Osupnuta sam. Zar nije neki dan držao govor prije sajma u Mostaru, pod pokroviteljstvom HDZ-A? I to nekakav sličan crkvenom pripovijedanju, o jedinstvu HR naroda i opstanku?horkesh wrote:Dario Kordić najavio povratak u politiku. Borit će se protiv "nenarodnog režima" Čovićevog HDZ-a!
Osuđeni ratni zločinac, Dario Kordić, vraća se u politiku na mala vrata - putem nevladine organizacije Hrvatska zvona koja tijesno surađuje i podržava ultranacionalističku Republikansku stranku Slavena Raguža.
http://dnevnik.ba/vijesti/dario-kordic- ... icevog-hdz
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- SaraFina
#25201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#25202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Trebalo bi zabraniti ustavom bilio kakva politicka aktivnost osuedjenim rat im zlocincima
baj de vej https://www.klix.ba/vijesti/bih/hahn-se ... /180418011
baj de vej https://www.klix.ba/vijesti/bih/hahn-se ... /180418011
- Roccohljup
#25203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Blago nama sa ovakvim baštinicima europskih vrijednosti

Čović o rješenju "hrvatskog pitanja", u pozadini fotografije članova UZP-a
- BHCluster
#25204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta su kantoni?Lincoln-Burrows wrote: Prvo nam treba federalna jedinica ako ne primjećuješ.
- BHCluster
#25205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sekularna drzava?Roccohljup wrote:Blago nama sa ovakvim baštinicima europskih vrijednosti![]()
![]()
![]()
Čović o rješenju "hrvatskog pitanja", u pozadini fotografije članova UZP-a
- Maraschino
#25206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovaj pacijent jos nije ufacen pa serucka okolo.
- TDK-90
#25207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jel jos neko objavio ovu vijest , ili u FBiH vlada cenzuraPretucen Zoran Cegar
Čegar je danas zamjenik zapovjednika Federalne uprave policije, a njegovi problemi počeli su početkom prosinca prošle godine. Pretpostavljate, nakon što se usudio progovoriti o presudi u Haagu u kojoj se govori da je Hrvatska bila agresor na BiH.
Nakon toga Federalna uprava policije na čelu s "najopasnijim" Hrvatom, čovjekom bez ikakvih konkretnih rezultata, ali sa snažnim vezama u SDA, Draganom Lukačem, pokreće progon protiv Čegara, te je on pod disciplinskim postupkom.
Prema riječima izvora portala Grude.com , dužnosnika u institucijama Federacije BiH, Lukač je ozlijeđen prilikom obračuna boraca Armije s policijom u Sarajevu, kod Parlamenta, te ima ozljede glave i ruke.
"Mislim da ovo nije bilo slučajno, s obzirom na to da se zna da je on jučer izišao pred suca zbog disciplinskog postupka, i to zbog intervjua kojeg je dao "Večernjem listu" početkom prosinca prošle godine. Ozlijeđena mu je glava, ima ozljede po tijelu, te se nalazi u bolnici ",potvrdio je izvor.
- bh.tornjak
#25208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ko je sad pretucen...???TDK-90 wrote:Jel jos neko objavio ovu vijest , ili u FBiH vlada cenzuraPretucen Zoran Cegar
Čegar je danas zamjenik zapovjednika Federalne uprave policije, a njegovi problemi počeli su početkom prosinca prošle godine. Pretpostavljate, nakon što se usudio progovoriti o presudi u Haagu u kojoj se govori da je Hrvatska bila agresor na BiH.
Nakon toga Federalna uprava policije na čelu s "najopasnijim" Hrvatom, čovjekom bez ikakvih konkretnih rezultata, ali sa snažnim vezama u SDA, Draganom Lukačem, pokreće progon protiv Čegara, te je on pod disciplinskim postupkom.
Prema riječima izvora portala Grude.com , dužnosnika u institucijama Federacije BiH, Lukač je ozlijeđen prilikom obračuna boraca Armije s policijom u Sarajevu, kod Parlamenta, te ima ozljede glave i ruke.
"Mislim da ovo nije bilo slučajno, s obzirom na to da se zna da je on jučer izišao pred suca zbog disciplinskog postupka, i to zbog intervjua kojeg je dao "Večernjem listu" početkom prosinca prošle godine. Ozlijeđena mu je glava, ima ozljede po tijelu, te se nalazi u bolnici ",potvrdio je izvor.![]()
![]()
Cegar ili Lukac....ili pak obadvojica .....ili nijedan.....
-
decembar2017
#25209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slobodanko wrote:Sevali je najdraze kad je nas dvojca Tuzlaka a ne osunecenih opsluzimo...pitaj je...spreca wrote:izgleda da mu je to najdrazemO k3 wrote: gubis kontrolu nad sobom, na koljena
ti jedan od dvojice tuzlaka i kako je krenulo toliko ce i vas i ostati na kraju
zato mogu da shvatim tvoje frustracije, okruzen ljudima koje mrzis a nemas ni muda a ni pameti da im to kazes u lice vec licemjerno i kukavicki anonimno to radis na forumima ali nema problema, realnost se gleda a ne forum pa ti samo ostaje da se patis
-
DonieBrasco
#25210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znaci 26. aprila ce se izglasati ova transparentnost tj. da se uvedu providne kutije, video nadzor, skeniranje lisitica...itd.
Bas da vidimo kako ce HDZ opravdati da to ne treba raditi, nije valjda da je i to udar na hrvate.
Bas da vidimo kako ce HDZ opravdati da to ne treba raditi, nije valjda da je i to udar na hrvate.
- Maraschino
#25211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema potrebe da puno opravdavaju ono sto im ne odgovara, dovoljne su opstrukcije u misljenjima, saglasnostima, nabavci...i da se taj projekat ne realizuje.DonieBrasco wrote:Znaci 26. aprila ce se izglasati ova transparentnost tj. da se uvedu providne kutije, video nadzor, skeniranje lisitica...itd.
To su oprobani ''odgovori'' nauceni od SNSDa.
-
decembar2017
#25212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sta je "tuzlak" , nervoza spopala,ljudima koje mrzis moras se smijati i ulizivati u stvarnom zivotu pa ti je ostalo samo jos na forumu da kukavicki pokazujes svoje frustracijeSlobodanko wrote:idi u Nevesinje pa prdi tamo odakle ste sljegli seljacicu,nece ni vas u hercegovini bit osim da nam radite ko hamali za koricu kruha,idi bre blokiraj cestu radi sto i druge bosnje, isci sadaku...decembar2017 wrote:
ti jedan od dvojice tuzlaka i kako je krenulo toliko ce i vas i ostati na kraju![]()
zato mogu da shvatim tvoje frustracije, okruzen ljudima koje mrzis a nemas ni muda a ni pameti da im to kazes u lice vec licemjerno i kukavicki anonimno to radis na forumima ali nema problema, realnost se gleda a ne forum pa ti samo ostaje da se patis
-
decembar2017
#25213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
znaci ti si jedan od onih bojovnika koji je pobjegao cetnicima kada su vam rasformirali birgadu u tuzli ili si od onih koji se poklopio i pridruzio armiji ?Slobodanko wrote:sta je *mostarac*....pokazao sam ja kad je trebalo
ps kukavica ti je babo koji je bacio bombe i automat u kontejner i pobjego ostavivsi vas mrskim ustasama lol
Mislim ipak da si bio jedan od onih drugih , vidim da ti je ostala navika da se javno ulizujes onima koje mrzis dok privatno pokazujes svoje frustracije
- mO k3
#25214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
bh.tornjak wrote:ko je sad pretucen...???TDK-90 wrote:Jel jos neko objavio ovu vijest , ili u FBiH vlada cenzuraPretucen Zoran Cegar
"Mislim da ovo nije bilo slučajno, s obzirom na to da se zna da je on jučer izišao pred suca zbog disciplinskog postupka, i to zbog intervjua kojeg je dao "Večernjem listu" početkom prosinca prošle godine. Ozlijeđena mu je glava, ima ozljede po tijelu, te se nalazi u bolnici ",potvrdio je izvor.![]()
![]()
Cegar ili Lukac....ili pak obadvojica .....ili nijedan.....
- mO k3
#25215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jeli ti nas zajebavas ??????Opako Deriste wrote:"cetnici" , "ustase" , obje formacije davno prestale da postoje... ali dzaba, kod nas su i dalje na funkciji.
-
decembar2017
#25216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mO k3 wrote:jeli ti nas zajebavas ??????Opako Deriste wrote:"cetnici" , "ustase" , obje formacije davno prestale da postoje... ali dzaba, kod nas su i dalje na funkciji.
zajebava, nije jedina tema na kojoj trola
- spreca
#25217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tito ih je isprepado bio pa nisu smjeli prdnuti a kamoli proviriti ......a sad ih ima i na forumu...ima ih i u vladinim institucijamaOpako Deriste wrote:"cetnici" , "ustase" , obje formacije davno prestale da postoje... ali dzaba, kod nas su i dalje na funkciji.
- Roccohljup
#25218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
eh kad vidim da je izvor grude.com........nema razloga da posumnjam u vjerodostojnost

- jazzer
#25219 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Info iz prve ruke, od njihovog dopisnika iz SarajevaRoccohljup wrote:eh kad vidim da je izvor grude.com........nema razloga da posumnjam u vjerodostojnost![]()
![]()
![]()
-
Novak20
#25220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Razbijena informativna blokada u F BiH.
https://faktor.ba/vijest/udarili-na-vik ... gar-292594
https://faktor.ba/vijest/udarili-na-vik ... gar-292594
Pripadnik Federalne uprave policije fizički je napadnut jučer tokom protesta ispred zgrade Parlamenta FBiH i tom prilikom je zadobio teške tjelesne povrede, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, a što se moglo vidjeti i jučer na mjestu događaja, teške tjelesne povrede zadobio je komandant podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a Zoran Čegar.
Zbog ovog napada, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Hajriza Dogloda (50) iz Zenice, koji je u MUP-u KS ispitan u svojstvu osumnjičenog za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
Očevici ovog napada za Faktor su ispričali kako je uhapšeni Doglod prvi napao Čegara, kojem je prišao s leđa.
- Dok su se oni gombali, prišla su njih još trojica-četverica i prije nego su drugi policajci pritrčali, uspjeli su ga oboriti na beton i bukvalno su ga "zgazili" - ispričao nam je ovaj očevidac.
Čegar je, kako saznajemo, u ovom napadu zadobio lom čašice jednog ramena, iščašenje drugog ramena, kao i istegnuće tetiva vrata.
Kako tvrdi, mnogi od prisutnih su bili vidno pijani i agresivni i željeli su po svaku cijenu da uđu u zgradu Parlamenta.
- Tim ljudima koji su ih spriječili treba odati priznanje jer ovi okupljeni su bili vrlo agresivni i da su ušli, ko zna šta bi tamo bilo. Evidentno je da su došli s tom namjerom, jer predsjedavajući Parlamenta Edin Mušić je izlazio i govorio da želi da se vidi s njima i razgovara, ali oni su to odbili. Željeli su samo da uđu na sjednicu, baš su bili agresivni i policija im to jednostavno nije mogla dozvoliti - kaže naš sagovornik.
- Maraschino
#25221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kako?Opako Deriste wrote:"cetnici" , "ustase" , obje formacije davno prestale da postoje... ali dzaba, kod nas su i dalje na funkciji.
mislis zbog odijela.
- tandmand
#25222 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mi znamo ko su, kakvi su i šta nama Bošnjacima misle a vi ih možete predstavljati glasnicima Evanđelja, djecom cvijeća ... ili kao "nove isuse" tipa Dario Kordić.Opako Deriste wrote:"cetnici" , "ustase" , obje formacije davno prestale da postoje... ali dzaba, kod nas su i dalje na funkciji.
- Toffee karamela
#25223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
zao mi je Čegara, njega malo malo pa skole neki demonstranti ali pitanje je dana kad će ovo sve izmaći kontroli i kad će neki protestanti upasti ili u parlament ili gore na KCUS a onda 
- Maraschino
#25224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja ne gledam odijelo nego sta je u glavi(ideologiju).
-
zrakomlat
#25225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ostavio susjedu Jozi osobnu, svoju i od pokojnog djeda. Jozo će zaokružiti za obojicuSaraFina wrote:horkesh wrote:Kad već spominješ dijasporu... Neki dan, ja na odmoru u Berlinu, i naravno, ko će mi biti recepcionar, nego Ivan iz Hercegovine.Slobodanko wrote:niste mi nesto , tanko sve, znali ste bit puno multieticniji i gradzanskiji, pozdrav iz hzhb
Ovako, onako, vidim ja da želi on da i dalje bude superioran, ali kad sam mu izdiktirao šta da mi spakira u breakfast box, odustao je.
Velim mu ja, baš je lijepo u Berlinu sresti ljude koji govore bosanski. Uhh, usplamti njemu pogled, otvorio on usta, ja ga gledam sa smiješkom, čekam... Jok, fino je to Švabo istrenirao, vraća mi pasoš i kaže "hvala što ste bili naš gost".
Duša draga, kad ga se samo sjetim, taj spušteni pogled i spoznaja da mora da bude konjušar svakome ko ima para...
Jesu li to ti dijasporaši na koje ciljaš ili...? Jer, po hrvatskome Ustavu, bh. Hrvati su upravo to - dijaspora. Manjina. Greška koja svima smeta jer svi znaju da od izdajica nema fajde.
Šta će taj u Berlinu da mi je znati? Što u BiH ne podebljava hr glasačko tijelo!