Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
-
saraydjecko
#1 Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
- Dirty Harry
Ja bi samo da cestitam na originalnoj temi ... 
- video
#4 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
Da ovo nije fahrija osobno!!saraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
-
obuca
#7 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
o jebli te oni tornjOvisaraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
-
neki
#8 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
Mislim da ti nick ne odgovara mjestu rodjenja i odrastanjasaraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
-
photo
#13 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
da pravi zgrade, pravi. sada, ne pravi ih zbog sarajeva, vec zbog sebe i porodice da imaju para. inace, napravio bi neki park, bolnicu, ustanovu za maloljetnicke delikvente, nabavio bi opremu za porodiliste jezero, dao bi pare da se zavrsi bazen na otoci, napravio bi muzej ars aevi, dao pare da se napravi ograda oko istorijskog muzeja, napravio operu na marijin dvoru (a ne marin dvoru, kako je danas pisalo u avazu, jer se radi o mariji, ne marinu, jebem ih nepismene), napravio neki spomenik (ne sebi), vec neki objekat koji bi sarajevo moglo koristiti u turisticke svrhe, kao london eye, staklena piramida ispred luvra u parizu, model atoma u briselu i slicno, dao pare da se naprave tribine na grbavici i masu drugih stvari koje se mogu u ovom gradu napraviti kako bi on bio ljepsi, a ljudi fahru spominjali po dobrim, vrijednim i potrebnim stvarima. onaj neboder je sranje, da prostis. napravlejn je samo da bi dokazao svoju velicinu (ili mu je zamjena za nedostajuci sex ili kompleks male ki.., sta li), moc (radi sta hoce, niko mu nista ne moze) i bolest (ne zna se vise kontrolisati). ocito je da "volim" fahrum zar ne?saraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
-
sulesavic
#14 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
Uzimam slobodu prisvojiti ovaj tekst i koristiti ti ga u buduænosti za zaèepljavanje tuðih usta...photo wrote: da pravi zgrade, pravi. sada, ne pravi ih zbog sarajeva, vec zbog sebe i porodice da imaju para. inace, napravio bi neki park, bolnicu, ustanovu za maloljetnicke delikvente, nabavio bi opremu za porodiliste jezero, dao bi pare da se zavrsi bazen na otoci, napravio bi muzej ars aevi, dao pare da se napravi ograda oko istorijskog muzeja, napravio operu na marijin dvoru (a ne marin dvoru, kako je danas pisalo u avazu, jer se radi o mariji, ne marinu, jebem ih nepismene), napravio neki spomenik (ne sebi), vec neki objekat koji bi sarajevo moglo koristiti u turisticke svrhe, kao london eye, staklena piramida ispred luvra u parizu, model atoma u briselu i slicno, dao pare da se naprave tribine na grbavici i masu drugih stvari koje se mogu u ovom gradu napraviti kako bi on bio ljepsi, a ljudi fahru spominjali po dobrim, vrijednim i potrebnim stvarima. onaj neboder je sranje, da prostis. napravlejn je samo da bi dokazao svoju velicinu (ili mu je zamjena za nedostajuci sex ili kompleks male ki.., sta li), moc (radi sta hoce, niko mu nista ne moze) i bolest (ne zna se vise kontrolisati). ocito je da "volim" fahrum zar ne?
- [Matrix]
Vidio sam Fahru Radoncica ,prvi puta 1993 u Jablanici.Bili smo na nakoj obuci u Pazaricu.I onda je bio kabadahija,on i "Zulfikar" i citava bulumenta "branitelja" Hercegovine.Zaista kad bi se analiziralo putesestvije tog BIH tajkuna svasta bi se otkrilo.Zar je zaista takva persona trebala Bosni i Hercegovini ? Ko je uopce zvao tog covjeka ovamo ? Njegove veze prije rata,posebno sa podzemljem i obavjestajnim krugovima slabo ko spominje a oni koji to spomenu uglavnom su sikanirani u njegovim novinama.Njegove "gradjevine" su odraz neukusa sedine iz koje dolazi,ovdje bi rekli "papanluka".Ono sto je vaznije ,odakle Fahri novci za tako grandiozne gradjevinske poduhvate.POgledajte samo kako je raspredio svoje rodjake i zemljake.Kljuc njegovog uspjeha jeste gosp Dervisevic ,njegov zemljak i celnik Finansijske policije koji se trudi da AVAZ-u nikada ne dodju inspektori i malo pogledaju sta to i koga fahro vara.Posljedni put je to bilo za vlade gosp.Bicakcica i zna se kako je covjek zavrsio.Fahro vara jer ste vi to trazili.
-
ZELJANICA
#16 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
Kažeš da će ti objekti ostati Sarajevu.Pitam ja tebe:Mogu li ja kao Sarajlijica (kako nas ti nazivaš) otići u onaj njegov hotel (RADON PLAZA) da besplatno boravim jedno mjesec dana???Ako mogu,onda prihvatam da su ti objekti napravljeni zbog Sarajeva i Sarajlija,a ako ne mogu onda bih te zamolio da prestaneš sa provokacijama.saraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
-
ZELJANICA
Potpisujem sve što si napisao osim samo jedne stvari.Pred svake izbore (naravno osim opštinskih) u AVAZ uđe finansijska policija koju mu rođak Dervišević pošalje.Tada se u sveopštem jaranstvu i kumstvu napravi validan zapisnik po kojem AVAZ nema dugovanja ili čak država ima dužna njemu pare.Tako se gospoda na vrijeme obezbjede zapisnicima,jer nikad se ne zna kad će narod izglasati nekoga ko nije AVAZ-ova lutkica na koncu.[Matrix] wrote:Vidio sam Fahru Radoncica ,prvi puta 1993 u Jablanici.Bili smo na nakoj obuci u Pazaricu.I onda je bio kabadahija,on i "Zulfikar" i citava bulumenta "branitelja" Hercegovine.Zaista kad bi se analiziralo putesestvije tog BIH tajkuna svasta bi se otkrilo.Zar je zaista takva persona trebala Bosni i Hercegovini ? Ko je uopce zvao tog covjeka ovamo ? Njegove veze prije rata,posebno sa podzemljem i obavjestajnim krugovima slabo ko spominje a oni koji to spomenu uglavnom su sikanirani u njegovim novinama.Njegove "gradjevine" su odraz neukusa sedine iz koje dolazi,ovdje bi rekli "papanluka".Ono sto je vaznije ,odakle Fahri novci za tako grandiozne gradjevinske poduhvate.POgledajte samo kako je raspredio svoje rodjake i zemljake.Kljuc njegovog uspjeha jeste gosp Dervisevic ,njegov zemljak i celnik Finansijske policije koji se trudi da AVAZ-u nikada ne dodju inspektori i malo pogledaju sta to i koga fahro vara.Posljedni put je to bilo za vlade gosp.Bicakcica i zna se kako je covjek zavrsio.Fahro vara jer ste vi to trazili.
-
Sarajevski
da da... veliki neimar nego sta, zastitinik bosnjackih interesa..
i covjek koji je sa miskovicem osnovao firmu s kojom peru pare u bih. danas u sanu crno na bijelo, sudski izvodi o registraciji.
ma koliko se omalovaziti druge medije, ovo danas u sanu je dokaz ko s kim posluje. zajednicka firma sa jednim od stubova milosevicevog rezima? ma bravo za neimara....
i covjek koji je sa miskovicem osnovao firmu s kojom peru pare u bih. danas u sanu crno na bijelo, sudski izvodi o registraciji.
ma koliko se omalovaziti druge medije, ovo danas u sanu je dokaz ko s kim posluje. zajednicka firma sa jednim od stubova milosevicevog rezima? ma bravo za neimara....
- groar
Fahrudine hvala ti sto si napravio najvisu tacku Sarajeva kod zeljeznicke stanice da se uvijek mozemo orjentisati na osnovu nje, dok ne postanemo sarajlije......jer ovo mjesto je fakat puno vece od moje Sjenice.
(stara sarajevska piljarska porodica)

(stara sarajevska piljarska porodica)
-
GORI UŠI VINETU
Možete li zamisliti kako će izgledati AVAZ kad Evropska Unija pred nas postavi uslov za ulazak: izglasavanje i sprovođenje ZAKONA O PORIJEKLU IMOVINE.Kladim se da će naslovna strana izgledati ovako:EVROPSKA UNIJA-KLAONICA MUSLIMANA,NAMA EVROPSKA UNIJA UOPŠTE NE TREBA,MI ĆEMO BITI SVOJI NA SVOME,A EVROPA SVAKAKO NIJE NIŠTA UČINILA DA NAS SPASI OD VELIKOSRPSKE AGRESIJE NA MEĐUNARODNO PRIZNATU BIH,REĆI ĆEMO ODLUČNO "NE" EVROPSKIM UBICAMA...
-
goldenlily
#23 Re: Veliki neimar Sarajeva-Fahrudin Radoncic
Fahro tebi je jedino ravan Gazi Husrev begsaraydjecko wrote:Sta god se pisalo o njemu mislim da je on jedan od velikih neimara ovog sehera.Jedan Avaz i ova nova sarajevska grdosija su najveci dokaz ove moje tvrdnje.Njemu to ostati nece vjecno nego Sarajevu a,i neko ce raditi zapravo vec radi na ta dva prelijepa mjesta.Znaci uz dva fantasticna objekta dosta ljudi ce se zaposliti.Samo nemoj te se igrati velikih sarajlica pa pricati nebuloze nego pogledajte realno stvar.
-
Umjetnik a
sve se slažem sa tobom ali ovo, pa kako možeš ovaku glupost napisati[Matrix] wrote:Vidio sam Fahru Radoncica ,prvi puta 1993 u Jablanici.Bili smo na nakoj obuci u Pazaricu.I onda je bio kabadahija,on i "Zulfikar" i citava bulumenta "branitelja" Hercegovine.Zaista kad bi se analiziralo putesestvije tog BIH tajkuna svasta bi se otkrilo.Zar je zaista takva persona trebala Bosni i Hercegovini ? Ko je uopce zvao tog covjeka ovamo ? Njegove veze prije rata,posebno sa podzemljem i obavjestajnim krugovima slabo ko spominje a oni koji to spomenu uglavnom su sikanirani u njegovim novinama.Njegove "gradjevine" su odraz neukusa sedine iz koje dolazi,ovdje bi rekli "papanluka".Ono sto je vaznije ,odakle Fahri novci za tako grandiozne gradjevinske poduhvate.POgledajte samo kako je raspredio svoje rodjake i zemljake.Kljuc njegovog uspjeha jeste gosp Dervisevic ,njegov zemljak i celnik Finansijske policije koji se trudi da AVAZ-u nikada ne dodju inspektori i malo pogledaju sta to i koga fahro vara.Posljedni put je to bilo za vlade gosp.Bicakcica i zna se kako je covjek zavrsio.Fahro vara jer ste vi to trazili.