Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Officer Crabtree

#51 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Officer Crabtree »

A koliko čoe'k teksta može napisat' za problem golemog kurca... :-)

Koga bolan briga što neko ima taj problem, da mu je otpao pa hajd, ovako nek se snalazi.

Ist'o k'o da se žali da mu niko ne može rasitniti novčanicu od 1.000KM... Perverzija.
zelenashica

#52 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by zelenashica »

Suti i trpi wrote:Kao prvo, nemoj biti ljut na svoj penis, budi ponosan, jer ti pozamasna velicina i debljina moze biti samo plus kod vecine zena. Da bi taj plus iskoristio, moras znati rukovat sa njim, a ne gurat ko sivonja.

Moje je misljenje da velicina muskog penisa nema direktan uticaj na visoki nivo sladostrasca kod zene prilikom snosaja... Vjerujem da veliki penis ima puno veci uticaj na mozak zene nego na samo zensko spolovilo. Kada zena vidi veliki penis vjerovatno pomisli 'al ce me ovaj rasturit, mmmm, sta ce da mi radi...', a kada vidi mali penis vjerovatno pomisli 'sta ce on sa ovim smokijem, ne moze mi nista'. Prvi primjer zenu dodatno napali, dok drugi vjerovatno smanji nivo uzbudjenja. Sve zavisi od talenta muskarca, koliko on umije i kakve ima metode da napali zenu. Dakle, po meni je kljucno uzbudjenje koje muskarac prenosi na zenu, a velicina penisa moze biti olaksavajuca ili otezavajuca okolnost. Svejedno, ko je dobar ljubavnik i sa malim penisom moze biti bolji u krevetu nego mnoge neke sivonje koje imaju veliki penis. Naravno, ovo je moje laicko misljenje, zene najbolje znaju kako im je.

Kod tebe je sasvim obrnuta situacija. Kada je vidila koliki ti je penis vjerovatno je pomislila 'mama, tata, sada sam najebala'. Jos ako si je kod provg pokusaja povrjedio, to joj je moralo stvorit strah i zaziranje od snosaja. Sto ste vise pokusavali to je ona imala veci strah i sanse za uspjeh su postajale sve manje. Ne mozes zeni reci 'rasiri noge, stisni zube, sada cu ga zabit'. U samom pocetku moras unjeti malo osjecaja i suptilnosti, posebno ako imas monstruma u gacama. Kada povrjedis partnerku, poslije joj je tesko premostit strah. Tvoja djevojka sasvim sigurno ima psihicku barijeru, jer zna da ce je boliti svaki pokusaj snosaja. Zato ti preporucujem da vise ne pokusavas, jer je svaki pokusaj uzaludan i kontraproduktivan. Na svaki tvoj pokusaj ona ce reagovat instiktivno, zgrcit ce se i tako onemogucit prodiranje tvoga spolovila. (Ne mozes se provuci kroz zid koji je uzi od tvojih proporcija. Da je rupa tvoje velicine mozda bi i se i provuko uz dosta muke i ogrebotina. Rasirivanje je nesto duzi proces, moras izvaljivat ciglu po ciglu, a nikako rupu prosirivat jednim potezom, jer ces tada vjerovatno srusit zid i sve upropastit.)

Ja ti savjetujem da je pozoves kod sebe i napravis ugodnu atmosferu, gledajte film, slusajte muziku, cugnite casu dvi vina da se opustite... Onda je dobro napali i pocni dirati osjetljive djelove tijela... Postepeno pojacavaj tempo i postani konkretniji kada osjetis da se dobro napalila... Predji na stvar i pocni sa masiranjem njene vagine... Vazno je da ne navljaujes i da sve radis polako, da bi se djeovjka u potpunosti opustila i oslobodila straha.. Onda joj lagano stavis prst u vaginu i pocnes prodirat u nju. Vazno je da pored toga radis jos nesto da joj paznja nebi bila koncentrisana na tvoj prst. Kada osjetis da se vagina rasirila stavis i drugi prsta, pa treci... (Mislim da ce to biti dovoljno, jer ne vjerujem da ti je precnik penisa siri od 3 prsta.) Onda izvadis penis i pocnes joj lagano masirat vaginu uz neprestano ljubljenje, fatanje... (Ne smije pomislit da planiras snosaj, reci joj da ti to nije namjera, da samo zelis osjetit njenu vrucinu i vlaznost na svome penisu.) Onda joj ponovo gurnes jedan prst, pa poslije drugi, pa treci... Kada vidis da prolazi, lagano gurnes svoj penis i to je to. Polako, strpljivo i strastveno.

Ne moze tvoj penis biti debel koliko je njena vagina fleksibilna. E sad, druga je stvar ako je u pitanju neka bolest, to ne mogu komentarisat. (Nadam se da cura nema vaginitis, da se nebi desilo da se zalijepite... Ali, to je svakako rijetka ponova, tako da,..)

Samo opsuteno, polako i sa puno osjecaja. Niko se nije naucen rodio, jebo stid, vecina nas je prosla kroz to sto ti sada prolazis.

Jbt, kao da pisem erotsku pricu, ali mora se pomoc covjeku, ne moze se tako zivit :D .
Odavno ne pročitah ovako detaljan i koristan odgovor :D Ma svaka čast ko zna zna :thumbup:
Svemirco

#53 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Svemirco »

Uh što sam se napalilaaaa.. uhhh.... Kam kvikli, bona...
Suti i trpi wrote:
Ja ti savjetujem da je pozoves kod sebe i napravis ugodnu atmosferu, gledajte film, slusajte muziku, cugnite casu dvi vina da se opustite... Onda je dobro napali i pocni dirati osjetljive djelove tijela... Postepeno pojacavaj tempo i postani konkretniji kada osjetis da se dobro napalila... Predji na stvar i pocni sa masiranjem njene vagine... Vazno je da ne navljaujes i da sve radis polako, da bi se djeovjka u potpunosti opustila i oslobodila straha.. Onda joj lagano stavis prst u vaginu i pocnes prodirat u nju. Vazno je da pored toga radis jos nesto da joj paznja nebi bila koncentrisana na tvoj prst. Kada osjetis da se vagina rasirila stavis i drugi prsta, pa treci... (Mislim da ce to biti dovoljno, jer ne vjerujem da ti je precnik penisa siri od 3 prsta.) Onda izvadis penis i pocnes joj lagano masirat vaginu uz neprestano ljubljenje, fatanje... (Ne smije pomislit da planiras snosaj, reci joj da ti to nije namjera, da samo zelis osjetit njenu vrucinu i vlaznost na svome penisu.) Onda joj ponovo gurnes jedan prst, pa poslije drugi, pa treci... Kada vidis da prolazi, lagano gurnes svoj penis i to je to. Polako, strpljivo i strastveno.

Ne moze tvoj penis biti debel koliko je njena vagina fleksibilna. E sad, druga je stvar ako je u pitanju neka bolest, to ne mogu komentarisat. (Nadam se da cura nema vaginitis, da se nebi desilo da se zalijepite... Ali, to je svakako rijetka ponova, tako da,..)

Samo opsuteno, polako i sa puno osjecaja. Niko se nije naucen rodio, jebo stid, vecina nas je prosla kroz to sto ti sada prolazis.

Jbt, kao da pisem erotsku pricu, ali mora se pomoc covjeku, ne moze se tako zivit :D .
Sve ovo je ekstra, samo se nadam da nije u pitanju vagina dentata..
Image
ljubav_aha

#54 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:Nadam se da cura nema vaginitis, da se nebi desilo da se zalijepite...
to sam takodjer pomislila,plus,mislim da djevojka ocevidno posjeduje strah,plus nema iskustva ,ne zna kako kontorlisati vaginalne misice,treba ona odluciti i aktivno sjesti polako na njega,na njemu je da doslovno miruje,a djevojka da odradi akciju opusteno pod svojom kontorlom i polako
kmirsad wrote:Meči ga prije neg ti se digne...nek se digne unutra... :D
to moze kasnije ;-) kad se djevojka opusti,jerovja potes je odlican :-D
ljubav_aha

#55 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Svemirco wrote: Sve ovo je ekstra, samo se nadam da nije u pitanju vagina dentata..
Image
jedino u slucaju postojanja ciste,sije je tkivo denticno :!:

doticni mit je vlro koristan:napravljen je kondom protiv silovanja zena u africi :D napadac se iznenadi bolom izazvanim tokom pocekta silovanja,doslovno zena ima sansu pobjeci :thumbup:
Gile Šampion

#56 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Gile Šampion »

Ma jarane i ja imam velik pa šta :lol: :-) Isto tako neku veče naFatam neku iz dijaspore,ja da ga metnem ova počne da vrišti...ja kontam fura me.Kad fakat dama dole uska,veli da sam joj ja jos uvjek jednocifren broj u zivotu,te da mi je predebel i boli je :D

Te tako ja par noći,lagano dok se ne opsuti...kasnije kad zaguslaš...ma da vidiš kako gudi gudalo...dalje da ne pišem :D

Bolje da ga ima,pa peškirom graničnik vezati,nego da ženi zafali...A ženi kad malo 'fali,to joj sreću kvari...pa ode kod prvog kamiondzije koji naiđe :run:
ljubav_aha

#57 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Gile Šampion wrote:,veli da sam joj ja jos uvjek jednocifren broj u zivotu,te da mi je predebel i boli je :D
mozda si ti njoj ipak devetka/jednocifern borj,jel' tak/ :-D dok se tako brzo opustila ;-)

zasto nisi lijepo obajsnio tipu na PP kao i sto uraditi ;-)
Suti i trpi

#58 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Suti i trpi »

ljubav_aha wrote:
Suti i trpi wrote:Nadam se da cura nema vaginitis, da se nebi desilo da se zalijepite...
to sam takodjer pomislila,plus,mislim da djevojka ocevidno posjeduje strah,plus nema iskustva ,ne zna kako kontorlisati vaginalne misice,treba ona odluciti i aktivno sjesti polako na njega,na njemu je da doslovno miruje,a djevojka da odradi akciju opusteno pod svojom kontorlom i polako
Nekako mi je glupo da ti proturijecim, jer si ti ipak zena i poznajes bolje, ali... U vecini slucajeva zena moze svojom incijativom rijesit problem, jer je puno opustenija kada ima sve u svojim 'rukama' ( :D )... Ali, postoje zene koje su preuske i nema sanse da udje dok se postepeno ne rasiri... To sto ti kazes moze proci ako je vaginalni otvor (il kako se vec zove :D ) malo uzi od penisa, ali ako je razlika duplo veca, NEMA TEORIJE DA UDJE. Vjeruj mi na rijec, ne lupam tek onako :D .
ljubav_aha

#59 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:
ljubav_aha wrote: to sam takodjer pomislila,plus,mislim da djevojka ocevidno posjeduje strah,plus nema iskustva ,ne zna kako kontorlisati vaginalne misice,treba ona odluciti i aktivno sjesti polako na njega,na njemu je da doslovno miruje,a djevojka da odradi akciju opusteno pod svojom kontorlom i polako
Nekako mi je glupo da ti proturijecim, jer si ti ipak zena i poznajes bolje, ali... U vecini slucajeva zena moze svojom incijativom rijesit problem, jer je puno opustenija kada ima sve u svojim 'rukama' ( :D )... Ali, postoje zene koje su preuske i nema sanse da udje dok se postepeno ne rasiri... To sto ti kazes moze proci ako je vaginalni otvor (il kako se vec zove :D ) malo uzi od penisa, ali ako je razlika duplo veca, NEMA TEORIJE DA UDJE. Vjeruj mi na rijec, ne lupam tek onako :D .

a kako mislis da se ona postepeno siri :D molim te objasni :?:

pa seks je vjezba,kontrakcija misica,a vagina se skuplja i siri :D

jedno je izvjezbana vagina,koja jednostavno zna kad se opustiti a kad ne,kasnije ide refleksivnm memorijom
Suti i trpi

#60 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Suti i trpi »

ljubav_aha wrote:
Suti i trpi wrote:
ljubav_aha wrote: to sam takodjer pomislila,plus,mislim da djevojka ocevidno posjeduje strah,plus nema iskustva ,ne zna kako kontorlisati vaginalne misice,treba ona odluciti i aktivno sjesti polako na njega,na njemu je da doslovno miruje,a djevojka da odradi akciju opusteno pod svojom kontorlom i polako

a kako mislis da se ona postepeno siri :D molim te objasni :?:

jedno je izvjezbana vagina,koja jednostavno zna kad se opustiti a kad ne,kasnije ide refleksivnm memorijom
Sto mi je ovo trebalo, sad ces me ispreskakat :D .

Znaci, zene imaju kontrolu nad vaginom? Je l se ona siri vasim direktivama ili se siri po inerciji, koliko jako uzbudjenje - toliko rasirena i vlazana vagina.

Pretpostavljo sam da zene imaju neku malu kontrolu, ali da se to ne moze mjeriti sa kontrolom koju muskraci imaju nad svoji spolovilom. Ipak je penis ispupceni organ.

Mislim da se postepeno siri prstima... Jedan prst, pa drugi, treci, cetvrti... Mozda je vagina u pocetku dovoljno siroka da udju dva prsta, ali ako odjednom stavis cetri, logicno je da ce to proizvest veliku bol. Iskustvo i logika mi tako govore.

Sve zavisi od slucaja do slucaja...
ljubav_aha

#61 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:
ljubav_aha wrote: a kako mislis da se ona postepeno siri :D molim te objasni :?:

Sto mi je ovo trebalo, sad ces me ispreskakat :D .

Znaci, zene imaju kontrolu nad vaginom? Je l se ona siri vasim direktivama ili se siri po inerciji, koliko jako uzbudjenje - toliko rasirena i vlazana vagina.

Pretpostavljo sam da zene imaju neku malu kontrolu, ali da se to ne moze mjeriti sa kontrolom koju muskraci imaju nad svoji spolovilom. Ipak je penis ispupceni organ.

Mislim da se postepeno siri prstima... Jedan prst, pa drugi, treci, cetvrti... Mozda je vagina u pocetku dovoljno siroka da udju dva prsta, ali ako odjednom stavis cetri, logicno je da ce to proizvest veliku bol. Iskustvo i logika mi tako govore.

Sve zavisi od slucaja do slucaja...
a joj ,pa ti hoces da pocnem crveniti na forumu,ali cu napisati iz samo jednog razloga,mozda ce nekome i pomoci

DA,zena moze kontorlisati ,vagina ej puki sklop misica,pazi,kad prodres u vaginu,stani,doslovno,i reci joj da ga sisce miscima,drug,sve ce ti biti jasno :-D
Gile Šampion

#62 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Gile Šampion »

ljubav_aha wrote:
Gile Šampion wrote:,veli da sam joj ja jos uvjek jednocifren broj u zivotu,te da mi je predebel i boli je :D
mozda si ti njoj ipak devetka/jednocifern borj,jel' tak/ :-D dok se tako brzo opustila ;-)

Pa kako god ali 9 je manje od 10...

No međutim ja nisam opterećen tim kompleksima,tako da to ne igra nikakvu presudnu ulogu u svemu ovome :)

I što kažeš u jednom od svojih postova,vaginu žene mogu kontrolisati,tj. grčenje,skupljanje i opuštanje,jer je sama po sebi mišić.Ali treba doći do te faze...

Elem...sve ima svoju čar i draž :dance: :-) :lol:
Dedo Hikmet

#63 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Dedo Hikmet »

Čitam ovu temu i ibretim se. :D

Suti i trpi da ti kaže jedan fizičar i material scientist sa preko 30 godina iskustva. :D
Žena ti fino sve obješnava kako je empirijski - kod tebe odgovori sve na nivou misaonog eksperimenta... :roll:
ljubav_aha

#64 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Gile Šampion wrote:
ljubav_aha wrote:mozda si ti njoj ipak devetka/jednocifern borj,jel' tak/ :-D dok se tako brzo opustila ;-)

Pa kako god ali 9 je manje od 10...

No međutim ja nisam opterećen tim kompleksima,tako da to ne igra nikakvu presudnu ulogu u svemu ovome :)

I što kažeš u jednom od svojih postova,vaginu žene mogu kontrolisati,tj. grčenje,skupljanje i opuštanje,jer je sama po sebi mišić.Ali treba doći do te faze...

Elem...sve ima svoju čar i draž :dance: :-) :lol:

spomeula sam broj kao njeno relativno iskustvo,kakve ziasta ima veze izmisljeni kompleks "hm,ali nisam joj prvi",tema je upravo primjer gjde djevojka ne poznaje dobro svoje tijelo,a ni on ocevidno tijelo zene,sve u svemu,zato savjetujem djevojci da prov istrazi svoje tijelo,kako bi mu dala direkcije tokom seksa

ama vagina se kotnorlise mozgom 100% ali samo ako zena zna svoje tijelo,to je jedini uslov da ce seks biti odlican,trebam li dalje
Gile Šampion

#65 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Gile Šampion »

Trebaš...

Ja bih demonstraciju :-) :mrgreen:
ljubav_aha

#66 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Gile Šampion wrote:Trebaš...

Ja bih demonstraciju :-) :mrgreen:

:lol:

ovo razumijem kao kompliment

isto tako ,tokom procesa,naravno da se kontrsukcija vagine privremeno mijenja,znaci unutarnji zidovi >nabubre< ,jao rijeci :lol: jer se prakticno vagina >spusta<,pa zato je upravo nakon snosaja vagini potrebno 20 minuta da se vrati u svakodnevni polozaj :skoljka: :lol:
vjevoricinus

#67 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by vjevoricinus »

Tema je vrlo provokativna i nije lako ne našaliti se i ne nasmijati se na ove "slatke muke". Moj ti je savjet da ti taj "problem" vizuelno predočiš nekoj iskusnoj, recimo 28-godišnjoj, komšinici (ona će to umjeti da cijeni) da se i ti malo okuražiš i da vidiš kako, kada i koliko.
Odmah će ti sve biti jasnije.
ljubav_aha

#68 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

vjevoricinus wrote:Tema je vrlo provokativna i nije lako ne našaliti se i ne nasmijati se na ove "slatke muke". Moj ti je savjet da ti taj "problem" vizuelno predočiš nekoj iskusnoj, recimo 28-godišnjoj, komšinici (ona će to umjeti da cijeni) da se i ti malo okuražiš i da vidiš kako, kada i koliko.
Odmah će ti sve biti jasnije.

to je vlro egoistican pristup,znaci,djevojka nije vise vazna,a ti bi ostavio svoju djevojku,jer te ne moze zadovoljiti,kao ni sebe :!: :?: :oops: naravno,sto se muciti,kad se moze dobiti servirano kod iskusne zene,i to i dalje nije garancija da ce biti sposban zadovoljiti zenu ,to je puka iluzija :oops: nije sve u brojevima :dance: :D
Suti i trpi

#69 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by Suti i trpi »

ljubav_aha wrote:a joj ,pa ti hoces da pocnem crveniti na forumu,ali cu napisati iz samo jednog razloga,mozda ce nekome i pomoci

DA,zena moze kontorlisati ,vagina ej puki sklop misica,pazi,kad prodres u vaginu,stani,doslovno,i reci joj da ga sisce miscima,drug,sve ce ti biti jasno :-D
U jbt, sto mi to rece, ima da ga sad stalno stisce :D :lol: .
Suti i trpi da ti kaže jedan fizičar i material scientist sa preko 30 godina iskustva.
Žena ti fino sve obješnava kako je empirijski - kod tebe odgovori sve na nivou misaonog eksperimenta...
Nisam ja nikakav ekspert, samo prenosim svoja saznanja.

Moja saznanja govore da zene koje su previse uske ne mogu odjednom primit penis koji je znatno siri od otvora njene vagine. Sto vise pokusavas bol je sve veca. Dakle, postepeno rasirivanje pristima se pokazalo kao jedino moguce rjesenje.

Mozda neke zene ne znaju kontrolisat svoju vaginu, ali sta tu muskarci mogu uradit? (Da li postoje zene koje prije prvog spolnog odnosa umiju kontrolisat sirinu svoj vaginu?) Ne mogu muskarci ucit zene kako ce kontrolisat svoju vaginu. Prema tome, ostaje na muskarcu da rijesi taj problem kako zna i umije, jer je cinjenica da mnoge zene ne mogu same rijesit taj problem (posebno pri prvom snosaju)...
ljubav_aha

#70 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote: Nisam ja nikakav ekspert, samo prenosim svoja saznanja.

Moja saznanja govore da zene koje su previse uske ne mogu odjednom primit penis koji je znatno siri od otvora njene vagine. Sto vise pokusavas bol je sve veca. Dakle, postepeno rasirivanje pristima se pokazalo kao jedino moguce rjesenje.

Mozda neke zene ne znaju kontrolisat svoju vaginu, ali sta tu muskarci mogu uradit? (Da li postoje zene koje prije prvog spolnog odnosa umiju kontrolisat sirinu svoj vaginu?) Ne mogu muskarci ucit zene kako ce kontrolisat svoju vaginu. Prema tome, ostaje na muskarcu da rijesi taj problem kako zna i umije, jer je cinjenica da mnoge zene ne mogu same rijesit taj problem (posebno pri prvom snosaju)...

ama mogu same rijesiti problem,citas li sto pisem :lol: masturbacijom se sve nauci :-D

zena mora znati scoje tijelo da bi vodila doslovno upravljala muskarcem tokom seksa
pustopoljina

#71 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by pustopoljina »

ljubav_aha, njima treba prva pomoc...vidis da im se zuri :)
ljubav_aha

#72 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote:ljubav_aha, njima treba prva pomoc...vidis da im se zuri :)
upravo u toj zurbi ne znaju sto propustaju ;-)

seksaju se isto k'o roboti :D :lol:
ljubav_aha

#73 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

Suti i trpi wrote:
ljubav_aha wrote:a joj ,pa ti hoces da pocnem crveniti na forumu,ali cu napisati iz samo jednog razloga,mozda ce nekome i pomoci

U jbt, sto mi to rece, ima da ga sad stalno stisce :D :lol:

budi drug,pa nam javi,kako je bilo,naravno, kad dodjes k sebi od zadoljstva :-D
nellington

#74 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by nellington »

Prepričava se za hrvatskoameričkog matematičara Williama Fullera da je jednom prilikom pokušao unijeti stol kroz kuhinjska vrata. Krene jednom, ne ide. Krene drugi put, ne ide. Poslije trećeg pokušaja uzme olovku i papir, sjedne...

... i dokaže matematički da je nemoguće taj stol progurati kroz ta vrata.

Za vrijeme dok je Feller pisao, njegova supruga je stol kroz ta ista vrata prenijela.

Naravoučenije ove priče: pusti hanumu neka nešto skonta, skontaće bolje nego ti i mi zajedno.
ljubav_aha

#75 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.

Post by ljubav_aha »

nellington wrote:Prepričava se za hrvatskoameričkog matematičara Williama Fullera da je jednom prilikom pokušao unijeti stol kroz kuhinjska vrata. Krene jednom, ne ide. Krene drugi put, ne ide. Poslije trećeg pokušaja uzme olovku i papir, sjedne...

... i dokaže matematički da je nemoguće taj stol progurati kroz ta vrata.

Za vrijeme dok je Feller pisao, njegova supruga je stol kroz ta ista vrata prenijela.

Naravoučenije ove priče: pusti hanumu neka nešto skonta, skontaće bolje nego ti i mi zajedno.
eee,pa o tome pisem cijelih pola sata :lol: :thumbup:
Post Reply