Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

sekerbay

#28976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Maraschino wrote:
Hafis wrote:Šta je ovo? Vazda jedni te isti dijasporci na temi.
Da je išta vrijedilo, snašlo bi i ovdje.

Dajte ba malo domaće svježe krvi... nosi mi ova bauštelska preseravanja iz Vrankuvrta.
i ja da sam rasterecivao kamione iz konvoja ne bi mi sekunde falila njemacka.
Au brate, jak komentar. 8)
mO k3

#28977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Dobro kaže @hafis da je valjalo ostalo bi u bih :) pade broj bosanskih Hrvata sa 700.000 na 350.000 da su valjali ostali bi :mrgreen:

Ponovo pucanje sebi u koljeno
zrakomlat

#28978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

mO k3 wrote:Dobro kaže @hafis da je valjalo ostalo bi u bih :) pade broj bosanskih Hrvata sa 700.000 na 350.000 da su valjali ostali bi :mrgreen:

Ponovo pucanje sebi u koljeno
A od toga 320 tisuća branitelja s 300 tisuća činova :D
bingov buraz

#28979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

seln wrote:
Banksy wrote:Kako igraju :shock: to je neko KUD...
KUD "Milorad Dodik", Novi Travnik.
:lol: :lol:
tandmand

#28980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

kaće autonomija autonomije? :D
sekerbay

#28981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

A ovako ono o čemu sam pisao izgleda na terenu :)

Image

Image
Point.

#28982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

sekerbay wrote:A ovako ono o čemu sam pisao izgleda na terenu :)

Image

Image
Avaj, istinu kad spoznaju, lakše im je mrijet. Jel tako Vukašinović napisa onomad.
megaman4

#28983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

sekerbay wrote:A ovako ono o čemu sam pisao izgleda na terenu :)

Image

Image

Ovo je realnost koju Covic & co ne zele prihvatiti.
vatrogasac

#28984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

megaman4 wrote: Ovo je realnost koju Covic & co ne zele prihvatiti.
Ili Dodik sa svojom družinom. Čak je tamo izraženija razlika između Srbijanca i Bosanca. Izuzimajući Šešelja, Vučića i ostale budale.
sekerbay

#28985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Što se mene tiče, tragedija.
Mene to pogodi jbt.
megaman4

#28986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

vatrogasac wrote:
Ili Dodik sa svojom družinom. Čak je tamo izraženija razlika između Srbijanca i Bosanca. Izuzimajući Šešelja, Vučića i ostale budale.
Seselj iz Trebinja, Vucic iz Bugojna, Tadic iz Sarajeva i Draskovic iz Gacka.

Ima li jos koji politicar, koj ije porijeklom iz BiH???
BHCluster

#28987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

sekerbay wrote:Što se mene tiče, tragedija.
Mene to pogodi jbt.
Jebiga malo se ovdje zajebavamo jedni druge, ali najgore je kad te "tvoj" odbija. Tuga.
Toffee karamela

#28988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Toffee karamela »

155_mm wrote:
seherzada_begovica wrote:

Sve Srbi... :razz: :thumbup: :bih:
porediti ovaj, kako ga plavsicka onomad nazva, "genetski otpad" sa ovim pripadnicima "europske vise rase" se potpuna glupost.
možda nisam muzički obrazovana ali po čemu je neko kolo užičko a neko obično? :shock:

skakuću i odbijaju se na oprugama i jedni i drugi

razlikujem samo kozaračko (kad se igrači kreću isprepletenih ruku - partizanski stil) i ono gluho glamočko...plus crnogorsko kad se drže za ramena

ostalo sve isto :?:
daddy-kool

#28989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

BHCluster wrote:
sekerbay wrote:Što se mene tiče, tragedija.
Mene to pogodi jbt.
Jebiga malo se ovdje zajebavamo jedni druge, ali najgore je kad te "tvoj" odbija. Tuga.
:D

seherzada_begovica

#28990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seherzada_begovica »

sekerbay wrote:Razlika između ovih iz n. travnika i onih iz fojnice je u...
odjeći. Jedan narod. Ali eto, jedan dio naroda je odlučio da bude poput fikreta abdića il gori.
Koja je to žalost jbt.
A sličnost između ovih iz travnika i hrvata iz hrvatske...
Ne znam, ne vidim neku sličnost osim te religijske povezanosti za koju uopšte ne mare.
Istina jedan narod.

Isti hardware, razlicito ucitan software, zahvaljujuci operaterima:

Image
seherzada_begovica

#28991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seherzada_begovica »

Toffee karamela wrote: možda nisam muzički obrazovana ali po čemu je neko kolo užičko a neko obično? :shock:

skakuću i odbijaju se na oprugama i jedni i drugi

razlikujem samo kozaračko (kad se igrači kreću isprepletenih ruku - partizanski stil) i ono gluho glamočko...plus crnogorsko kad se drže za ramena

ostalo sve isto :?:
U KUD-ovima, obicno svako kolo (kompozicija) ima i razlicitu koreografiju (igranje). Ako malo bolje obratis paznju, mogu se primjetiti nijanse u igranju kod onoga sto na prvi pogled izgleda isto. Cak se i ista kola (kompozicije) mogu igrati drugacije u zavisnosti od regiona, npr. poznati srbijanski "sitni vez" gdje su koraci manji, itd.

Inace, kolo je najizvornija bosanska tradicija, starija od bilo cega sto kulturoloski danas vezemo za bosanstvo, i od gange, i od sevdainke, i od guslanja.

Image

Image

Image

Image

Milja godina +/- kako se tanca kolo u Bosni.
sekerbay

#28992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Ma tuga. Jedne prilike sam radio neke poslliće sa jednim srbinom iz bijeljine, zove se zoran.
I jedne prilike odemo u srbiju, mislim u šid kod nekog drugog srbina, nešto smo ugovarali.
Mi u dvorište, izađe četnik ko iz filmova. Brada do prsa.
U dvorištu kuća i veliki pomoćni objekat, a na zidu tog objekta naslikana ogromna slika đenerala draže. Ono, mislim 4x5 m.
Kontam, gdje me dovede, majku mu. Valja jal ubit, jal izginut :mrgreen:
Jok, dočekao nas ko vladiku.
A glavno je to da nas je smatro i oslovljavo sa bosanci, kako mene muslimana, tako i njega srbina.
Fazon je što je to na samoj granici, pa kako tek razmišljaju srbijanci iz dubine.
Al jok, ovi naši mrze bih a vole tu srbiju koja ih neće.
Vjeruju kriminalcu dodiku koji im priča bajke a ustvari tu je zbog svog biznisa. Nemaju blage da ga zaboli za narodom i da će ih odbaciti ko potrošen kondom.
Čovjek žonglira milionima jbt.
Kontaš, evo biznisa sa peletom. Čovječe, ne možeš prići. Federaciju drži hifa, rs dodik, i sarađuju.

Isto važi i za hrvate. Pored svima dostupnih informacija, ipak odlučuju da povjerenje daju kriminalcima iz trojanskog konja zvanog hdz.
OK, razumijem da koriste olakšice koje imaju sa tim pasošem. Podržavam! Uzmi jarane i uživaj.
Iskoristi i kupi kuće na jadranu, izdaji turistima, beri lovu.
Život je borba i uzmi sve što ti pruža, iskoristi svaku šansu, ali ne radi protiv svoje zemlje.
Duboko u srcu znaš da smo naši a da su oni tuđini.
Možemo se vrijeđat i mlatit, al kad dođe stani-pani, valja pomoć. Ne pišaj po zaostavštini svojih predaka.
shake69

#28993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by shake69 »

megaman4 wrote:
vatrogasac wrote:
Seselj iz Trebinja, Vucic iz Bugojna, Tadic iz Sarajeva i Draskovic iz Gacka.

Ima li jos koji politicar, koj ije porijeklom iz BiH???
Rahm.Djindjic iz Bosanskog Samca, Milan Bandic iz Gruda...ima toga bruka.
BAK-eV

#28994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

sekerbay wrote:Ma tuga. Jedne prilike sam radio neke poslliće sa jednim srbinom iz bijeljine, zove se zoran.
I jedne prilike odemo u srbiju, mislim u šid kod nekog drugog srbina, nešto smo ugovarali.
Mi u dvorište, izađe četnik ko iz filmova. Brada do prsa.
U dvorištu kuća i veliki pomoćni objekat, a na zidu tog objekta naslikana ogromna slika đenerala draže. Ono, mislim 4x5 m.
Kontam, gdje me dovede, majku mu. Valja jal ubit, jal izginut :mrgreen:
Jok, dočekao nas ko vladiku.
A glavno je to da nas je smatro i oslovljavo sa bosanci, kako mene muslimana, tako i njega srbina.
Fazon je što je to na samoj granici, pa kako tek razmišljaju srbijanci iz dubine.
Al jok, ovi naši mrze bih a vole tu srbiju koja ih neće.
Vjeruju kriminalcu dodiku koji im priča bajke a ustvari tu je zbog svog biznisa. Nemaju blage da ga zaboli za narodom i da će ih odbaciti ko potrošen kondom.
Čovjek žonglira milionima jbt.
Kontaš, evo biznisa sa peletom. Čovječe, ne možeš prići. Federaciju drži hifa, rs dodik, i sarađuju.

Isto važi i za hrvate. Pored svima dostupnih informacija, ipak odlučuju da povjerenje daju kriminalcima iz trojanskog konja zvanog hdz.
OK, razumijem da koriste olakšice koje imaju sa tim pasošem. Podržavam! Uzmi jarane i uživaj.
Iskoristi i kupi kuće na jadranu, izdaji turistima, beri lovu.
Život je borba i uzmi sve što ti pruža, iskoristi svaku šansu, ali ne radi protiv svoje zemlje.
Duboko u srcu znaš da smo naši a da su oni tuđini.
Možemo se vrijeđat i mlatit, al kad dođe stani-pani, valja pomoć. Ne pišaj po zaostavštini svojih predaka.
Sto je tuga?

Nece ni nasi iz Sandzaka da pjevaju srpsku himnu u reprezentaciji.

Nacionalni identiteti su se zaokruzili na Balkanu na osnovu jezika i vjere. Sta tu ima biti tuga?
vatrogasac

#28995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

sekerbay wrote: A glavno je to da nas je smatro i oslovljavo sa bosanci, kako mene muslimana, tako i njega srbina.
Isto doživio više puta. Posebno su stari Beograđani osjetljivi na izjednačavanje svih Srba i uvijek će naglasiti razliku između Srbina i Srbijanca.

Slično je i u Zagrebu pa jednostavno je provjeriti kako stare zagrebačke dame doživljavaju Hrvate iz Hercegovine. :unesvijest:
sekerbay

#28996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

BAK-eV wrote:Sto je tuga?
E jbg, ako iz prethodnih postova nije jasno, onda stvarno ne znam kako da pojasnim.
BAK-eV wrote:nasi iz Sandzaka
U vezi sandža stvarno nemam blage. Neka odgovore ljudi koji su upoznati sa tom tematikom.
I mene lično zanima jesu li to bošnjaci iz jedne zemlje koji su zapali u srbiji nakon podjele, ili se radi o nečemu drugom.
vatrogasac wrote:Isto doživio više puta. Posebno su stari Beograđani osjetljivi na izjednačavanje svih Srba i uvijek će naglasiti razliku između Srbina i Srbijanca.

Slično je i u Zagrebu pa jednostavno je provjeriti kako stare zagrebačke dame doživljavaju Hrvate iz Hercegovine.
To je to. Da mi je da nam ovi naši srbi/hrvati objasne kako to oni vide.
Roccohljup

#28997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

HollyMan :D :D :D
ta u Hercegovini prisjećajući se TURSKOG ZULUMA!?
Prve nedjelje po Petrovdanu, svake godine mještani i vjernici iz Mostara i Širokog Brijega te susjednih hercegovačkih župa tradicionalno se okupljaju na misištu na Bilima gdje su se u vrijeme Turaka svećenici zajedno sa svojim vjernicima krili da bi održavali svetu misu, započinje kratko priopćenje HDZ-a BiH

Mini market
Prije 3h

Svečanosti na Bilima danas je nazočio i predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski čaln Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom.
Misa na Bilima govori se više od 500 godina, neprekidno i za vrijeme turskog zuluma, a Misište je jedno od najstarijih svetišta u Hercegovini.
Služenje svetih misa u Misištu nije nikada prekidano bez obzira u kakvom se položaju nalazilo kršćanstvo. Mise su se ponekad održavale tajno uz rizik koji su vjernici morali nositi na svojim leđima. Zbog jake vjere iz godine u godinu kroz stoljeća i desetljeća služenje svetih misa održalo se sve do danas, priopćeno je iz HDZ BiH.
Tako su nas iz HDZ-a obavijestili kako je nekadašnji član partije Dragan Čović postao još veći vjernik koji obilazi sva poznata i nepoznata misišta u Hercegovini. No čudno je kako u priopćenju HDZ-a BiH član Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda nije tituliran kao akademik, već samo kao doktor, ili se to ipak Čović već zasitio svojih brojnih zasluženih i nezasluženih titula!?

(SB)
hizo ramidovic

#28998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

seln wrote:
Banksy wrote:Kako igraju :shock: to je neko KUD...
KUD "Milorad Dodik", Novi Travnik.
a zasto ne napises puni naziv ovog drustva:

HKUD "Milorad Dodik - Baja", Novi Travnik

je li to toliko mrzite hrvate pa vam smeta i sam naziv "hrvatski"? ili vam je krivo sto i vase vodje nemaju nadimke kao predsednik Dodik?
i onda se kao pitate zasto hrvati zele svoj entitet i zasto srbi zele da se otcepe...
Roccohljup

#28999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

ordenom ga Dragane.....
Komentirajući hapšenje Lukajića, kojemu je određen jednomjesečni pritvor u sklopu istrage pokrenute zbog sumnje da je zapovjedio i direktno učestvovao u zlostavljanima zatočenika u logoru Manjača, Dodik je kazao kako bi Hrvatskoj "bilo najpametnije" da ga odmah oslobodi, zaprijetivši kao će u protivnom biti posljedica.

"Hrvatskoj bi to bilo najpametnije da učini zbog dobrih odnosa koje njegujemo i pokušavamo izgraditi i s Hrvatima u BiH", kazao je Dodik.

Predsjednik Hrvatske stranke BIH Božo Skopljaković komenitrajući prijetnje koje je uputio Dodik, kazao je da Dodik već dugi niz godina radi na etničkom čišćenju Hrvata sa ovih prostora i jedino s kim on gradi dobre odnose jeste Dragan Čović, kojeg RS predlaže za „Orden bijelog orla s mačevima“, a nikako ne sa Hrvatima.
sekerbay

#29000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

hizo ramidovic wrote:Milorad Dodik
Koliko je istine u pričama koje kruže u kojima se tvrdi da je uvaženi dr. mile dokitnjak ustvari hrvat? :oops:
Post Reply