Velika Britanija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#551 Re: Velika Britanija
šta dokazuješ? ima puno Albanaca u zatvoru ili? 
- jeza u ledja
#552 Re: Velika Britanija
Hoces dokazati da su ljudi nizeg ekonomskog statusa skloniji kriminalu?JohnnyS wrote: ↑15/08/2024 18:31 Aleksa, očito je da si ili rasist ili pomućenog uma zbog Muskovof algoritma.
Za ostale rasiste na temi, evo statistike britanskog parlamenta pa se vidi po rasi i religiji koje su grupe više ili manje u zatvoru u odnosu na postotak u općoj populaciji.
https://researchbriefings.files.parliam ... N04334.pdf
Valjda će se to uzeti kao kredibilan izvor.
Vau.
U Americi su istrazivanja pokazala da su se godinama manjine za iste prekrsaje kaznjavali vise nego bijelci:
https://repository.law.umich.edu/cgi/vi ... %20crimes.
- AleksoMKD
#553 Re: Velika Britanija
Pa mozda lazu Finci?jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:34 Je li ovo statistika o nereguliranim imigrantima?
U Americi su istrazivanja pokazala suprotno:
https://www.npr.org/2024/03/08/12371031 ... udies-find
Opet, Sto se niko ne buni protiv Malezijaca ili Indonezana? A i oni su muslimani. Sto su Turci zamalo pogrom nad Arapima napravili pre neki tjedan? Sto se ne bune protiv Turaka koji su na zapadi decenijama?
Nesto ne stima.
A i Irci se ne daju.
- jeza u ledja
#554 Re: Velika Britanija
Kako mislis mozda lazu Finci? Pitao sam je li to statistika o nereguliranim imigrantima?AleksoMKD wrote: ↑15/08/2024 18:45Pa mozda lazu Finci?jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:34 Je li ovo statistika o nereguliranim imigrantima?
U Americi su istrazivanja pokazala suprotno:
https://www.npr.org/2024/03/08/12371031 ... udies-find
Opet, Sto se niko ne buni protiv Malezijaca ili Indonezana? A i oni su muslimani. Sto su Turci zamalo pogrom nad Arapima napravili pre neki tjedan? Sto se ne bune protiv Turaka koji su na zapadi decenijama?
Nesto ne stima.
A i Irci se ne daju.
Koliko vidim nije. Moguce da sam nesto propustio.
- AleksoMKD
#555 Re: Velika Britanija
Statistika o svim migrantima.jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:55 Kako mislis mozda lazu Finci? Pitao sam je li to statistika o nereguliranim imigrantima?
Nema veze u pravu si lokalci sami sebe napadaju pa zbog rasizma optuzuju druge. Eto i Turci rasisti postali.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#556 Re: Velika Britanija
kakvi brt Turci, pa pitaj prosječnog Nijemca šta misli o njima
pitaj Kurde, Armence, Balkance, Sirijce, Grke (dobro, i oni su Balkanci), tj sve njihove komšije
Krezubom navijaču Chelseaja smetaju svi, obojeni, Irci, Poljaci i ostali slaveovi, pardon slavovi, nema tu neke rasprave. Ne znam ni za šta su Englezi parametar uopšte? Ojadili pola planete
pitaj Kurde, Armence, Balkance, Sirijce, Grke (dobro, i oni su Balkanci), tj sve njihove komšije
Krezubom navijaču Chelseaja smetaju svi, obojeni, Irci, Poljaci i ostali slaveovi, pardon slavovi, nema tu neke rasprave. Ne znam ni za šta su Englezi parametar uopšte? Ojadili pola planete
-
BiBi911
#557 Re: Velika Britanija
Koliko su turci poklali onih armena? Iz zajebancije. Samo to ih cini rasistima i genocidasima. Da ne racunamo sta su nama radiliAleksoMKD wrote: ↑16/08/2024 11:35Statistika o svim migrantima.jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:55 Kako mislis mozda lazu Finci? Pitao sam je li to statistika o nereguliranim imigrantima?
Nema veze u pravu si lokalci sami sebe napadaju pa zbog rasizma optuzuju druge. Eto i Turci rasisti postali.
-
broj dva
#558 Re: Velika Britanija
Jesu li pakistanske grumeri boli rasisti kas su silovali engleski djecu ili su bili za inkluziju i integraciju?jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:03Problem rasizma, da.AleksoMKD wrote: ↑15/08/2024 17:54Jeze problem postoi i gura se pod tepih.jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 17:14 Ti bi trebao narednih 10 postova na ovoj temi provesti kontemplirajuci o tome kako drustvene mreze uspijevaju manipulisati ljudima poput tebe, a ne da nastavljas dalje neku pricu.
A posle revolt i glasanje za budale. Da su u korenu isekli te groomere manje bi goriva imali Robinsoni i slicni. Brojke ne lazu.
Kao i problem dezinformisanja i sirenja lazi drustvenim mrezama.
Svedi decenijama nisu kritikovali imigrante da ne bi bili optuzeni za rasizam, sad imaju cesta ubistva i eksplozije i geta i omladinski kriminal i silovanja i ekstremne desnicare sa 20% glasaca naspram 2 % kao nekad. Treba dialog na temu imigracija i integraciju a nema ga, ili je toksican radi jebeni socijalni medija i ekstrema.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#559 Re: Velika Britanija
bas ste dosadni s tim krezubim nepismenim i bez posla
ONI NEMAJU STO IZGUBITI zato su naglasniji i najagresivniji
onaj zaposleni srednji sloj sa zubima ima mnogo toga izgubiti i zato izbjegava iskazivati svoje misljenje jer je u kreditu školuje djecu itd
ONI NEMAJU STO IZGUBITI zato su naglasniji i najagresivniji
onaj zaposleni srednji sloj sa zubima ima mnogo toga izgubiti i zato izbjegava iskazivati svoje misljenje jer je u kreditu školuje djecu itd
- sinuhe
#560 Re: Velika Britanija
Desnicari su danas velike stranke pa i stranke srednje klase. Ko se jos sjeca kada je EU uvodila sankcije Austriji zbog Haidera.
- jeza u ledja
#561 Re: Velika Britanija
Mozes li objasniti kakve veze to sto si postavio za Finsku ima veze sa regulacijom imigracije? Treba zabraniti ulazak muskarcima iz Iraka i Afganistana, ili sta?AleksoMKD wrote: ↑16/08/2024 11:35Statistika o svim migrantima.jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:55 Kako mislis mozda lazu Finci? Pitao sam je li to statistika o nereguliranim imigrantima?
Da spalimo svakog imigranta smedje boje koze ili samo one iz Afganistana i Iraka?
Ljudi iz siromasnih zemalja, iz kojekakvih zemalja gdje je mentalni sklop jos uvijek u srednjem vijeku, pogotovo mladi muskarci samci, ce naravno imati vece sklonosti prema kriminalu, seksualnim napastovanjima i slicno. Hocemo li sve muskarce iz tih zemalja istjerati, potrpati u zatvore, zabraniti ulazak?
Ti si postavio vijest kako je momak poslan u zatvor zbog sirenja rasne mrznje, i kao snebivas se kako to? Lik doslovce pozvao na masovno ubistvo random imigranata, i ti umjesto da to osudjujes, ti se cudis kako brate 20 mjeseci?!
Ono, nema veze sto je pozvao na ubistvo toliko ljudi, ipak je neki od njih mozda silovatelj. Bitno je sto je poslan u zatvor zbog toga.
Kako drukcije da opisem tu tvoju zabrinutost za prava tog lika?
- jeza u ledja
#562 Re: Velika Britanija
Ne razumijem prvu recenicu.broj dva wrote: ↑16/08/2024 12:12Jesu li pakistanske grumeri boli rasisti kas su silovali engleski djecu ili su bili za inkluziju i integraciju?jeza u ledja wrote: ↑15/08/2024 18:03Problem rasizma, da.
Kao i problem dezinformisanja i sirenja lazi drustvenim mrezama.
Svedi decenijama nisu kritikovali imigrante da ne bi bili optuzeni za rasizam, sad imaju cesta ubistva i eksplozije i geta i omladinski kriminal i silovanja i ekstremne desnicare sa 20% glasaca naspram 2 % kao nekad. Treba dialog na temu imigracija i integraciju a nema ga, ili je toksican radi jebeni socijalni medija i ekstrema.
Svedska je postala primjer lose integracije imigrantske populacije. Nije Norveska recimo. Nije Finska.
Jel to do Svedske ili samo do imigranata?
Pocnite trpati maloljetnike u zatvore i rijesen problem.
- AleksoMKD
#563 Re: Velika Britanija
Pa dok su mogli ulaziti samo sa vizom nije bilo problema. Ponavljam problem je nekontrolirana migracija jer dodji svakakvi kriminalci pa i psihicki rastrojeni ljudi.jeza u ledja wrote: ↑16/08/2024 16:07 Mozes li objasniti kakve veze to sto si postavio za Finsku ima veze sa regulacijom imigracije? Treba zabraniti ulazak muskarcima iz Iraka i Afganistana, ili sta?
Da spalimo svakog imigranta smedje boje koze ili samo one iz Afganistana i Iraka?
Ljudi iz siromasnih zemalja, iz kojekakvih zemalja gdje je mentalni sklop jos uvijek u srednjem vijeku, pogotovo mladi muskarci samci, ce naravno imati vece sklonosti prema kriminalu, seksualnim napastovanjima i slicno. Hocemo li sve muskarce iz tih zemalja istjerati, potrpati u zatvore, zabraniti ulazak?
Da se odmah uhapsilo i osudili na 30 godina pa deportacija verujem da bi daleko manje propblema bilo. A zataskavanje problema, blage kazne i ne-deportacija samo pojacavaju gnev lokalaca. I posle jaca desnica. Sto li?
I izvinio sam se za gresku, ziv covek gresi.jeza u ledja wrote: ↑16/08/2024 16:07 Ti si postavio vijest kako je momak poslan u zatvor zbog sirenja rasne mrznje, i kao snebivas se kako to? Lik doslovce pozvao na masovno ubistvo random imigranata, i ti umjesto da to osudjujes, ti se cudis kako brate 20 mjeseci?!
Ono, nema veze sto je pozvao na ubistvo toliko ljudi, ipak je neki od njih mozda silovatelj. Bitno je sto je poslan u zatvor zbog toga.
Kako drukcije da opisem tu tvoju zabrinutost za prava tog lika?
I nema veze sa bojom koze vec sa kulturom iz koje dolaze, ponavljam niko se ne buni zbog Malezijaca i Indonezana. A dobar deo Avganistanaca su belci. Zasto su Turci napali Arape i palili im radnje?
Neke kulture su kako kazes zaostale, eto kako bi ti to resio? Sa tim ljudima tog mentalnog sklopa?
- jeza u ledja
#564 Re: Velika Britanija
Kako mislis nekontrolirana? Sta je nekontrolirano? Jel se radi o ljudima koji su tu nelegalno? Zato sam te pitao o detaljima statistike koju si postavio, jer ocigledno svrstavas sve imigrante iz jedne zemlje/regije, u isti kos.AleksoMKD wrote: ↑16/08/2024 16:39 Pa dok su mogli ulaziti samo sa vizom nije bilo problema. Ponavljam problem je nekontrolirana migracija jer dodji svakakvi kriminalci pa i psihicki rastrojeni ljudi.
Da se odmah uhapsilo i osudili na 30 godina pa deportacija verujem da bi daleko manje propblema bilo. A zataskavanje problema, blage kazne i ne-deportacija samo pojacavaju gnev lokalaca. I posle jaca desnica. Sto li?
Za to postoji naziv.
- JohnnyS
#565 Re: Velika Britanija
Treba samo ne dozvoliti da se granica pređe bez dokumenata.
- jeza u ledja
#566 Re: Velika Britanija
Ali zasto si pogrijesio? Zasto si poletio u to da povjerujes i da ovdje postavis?AleksoMKD wrote: ↑16/08/2024 16:39 I izvinio sam se za gresku, ziv covek gresi.
I nema veze sa bojom koze vec sa kulturom iz koje dolaze, ponavljam niko se ne buni zbog Malezijaca i Indonezana. A dobar deo Avganistanaca su belci. Zasto su Turci napali Arape i palili im radnje?
Neke kulture su kako kazes zaostale, eto kako bi ti to resio? Sa tim ljudima tog mentalnog sklopa?
Nije pitanje boje koze bukvalno. U besmislenu rasnu nomenklaturu ne bih ulazio.
Neke kulture jesu zaostale. I mnogi koji dolaze iz odredjenih zemalja dolaze iz najgorih krajeva tih zemalja. Zato i dolaze - za boljim zivotom. Da su Steve Jobsi i slicno mozda ne bi ni dolazili. A mozda ih zemlja domacin ne bi ni trebala?
Mora neko raditi poslove koje domaci nece. Za minimalac.
Sve je do drzave domacina i kako oni uspostavljaju svoj sistem. Ovo divljanje i kukanje o imigrantima koji nisu najbolji je licemjerno, i budi najgore porive najgorih slojeva drustva. To je skretanje sa pravog problema.
- jeza u ledja
#567 Re: Velika Britanija
Koja granica? Kojih dokumenata? Sengen se prolazi bez ikakve kontrole.
Znaci upecaju te negdje u Mediteranu, izvade iz vode, i onda nema prelaska granice. Posalju te nazad u… gdje?
Bjezis od rata, recimo iz Ukrajine, ili Hrvatske, ili BiH i Hrvatsku, cetnici ti za vratom, ali ne, molicu, ausvajs.
Da je tako jednostavno ne bi bio problem.
- JohnnyS
#568 Re: Velika Britanija
Bježao sam i ja u ratu pa je mama imala putovnicu za sve nas.jeza u ledja wrote: ↑16/08/2024 17:05Koja granica? Kojih dokumenata?
Znaci upecaju te negdje u Mediteranu, izvade iz vode, i onda nema prelaska granice. Posalju te nazad u… gdje?
Bjezis od rata, recimo iz Ukrajine, ili Hrvatske, ili BiH i Hrvatsku, cetnici ti za vratom, ali ne, molicu, ausvajs.
Da je tako jednostavno ne bi bio problem.
-
geoxx
#569 Re: Velika Britanija
Kakvom ratu? Jel se ratuje po Maroku i Pakistanu?
Ilegalni su svi kojima se ne odobri azil. Zapravo su ilegalni i oni koji uopste ne podnesu zahtjev za azil. Recimo to je bio slucaj kod nas, jer si nakon registracije od strane SPS imao rok od 14 dana da podneses zahtjev. Niko to nije radio, a nije bas ni da su bili samo u prolazu jer ih je masa ostajala po par mjeseci ili cak godinu.
Pitanje je i koliko ima onih sto im odbiju zahtjev za azil, a on vec otputovao u drugi grad, drzavu ili ga ne mozes pronaci?
U sustini, njih je na kilotone ilegalno.
Ilegalni su svi kojima se ne odobri azil. Zapravo su ilegalni i oni koji uopste ne podnesu zahtjev za azil. Recimo to je bio slucaj kod nas, jer si nakon registracije od strane SPS imao rok od 14 dana da podneses zahtjev. Niko to nije radio, a nije bas ni da su bili samo u prolazu jer ih je masa ostajala po par mjeseci ili cak godinu.
Pitanje je i koliko ima onih sto im odbiju zahtjev za azil, a on vec otputovao u drugi grad, drzavu ili ga ne mozes pronaci?
- AleksoMKD
#570 Re: Velika Britanija
Pa kako nareci priliv miliona ljudi bez dokumenata osim nekontrolisano?jeza u ledja wrote: ↑16/08/2024 16:48 Kako mislis nekontrolirana? Sta je nekontrolirano? Jel se radi o ljudima koji su tu nelegalno? Zato sam te pitao o detaljima statistike koju si postavio, jer ocigledno svrstavas sve imigrante iz jedne zemlje/regije, u isti kos.
Za to postoji naziv.
I naravno da se izmedju normalnih ljudi provuku kriminalci koji prave sranja, o njima pisem o nicemu drugom. Nema veze regija potekla, eto dok su birali kome dati vizu ocigledno su filtrirali ljude sa kriminalnim dosijeom. Jel to pogresno?
E tu je najveci problem, guranje pod tepih i blage kazne.jeza u ledja wrote: ↑16/08/2024 17:00 Sve je do drzave domacina i kako oni uspostavljaju svoj sistem. Ovo divljanje i kukanje o imigrantima koji nisu najbolji je licemjerno, i budi najgore porive najgorih slojeva drustva.
Meni svejedno, ja bez vize ne mogu u UK, samo mi fascinantno zasto se ljudi cude na nezadovoljstvo lokalnog stanovnistva kada bi svugde u svetu reagirali i daleko nasilnije.
Zemlje zapadne Evrope su se pokazale najhumanijim sto se tice prijema migranata a posebno sto dobar deo njih dolazi iz zemalja gde nema rata.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#571 Re: Velika Britanija
https://www.bbc.com/news/articles/c5y3gre3y9yo
oh ne, još jedan orao je pao
a zna li neko koliko se zatvora dobije za napad kiselinom?
oh ne, još jedan orao je pao
a zna li neko koliko se zatvora dobije za napad kiselinom?
zanimljivoThe court was told he admitted receiving about £1,400 a month in payments for his account.
Last edited by Velkoski on 16/08/2024 21:14, edited 1 time in total.
- Čitalac
#572 Re: Velika Britanija
Po zakonu iz 2022, maksimalna kazna je doživotni zatvor, ako se ne varam.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#573 Re: Velika Britanija
čova ima 90 000 sljedbenika
nije to običan post
ja sa svoja 2 sljedbenika kad bih nešto napisao sud bi odbio trošiti vrijeme na gluposti
dakle lik je influencer faktički
to nije isto...
potura se ideja da je lik obični "fejzbučar"
nije
i ne znam što gubimo vrijeme na lika
jel ima igdje slika onog ubice 3 djevojčice postao je punoljetan ako se dobro sjećam
nije to običan post
ja sa svoja 2 sljedbenika kad bih nešto napisao sud bi odbio trošiti vrijeme na gluposti
dakle lik je influencer faktički
to nije isto...
potura se ideja da je lik obični "fejzbučar"
nije
i ne znam što gubimo vrijeme na lika
jel ima igdje slika onog ubice 3 djevojčice postao je punoljetan ako se dobro sjećam
- jeza u ledja
#574 Re: Velika Britanija
Ali kakve to veze ima sa ovom statiskom iz Finske?AleksoMKD wrote: ↑16/08/2024 17:21
Pa kako nareci priliv miliona ljudi bez dokumenata osim nekontrolisano?
I naravno da se izmedju normalnih ljudi provuku kriminalci koji prave sranja, o njima pisem o nicemu drugom. Nema veze regija potekla, eto dok su birali kome dati vizu ocigledno su filtrirali ljude sa kriminalnim dosijeom. Jel to pogresno
Je li zelis govoriti o problemu imigracijskih zakona ili o problemu seksualne neizivljenosti?
E tu je najveci problem, guranje pod tepih i blage kazne.
Meni svejedno, ja bez vize ne mogu u UK, samo mi fascinantno zasto se ljudi cude na nezadovoljstvo lokalnog stanovnistva kada bi svugde u svetu reagirali i daleko nasilnije.
Zemlje zapadne Evrope su se pokazale najhumanijim sto se tice prijema migranata a posebno sto dobar deo njih dolazi iz zemalja gde nema rata.
Znaci problem je sto u N. Makedoniji nije dovoljno losa situacija da te prime kao azilanta? Ti bi radije da je NM kao Pakistan, samo da bi lakse se mogao nekim brodom ili nekom hladnjacom usunjati u UK i tamo onda provesti godine po azilantskim centrima i ostatak zivota na dnu socijalne ljestvice.
- jeza u ledja
#575 Re: Velika Britanija
Ja sam spomenuo rat zbog izbjeglica iz Iraka i Afganistana koje je Makedonac naveo.geoxx wrote: ↑16/08/2024 17:15 Kakvom ratu? Jel se ratuje po Maroku i Pakistanu?
U Pakistanu ja mislim ima podrucja koja su u nekoj vrsti oruzanog konflikta. No ne trebas dolaziti iz zemlje u ratu da bi uspjesno trazio azil.
Ali kad ljudi pocnu karakterisati generalno imigrante iz neke zemlje kao silovatelje, ubice, kriminalce, to je nesto sasvim drugo. To bi uostalom Bosanci trebali najbolje znati. (umjesto da se pateticno zavaravaju da su oni neka privilegovana ili omiljena imigrantska skupina)
Glavni problem je sto procesuiranje aplikacija za azil traje predugo. Drugi problem je sto je neke ljude tesko fizicki vratiti odakle su dosli. (avionom, brodom, sta ako ih zemlja domacin nece?). Treci problem je sto sve to zajedno jako skupa zajebancija. Problem je takodje i sta sa ljudima koji cekaju na azil u medjuvremenu?