a i ovaj utemeljitelj HDZ BiH laprda... ercegovci bi to glat odbili i odbranili...PIŠE STJEPAN KLJUJIĆ
BIVŠI PREDSJEDNIK HDZ-a BiH PIŠE ZA MAGAZIN Svi su zaboravili da su Muslimani odbili poslati Beogradu 300.000 vojnika...
Uspostavljena suradnja između Bobana i Prlića s jedne strane te Karadžića i Lukića (predsjednik Vlade RS) s druge strane rezultirala je lancem neregularne trgovine i šverca. Treba naglasiti da su Grude pomagale Karadžića i Miloševića i kada je ovaj bio pod međunarodnim sankcijama.
Konačno, ostvario se san političkih patuljaka iz Gruda i Zagreba. Zaboravljene su žrtve Dubrovnika, Vukovara i drugih stratišta i započeo je rat protiv Muslimana. To je nagovijestio Jozo Marić, načelnik općine Grude, još 2. veljače na sastanku u Širokom Brijegu kada je kazao: “Mi ne želimo opet biti 500 godina pod Turcima zahvaljujući politici Stjepana Kljuića...”
Time su Hrvati prekinuli rat protiv agresora i započeli protiv jedinog saveznika. Nisu naši narodi vezivali zastave zbog toga što smo Alija Izetbegović i ja bili prijatelji, nego zbog zajedničke ugroženosti. Nikada ne bi trebalo zaboraviti da su naši Muslimani odbili prijedlog Pala i Beograda uvijen u “Historijski sporazum”. Da su tada prihvatili Miloševićevu ideju i Jugoslaviji dali 300 tisuća vojnika, ne bi Beograd tražio liniju do Karlobaga nego bi išao do Umaga.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/6870537/
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#18927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa jebo ga ti, tri i pol godine je ona tarapana trajala. Da smo se samo ljubili i dikelili, neko bi riknuo.pici wrote:i pod crnu zemlju... vid mene jopet crnoHafis wrote: Pa nisu baš radne. Ono što se nije razbježalo otišlo je za Bosansku posavinu.
Vego, šta ima u Semizovcu? Kako prođe Božić.
Inače, živa me udavi ako znam gdje dođe taj Semizovac, ozbiljno. Je li negdje prije Sarajeva s lijeve strane?
- pici
#18928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Pa jebo ga ti, tri i pol godine je ona tarapana trajala. Da smo se samo ljubili i dikelili, neko bi riknuo.pici wrote:i pod crnu zemlju... vid mene jopet crnoHafis wrote: Pa nisu baš radne. Ono što se nije razbježalo otišlo je za Bosansku posavinu.
Inače, živa me udavi ako znam gdje dođe taj Semizovac, ozbiljno. Je li negdje prije Sarajeva s lijeve strane?
morasH baČit te ercegovaČke uđbenike niČ ne valjaju... ev malo edukacije
NEW YORK PA SEMIZOVAC
-
Hafis
#18929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Golemo. Naš čovjek svugdje prvi. Jel ju je prvi postavio Ishak beg ili onaj zajebaTi sultan Latif ili kako ono bi...onaj što nam je na šupljaka odradio zadnjeg kralja u Ključu..... na vrh mi jezika jebo ga čača.pici wrote:Hafis wrote:Pa jebo ga ti, tri i pol godine je ona tarapana trajala. Da smo se samo ljubili i dikelili, neko bi riknuo.pici wrote: i pod crnu zemlju... vid mene jopet crno
morasH baČit te ercegovaČke uđbenike niČ ne valjaju... ev malo edukacije
NEW YORK PA SEMIZOVAC
- SaraFina
#18930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oooo sretan božić sa zakašnjenjem vaskolikom cijenjenom pučanstvu. U zdravlju i ljubavi da dočekate još stotinjak!

-
Hafis
#18931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odoh guglati da vidim gdje ti je taj Semizovac 
- SaraFina
#18932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Odoh guglati da vidim gdje ti je taj Semizovac
Bećo ti je rahmetli sa Semizovca. Kako niJesi čuo?
-
Hafis
#18933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O vozdricaSaraFina wrote:Oooo sretan božić sa zakašnjenjem vaskolikom cijenjenom pučanstvu. U zdravlju i ljubavi da dočekate još stotinjak!
Najdražoj gospodičnoj Sarafini, kojoj sam vječna čeznja i nerealizirana ljubav, želim sretne nastupajuće blagdane uz ispunjenje svih želja, pod uvjetom da joj ja i dalje budem jedna od primarnih.
- pici
#18934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
za potrebe industrije... baČili baklje pa stavili sijalice i pokrenuli masine...Hafis wrote: Golemo. Naš čovjek svugdje prvi. Jel ju je prvi postavio Ishak beg ili onaj zajebaTi sultan Latif ili kako ono bi...onaj što nam je na šupljaka odradio zadnjeg kralja u Ključu..... na vrh mi jezika jebo ga čača.
maH... mada bolje pod Ugarima neg pod turKima
-
Hafis
#18935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemoj tako. a tko je donio svjetlost islama, jebo elektrikupici wrote:za potrebe industrije... baČili baklje pa stavili sijalice i pokrenuli masine...Hafis wrote: Golemo. Naš čovjek svugdje prvi. Jel ju je prvi postavio Ishak beg ili onaj zajebaTi sultan Latif ili kako ono bi...onaj što nam je na šupljaka odradio zadnjeg kralja u Ključu..... na vrh mi jezika jebo ga čača.
maH... mada bolje pod Ugarima neg pod turKima
- SaraFina
#18936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E moj Hafisaga, sad se samo ložim na ove mojih godina. Sve preko 35' smatram prestaroHafis wrote:O vozdricaSaraFina wrote:Oooo sretan božić sa zakašnjenjem vaskolikom cijenjenom pučanstvu. U zdravlju i ljubavi da dočekate još stotinjak!
![]()
Najdražoj gospodičnoj Sarafini, kojoj sam vječna čeznja i nerealizirana ljubav, želim sretne nastupajuće blagdane uz ispunjenje svih želja, pod uvjetom da joj ja i dalje budem jedna od primarnih.
Ali eto tješi se ti o tim vječnim čežnjama i nadanjima. Sretan Božić još jednom uz najljepše želje!
- pici
#18937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
zaista veČni drugari... kljuicu de o odijelima nesta baČiPlan i Beograda
Srbi su već tada imali precizan plan iz Beograda. S Muslimanima je išlo nešto teže, jer su se trebali osloboditi ugodnog jugoslavenstva i osvijestiti što je išlo sporo zahvaljujući umreženosti KOS-a u njihovim redovima. Ipak, kada su imali prve žrtve, stvari su krenule u pozitivnom smjeru. Izdržali su sve pritiske i nisu htjeli pod Miloševićevu vlast. Možda je Alija Izetbegović i imao izvjesnih dilema, ali Muslimani su odlučno odbili inicijativu “Historijskog sporazuma”. U tome su ključnu ulogu imali Omer Behmen i Safet Isović. Nisu to učinili što su vjerovali Zagrebu, nego našem rukovodstvu i meni osobno.
U Zagrebu nisu znali situaciju u BiH. Predsjednik Franjo Tuđman u jednom trenutku mi se obratio:
“Stjepane, kaj ti Muslimani nisu Hrvati islamske vjeroispovijesti?”.
- Nisu, Predsjedniče. Oni su danas samosvjesna nacionalna zajednica i tko im to prizna, ima u njima prijatelje. Ja uistinu želim, ne samo u današnjoj situaciji, dva milijuna istinskih prijatelja...
I tada je došlo do najsramnijeg čina u historiji Hrvata, od stoljeća sedmog – sastanak u Karađorđevu.
Prvo je sramota što je Franjo Tuđman otišao krvniku na noge, a drugo, pokazat će se kasnije, što je on u tim razgovorima bio potpuno inferioran. Franjo Tuđman je kao general držao do svoje riječi što je Milošević višestruko iskoristio. Kada je obećao krvniku Posavinu, on je to obećanje i održao.
S druge strane, često sam bio izložen pitanju brojnih državnika (Aloise Mock, Boby Dole, Flavio Cotti, Vaclav Havel...) kako je mogao prihvatiti prijateljstvo sa Slobodanom Miloševićem i amnestirati ga od agresorskog čina, pa time i Hrvatsku uveo u tešku situaciju. Franjo Tuđman je u tome bio dosljedan: kada je NATO 1999. godine raketirao strateške ciljeve u Jugoslaviji, Zagreb traži obustavljanje bombardiranja, jer tobože ne želi vojnu akciju u blizini svoje granice.
-
Hafis
#18938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čujem li to zvuk tangiSaraFina wrote:E moj Hafisaga, sad se samo ložim na ove mojih godina. Sve preko 35' smatram prestaroHafis wrote:O vozdricaSaraFina wrote:Oooo sretan božić sa zakašnjenjem vaskolikom cijenjenom pučanstvu. U zdravlju i ljubavi da dočekate još stotinjak!
![]()
Ali eto tješi se ti o tim vječnim čežnjama i nadanjima. Sretan Božić još jednom uz najljepše želje!
-
Hafis
#18939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja mislim da ti čitaš i ivicu i maricu još uvijek.pici wrote:zaista veČni drugari... kljuicu de o odijelima nesta baČiPlan i Beograda
Srbi su već tada imali precizan plan iz Beograda. S Muslimanima je išlo nešto teže, jer su se trebali osloboditi ugodnog jugoslavenstva i osvijestiti što je išlo sporo zahvaljujući umreženosti KOS-a u njihovim redovima. Ipak, kada su imali prve žrtve, stvari su krenule u pozitivnom smjeru. Izdržali su sve pritiske i nisu htjeli pod Miloševićevu vlast. Možda je Alija Izetbegović i imao izvjesnih dilema, ali Muslimani su odlučno odbili inicijativu “Historijskog sporazuma”. U tome su ključnu ulogu imali Omer Behmen i Safet Isović. Nisu to učinili što su vjerovali Zagrebu, nego našem rukovodstvu i meni osobno.
U Zagrebu nisu znali situaciju u BiH. Predsjednik Franjo Tuđman u jednom trenutku mi se obratio:
- Nisu, Predsjedniče. Oni su danas samosvjesna nacionalna zajednica i tko im to prizna, ima u njima prijatelje. Ja uistinu želim, ne samo u današnjoj situaciji, dva milijuna istinskih prijatelja...
I tada je došlo do najsramnijeg čina u historiji Hrvata, od stoljeća sedmog – sastanak u Karađorđevu.
Prvo je sramota što je Franjo Tuđman otišao krvniku na noge, a drugo, pokazat će se kasnije, što je on u tim razgovorima bio potpuno inferioran. Franjo Tuđman je kao general držao do svoje riječi što je Milošević višestruko iskoristio. Kada je obećao krvniku Posavinu, on je to obećanje i održao.
S druge strane, često sam bio izložen pitanju brojnih državnika (Aloise Mock, Boby Dole, Flavio Cotti, Vaclav Havel...) kako je mogao prihvatiti prijateljstvo sa Slobodanom Miloševićem i amnestirati ga od agresorskog čina, pa time i Hrvatsku uveo u tešku situaciju. Franjo Tuđman je u tome bio dosljedan: kada je NATO 1999. godine raketirao strateške ciljeve u Jugoslaviji, Zagreb traži obustavljanje bombardiranja, jer tobože ne želi vojnu akciju u blizini svoje granice.
Bola, koga ijoš nteresira što je Kljujić izjavio. Hoćeš li mi vjerovati da nisam vidio čovjeka na ekranu ima 15 godina, a ne još da i to gore čitam.
Čudi me da se ti tako koherentna osoba, još iz Semizovca grada žarulja baviš nekim stvarima iz davne prošlosti. Svi ti likovi su pomrli, i koga interesira što je tko kome rekao, kada i gdje. Može sad Kljujić bistriti što hoće, uzqurac-nisqurac.
- SaraFina
#18940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Čujem li to zvuk tangiSaraFina wrote: O vozdrica![]()
Najdražoj gospodičnoj Sarafini, kojoj sam vječna čeznja i nerealizirana ljubav, želim sretne nastupajuće blagdane uz ispunjenje svih želja, pod uvjetom da joj ja i dalje budem jedna od primarnih.![]()
Zvuk biča je u pitanju, ali ne sado mazo fore, nego kod nas na Bistriku i dan danas konjušare ( bečke ili nebitno ) tim zvukom dovodimo u red.
Begovica
Last edited by SaraFina on 28/12/2017 13:52, edited 2 times in total.
- pici
#18941 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ne prizna kljuic UZP... pa mora ti bar malo bitnut drago... ako nista cisti je CROHafis wrote:Ja mislim da ti čitaš i ivicu i maricu još uvijek.pici wrote:zaista veČni drugari... kljuicu de o odijelima nesta baČiPlan i Beograda
Bola, koga ijoš nteresira što je Kljujić izjavio. Hoćeš li mi vjerovati da nisam vidio čovjeka na ekranu ima 15 godina, a ne još da i to gore čitam.
Čudi me da se ti tako koherentna osoba, još iz Semizovca grada žarulja baviš nekim stvarima iz davne prošlosti. Svi ti likovi su pomrli, i koga interesira što je tko kome rekao, kada i gdje. Može sad Kljujić bistriti što hoće, uzqurac-nisqurac.
- Drvosjeca iz Dejcica
#18942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Do duše imaš pravo, vidim ga neki dan u Kranjevićevoj vodi neku bijelu pudlicu, leptir mašna standardno ali dosta ostario. Onako ga gledam i žao mi čovjeka, pozdravim ga sa dobar dan G-dine Kljujić a on odvrati dobar dan i klimne glavom. Čovjek iskorišten od strane velikohrvatske politike i odbačen k'o kondom.Hafis wrote:Ja mislim da ti čitaš i ivicu i maricu još uvijek.pici wrote:zaista veČni drugari... kljuicu de o odijelima nesta baČiPlan i Beograda
- Alfons Kauders
#18943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Doture, proslost odredjuje buducnost.
Kad nesto ima losu proslost, ni buducnost mu nije svijetla.
Kad nesto ima losu proslost, ni buducnost mu nije svijetla.
- pici
#18944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sad pod stare dane hoda sarajevom odbacen od svih smatran alijinim katolikom jeBiga ko mu je kriv sto se druzi su muslimanima sad bi bio ugledni stozerni namicatelj europskijeh vrijednosti da je pristao na franjinu bansku rvacku
-
Škobo Habu
#18945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znam Hrvata iz Splita, Šibenika, Zadra, a bogami i iz Osjeka i okolice, koji ti mogu objasniti gdje je Semizovac.Hafis wrote: Vego, šta ima u Semizovcu? Kako prođe Božić.
Doduše oni su svakog avgusta na Gospojini u Olovu, a ti, sudeći po svemu, do Ivana, pa nazad.
- spreca
#18946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemoze mu magarac da izdrzi tako dalek putŠkobo Habu wrote:Znam Hrvata iz Splita, Šibenika, Zadra, a bogami i iz Osjeka i okolice, koji ti mogu objasniti gdje je Semizovac.Hafis wrote: Vego, šta ima u Semizovcu? Kako prođe Božić.
Doduše oni su svakog avgusta na Gospojini u Olovu, a ti, sudeći po svemu, do Ivana, pa nazad.
-
Hafis
#18947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A budala čovjek. Dobro i kažeš. Sad je mogao da ima malu ukusnu vilicu u Dubrovniku, lagano šeta po Stradunu i na mediteranskom suncu hrani golubove i ljeti grije stare kosti . Ovako mu je ostalo drndanje Grasom, guranje s bulama u dragstoru za hurdu i bamiju i pride par excellence smog N01 in jurop.pici wrote:sad pod stare dane hoda sarajevom odbacen od svih smatran alijinim katolikom jeBiga ko mu je kriv sto se druzi su muslimanima sad bi bio ugledni stozerni namicatelj europskijeh vrijednosti da je pristao na franjinu bansku rvacku
I još će mu netko reći hvala...jašta će.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18948 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čuj s bulama, nije džennet 
- spreca
#18949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafiz se radije gura sa kozama na kamenjaru nego sa bulam po carsiji....nedo bog nikom, mozda i njemu nekad upale sJetloTomahawk11 wrote:Čuj s bulama, nije džennet
-
Škobo Habu
#18950 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemoze mu magarac da izdrzi tako dalek putspreca wrote:
Možda je alergičan na kontinentalnu klimu? Haj' znaj.