Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#276 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
mene je citirao insomnia gore u postu koji si ti citirao. dakle bezveze mi pripisujes nekakvo savijanje kicme. ja sam se ocitovao po pitanju ovih malih nacionalistickih pacijenata. da je srece kazna za izazivanje medjuetnicke i medjureligijske mrznje bi bila u tome da moraju godinu dana raditi da isplate kaznu. i to neovisno o primanjima. nek prima 5 milja roditelj, znaci 60k drzavi na racun kazne. pa da vidim mudonju koji ce protjerivati u tursku
Vidis da je ovo "narusavanje reda i mira"
salik79

#277 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by salik79 »

animals wrote:
Ako si opsjednut pravopisom. evo ti ispravak, samo za tebe..
...pojedinih...
valjda sam sad polozio :D
Sve bi to bilo super da ti svaki grebeni upis nije okarakteriziran H-fobijom! Nikako mi nije jasno to zaziranje od slova h, a pogotovo u rijecima koje zavrsavaju sa/na h !?
Gojeni H

#278 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:
Jesi to poceo misli citati preko interneta?
Hajde ti reci svoje tumacenje ovoga sto je Marks napisao? Ne mislim na Kapital. :D
mene je citirao insomnia gore u postu koji si ti citirao. dakle bezveze mi pripisujes nekakvo savijanje kicme. ja sam se ocitovao po pitanju ovih malih nacionalistickih pacijenata. da je srece kazna za izazivanje medjuetnicke i medjureligijske mrznje bi bila u tome da moraju godinu dana raditi da isplate kaznu. i to neovisno o primanjima. nek prima 5 milja roditelj, znaci 60k drzavi na racun kazne. pa da vidim mudonju koji ce protjerivati u tursku
Izvini, do mene je. Mislio sam da se prica o Cybernetic-ovoj viziji sekularizma.
Bodkin

#279 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Izvini, do mene je. Mislio sam da se prica o Cybernetic-ovoj viziji sekularizma.
i o tome se pricalo ali u drugom postu :lol: :D
animals

#280 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by animals »

salik79 wrote:
animals wrote:
...pojedinih...
Sve bi to bilo super da ti svaki grebeni upis nije okarakteriziran H-fobijom! Nikako mi nije jasno to zaziranje od slova h, a pogotovo u rijecima koje zavrsavaju sa/na h !?
A ti imas fobiju od izostanka slova H..
vjeruj da to nema veze sa onim sto ti mislis..
jednostavno ja tako pisem..
kad izgovaram npr.kruv, nikad kruh..
iako je pravilno kruh..
sta ti uprati..ja na to nikad i ne obracam paznju..
isto sto nikad prije nisam primjecivao razliku izmedju tvrdog i mekog slova :D
niko to ne zna iz srednje Bosne..
muzicar_iz_parka

#281 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by muzicar_iz_parka »

Čudno je sve malo u Doboju, na vlasti je SDS zlikovca Karadžića, djelom isti ljudi kao iz ratnog vremena, u dobrim odnosima sa predstavnicima povratnika, a sa druge strane u tom istom SDS-u ima popriličan broj četnika koji se ponose na sve iz 90ih, pa se i toleriše njihovo orgijanje kad im se prohtije.
Gojeni H

#282 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Gojeni H »

salik79 wrote:
animals wrote:
...pojedinih...
Ti ko da si se juce rodio. Srbi i Hrvati, osim manjeg broja obrazovanih ljudi, rijetko izgovaraju glasove H i F.
Jesi li kada cuo nekoga sa Majevice ili Ozrena da pravilno izgovori HLJEB, FERHAT, VEHBIJA ...? - 'ljeb, Verat i Vebija ... govori srpski da te ceo svet razume.
Upoznaj domovinu da bi je vise volio. ;-)
Danguba

#283 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Danguba »

Ne znam samo cemu se mi cudimo kada im predsjednik entiteta sve to radi svaki dan i to javno pred kamerama.
Jeste da nekada to umota u celofan da izgleda ''ljepse'' a nekada otvoreno.

Ne treba se tu cuditi mnogo nego treba naci nacina i adekvatno odgovoriti na to.
salik79

#284 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by salik79 »

animals wrote:
zenit dozic wrote:
Pa tako mi reci, znači Čovićev podanik, pa zato zdušno brani dodicka i bracu srbe od nasrtaja islamista :run:
Ali nije jedini evo ovaj bodkin,animal i još par njih uvijek su prvi kad treba relativizirat i izjednačavat i opet su prvi kad treba se zgražavat nad islamskim teroristima koji ruše bratstvo i jedinstvo u jednoj i jedinoj :thumbup:
Posto si i mene spomenuo, ja nikad nisam branio Srbe, ali sam se uvijek zgrazavao nad svim vrstama budala
sa svi strana..ne izjednacavam, ali me svaki novi dan uvjeri da maloumni ima na svim stranama..

Evo da, nasumicno, citiram tvoj prethodni upis - da li si svjestan da ovim mijenjas kompletno znacenje napisanog?! Bode oci! Zamisli da svi proizvoljno pocnu izostavljati po neko slovo iz svake rijeci, na sta bi to licilo!?
ozdrlje_donje

#285 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by ozdrlje_donje »

Bodkin wrote:Normala. Kad popljujes srbe onda je to ok. Kad se dohvatis bosnjaka ide zvanje moderacije :lol:
Nije stvar pljuvanja Srba, ovih ili onih, ovo sto je on napisao je toliko degutantno da nemam rijeci. Te stvari koje je on naveo su bosnjacka tradicija od prije rata, zajednicki pa cak i javni iftari te topovi koji su pucali ne samo u Sarajevu nego i u drugim gradovima BiH da najave iftar. Reci da ce ove stvari, koje su vjerska obaveza muslimana i tradicija koja se bastini napraviti od bosnjackih mladica zvjeri i slicne ovima iz Doboja i ostatka RS je strasno, razumijes li? Usput, ne iftari se svaku vece na ulicama, organizovano je smao jednu noc i tako treba da ostane jer onda bi mozda i imalo tendenciju ka provokaciji.
salik79

#286 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
animals wrote:
...pojedinih...
Ti ko da si se juce rodio. Srbi i Hrvati, osim manjeg broja obrazovanih ljudi, rijetko izgovaraju glasove H i F.
Jesi li kada cuo nekoga sa Majevice ili Ozrena da pravilno izgovori HLJEB, FERHAT, VEHBIJA ...? - 'ljeb, Verat i Vebija ... govori srpski da te ceo svet razume.
Jos nekako u govoru, ali u pisanoj formi :-)
animals

#287 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by animals »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
animals wrote:
...pojedinih...
Pa da mi smo neobrazovani..ajd zdravo obrazovani..
Bodkin

#288 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Bodkin »

ljeb sam prvi put cuo na moru u hrvatskoj u vodicama
Gojeni H

#289 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Gojeni H »

animals wrote: Pa da mi smo neobrazovani..ajd zdravo obrazovani..
Nisam htio ulaziti u ovu pricu, zato sto smatram tvojim pravom da govoris kako hoces.
Ali, pises bez H ... daaaaj.
Billy The Pljuc

#290 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Billy The Pljuc »

Ne znam cemu ibrecenje povodom dogadjaja u Doboju, onima kojima nije postalo jasno ko su i sta su srbi, tamo 92-95, nece haman nikada ni biti. Na zalost veoma je mali broj srba koji ne pripadaju vecini i mogu se smatrati sretnim sto poznajem neke od njih.
Vidim da mnogima nije jasno da se nijedno zivo bice ne rodi sa mrznjom, ona se uci od malena pa tako imamo "slucajnost" da 90 % srpske muske mladezi (a i veliki procenat i zenske) jesu upravo kao ove "mudonje" iz Doboja.
Mnogima nije jasno ni da ti maloumnici uce tu mrznju u krugu svoje porodice a nakon toga dolazi nadogradnja iz skola, vjerskih objekata, TV-a, interneta itd. itd.
Kad se ponovno dese poplave (sto je po meni neminovnost) vodite racuna kome idete i pomazete, vjerujem da se vecina forumasa slozi sa mojim misljenjem da stoka poput ove i nije zasluzila nista bolje od toga da se podavi ili umre od gladi ili bolestine.
U slucaju ponovnog rata (sto je po meni jos jedna neminovnost, prije ili kasnije) svako neka radi po svom nahodjenju, ja svakako dvojbi nemam.
Srbi nikada nece proci katarzu i kome to nije jasno onda nece nikada ni biti (ponavljam se jebiga).

Nastojao sam da napisem korektan post i molim moderaciju da ukoliko drugacije misli izvrsi brisanje istog i banovanje moje malenkosti. Isto tako pozivam nadlezne strukture da ukoliko prepoznaju govor mrznje ili vjerske netrpeljivosti u mom postu izvrse obracanje na poznatu im adresu, ja im svakako stojim na raspolaganju.

Onim forumasima koji ne djele moje misljenje upucujem molbu da mi ne repliciraju jer ce mi to djelovati kao poziv na dodatna objasnjenja a za sto fakat nemam vremena i unaprijed se izvinjavam za isto.

LP
Last edited by Billy The Pljuc on 23/06/2015 13:11, edited 3 times in total.
ho oponopono

#291 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by ho oponopono »

...vala skroz neumjesno je i hlopta... :gunjastajl:
animals

#292 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by animals »

Bodkin wrote:ljeb sam prvi put cuo na moru u hrvatskoj u vodicama
to vjerovatno posavci..
tandmand

#293 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by tandmand »

Eh, kada cujem da Hrvati u Bosni ne pricaju hrvatski jezik, vec koriste neke srpske verzije rijeci, vezano za H i sl. Cesto cujem od hrvatske omladine kako kazu npr. duVan, kuVar ... umjesto duHan... :-)
animals

#294 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by animals »

tandmand wrote:Eh, kada cujem da Hrvati u Bosni ne pricaju hrvatski jezik, vec koriste neke srpske verzije rijeci, vezano za H i sl. Cesto cujem od hrvatske omladine kako kazu npr. duVan, kuVar ... umjesto duHan... :-)
Pa sta je tu pogresno....ni jedan narod ne prica knjizevni jezik..
zato i postoje dijalekti..i na televizije ponekad grijese, a da sad obican narod se drzi knjizevnog jezika..
Izgleda da samo Bosnjaci pricaju knjizevni jezik..
Fudo387

#295 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Fudo387 »

Taman kad pomislis da su ispucali sve opcije za spin kako bi sjebali temu, oni iskopase ligu mladih lingvista.
Golemo, bas su se izvjezbali. Svaka cast.
Bosanski_kralj

#296 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Bosanski_kralj »

animals wrote:
tandmand wrote:Eh, kada cujem da Hrvati u Bosni ne pricaju hrvatski jezik, vec koriste neke srpske verzije rijeci, vezano za H i sl. Cesto cujem od hrvatske omladine kako kazu npr. duVan, kuVar ... umjesto duHan... :-)
zato i postoje dijalekti..i na televizije ponekad grijese, a da sad obican narod se drzi knjizevnog jezika..
I to Bošnjaci iz Krajine. :razz:

Danas je omladina u Bosni zatrovana. Mladi se mrze više nego što su se prijašnje generacije mrzile, a vidimo kakva su oni zvjerstva počinili.

Ovdje samo jednom kad pukne, otiće sve u helać.
tandmand

#297 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by tandmand »

animals wrote:
Drugo je koristiti dijalekt npr. ikavica, ali ovo sto sam naveo su bas rijeci srpskog standardnog jezika. Ima toga i kod Bosnjaka, kad neko kaze 'ajde, valjda se imitiraju zvezde granda. :-)
Danguba

#298 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Danguba »

:lol:

kru'a ti kako :D
Bodkin

#299 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
:lol:

kru'a ti kako :D
ne znam :D stariji lik dosao i govori treba li vam ljeb. ja umalo pao od sege. mislim da je nesto pricao da je bio nekad u posavini. mozda je tacno ovo sto je @animals napisao onda
Muhamed Đakmić

#300 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju

Post by Muhamed Đakmić »

Imate PP za lingvističke varijacije.
Post Reply