Veliki servis - zamjena zupcastog remena

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Spektakluk

#1 Veliki servis - zamjena zupcastog remena

Post by Spektakluk »

Pozdrav svima,

nakon predjenih 100k i kusur kilometara dosao je red na zamjenu zupastog remena na automobilu starom oko 11 godina (peugeot 307). Da li da to radim u ovlastenom/specijaliziranom servisu ili u nekoj mehanicarskoj radionici. Raspitao sam se i rad u ovlastenom servisu je oko 200 KM skuplji u odnosu na na par mehanicarskih radionica.

Neki od prijatelja sugerisu da zamjena u servisu vise nema smisla jer je autu davno istekla garancija, a neki drugi kazu da je ipak bolje taj veliki servis uraditi u ovlastenom servisu jer je auto jako dobro ocuvan. Prvih osam godina je servisiran u ovlastenom servisu, a zadnjih par godina kod mehanicara koji nazalost vise nije u mogucnosti da radi.

S obzirom da o autima ne znam skoro nista, zanima me kakva su vasa iskustva. U obzir dolaze servisi u SA i TZ.

Pozdrav
hopi

#2 Re: Veliki servis - zamjena zupcastog remena

Post by hopi »

ja ne bi u ovl. servisu, otišao negdje kupio potrebne dijelove, kvalitetne i provjerene marke i našao neki servis, radnju koja to može obaviti
i trebao si po godinama to ipak malo ranije učiniti relativno jeftino za zamjeniti u odnosu na kvar koji može napraviti
Spektakluk

#3 Re: Veliki servis - zamjena zupcastog remena

Post by Spektakluk »

Slazem se da sam cekao podugo, ali imao sam povjerenje u svog mehanicara koji je to redovno pregledao.

Helem sada je vrijeme, ali moram odluciti gdje.
golfiista

#4 Re: Veliki servis - zamjena zupcastog remena

Post by golfiista »

Ovlasteni, imas garanciju na rad i dijelove, a tih 200 KM i nije neka lova za servis nakon 11 god.
Post Reply