Veliko Arapsko carstvo i njen uticaj na Evropu
-
Panasonic
#1 Veliko Arapsko carstvo i njen uticaj na Evropu
Pojavom Islama Arabija se ujedinila. Plemena koja su nastanjivala ovo podrucje i koja su presla na islam poceli su se medjusobno pomagati.
Arabljani su u pkusaju da prodru u Evropu sa istoka zaustavljeni od Bizantije, pa su poceli ici prema jugu. Naime, veliki dio Afrike je tada presao na islam.
Njihovim prodiranjem u Sjeverni dio Afrike do Spanije bio je pracen prodiranjem Arabljana iz tada muslimanske Spanije gdje nastaje kulturni procvat u Evropi. Tada ustvari nastaju kultni gradovi Pariz i London kakve ih sada znamo.
Arabljani su u pkusaju da prodru u Evropu sa istoka zaustavljeni od Bizantije, pa su poceli ici prema jugu. Naime, veliki dio Afrike je tada presao na islam.
Njihovim prodiranjem u Sjeverni dio Afrike do Spanije bio je pracen prodiranjem Arabljana iz tada muslimanske Spanije gdje nastaje kulturni procvat u Evropi. Tada ustvari nastaju kultni gradovi Pariz i London kakve ih sada znamo.
-
vidiovo
#2 Re: Veliko Arapsko carstvo i njen uticaj na Evropu
pa dokle prodiru covjece, do londonaPanasonic wrote:Njihovim prodiranjem u Sjeverni dio Afrike do Spanije bio je pracen prodiranjem Arabljana iz tada muslimanske Spanije gdje nastaje kulturni procvat u Evropi. Tada ustvari nastaju kultni gradovi Pariz i London kakve ih sada znamo.
sad znamo kako su nastali pariz i london, nista bez arabljana - bas su prodorni
-
bosniaque
#3 Re: Veliko Arapsko carstvo i njen uticaj na Evropu
cuj mozes ti pricati i misliti sta hoces ali moras priznati da je m islam i muslimani najvise zasluzni za ovoliki napredak svijeta danas, gledano sad kroz historiju, matematika, fizika, algebra, hemija, medicina, astronomija, geografija itd.vidiovo wrote:pa dokle prodiru covjece, do londonaPanasonic wrote:Njihovim prodiranjem u Sjeverni dio Afrike do Spanije bio je pracen prodiranjem Arabljana iz tada muslimanske Spanije gdje nastaje kulturni procvat u Evropi. Tada ustvari nastaju kultni gradovi Pariz i London kakve ih sada znamo.![]()
![]()
cak i pletenje(puloveri itd.) vodi porijeklo od muslimana to jest od arapa, to sam sluso na svicarskom radiju prije neki mjesec kako to lijepo rece voditeljica programa "SVE DOBRE STVARI KOJE MI IMAMO U EVROPI DOLAZE OD ARAPA tj. MUSLIMANA", a to sto su sada arapi niko i nista a nekad su bili prvaci u svemu to je druga tema!
-
Panasonic
#4 Re: Veliko Arapsko carstvo i njen uticaj na Evropu
Stvarno,bosniaque wrote:cuj mozes ti pricati i misliti sta hoces ali moras priznati da je m islam i muslimani najvise zasluzni za ovoliki napredak svijeta danas, gledano sad kroz historiju, matematika, fizika, algebra, hemija, medicina, astronomija, geografija itd.vidiovo wrote:pa dokle prodiru covjece, do londonaPanasonic wrote:Njihovim prodiranjem u Sjeverni dio Afrike do Spanije bio je pracen prodiranjem Arabljana iz tada muslimanske Spanije gdje nastaje kulturni procvat u Evropi. Tada ustvari nastaju kultni gradovi Pariz i London kakve ih sada znamo.![]()
![]()
cak i pletenje(puloveri itd.) vodi porijeklo od muslimana to jest od arapa, to sam sluso na svicarskom radiju prije neki mjesec kako to lijepo rece voditeljica programa "SVE DOBRE STVARI KOJE MI IMAMO U EVROPI DOLAZE OD ARAPA tj. MUSLIMANA", a to sto su sada arapi niko i nista a nekad su bili prvaci u svemu to je druga tema!
Kako su mogli Arapi pomocu zvijezda da nacrtaju kartu svijeta, je li vidiovo?
-
-=DoMaGoJ=-
Kakve sve gluposti čovjek neće čuti od ovih fanatika.
-
zlata
Joj mene ovo "slavlje" podsjeca na Srpsko i Hrvatsko hvalisanje. Sve sto je "katolicko" je i Hrvatsko...a sve sto je "pravoslavno"....je i Srpsko...a sad valjda...zato je sve sto je "muslimansko" i Bosansko-Hercegovacko.
Al'sam se iznenadila...da im (Arapima) moram zahvaliti i za priglavke koje mi je nane plela...JERBO...po vasem...nane plela...a mudri Arapi "izmislili" tehnologiju igala.
Al'sam se iznenadila...da im (Arapima) moram zahvaliti i za priglavke koje mi je nane plela...JERBO...po vasem...nane plela...a mudri Arapi "izmislili" tehnologiju igala.
-
violentjack
#7 Re: Veliko Arapsko carstvo i njen uticaj na Evropu
Kordoba je orvi grad Europe bila sa kanalizacijom..a sam grad je imao vise knjiga nego sva FrancuskaPanasonic wrote:Pojavom Islama Arabija se ujedinila. Plemena koja su nastanjivala ovo podrucje i koja su presla na islam poceli su se medjusobno pomagati.
Tek za Krscanskih ratova 1099-1281..Europljani dolaze u kontakt sa Sapunom..i sa papirom..do tada je samo par bogatijih manastira imalo po 2 knjige ako i toliko
Ali eto danas nije tako
- manijak1
Ja sam prodro do Trebevića

-
imigrant
A krscani su izmislili struju, telefon, auto, plastiku, kompjuter, internet, avion, helikopter (ukrainac, ne znam bas jel pravoslavan ili katoliki), cement, biciklo, kravatu, televizor, radio, satelit....
Ali opet dio muslimanskog svijeta to ne koristi...
I sta sad?
Sve ove stvari koje su navedene u prvom postu, i u ovom mom su napravili LJUDI!!! A ne MUSLIMANI ili KRSCANI!!!
Koji vam je k. vise!!!

Ali opet dio muslimanskog svijeta to ne koristi...
I sta sad?
Sve ove stvari koje su navedene u prvom postu, i u ovom mom su napravili LJUDI!!! A ne MUSLIMANI ili KRSCANI!!!
Koji vam je k. vise!!!
Last edited by imigrant on 03/01/2005 10:06, edited 1 time in total.
- manijak1
-
violentjack
Ha sto bas Coline Kape..ili ti mislis zbog opservatorijuma
Uvijek mozes bob stazom

Uvijek mozes bob stazom
-
violentjack
Nije sve u politici..nesto je i u Sexu
- manijak1
Lorens
je bio na pravom putu 
-
violentjack
Da skopca recept za Arapsku musaku..ali mlad covjek strada

- manijak1
- manijak1
-
livadic
stara narodna mudrost veli ...manijak1 wrote:![]()
Zašto onda svi imaju osjećaj da su budale upravljači slijeda događaja na planeti a pametni u pozadini ............pišu knjige
![]()
nije musko ...
ko ne napise knjigu ...
... ne napravi kucu ...
i ne rodi sina ...
kolega ...