Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
sportman1

#19526 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

MuaDib wrote:Dragan Čović igra na blef, a blefirati će sve dok ne shvati da nas njegove prazne priče, ni malo ne tangiraju.

to je prica sa kojom dobija politicke poene. kada bi tu pricu promjenio uskocio bi neko drugi.
npr. hdz1990.
shvata on da ce to tesko proci.
sportman1

#19527 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

manijak1 wrote:
sportman1 wrote:

drzava koja ima VP u 2018. koji ima carske ovlasti.
pa ko moze da pokaze respekt prema takvoj drzavi?
Zašto ga još ima :? To već ne kažeš .

zar to nije jasno?
zato sto probosanski blok zeli da ostane.izjasnili se milion puta.
manijak1

#19528 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by manijak1 »

:oops: Najjasnije je da se bez prethodnika nijedna odluka ne bi mogla donijeti , zato sad Vožd cvili i pravi cirkuse .
I još je jasnije , opet bi da smijete i možete .
sportman1

#19529 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

manijak1 wrote::oops: Najjasnije je da se bez prethodnika nijedna odluka ne bi mogla donijeti , zato sad Vožd cvili i pravi cirkuse .
I još je jasnije , opet bi da smijete i možete .

ne kontam.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19530 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Brian Hoyt Yee podnio je ostavku na mjesto pomoćnika zamjenika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju, potvrđeno je Al Jazeeri u State Departmentu.
U odgovoru je navedeno kako je Hoyt Yee o napuštanju sadašnje dužnosti obavijestio kolege u američkom Ministarstvu vanjskih poslova.

Na toj poziciji bio je od 2013. godine.

Kao njegov nasljednik neslužbeno se spominje nekadašnji šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore.
Ambasador Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini rekao je kako ne dolazi u obzir da će biti uspostavljen treći entitet u Bosni i Hercegovini.

"Treći entitet nije ideja koja bi odgovarala Hrvatima u BiH. Moramo biti svjesni, moramo biti logični. Ima Hrvata u Posavini, u Travniku, u Kaknju, u Sarajevu i u Hercegovini. Ne postoji u 21. vijeku mogućnost staviti sve Hrvate ni neki drugi narod u jedno područje", rekao je Moore odgovarajući na pitanje da li bi uspostava trećeg ili novog entiteta ili bilo koja druga podjela BiH na drugi način u ovom trenutku bila poželjna.

auuuhhhh zar i ti sine brute :mrgreen: Hafisaga znadem ga osobno pa prozborim koju i za tebe :mrgreen:
sportman1

#19531 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

pici wrote:
Brian Hoyt Yee podnio je ostavku na mjesto pomoćnika zamjenika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju, potvrđeno je Al Jazeeri u State Departmentu.
U odgovoru je navedeno kako je Hoyt Yee o napuštanju sadašnje dužnosti obavijestio kolege u američkom Ministarstvu vanjskih poslova.

Na toj poziciji bio je od 2013. godine.

Kao njegov nasljednik neslužbeno se spominje nekadašnji šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore.
Ambasador Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini rekao je kako ne dolazi u obzir da će biti uspostavljen treći entitet u Bosni i Hercegovini.

"Treći entitet nije ideja koja bi odgovarala Hrvatima u BiH. Moramo biti svjesni, moramo biti logični. Ima Hrvata u Posavini, u Travniku, u Kaknju, u Sarajevu i u Hercegovini. Ne postoji u 21. vijeku mogućnost staviti sve Hrvate ni neki drugi narod u jedno područje", rekao je Moore odgovarajući na pitanje da li bi uspostava trećeg ili novog entiteta ili bilo koja druga podjela BiH na drugi način u ovom trenutku bila poželjna.

auuuhhhh zar i ti sine brute :mrgreen: Hafisaga znadem ga osobno pa prozborim koju i za tebe :mrgreen:

ko trazi treci entitet?
trazi se izmjena izbornoga zakona.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19532 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

sportman1 wrote:

ko trazi treci entitet?
biĆe treĆi kad vam ja kažem samo sabura
tandmand

#19533 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

sportman1 wrote:ko trazi treci entitet?
To su samo različite faze razvoja jednog te istog. Famozni "treći entitet" je stepenica ka Banovini. Za sada je to sve u „Cloudu“, jedino je HNS ni na nebu ni na zemlji - nevladina organizacija sa atributima državnog parlamenta. Izborna jedinica bi već bila "prizemljenje" ideje. Tako da je to nama sve isto ... treći entitet i zato vazda pitamo "kaće?".
Sanjarko

#19534 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Sretan dan Republike Srpske doktoru Draganu Covicu.
seln

#19535 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

sportman1 wrote:
manijak1 wrote:
sportman1 wrote:

drzava koja ima VP u 2018. koji ima carske ovlasti.
pa ko moze da pokaze respekt prema takvoj drzavi?
Zašto ga još ima :? To već ne kažeš .

zar to nije jasno?
zato sto probosanski blok zeli da ostane.izjasnili se milion puta.
Onda je bar jasno ko je na rdugoj strani: antibosanski blok.
I onda kaze: daj da se dogovorimo.... more,kad meni nokat nikne na tjuni.
sportman1

#19536 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

tandmand wrote:
sportman1 wrote:ko trazi treci entitet?
To su samo različite faze razvoja jednog te istog. Famozni "treći entitet" je stepenica ka Banovini. Za sada je to sve u „Cloudu“, jedino je HNS ni na nebu ni na zemlji - nevladina organizacija sa atributima državnog parlamenta. Izborna jedinica bi već bila "prizemljenje" ideje. Tako da je to nama sve isto ... treći entitet i zato vazda pitamo "kaće?".
hdz hoce vlast i da bi se odrzao na vlasti mora udovoljiti birackom tijelu koje zeli takvu politiku.
znaci reforma IZ ili treci na mala vrata ili kakogod.
kada bi hdz odstupio od takvih obecanja uskocio bi npr. hdz1990. i oni bi dobili vise glasova od hdz.
Hafis

#19537 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
sportman1 wrote:

ko trazi treci entitet?
Za početak je dosta i promjena izbornog zakona sukladno preporukama o konstitutivnosti od strane Ustavnog suda. To je da se pravnolegallo ''ušančimo'' na položaj po ustavu koji to svima, pa i nama jamči.
A onda, ako nas patriJoti baš ne mogu koliko se da vidjeti iz priloženog, bože moj - dalo bi se pričati o nekoj jedinici, normalno s diskontinuitetom da ne bi netko zlonamjeran pomislo da se hoćemo odcijepiti. Pa ne bi mi vas dali za tri Hrvatske :kiss:
Sanjarko

#19538 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Zakonu i HDZ-u. :vozdra:
sportman1

#19539 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

Hafis wrote:
pici wrote:
sportman1 wrote:

ko trazi treci entitet?
Za početak je dosta i promjena izbornog zakona sukladno preporukama o konstitutivnosti od strane Ustavnog suda. To je da se pravnolegallo ''ušančimo'' na položaj po ustavu koji to svima, pa i nama jamči.
A onda, ako nas patriJoti baš ne mogu koliko se da vidjeti iz priloženog, bože moj - dalo bi se pričati o nekoj jedinici, normalno s diskontinuitetom da ne bi netko zlonamjeran pomislo da se hoćemo odcijepiti. Pa ne bi mi vas dali za tri Hrvatske :kiss:

ta prica o diskontinuitetu izborne jedinice se moze provesti samo u kresevu u sbk jer je tamo preko 66% hrvata.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#19540 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

pici wrote:sreĆan vam dan republike
evo i slikovita cestitka da si urame i dive

Image
DonieBrasco

#19541 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Zestok ce biti krajnji poraz Dodika i Covica, ne mislim na predstojece izbore nego generalno njih kao ljudi i kao politicara tj. politike koje provode i posljedica iste.

Njima se blizi kraj !
Hafis

#19542 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Izgleda da se i vidovita Đemila uključila na ovu temu :)
Hafis

#19543 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

sportman1 wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:

ta prica o diskontinuitetu izborne jedinice se moze provesti samo u kresevu u sbk jer je tamo preko 66% hrvata.
Pa moglo bi i u Tomislavgradu, Širokom, Posušju, Orašju, Čitluku, Neumu...zaboli me ruka. Uglavnom skontao si o čemu se radi. Normalno, prvo da sredimo ovaj Izborni zakon. Jebo entitet, isto mi ga dođe. Bio mi gradonačelnik Ilija ili Alija - meni je mlatiti gengele svakako.
BHCluster

#19544 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Nakon ove drugostepene presude UZP-ovcima u Hagu, sve ce vam se zelje ispuniti. :lol: Sretan put!
Last edited by BHCluster on 09/01/2018 17:41, edited 1 time in total.
Novak20

#19545 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/691 ... lkanu.html

BRIAN HOYT YEE GOVORIO ZA PODGORIČKE VIJESTI: Ostavku ne spominje, evo šta je rekao za angažman SAD-a na Balkanu

Podgoričke "Vijesti" danas su objavile opširni intervju sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a, Brianom Hoyt Yeeom, koji je prema pisanju pojedinih medija upravo danas podnio ostavku i navodno se sprema preuzeti ambasadorsku dužnost u Sarajevu. Mediji su sličnu vijest objavili i krajem novembra prošle godine navodeći tada da će Hoyt Yee preuzeti američku ambasadu u Skoplju.

No, američki diplomata takvu mogućnost nije spomenuo u razgovoru za "Vijesti".............
512MB

#19546 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Kolinda primila Erdogana: Erdogan je rekao da je to vezano uz Daytonski sporazum te da je položaj Hrvata unutrašnje pitanje BiH.

E jebga :D
House

#19547 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

Tayyip partibrejker :D
BHCluster

#19548 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Nije krv voda. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#19549 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

512MB wrote: Kolinda primila Erdogana: Erdogan je rekao da je to vezano uz Daytonski sporazum te da je položaj Hrvata unutrašnje pitanje BiH.

E jebga :D
:mrgreen:
Post Reply