velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ZEKI-RIKI
#1 velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Pocela je velika servisna akcija za vozila starija od 4 godine,u ASI u Rajlovcu.Za skodina vozila fabia i oktavia i seat...meni je ubrzo servis ,postoji vise paketa,meni treba ovaj
paket START+zamjena ulja,filteri polen,zrak,gorivo,uljni,ruke..,cjena je redovna 287,a sad je na akciji 211 km,jeli mozda neko isao,probao..iskustva..
pozzz
paket START+zamjena ulja,filteri polen,zrak,gorivo,uljni,ruke..,cjena je redovna 287,a sad je na akciji 211 km,jeli mozda neko isao,probao..iskustva..
pozzz
- memlija
#2 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Zavisi je li ti auto u garanciji....ako nije zasto da dajes tolike pare kada možeš kod provjerenih majstora u Sarajevu to odraditi temeljitije i bolje za manje para. Npr Dzonko na Grbavici ti je tata mata za vw grupaciju. Godinama idem kod njega, sve po ps-u što se kaže ---Švapski.... 
-
maxell_sarajevo
#3 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Mene je taj servis za Fabiu izasao 90KM, otisao u ASA-u kupio materijal i kod privatnika zamijenio sve to za 20-tak maraka.Mogao sam i jeftinije izaci, al sam uzeo kvalitetno sinteticko ulje.Uglavnom bacanje para je da za taj servis ides u ASA-u.
-
vnm
#4 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
nije to neki zahtjevan servis za obaviti.
ako mislis da ce ti strucnije odraditi ovlasteni nego neki privatni majstor moguce je i da se varas, pogotovo zbog tog famoznog popusta. cak je moguce da ce ti ga u ASA PSS raditi omladinci koji su tu radi prakse, a to ti najbolje govori o tome koliko je to "komplikovan" zahvat...
ako mislis da ce ti strucnije odraditi ovlasteni nego neki privatni majstor moguce je i da se varas, pogotovo zbog tog famoznog popusta. cak je moguce da ce ti ga u ASA PSS raditi omladinci koji su tu radi prakse, a to ti najbolje govori o tome koliko je to "komplikovan" zahvat...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Mah, uzmes sve za 90 KM,sto rece maxel, otvoris gugl potrazis uputstvo kako se sve to radi i eto...
.
-
maxell_sarajevo
#6 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Znao sam i ja ovo promijeniti, al halalio sam majstoru 20KM jer mi je stavio pecat u servisnu jer ko zna mozda sutra budem prodavao auto, a poznavajuci nas narod hoce da gledaju servisnu, cak sam ostavio i svaki racun od materijala i majstoraBobi wrote:Mah, uzmes sve za 90 KM,sto rece maxel, otvoris gugl potrazis uputstvo kako se sve to radi i eto....
-
ZEKI-RIKI
#7 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Auto vise nije u garanciji,...gdje je Dzonko,gdje je tacno na Grbavici.memlija wrote:Zavisi je li ti auto u garanciji....ako nije zasto da dajes tolike pare kada možeš kod provjerenih majstora u Sarajevu to odraditi temeljitije i bolje za manje para. Npr Dzonko na Grbavici ti je tata mata za vw grupaciju. Godinama idem kod njega, sve po ps-u što se kaže ---Švapski....
- dottore
#8 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
jest da zivimo u normalnoj zemlji....golfista wrote:ako si do sada obavljao sve servise kod ovlaštenog servisera, ne vidim razlog zašto ne bi i nastavio, jer šteta je prekidati urednu servisnu istoriju, koja će ti sutra biti veliki plus kod prodaje automobila. Ako to nije slucaj, odnosno ako nemas uredno zabilježenu servisnu istoriju kod ovlaštenog servisera, apsolutno se slažem da obaviš tu vrstu servisa kod nekog drugog, ako nista bar ćeš vidjeti da ti radi ono što želiš. Ali eto ako se uzme u obzir da je litar dobrog ulja bar 15 KM + filteri+ruke...hm uštedjet ćeš nekih 50 KM.
-
530i
#9 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
maxell_sarajevo wrote:Znao sam i ja ovo promijeniti, al halalio sam majstoru 20KM jer mi je stavio pecat u servisnu jer ko zna mozda sutra budem prodavao auto, a poznavajuci nas narod hoce da gledaju servisnu, cak sam ostavio i svaki racun od materijala i majstoraBobi wrote:Mah, uzmes sve za 90 KM,sto rece maxel, otvoris gugl potrazis uputstvo kako se sve to radi i eto....
Kako pečat od privatnika vrijedi? Valjda je u servisnoj knjižici validan samo pečat ovlaštenog servisa?
-
whow
#10 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Pa u cijem je vlasnistvu ovlasteni servis? Privatnom -sto povlaci da je vlasnik privatnik. Nazalost radi se o tome da veliki business ( ASA, i slicni ) pokusavaju da uniste mali obrt stavrajuci neku famu o tome kako su oni kao eto strucniji , sposobniji i bolje sto ne moze biti dalje od istine. Vecina privatnih obrta ce vjerovatno uraditi jednako dobar ako ne i bolji servis koji ce biti i znatno jeftiniji. Dakle umjesto da podrzavas te ASINE tajkune otidi kod nekog majstora u komsiluku i neka ti to odradi , u biti taj servis mozes odraditi i sam al kao sto neko rece halali 20 maraka majstoru pa drugi puk ako bude sta ozbiljnije mozda ti to bude bonus jer i majstori su ljudi.530i wrote:maxell_sarajevo wrote:Znao sam i ja ovo promijeniti, al halalio sam majstoru 20KM jer mi je stavio pecat u servisnu jer ko zna mozda sutra budem prodavao auto, a poznavajuci nas narod hoce da gledaju servisnu, cak sam ostavio i svaki racun od materijala i majstoraBobi wrote:Mah, uzmes sve za 90 KM,sto rece maxel, otvoris gugl potrazis uputstvo kako se sve to radi i eto....
Kako pečat od privatnika vrijedi? Valjda je u servisnoj knjižici validan samo pečat ovlaštenog servisa?
-
maxell_sarajevo
#11 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Žasto ne bi vrijedio recimo pečat u servisnoj od Esoproma?Znaci covjek mi sve izmijenio kao sto bi ovi u ASA-i i regularno stavio pecat i oznacio one kvadratice sta je uradio i uz to dao mi garanciju i racun.530i wrote:maxell_sarajevo wrote:Znao sam i ja ovo promijeniti, al halalio sam majstoru 20KM jer mi je stavio pecat u servisnu jer ko zna mozda sutra budem prodavao auto, a poznavajuci nas narod hoce da gledaju servisnu, cak sam ostavio i svaki racun od materijala i majstoraBobi wrote:Mah, uzmes sve za 90 KM,sto rece maxel, otvoris gugl potrazis uputstvo kako se sve to radi i eto....
Sto se mene tice meni servisna sluzi samo da sutra sljedecem kupcu dokazem da sam vodio brigu o autu i da mi ne kuka kako ga nisam odrzavao.
-
Fiki29
#12 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
ZEKI-RIKI wrote:Pocela je velika servisna akcija za vozila starija od 4 godine,u ASI u Rajlovcu.Za skodina vozila fabia i oktavia i seat...meni je ubrzo servis ,postoji vise paketa,meni treba ovaj
pozzz
Sve ovo sto si nabrojao znaci: 4 litra sintetickog ulja, filtera zraka, ulja, goriva i KLIME + Ruke na Skodi Octavia 1,9TDI - 2008 godiste dana 10.06.2010 me je u Hercegovina autu kostala 168 KM bez ikakvog popusta.....Ruke su kostale 40 KM.....pa nevidim neki popust kod ASA Auta.......sada ako slucajno ides nesto poslom u Mostar to ti je 1 Sat vremena samo se ljudima najavis dan prije da ces doci i uradis sve i dobije PECAT OVLASTENOG servisa....(PS: razlika u ASA Autu i drugim malim privatnim servisima je samo u tome da je ASA auto OVLASTENI SERVIS znaci da su od SKODE, SEATA, WW....dobili ovlastenja i mogu udariti pecat sa zigom marke proizvodjaca automobila.....sto ne znaci da isti servis mozda cak i kvalitetnije mogu odraditi mali servisi.....)...
- memlija
#13 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
I Dzonko sve fino upiše u knjizicu, udari pečat itd.....raspitaj se malo za njega pa vidi...a tel ako ne smeta adminima izvoli: 033207900...radi do 17:00 i 100 % garancija za uradjeno..ZEKI-RIKI wrote:Auto vise nije u garanciji,...gdje je Dzonko,gdje je tacno na Grbavici.memlija wrote:Zavisi je li ti auto u garanciji....ako nije zasto da dajes tolike pare kada možeš kod provjerenih majstora u Sarajevu to odraditi temeljitije i bolje za manje para. Npr Dzonko na Grbavici ti je tata mata za vw grupaciju. Godinama idem kod njega, sve po ps-u što se kaže ---Švapski....
pozdrav
- Haris.ba
#14 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Da ne otvaram novu temu, mislim da ima povezanosti moje pitanje.
Naime, isplati li mi se produžiti garanciju? Trenutno je 3 godine na stepveja. Za pola godine prešao 5000 km. Prije je bilo produženje za dodatne 2 godine(ukupno 5 godina) oko 500 maraka. Sada je neka akcija - pa besplatno produženje. Prvi servis je mislim 90 maraka(naravno još mi nije vrijeme). Iskreno - ne mogu se sjetiti koliko koštaju "jači" servisi. Ali znam da su jeftiniji od fabijinih(kada se odlučivalo koje auto - jedan od razloga zašto se i uzela dacia).
Naime, isplati li mi se produžiti garanciju? Trenutno je 3 godine na stepveja. Za pola godine prešao 5000 km. Prije je bilo produženje za dodatne 2 godine(ukupno 5 godina) oko 500 maraka. Sada je neka akcija - pa besplatno produženje. Prvi servis je mislim 90 maraka(naravno još mi nije vrijeme). Iskreno - ne mogu se sjetiti koliko koštaju "jači" servisi. Ali znam da su jeftiniji od fabijinih(kada se odlučivalo koje auto - jedan od razloga zašto se i uzela dacia).
- Jimmy_The_Saint
#15 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Produži, jebemu fening i računicu. Šta da ti ne dao Bog zatreba? Jedino ako si mislio slati dalje nakon 3 godine...
- Gile Šampion
#16 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Pa ne bi vrijedio zato što sandžaklija nabavlja dijelove sumnjivog kvaliteta i ugrađuje ih u auta(i prodaje) ,dok u ovlaštenom servisu su 100% originalni dijelovi...Ja se slažem da ovlašteni servisi deru sa cijenom,ali ne bi bili džaba ovlašteni,za razliku od ovih ''šupa'' majstoramaxell_sarajevo wrote:530i wrote:Žasto ne bi vrijedio recimo pečat u servisnoj od Esoproma?Znaci covjek mi sve izmijenio kao sto bi ovi u ASA-i i regularno stavio pecat i oznacio one kvadratice sta je uradio i uz to dao mi garanciju i racun.maxell_sarajevo wrote:[
Sto se mene tice meni servisna sluzi samo da sutra sljedecem kupcu dokazem da sam vodio brigu o autu i da mi ne kuka kako ga nisam odrzavao.
-
vnm
#17 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
kada se radi o filterima, da li ces ti uzeti valeo filter u vw pakovanju ili valeo filter u valeo pakovanju je apsolutno nebitno, a razlika u cijeni moze biti i do 100%.Gile Šampion wrote:Pa ne bi vrijedio zato što sandžaklija nabavlja dijelove sumnjivog kvaliteta i ugrađuje ih u auta(i prodaje) ,dok u ovlaštenom servisu su 100% originalni dijelovi...Ja se slažem da ovlašteni servisi deru sa cijenom,ali ne bi bili džaba ovlašteni,za razliku od ovih ''šupa'' majstora
-
maxell_sarajevo
#18 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
@Gile,
Procitaj da sam napisao da u ovlastenom kupim materijal i odnesem lokalnom majstoru koji za 20KM to sve izmijeni i jos stavi pecat svoje radnje
U odnosu na ovlasteni ustedim 50-70KM, a to mi je mjesec dana goriva. 
Procitaj da sam napisao da u ovlastenom kupim materijal i odnesem lokalnom majstoru koji za 20KM to sve izmijeni i jos stavi pecat svoje radnje
-
whow
#19 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Ni slucajno . Do sada si im vjerovatno ostavio toliko love da bi time mogao platiti za vise manje svaki kvar. Ako se pokvari onda popravljaj , to je neki normalan rizik koji postoji u svemu a sada placati za osiguranje koje vjerovatno ni neces iskoristiti nema smisla , posebno u drustvu u kome masa ljudi nema niti osnovno zdravstveno osiguranje. Veliki Businesss nas dresira da zivimo po postulatima koje odredzuje sam business i po kojem si uvjek donji. Pa kako su ljudi nekada vozili automobile koji su bili 100 puta gori bez ikakvih garancija i osiguranja i opet se vozilo i zivjelo . Danas cim otvoris oci moras platiti neku , dadzbinu , osiguranje ili ne daj boze kaznu.Haris.ba wrote:Da ne otvaram novu temu, mislim da ima povezanosti moje pitanje.
- Haris.ba
#20 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Nisi skontao Whow. Auto je kupljeno novo prije pola godine. Ne plaćam ništa - ima akcija(inače je produženje 500 maraka). Samo produžavam garanciju sa 3 na 5 godina. Znači, ne mogu otići drugom servisu sa kupljenim dijelovima da mi radi redovne servise nakon 3 godine, već nakon 5. Nekada cjepidlačim, Jimmy_The_Saint mi je to dočarao.whow wrote:Ni slucajno . Do sada si im vjerovatno ostavio toliko love da bi time mogao platiti za vise manje svaki kvar. Ako se pokvari onda popravljaj , to je neki normalan rizik koji postoji u svemu a sada placati za osiguranje koje vjerovatno ni neces iskoristiti nema smisla , posebno u drustvu u kome masa ljudi nema niti osnovno zdravstveno osiguranje. Veliki Businesss nas dresira da zivimo po postulatima koje odredzuje sam business i po kojem si uvjek donji. Pa kako su ljudi nekada vozili automobile koji su bili 100 puta gori bez ikakvih garancija i osiguranja i opet se vozilo i zivjelo . Danas cim otvoris oci moras platiti neku , dadzbinu , osiguranje ili ne daj boze kaznu.
Nećkanje se svodi na to - isplati li se ići dodatne 2 godine da rade ono što bi duplo jeftinije radio u drugim servisima. A reklamirao sam stepveja - tako da sam mislio da većina na forumu zna, radi se o benzincu 1.6. Štelovanje ventila je najzahmetli posao oko servisiranja tog motora(nemojte se smijati mojoj staroj tehnologiji
- drndalo
#21 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Ma produzi ga, sa tom kilometrazom vaznije su ti godine kao garancija, nego kilometraza... Odes u servis 1x godisnje, i nije ti to neka razlika, a ako ti se bilo sta pokvari za te 2+ godine, isplatice se...
Posebno ako to ne moras platiti nista... Samo prije procitaj sitna slova...
Posebno ako to ne moras platiti nista... Samo prije procitaj sitna slova...
-
palamuda
#22 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
Žasto ne bi vrijedio recimo pečat u servisnoj od Esoproma?Znaci covjek mi sve izmijenio kao sto bi ovi u ASA-i i regularno stavio pecat i oznacio one kvadratice sta je uradio i uz to dao mi garanciju i racun.
Sto se mene tice meni servisna sluzi samo da sutra sljedecem kupcu dokazem da sam vodio brigu o autu i da mi ne kuka kako ga nisam odrzavao.[/quote][/quote]
Pa ne bi vrijedio zato što sandžaklija nabavlja dijelove sumnjivog kvaliteta i ugrađuje ih u auta(i prodaje) ,dok u ovlaštenom servisu su 100% originalni dijelovi...Ja se slažem da ovlašteni servisi deru sa cijenom,ali ne bi bili džaba ovlašteni,za razliku od ovih ''šupa'' majstora
[/quote]
Otkud ti to da su u ASA auto orginalni djelovi, vozim Fabiu već 8 godina i samo sam jednom bio kod ovlaštenog servisa i ništa joj ne fali evo već 110.000 km. I taj jedan put kad sam bio zaboravili mi staviti poklopac na filter zraka u kabini, ja se vratio kod njih kažu nismo mi, haj dokaži da je bio kad sam dovukao auto.
Što se tiče servisne knjige, znam slučaj čovjeka koji je prodavao Pola bez ikakve napismene servisne historije, a za dan uspio dobiti pečate iz ASA auta ko zna kako i kojim kanalima. Znam da se to može provjeriti, ali on je postigao efekat i auto prodao liku koji to nije provjeravao.
Toliko o ASA autu.
Sto se mene tice meni servisna sluzi samo da sutra sljedecem kupcu dokazem da sam vodio brigu o autu i da mi ne kuka kako ga nisam odrzavao.[/quote][/quote]
Pa ne bi vrijedio zato što sandžaklija nabavlja dijelove sumnjivog kvaliteta i ugrađuje ih u auta(i prodaje) ,dok u ovlaštenom servisu su 100% originalni dijelovi...Ja se slažem da ovlašteni servisi deru sa cijenom,ali ne bi bili džaba ovlašteni,za razliku od ovih ''šupa'' majstora
Otkud ti to da su u ASA auto orginalni djelovi, vozim Fabiu već 8 godina i samo sam jednom bio kod ovlaštenog servisa i ništa joj ne fali evo već 110.000 km. I taj jedan put kad sam bio zaboravili mi staviti poklopac na filter zraka u kabini, ja se vratio kod njih kažu nismo mi, haj dokaži da je bio kad sam dovukao auto.
Što se tiče servisne knjige, znam slučaj čovjeka koji je prodavao Pola bez ikakve napismene servisne historije, a za dan uspio dobiti pečate iz ASA auta ko zna kako i kojim kanalima. Znam da se to može provjeriti, ali on je postigao efekat i auto prodao liku koji to nije provjeravao.
Toliko o ASA autu.
-
ZEKI-RIKI
#23 Re: velika servisna akcija skoda-seat u ASI PSS
J sam naveo servis koji trebam uraditi,a on je trenutno u ASI u tom paketu,211 KM a inace je 287 km,sto je puno-puno skuple nego sto si ti platio.....Fiki29 wrote:ZEKI-RIKI wrote:Pocela je velika servisna akcija za vozila starija od 4 godine,u ASI u Rajlovcu.Za skodina vozila fabia i oktavia i seat...meni je ubrzo servis ,postoji vise paketa,meni treba ovaj
pozzz
Sve ovo sto si nabrojao znaci: 4 litra sintetickog ulja, filtera zraka, ulja, goriva i KLIME + Ruke na Skodi Octavia 1,9TDI - 2008 godiste dana 10.06.2010 me je u Hercegovina autu kostala 168 KM bez ikakvog popusta.....Ruke su kostale 40 KM.....pa nevidim neki popust kod ASA Auta.......sada ako slucajno ides nesto poslom u Mostar to ti je 1 Sat vremena samo se ljudima najavis dan prije da ces doci i uradis sve i dobije PECAT OVLASTENOG servisa....(PS: razlika u ASA Autu i drugim malim privatnim servisima je samo u tome da je ASA auto OVLASTENI SERVIS znaci da su od SKODE, SEATA, WW....dobili ovlastenja i mogu udariti pecat sa zigom marke proizvodjaca automobila.....sto ne znaci da isti servis mozda cak i kvalitetnije mogu odraditi mali servisi.....)...
Meni je ovo prvi servis na skodinom vozilu,auto sam kupio sa dosta urednom servisnom knjigom,kupljenom bas u ASI,zato me je malo ova akcija i privukla...Prijasni vlasnik je dok je bila garancija servise radio u ASI,a poslije garancije,SARADIS Vogosca..tako je upisano u servisnoj knjizi.