Velika Albanija

Locked
RATM56

#226 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

zavrzlama wrote:
Da, čak i kad organizovano ruši bogomolje iz revolta. A ko je uopšte pisao o Bošnjacima? Što njih uvlačiš u raspravu, je li to postoji neki velikobošnjački državni projekat kao konkurent srpskom i albanskom? Raspravljalo se o Srbima i Albancima, sad i ovde
opet ne odgovaras na pitanje...a drugo ja sam dao svoje iskreno misljenje o srpskom i alkbanskom nacionalizmu(a ne o srbima i albancim )
ode ti daleko...ovako evo ti mog vidjenja razlike izmedju srpskog i albanskog nacionalizma...

albanski nacionalizam uglavnom se zasniva na ocuvanju vlastitog prostora i nedozvoljavanja drugim da im ugrozavaju zivotni prostor,a tudje uglavnom kupuju parama...

srpski nacionalizam uglavnom se zasniva na otimanju tudjeg i bioloskim istrebljenjem drugih...
BIH spominjem kao argument tvrdnji,da je gori i opasniji srpski nacionalizam od albanskog,znam ja da tebe boli uvlacenej bosnjaka u pricu jer razbija koncepciju da bi se izjednacio srpski i albanski nacionalizam,jebe se meni i za jednim i drugim ,ali hoce jezik pravo ;-)

molim iskren odgovor na postavljena pitanja...[/quote]

Bošnjački nacionalizam je mirisni cvet iz najlepše bašte. Što i dalje ništa ne govori o albanskom nacionalizmu, ovde i sada.
Srpski nacionalizam je onemogućen da pravi sranja i pod stalnim je nadzorom, a albanski je, ponavljam, prošle godine u jednom danu odneo pet života u Makedoniji. To je ono što ti ne razumeš i ne želiš da razumeš, jer imaš agendu.

Tvoj odgovor na pitanje je pristrasna patetika: Jedni brane svoje drugi žele tuđe. Idi!
RATM56

#227 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

sherbett wrote:
RATM56 wrote:
Eto, ključna reč koju, ne znam zašto, ne razumeš kad je reč o Balkanu. Juče bila Velika Srbija a danas Velika Albanija. A ti i dalje samo o Velikoj Srbiji.
nije pošteno da pojam "Velika Abanija" stavljaš u kontekst "Velike Srbije".
Zašto?
Zato što ta "velika Abanija" pretendira da zaokruži, odnosno institucionalizira granice u okviru teritorije koju naseljavaju Albanci. i to debelo većinski.

Hvala lijepa i doviđenja!
Alfons Kauders

#228 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

pa nemoj se ljutiti covjece, samo pricamo...
zavrzlama

#229 Re: Velika Albanija

Post by zavrzlama »

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:
Da, čak i kad organizovano ruši bogomolje iz revolta. A ko je uopšte pisao o Bošnjacima? Što njih uvlačiš u raspravu, je li to postoji neki velikobošnjački državni projekat kao konkurent srpskom i albanskom? Raspravljalo se o Srbima i Albancima, sad i ovde
opet ne odgovaras na pitanje...a drugo ja sam dao svoje iskreno misljenje o srpskom i alkbanskom nacionalizmu(a ne o srbima i albancim )
ode ti daleko...ovako evo ti mog vidjenja razlike izmedju srpskog i albanskog nacionalizma...

albanski nacionalizam uglavnom se zasniva na ocuvanju vlastitog prostora i nedozvoljavanja drugim da im ugrozavaju zivotni prostor,a tudje uglavnom kupuju parama...

srpski nacionalizam uglavnom se zasniva na otimanju tudjeg i bioloskim istrebljenjem drugih...
BIH spominjem kao argument tvrdnji,da je gori i opasniji srpski nacionalizam od albanskog,znam ja da tebe boli uvlacenej bosnjaka u pricu jer razbija koncepciju da bi se izjednacio srpski i albanski nacionalizam,jebe se meni i za jednim i drugim ,ali hoce jezik pravo ;-)

molim iskren odgovor na postavljena pitanja...

Bošnjački nacionalizam je mirisni cvet iz najlepše bašte. Što i dalje ništa ne govori o albanskom nacionalizmu, ovde i sada.
Srpski nacionalizam je onemogućen da pravi sranja i pod stalnim je nadzorom, a albanski je, ponavljam, prošle godine u jednom danu odneo pet života u Makedoniji. To je ono što ti ne razumeš i ne želiš da razumeš, jer imaš agendu.

Tvoj odgovor na pitanje je pristrasna patetika: Jedni brane svoje drugi žele tuđe. Idi![/quote]

fala bogu pa je srpski nacionalizam pod stalnim nadzorom,jer oni ubiju 8000 za tri dana,a albanci 5 u prosloj godini....

opet te pitam...zasto su srpski nacionalisti porusili sve i jednu bosnjacku bogomolju,napravili najvece zlocine i etnicka ciscenja u mjestima gdje uopste rata i povoda nije bilo.....cekam..
Alfons Kauders

#230 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:jesam li ja nešto izmislila? :roll:
šta sam krivo rekla?
pričamo o prirodnim granicama...
ali ne mozes tako o albancima... ipak su to albanci, oni su drugaciji od nas, oni su muslimani :D
RATM56

#231 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

šta sam krivo rekla?
Prirodne je eufemizam za Velike. Postoje međunarodno priznate granice i ništa više od toga što bi se dalo opravdati svakojakim glupostima.
Alfons Kauders

#232 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
šta sam krivo rekla?
Prirodne je eufemizam za Velike. Postoje međunarodno priznate granice i ništa više od toga što bi se dalo opravdati svakojakim glupostima.
ok onda... a sta cemo sa prirodnim granicama koje srbiji ne odgovaraju... drinom za pocetak?
Bodkin

#233 Re: Velika Albanija

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
RATM56 wrote:
Eto, ključna reč koju, ne znam zašto, ne razumeš kad je reč o Balkanu. Juče bila Velika Srbija a danas Velika Albanija. A ti i dalje samo o Velikoj Srbiji.
nije pošteno da pojam "Velika Abanija" stavljaš u kontekst "Velike Srbije".
Zašto?
Zato što ta "velika Abanija" pretendira da zaokruži, odnosno institucionalizira granice u okviru teritorije koju naseljavaju Albanci. i to debelo većinski. A Velika Srbija je podrazumjevala širenje na teritorije koja nije većinski bila naseljena Srbima. daljnji scenarij takvih pretenzija ne treba pobliže opisivati.
Naravno da ovakva situacija ili takav argument ne opravdava i ne može da opravdava narušavanje suvereniteta ikoje države. Osobito Makedonije koja je u cijeloj priči najugroženija.
nije bas tako. srbi su isto htjeli teritoriju gdje su srbi vecina. problem je bilo ono izmedju. razlika je u stvari samo u kompaktnosti nazovimo ih prirodnih teritorija ( vidim ovdje se sve vise koristi termin prirodna albanija umjesto velika :D :D )
klaki

#234 Re: Velika Albanija

Post by klaki »

Sad se sjetih one slike... Meni nikako nije jasno kako oni misle Plav (U CG) pripojiti sebi... Kako znam nisu tu vecinski :oops:

Helenejse... nek se jebu. Zao mi je da se CG i pogotovo Makedonija smanje.

Ne znam, jesam li jedini kome ovo stanje ide na onu stvar :?
Last edited by klaki on 22/08/2013 00:08, edited 1 time in total.
RATM56

#235 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
šta sam krivo rekla?
ok onda... a sta cemo sa prirodnim granicama koje srbiji ne odgovaraju... drinom za pocetak?

Kakva ''prirodna'' granica na Drini? Prirodne Hrvatske? :D
radostan dan

#236 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

klaki wrote:Sad se sjetih one slike... Meni nikako nije jasno kako oni misle Plav (U CG) pripojiti sebi... Kako znam nisu tu vecinski :oops:

ne otvaraj pandorinu kutiju...
RATM56

#237 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

klaki wrote:Sad se sjetih one slike... Meni nikako nije jasno kako oni misle Plav (U CG) pripojiti sebi... Kako znam nisu tu vecinski :oops:

U manjini si. Udaraš na majku Prirodu :mrgreen:
klaki

#238 Re: Velika Albanija

Post by klaki »

Image :lol:
12wer

#239 Re: Velika Albanija

Post by 12wer »

Ne brini se za Makedoniju tu su braca Bugari
Alfons Kauders

#240 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Kakva ''prirodna'' granica na Drini? Prirodne Hrvatske? :D
pa dobro, kako ste vi krenuli s kosovom, moze i preko drine... sandzak...

nije da nam trebaju, ali cisto zato jer bi ih onda manje dolazilo u sarajevo :D
Alfons Kauders

#241 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote: Zašto nije Velika Italija, ili Velika Njemačka kad su se prije 100 i kusur godina ujedinile?
Zašto nije Veliki SAD?
na kojim osnovama je osnovana Republika Kosovo? Zar nije Srbija bila međunarodno priznata?
ja kako razmišljanjem, tako ni pisanjem ne opravdavam "Veliku Albaniju", nit mislim da je ona moguća u smislu zaokruživanja prirodnih granica, ali nema ni smisla voditi rasprave u granicama postavljenih paradigmi
i za kraj, daj navedi koje su to gluposti
kosovo je priznato jer zapravo i nije bilo dio srbije... i jer srbi tu nisu bili vecina jos od doba kolumba... jedina drzava koja je na balkanu uistinu imala nesredjeno stanje sa granicama i zaokruzivanjem teritorija je zapravo srbija

fino treba pogledati sta je bilo njihovo 1908 i to je to... sve ostalo su poklopili, i nije im bilo dovoljno... gladne oci, zinula guzica, pa kontali uceteverostruciti teritorij za manje od 100 godina... to je u evropi samo hitleru poslo za rukom, i nije bas potrajalo
12wer

#242 Re: Velika Albanija

Post by 12wer »

sherbett wrote:
12wer wrote:Ne brini se za Makedoniju tu su braca Bugari
sakash da provocirash
Sta ti nije jasno
RATM56

#243 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote: fino treba pogledati sta je bilo njihovo 1908 i to je to
Koje to još države egzistiraju na balkanu tada?
ZV Keli

#244 Re: Velika Albanija

Post by ZV Keli »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:

sorry, ali mene pretjerano ne zanima velika albanija... jer tu ne vidim nikakvu opasnost... a ne vidis ni ti, osim ako ne mislis da albanci imaju negdje "u steku" vojsku od nekoliko stotina hiljada ljudi, koja moze u isto vrijeme ratovati protiv makedonije, srbije, crne gore i grcke... pobogu, pa sama grcka bi ih pojela za dorucak, kupali bi se u sarandi u roku od 5 sati, ako i toliko

to je dakle kljucna razlika izmedju ta dva projekta... oni nemaju nista, a ko fol ih se treba plasiti... vi ste iza sebe imali svu silu koju je juga gradila pedeset godina... pa opet nista
Na stranu sve ali inace su Grci poznati kao strasni ratnici :lol: Naravno ne pikam anticke Grke koji sa ovim garaganima nemaju nikakve veze a uostalom su i Albanija i Grcka clanice Nato-a a ako se ne varam i Makedonija isto tako da od moguceg sukoba nema nista.Jedini sukob je moguc sa Srbijom samo mislim da Srbi imaju pameti pa nece krenuti na narod koji je dosta,dosta mladji od njih
RATM56

#245 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

sherbett wrote:
Zašto nije Velika Italija, ili Velika Njemačka kad su se prije 100 i kusur godina ujedinile?
Zašto nije Veliki SAD?

na kojim osnovama je osnovana Republika Kosovo? Zar nije Srbija bila međunarodno priznata?
ja kako razmišljanjem, tako ni pisanjem ne opravdavam "Veliku Albaniju", nit mislim da je ona moguća u smislu zaokruživanja prirodnih granica, ali nema ni smisla voditi rasprave u granicama postavljenih paradigmi
Zato što su se ujedinile pre 100 i kusur godina i to stanje legalizovale. Podrazumeva se da Albanci mogu krenuti u ostvarivanje takvog plana, kao što onda i susedi imaju odrešene ruke da čine šta im volja. Ali čudno je kako vi silni protivnici srpskog objedinjavanja gledate na albanski koncept.
Alfons Kauders

#246 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
pa postojali smo mi u sklopu austorugarske... a vi na istoku, odnosno na pravom balkanu, nas niste zanimali... ali eto ipak ste vi bili naprednija, zapadno, sekularno drustvo...

i sve je bilo ok dok jedan srpski terorista nije dosao iz beograda preko tuzle i mucki ubio naseg prijetolonasljednika na obali miljacke...
Alfons Kauders

#247 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
sherbett wrote:
Zašto nije Velika Italija, ili Velika Njemačka kad su se prije 100 i kusur godina ujedinile?
Zašto nije Veliki SAD?

Zato što su se ujedinile pre 100 i kusur godina i to stanje legalizovale. Podrazumeva se da Albanci mogu krenuti u ostvarivanje takvog plana, kao što onda i susedi imaju odrešene ruke da čine šta im volja. Ali čudno je kako vi silni protivnici srpskog objedinjavanja gledate na albanski koncept.
pa ko je protivnik srpskog "objedinjavanja"?

juzno od save, dunava, istocno od drine, sjeverno od preseva... objedinjujte se koliko god hocete...
12wer

#248 Re: Velika Albanija

Post by 12wer »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
pa postojali smo mi u sklopu austorugarske... a vi na istoku, odnosno na pravom balkanu, nas niste zanimali... ali eto ipak ste vi bili naprednija, zapadno, sekularno drustvo...

i sve je bilo ok dok jedan srpski terorista nije dosao iz beograda preko tuzle i mucki ubio naseg prijetolonasljednika na obali miljacke...
:zid:
radostan dan

#249 Re: Velika Albanija

Post by radostan dan »

šta se lupaš? :mrgreen:
12wer

#250 Re: Velika Albanija

Post by 12wer »

radostan dan wrote:šta se lupaš? :mrgreen:
Decak je genije :thumbup:
Locked