u državi Bosni i Hercegovini. Govoriš hrvatskim jezikom i prema popisu i prema ustavu. A te dvije komponente ključne za državotvornost su komponente susjedne države. Ti si strano tijelo u BiH a ne ja, Bosanka ili neki Bošnjak koji govori bosanskim. :D
Monopol na državotvornost imena nacije i jezika je u našim rukama :D
SaraFina

#29264 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Maraschino wrote:
MOSTAR - Da se danas održavaju izbori u BiH, uvjerljivo bi za hrvatskog člana Predsjedništva pobijedio Dragan Čović kandidat HDZ BiH. To je pokazalo istraživanje Centra za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

U trenutku istraživanja Čović ima povjerenje 65 oosto birača hrvatske nacionalnosti. Na drugom mjestu je kandidatkinja HDZ 1990 Dijana Zelenika sa 9 odsto naklonjenosti birača. Na trećem mjestu je Željko Komšić sa 1,5 odsto, Jerko Ivanković Lijanović sa 0,3 odsto, te Boriša Falatar sa 0,2 odsto povjerenja hrvatskih birača.

65% je 90 000? To nakcuckamo Željku u KS i TK lapo - lapo i pride još 50 000 da mu utvrdimo status. MoRe nam se :D
Hafis

#29265 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote: Monopol na državotvornost imena i jezika je u našim rukama :D
Jeste u trokutistanu. To priznajem, poklopili ste ideologijom sve što je ostalo.
Reci mi kakvo ti je osnovno obrazovanje. Ipak pretpostavljam da nisi čula za Đuru Jakšića...on bi ti sad rekao onu svoju: Drzneš li dalje... ćućeš gromove zemlje slobodne....
Jebote, to su nekada pjesnici bili...a ne ovo sad...te malo će kolumnice, te malo koji stihić, pa kakav naručen tekstić.
sekerbay

#29266 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

SaraFina wrote:65% je 90 000? To nakcuckamo Željku u KS i TK lapo - lapo i pride još 50 000 da mu utvrdimo status. MoRe nam se
Ko od šale. Samo pokrenuti propagandnu mašineriju :D
Hafis

#29267 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Maraschino wrote:

65% je 90 000? To nakcuckamo Željku u KS i TK lapo - lapo i pride još 50 000 da mu utvrdimo status. MoRe nam se :D
Kaže mi Salko iz Tuzle, inače novopečeni mostarski zet, da bi prije u govno ugazio nego onu pijanu lopinu ponovo zaokružio :)
Humljanin

#29268 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

SaraFina wrote: Gangaj ti susjed do besvijesti ti si Hrvat u državi Bosni i Hercegovini. Govoriš hrvatskim jezikom i prema popisu i prema ustavu. A te dvije komponente ključne za državotvornost su komponente susjedne države. Ti si strano tijelo u BiH a ne ja, Bosanka ili neki Bošnjak koji govori bosanskim. :D
Kraljice, pogledaj der Ustav zemlje u kojoj živiš. (osim ako ne živiš u Švici)
Pa javi šta piše. I onda usporedi tko krši slovo tog potpisanog Ustava...

Ja neznam dokad se ovdje misli pljuvati po Ustavu i zakonima, a onda kukanje zašto Hrvati u BiH ne gaje neke lijepe osjećaje za ovu državu?

Jel vi mislite da nam to svima može donijeti lijepu budućnost? Ako može, ja ću vam se prvi pridružiti...
Maraschino

#29269 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Kaže mi Salko iz Tuzle, inače novopečeni mostarski zet, da bi prije u govno ugazio nego onu pijanu lopinu ponovo zaokružio :)
Isto rece i Matija iz Doknja za Covica.
SaraFina

#29270 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote: Monopol na državotvornost imena i jezika je u našim rukama :D
Jeste u trokutistanu. To priznajem, poklopili ste ideologijom sve što je ostalo.
Reci mi kakvo ti je osnovno obrazovanje. Ipak pretpostavljam da nisi čula za Đuru Jakšića...on bi ti sad rekao onu svoju: Drzneš li dalje... ćućeš gromove zemlje slobodne....
Jebote, to su nekada pjesnici bili...a ne ovo sad...te malo će kolumnice, te malo koji stihić, pa kakav naručen tekstić.

Jah, kao ondaK' kad vam ukidoše samupravu "gromove i oluje"???Strašno!

Ili kad smo vam 8 godina namještali Željkeca? Stvarno ste sila! Možete gmizati i po onim rupetinama uzvikivati "J. .. te BiH! HR je moja domovina! " to je najveći domet vašeg patriotskog naboja i hrabrosti koju posjedujete :D

Sad ćete se okupiti na Rondo i trubiti vjerOjatno :))
SaraFina

#29271 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Humljanin wrote:
SaraFina wrote: Gangaj ti susjed do besvijesti ti si Hrvat u državi Bosni i Hercegovini. Govoriš hrvatskim jezikom i prema popisu i prema ustavu. A te dvije komponente ključne za državotvornost su komponente susjedne države. Ti si strano tijelo u BiH a ne ja, Bosanka ili neki Bošnjak koji govori bosanskim. :D

Ja neznam dokad se ovdje misli pljuvati po Ustavu i zakonima, a onda kukanje zašto Hrvati u BiH ne gaje neke lijepe osjećaje za ovu državu?

Jel vi mislite da nam to svima može donijeti lijepu budućnost? Ako može, ja ću vam se prvi pridružiti...

Ma "tko" krši? Tko dira naše cvijeće??? Tko našem cvijeću ne da voli BiH? :kiss:
Hafis

#29272 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Isto rece i Matija iz Doknja za Covica.
Bitniji je Salko, čovjek je iz Tuzle, vrstan menadžer. Njegova se pika.
Taj Matija iz tog Doknja je medijska žrtva prevelikog gledanja federalne BiH
sekerbay

#29273 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Humljanin wrote:onda kukanje zašto Hrvati u BiH ne gaje neke lijepe osjećaje za ovu državu?
Ev, zaboli nas... srce, jelte, za one koji su rođeni u bih a pljuju je. To više govori o njima.
Dakle, zbog političkih pritisaka koje vrše bošnje, hudi rvati zamrzili zemlju u kojoj su rođeni i oni i preci.
Jana majko, ev suze niz koljena liju :(
512MB

#29274 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Humljanin wrote:

De objasni nama neznalicama, ko krsi ustav i sta tacno u ustavu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29275 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

cveĆe jeBe ne vadi :mrgreen:
Post Reply