Veliki vezir .................Hajneken

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seljak_cojek

#1 Veliki vezir .................Hajneken

Post by seljak_cojek »

Dugo sam razmišljao gdje ovo da postavim. Moglo je ići i pod kultura i nekultura ili historija ili Centralna Bosna. Ali eto meni se činilo da je temi mjesto ovdje (Ako moderatori misle drugačije, na volju im. Neka je premjeste gdje spada).

Pokupimo se danas supruga i ja sa djecom i odemo u Travnik, da djeca vide tvrđavu i nešto, jel', nauče. Međutim, toliko smo se razočarali da sam morao podijeliti sa vama.
Prilazeći tvrđavi vidjeli smo skele na jednom vanjskom zidu. Kontam, super nek se zaštiti barem jedan spomenik bogate nam historije. I to je bilo sve za šta mogu reći da je dobro. Na ulazu u tvrđavu nas dočeka djevojka koja se jedva snašla i sa vraćanjem kusura i neki ćelavi tipovi kojima je historija počela kad su popili prvu pivu. Djevojka nam je, zaista ljubazno, objasnila da se večeras tu održava party i da su ti tipovi dio organizacije. Uskoro je bilo jasno i kakav "party" je u pitanju, klasična pijanka. Oko i unutar tvrđave su tragovi našeg mentaliteta. Da ne duljim slike će reći više od riječi.

Bure u kome su veziri kiselili kupus. Jedne zime kuhar je nešto zabrlj'o pa su ga zajedno sa buretom bacili sa zidina. :cry:

Image

Ovo su tragovi koji pokazuju kako su se stražari odnosili prema zatvorenicima, bacali su im fantu i kolu. :?: :!: :?: :!:

Image

Pripreme za party u čast velikog vezira ........... Hajnekena. :evil:

Image
Image

A ovo me je dotuklo, za ovo stvarno nemam komentar. Mislim, munara,...... Hajneken,...... piva ....... ne kontam :?: :!: :x

Image
Image

Dokle ovako........
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2 Re: Veliki vezir .................Hajneken

Post by pape »

seljak_cojek wrote: Image

Dokle ovako........
Dok u dzematu ne skontaju da mogu uzeti puno vise, ...... kao sto ovi uzimaju, .... :oops:
Image
Post Reply