Nešto ovako:

mckinley je prilicno skup, jeste kvalitet al mi je i shminka, pa tako i medju planinarima (kao i sve kod nas danas) ako nemas na sebi nesto mckinley odmah te zagledaju, nisi 'pravi' planinaralica.k wrote:imas u merkatoru u intersportu deuter 65+10 i 75+10 litara. imaju i oni veliki mckinley. ovaj deuter od 65 za backpackinga dusu dao.
edit: pardon, vidjeh sliku a ne procitah ostalo. pa te su stvari inace skupe, sumnjam da ces naci jeftinije od 120KM. probaj u lafumi u bbi.
ne znam bogami da su previse kvalitetni moj se poderao nakon mozda godinu dana. sreca pa je bio onaj mali od 20l inace bih ppzd. da mi nesto od 300KM se tak brzo podere...black wrote:mckinley je prilicno skup, jeste kvalitet al mi je i shminka, pa tako i medju planinarima (kao i sve kod nas danas) ako nemas na sebi nesto mckinley odmah te zagledaju, nisi 'pravi' planinaralica.k wrote:imas u merkatoru u intersportu deuter 65+10 i 75+10 litara. imaju i oni veliki mckinley. ovaj deuter od 65 za backpackinga dusu dao.
edit: pardon, vidjeh sliku a ne procitah ostalo. pa te su stvari inace skupe, sumnjam da ces naci jeftinije od 120KM. probaj u lafumi u bbi.
pa na to i mislim, to samo kod nas profura neko, kao eto neka 'svjetska' markaalica.k wrote:
ne znam bogami da su previse kvalitetni moj se poderao nakon mozda godinu dana. sreca pa je bio onaj mali od 20l inace bih ppzd. da mi nesto od 300KM se tak brzo podere...
cekam da odem vani da kupim kvalitetan neki veci, jer kod nas bas i nema izbora. i mckinley i deuter su mi neugodni na ledjima.
edit: a za ovo boldano, to je samo zato sto kod nas nema drugog izbora. a sta je sa osprey, gregory, kelty, salewa? to nisu pravi planinari
ma nista zg, pa oni dolaze u split zato sto je povoljnijealica.k wrote:ma da tako sam i mislila, bg, zg, split, eventualno ljubljana....ne smijem ovako preko neta, jer :S sta ako mi ne bude valjao.
za OP, za sta ti treba ruksak?
hajde super onda, ionako mi je blize do splita.black wrote:ma nista zg, pa oni dolaze u split zato sto je povoljnijealica.k wrote:ma da tako sam i mislila, bg, zg, split, eventualno ljubljana....ne smijem ovako preko neta, jer :S sta ako mi ne bude valjao.
za OP, za sta ti treba ruksak?
Gray wrote:Zna li iko gdje bih za pristojne pare mogao naci veliki planinarski uksak u Sarajevu? Treba mi veliki, od oko 65-75 litara. Do sada sam našao u Intersportu u Mercatoru, oko 120 i više km. Zna li iko gdje bih mogao naći jeftinije?
Nešto ovako:
bilo je nekad u onoj radnji u strosi alpina pro ovako nesto se zove... zaboravila sam vise...ne znam ima li jos uvijekGray wrote:Zna li iko gdje bih za pristojne pare mogao naci veliki planinarski uksak u Sarajevu? Treba mi veliki, od oko 65-75 litara. Do sada sam našao u Intersportu u Mercatoru, oko 120 i više km. Zna li iko gdje bih mogao naći jeftinije?
Nešto ovako:
Gray wrote:Zna li iko gdje bih za pristojne pare mogao naci veliki planinarski uksak u Sarajevu? Treba mi veliki, od oko 65-75 litara. Do sada sam našao u Intersportu u Mercatoru, oko 120 i više km. Zna li iko gdje bih mogao naći jeftinije?
Nešto ovako: