Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

BHCluster

#26401 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:Šta kažu struĆnjaci? Kršćanima zabranjen alkohol :lol: :lol: .
Isus po Bibliji u svatovima vodu pretvorio u vino.
Jedan od 7 smrtnih grijeha " neumjerenost u jelu i piću" nadam se da Isus nije mislio na Coca colu 8-)
Itd.itd.
Ali zanimljivo je ovo:
Krćanima pričaju o vjeri koja nije njihova a Hrvatima pričaju koga bi trebali birati.
A naravno da ih Islam ne zanima a niti bošnjačka politička kaljuža, to prepuštaju vjernicima i biračima.
Mora da po dijaspori imaju ubrzaTe tečajeve iz kristologije, pa su se malo pogubili. Bit će da im se pomiješalo znanje iz mejtefa s ovim novim.
Ono kad diJaspora prica o diJaspori. :lol:
Benjo34

#26402 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Benjo34 »

A treći?
mO k3

#26403 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Benjo34 wrote:A treći?
:lol:
A venecijanska??
:mrgreen:
BHCluster

#26404 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

mO k3 wrote:
A venecijanska??
A TV kanal???
Point.

#26405 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

vivaldi wrote:
ama opet kazem perpsketiva obicnog covjeka i politicara je poptuno drugacija. zato sam prvobitno se i nadovezao na tvoj post u kojem si napisao kako "90% bosnjaka pije alkohol i jede krmetinu". bez obzira na to sto si napisao nijedan od tih 90% (ne ulazeci naravno u procente jer to niko ne zna tacno) nece pive popit u nijednom od dva trzna centra u najstrozem centru glavnog grada, bez obzira na tih 90 posto, bez obzira na strane turiste, i bezobzora na ostale narode. nece jer postoji vjerska zabrana.

ja vjerujem tebi da se ti ne slazes s time, ali kao sto vidis oni sto su odlucivali nisu pitali ni tebe ni mene.

nemoj me pogresno shvatiti, ali nijedan cak ni politicar amater nece praviti rjesenje bazirana na temelju "point garantuje" ili vivaldi garantuje.

nema toga. nema "ma vjerovatno nece/hoce" itd. to nisu nikakvi garanti. izboru su svake 4 godine. niko ziv ne zna ko ce biti kandidat ni ko ce pobjediti za 8, a kamoli za 12 ili 16 godina. mozda bude neki sjajan lik, a mozda budu neki ludji od svih dosadasnjih. niko ziv ne moze garantovat da taj neko zakonske mogucnoti nece upotrijebiti na najbolji ili najgori nacin. zato sve prijedloge svi ucesnici studiozni tumace do najsitnijih detalja, da sutra glava nekoga ne zaboli
BiH nije nikad niti će ikada biti plodno tlo za takve neke zajebancije. Dokle god je BiH jedna vrsta protektorata, taj političar se nije rodio koji bi bacio kost kalifata u BiH.

Kažeš nema garanta, ja bih ipak rekao da ima garant. A to je Dejtonski sporazum, EU, USA pa donekle i Rusija.
Neki govore SDA radikalna bošnjačka stranka a opet niko od njihovih političara ne spominje kalifat nego EU i NATO.

Pusti ti šta žohar Dragan priča, to su podmukle priče desperatnog političara.
mO k3

#26406 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

BHCluster wrote:
mO k3 wrote:
A venecijanska??
A TV kanal???
E jebiga sada , ne treba pretjerati :mrgreen:
vivaldi

#26407 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vivaldi »

Point. wrote:Pusti ti šta žohar Dragan priča, to su podmukle priče desperatnog političara.
vidi, od svih bitnijih politicara u bosni slika i ton su jedino sinhronizovani kod dodika.

on jedini ono sto misli i prica i radi. i prije izbora i poslije izbora njegova prica i djela su uvijek isti. mile sajkacu natakne i odvrne baju malog knindzu i kuci i na trgu krajine. sirovi pristup po principu djonom i cjevanicu ima i kuci i vani. on podjednako djonom ide i na sds i na americkog ambasadora.

dragan je vec ugladjeni europejac u odijelu skladnih boja. on na dnevnoj bazi spomene europu vise nego svi evropski parlamentarci zajedno x 2 i obozava klasicnu muziku u eurpske vrijednosti. ali kada dodje kuci, skine kravatu i odijelo, opusta se uz thompsona, a ponekad mu se na facebooku omakne selfie s kordicem.

i treci je dobrodusni bake takodje ljubitelj evropskih vrijednosti koji pati od disleksije. svaki put kad ode na aerodrom, a ide vrlo cesto, pogresno procita pa umjesto za brisel odleti za carigrad (jedna od rijetkih zemalja koja je gora od nas na briselskom putu). bio je tamo 50 puta zadnjih nekoliko godina. ni ti ni ja nema pojma sta on tamo dogovora ni sta obecava. znamo samo ono sto kaze kad se vrati, a uvijek kaze isto - turska podrzava put bosne u eu. hm...mogo mu je brko to vala i viberom javit

elem, tu niko nikome nista ne vjeruje, niti moze niti smije vjerovati. zapravo, bio bi lud da vjeruje. naravno, "ne vjerovanje" je sastavni dio politike, ali je uglavnom vezan za medjnarodne odnose. nazalost, kod nas je enormno nepovjerenje na unutrasnjem planu po bukavlno svakom iole vaznijem pitanju. jedino gore o toga je sto nema naznake da ce se to promjeniti u nekoj skorijoj pa ni daljoj buducnosti.
Benjo34

#26408 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Benjo34 »

Joj gdje će duša tim islamistaama :lol:
Sanjarko

#26409 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

vivaldi wrote:
ama opet kazem perpsketiva obicnog covjeka i politicara je poptuno drugacija. zato sam prvobitno se i nadovezao na tvoj post u kojem si napisao kako "90% bosnjaka pije alkohol i jede krmetinu". bez obzira na to sto si napisao nijedan od tih 90% (ne ulazeci naravno u procente jer to niko ne zna tacno) nece pive popit u nijednom od dva trzna centra u najstrozem centru glavnog grada, bez obzira na tih 90 posto, bez obzira na strane turiste, i bezobzora na ostale narode. nece jer postoji vjerska zabrana.
U strogom centru nije vjerska zabrana tocenja alkohola kako znam nego radi turista. Kako znam. Bilo incidenata zbog alkohola ako se ne varam pa pukli politicari tu zabranu. A odmah oko 100 dalje, znaci malo prosetas ima cuge. Kako znam.
Sanjarko

#26410 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

A Bakir je bio i u Briselu itd., zajedno sa Covicem i Ivanicem. Isli su dosta puta. Kako znam. Tako i to ne pije bas vode. Zena mu otkrivena. Da je bas zagrijan vjerski cisto sumnjam. Ako jest glumi dobro.
Point.

#26411 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

vivaldi wrote:
Point. wrote:Pusti ti šta žohar Dragan priča, to su podmukle priče desperatnog političara.
vidi, od svih bitnijih politicara u bosni slika i ton su jedino sinhronizovani kod dodika.

on jedini ono sto misli i prica i radi. i prije izbora i poslije izbora njegova prica i djela su uvijek isti. mile sajkacu natakne i odvrne baju malog knindzu i kuci i na trgu krajine. sirovi pristup po principu djonom i cjevanicu ima i kuci i vani. on podjednako djonom ide i na sds i na americkog ambasadora.

dragan je vec ugladjeni europejac u odijelu skladnih boja. on na dnevnoj bazi spomene europu vise nego svi evropski parlamentarci zajedno x 2 i obozava klasicnu muziku u eurpske vrijednosti. ali kada dodje kuci, skine kravatu i odijelo, opusta se uz thompsona, a ponekad mu se na facebooku omakne selfie s kordicem.

i treci je dobrodusni bake takodje ljubitelj evropskih vrijednosti koji pati od disleksije. svaki put kad ode na aerodrom, a ide vrlo cesto, pogresno procita pa umjesto za brisel odleti za carigrad (jedna od rijetkih zemalja koja je gora od nas na briselskom putu). bio je tamo 50 puta zadnjih nekoliko godina. ni ti ni ja nema pojma sta on tamo dogovora ni sta obecava. znamo samo ono sto kaze kad se vrati, a uvijek kaze isto - turska podrzava put bosne u eu. hm...mogo mu je brko to vala i viberom javit

elem, tu niko nikome nista ne vjeruje, niti moze niti smije vjerovati. zapravo, bio bi lud da vjeruje. naravno, "ne vjerovanje" je sastavni dio politike, ali je uglavnom vezan za medjnarodne odnose. nazalost, kod nas je enormno nepovjerenje na unutrasnjem planu po bukavlno svakom iole vaznijem pitanju. jedino gore o toga je sto nema naznake da ce se to promjeniti u nekoj skorijoj pa ni daljoj buducnosti.
Mile je već na crnoj listi, Dragan je na dobrom putu da bude na istoj, što znači da ih imaju na oku malo važniji čimbenici kad krenu talasati malo previše. Da slično radi Bake i najavi kalifat, bilo bi isto. Ali prvo mora pokriti Sebiju. :)

To što je Bake u Turskoj često ne znači ništa. Češće Vučić boravi tamo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26412 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

SUŽIVOT U SUSJEDSTVU
U Bogovolji u Karlovačkoj županiji otvorena četvrta džamija u Hrvatskoj
Image
Svečano je u nedjelju u džematu Bogovolja u Karlovačkoj županiji otvorena džamija, nakon Zagreba, Rijeke i Gunje četvrta u Hrvatskoj, a čast da za njeno otvorenje dobije ključeve imao je vjernik iz Bogovolje Smajlo Hasanović.
insallah
seln

#26413 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Kratko ću ti, našim riječima: kršćanstvo, za razliku od njemu srodnih abrahamskih religija (islama i judaizma) ne poznaje zabrane, propise i kazne.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Doktor, 'telektualac,jebac na baterija, ribar, a evo sad i egzegeta...
Krscanstvo ima vise zabrana, propisa i tabua nego Singapur.
A to sto se nekima krscanstvo svodi na lancic i zlatni krst... nije do krscanstva, vec do kamenjara.
Vidi mi ljutog patreiJote, wc dizajnera.
Vego, Kristijane, što vam je još hodža u mejtefu pričao o kjafirima?
Wc dizajner ti je Tudjman, najpoznatije ( i najsmrdljivije) djelo - HZHB.
Bogumi, Husnija, sto hodza pritjo da pritjo, nije ni izbliza toliko lose ka' ono sto su tebi pritjali fratri o agarjanima.
Alfons Kauders

#26414 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Talibani se opet uskurcili na sabahu. Misevi neo-osmanlijski!

Sad cu pustit Hafisa na vas!
Hafis

#26415 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
SUŽIVOT U SUSJEDSTVU
insallah
I ja kažem insallah.
Ovako se poštuje država. Ta neće oni u Maoči staviti vartu na munaru.
Imagehost image
volta dzontra

#26416 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
pici wrote:
SUŽIVOT U SUSJEDSTVU
insallah
I ja kažem insallah.
Imagehost image

A tek zagrebacki muslimani odrasli na Gornjem gradu!!!
Prava purgerska gospoda
Hafis

#26417 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Bok Husek. Kaj se dela?
A evo, grem na namaz.
pici

#26418 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:Bok Husek. Kaj se dela?
A evo, grem na namaz.
vidzaJ afizage sHo sparla kajkavski ko maternji... dobroM dojde studiranje u belom gradu...

pici

#26419 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

dHanke dojČland...
Hrvata u Njemačkoj živi više nego što ih ima u dva Splita ili deset Bjelovara

PREMA podacima koji su objavljeni posljednjih mjeseci, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u posljednjih 7 godina napustilo je više od 250 tisuća Hrvata.

U odnosu na doba kada su u Njemačku odlazili gastarbajteri, sada je razlika u tome što odlazi velik broj visokoobrazovanih mladih ljudi. Osim toga, budući da najam stana i troškove života doseljenici u Njemačkoj teško mogu pokriti od samo jedne plaće, HRT javlja kako sada iz zemlje odlaze cijele obitelji.

U Njemačkoj živi više nego što ih ima u dva Splita
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Javljaju i kako je svojedobno ekonomist Đuro Njavro napisao da će, ako ne privučemo njemačke tvornice, naši radnici otići u Njemačku. Slično se i događalo. Mjereno BDP-om po glavi stanovnika, a u usporedbi s članicama Europske unije, Hrvatska je 2000. bila na 21. mjestu, a prošle je godine pala na 26.

Kako govori većina onih koji odlaze u Njemačku, u iseljavanju su prevagnuli ekonomski razlozi. Kako javlja HRT, prema službenoj statistici u Njemačkoj živi više Hrvata nego što ih ima u dva Splita ili gotovo deset Bjelovara.
Hrvatski veleposlanik u Berlinu Gordan Grlić Radman izjavio je kako je Njemačka zemlja po mjeri Hrvata i kako može pružiti puno.

"Dakako treba se i boriti i izdržati. Nigdje život nije lagan", rekao je.
normala dHanke ADZeu :thumbup:
Hafis

#26420 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Naš je @prčo eksperAt po pitanju hrvatskog iseljeništva.
Reci mi mjeriš li dužinu redova pred hambasadama zapadnih država u Rajvosa. Kakva je tendencija po tvom mišljenju?
Streptokok

#26421 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Hafis wrote:Naš je @prčo eksperAt po pitanju hrvatskog iseljeništva.
Reci mi mjeriš li dužinu redova pred hambasadama zapadnih država u Rajvosa. Kakva je tendencija po tvom mišljenju?
gdje će drugo biti ambasade nego u sarajevu? da neće možda u posušju. e vidiš, uzp-ovci iz posušja moraju doći u sarajevo da prose vizu za bečki wc.
horkesh

#26422 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Hafis wrote:
pici wrote:
SUŽIVOT U SUSJEDSTVU
insallah
I ja kažem insallah.
Imagehost image
Zanimljiv primjer. Na tom minaretu se nalaze četiri zastave, od Republike Hrvatske, Islamske zajednice te, pretpostavljam, Karlovačke županije i Općine Cetingrad:

Image

Ljudi poštuju državu u kojoj žive.

U BiH je česta praksa da u i oko džamija vise dvije zastave, Islamske zajednice i Bosne i Hercegovine.

Image

Kakva je situacija s katoličkim crkvama u BiH, pored zastave Vatikana, koje se još zastave nađu tu? Bosne i Hercegovine? :-) A ne.

Image
Hafis

#26423 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ja bih inače zabranio vješanje državnih zastava na vjerske objekte.
U stvari mi smo još u kamenom dobu što se tiče zakonskih propisa o obilježjima.
pici

#26424 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

kasH .BA za alemanju svaBske sHotare plaČu zatobom :mrgreen:
incognito071

#26425 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

Pitanje za Jasara Ahmedovskog/Harisa Burinu u bijelim carapama :D
Reci ti nama, da li vise volis BiH ili Hrvatsku? I zasto? :wink:
Post Reply