Velez Mostar - desavanja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sarafcina

Post by Sarafcina »

E jbg UJM
sad pricas o organizovanoj KP 1922 ?

Koliko znam tu istoriju (a slab sam i citav je zivot mrzim) komunisti su zabranjeni nekad 1921.
Tako da Velez dugo godina ili nije imao grba ili je imao neki drugi. To je zvanicno. Nezvanicno, trenutni grb FCS je kukasti krst, samo ga ne smiju isticati u javnosti i to znaju samo provjereni clanovi kluba i uprave. De stipu to :).

Fakat me zanima je li ovo zvanicni grb koji je bio 1922? Ili je bio malo/puno drugaciji?
Ako ne znas, nije bitno, ali bih volio znati ovu informaciju. :)
mostarac

Post by mostarac »

Sarafcina wrote:E jbg UJM

Koliko znam tu istoriju (a slab sam i citav je zivot mrzim) komunisti su zabranjeni nekad 1921.
Tako da Velez dugo godina ili nije imao grba ili je imao neki drugi. To je zvanicno. Nezvanicno, trenutni grb FCS je kukasti krst, samo ga ne smiju isticati u javnosti i to znaju samo provjereni clanovi kluba i uprave. De stipu to :).

Fakat me zanima je li ovo zvanicni grb koji je bio 1922? Ili je bio malo/puno drugaciji?
zvanicni grb bola procitaj moj post od prije na ovoj temi
Sarafcina

Post by Sarafcina »

pa zato i ne kontam.
zabrani se partija, ali ne i njena simbolika.
to mi je malo nejasno bilo.
joker

Post by joker »

Sarafcicu, pa procitaj postove od ranije u kojima ti je opisano sve sta se desavalo oko grba...

Velez je kao i Zeljo osnovan kao radnicki klub, koji su u to vrijeme zvanicno mogli postojati, ali zbog ovog "radnicki" nisu bili blagonaklono gledani. Stoga se svakom prilikom gledalo da im se oteza rad, po mogucnosti i zabrani, sto je u nekoliko navrata tadasnjoj vlasti i polazilo za rukom.

Ova petokraka na grbu nije koristena kao simbol komunizma vec kao simbol radnika. Klub je bio radnicki, a ne komunisticki. A i ne vidim zasto bi "zelenim" trebala smetati ta zvijezda koja je na grb stavljena 1922. Smeta ona i "kockicama" izgleda iz istog razloga...
mostarac

Post by mostarac »

Predsjednik GOŠK-a iz Gabele napao Veležovog šefa stručnog stožera

Sport U povodu proteklih događanja na utakmici Prve nogometne lige Federacije BiH između klubova GOŠK i Velež u Gabeli, nogometni klub Velež oglasio se priopćenjem za javnost u kojem tvrdi...

... da je predsjednik GOŠK-a fizički napao šefa stručnog stožera Veleža Milomira Šešliju, te vođu puta Avdu Kalajdžića.

"Taj primitivni i ničim izazvani napad je bio finale orkestriranih aktivnosti rukovodećih ljudi HNK GOŠK Gabela koje su imale za cilj da nesportskim radnjama, pritiscima razbijanjem automobila Veležovih navijača, pjevanjem grubih nacionalističkih pjesama stvore takvu atmosferu u kojoj će FK Velež biti posramljen i pobijeđen", stoji u priopćenju.

Uprava Veleža apelira na nadležna tijela u Nogometnom savezu da se "individuama poput predsjednika HNK GOŠK trajno zabrani rukovođenje sportskim ekipama i posjet sportskim terenima budući da sport mora biti u funkciji zbližavanja ljudi, a ne poligon za sijanje mrženje i netrpeljivosti frustriranih primitivaca".

(nina)

Ovog covjeka treba uhapsit i dozivotno suspendovat, a evo i jedan komentar s bljeska:
Inače sam prijatelj predsjednika GOŠKA iz Gabele tu večer sam ga nazvao da ga upiatm kako je to sve prošlo a Pero ko pravi čovjek Hrvat ponosan kaže udario sam im onog četnika trenera šakom tako da je sve zvijezde prebrojao iznad troje.Svaka čast Perp Pavloviću neka si ga udario ja te stojim i svi ULTRASI grada Mostara!!!
mostarac

Post by mostarac »

8 utakmica - 8 pobjeda uz gol razliku 16-3 i 24 boda.
Velež je danas u Mostaru pred oko 2.500 gledalaca pobjedio Bosnu iz Visokog rezultatom 2:0 i preskocio jos jednu stepenicu na putu povratka tamo gdje mu je i mjesto, a to je Premier liga. Dobra igra Rodjenih po veoma teskim uslovima za igru, jer je vjetar puhao nenormalnom brzinom i rutinska pobjeda za nova 3 boda i polako građenje nedostižne prednosti koja u ovom momentu iznosi 10 bodova nakon osam utakmica.
NAPRIJED RODJENI - VOLE VAS VAŠI NAVIJACHI.
Prince

Post by Prince »

FORZA VELEŽ!
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

Sarafcina wrote:E jbg UJM

1921 su komunisti organizovali generalni strajk u cijeloj zemlji koji je rezultirao velikim nemirima sa dosta mrtvih,nakon cega su zabranjeni.Posto su im se uslovi za rad bili krajnje ograniceni,odlucili su se za osnivanje sportskih drustava,da kroz njih djeluju i mozes vidjeti daje najveci broj radnickih sportskih drustava osnovan 21-23 godine.Bili su samo paravan i nisu se ozbiljno bavili sportom,nisu ucestvovaliu ligaskim takmicenjima,najbolji pokazatelj je odnos u pobjedama izmedzu sarajevske Slavije i zeljeznicara koji iznosi nevjerovatnih 29-0-0 za Slaviju .
No da se vratimo Velezu,drago mi je da se vraca tradiciji i da se vraca u premijer ligu.
A vidim da se RA celici po ovim gostovanjima po ustaskim selima,do kraja godine cete postati pravo opaki.Nece lako biti zrinjcima.
No,samo naprijed.
FORZA VELEZ
Zivcho

Post by Zivcho »

8 od 8 jebote :shock:

8 od 8.... :D

VIDI NAS MAMA - DOBRI SMO DRAMA :D

VIDI JE MAMA - DOBRA JE DRAMA :D :D

Image
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

velež nek se vrati u PL ako zaslužuje.

Samo mi jedno nije nikako jasno!
Kako mogu mlatiti igrače koji igraju za repku BiH? :?
mostarac

Post by mostarac »

ero_sa_onog_svijeta wrote:velež nek se vrati u PL ako zaslužuje.

znao sam da ce se neki svinjevac kad tad javit da on da svoje "cjenjeno" misljenje. Ipak shvatam vas. :D
ero_sa_onog_svijeta

umro je mostar wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote:velež nek se vrati u PL ako zaslužuje.

znao sam da ce se neki svinjevac kad tad javit da on da svoje "cjenjeno" misljenje. Ipak shvatam vas. :D
ja ne napisah nigdje da navijam za "svinjski", al ti kao veliki PATRIOTA bi mi mogao odgovoriti ?.Zar ne?
mostarac

Post by mostarac »

ne bi jer je tema regularna skroz i ne mislim je pretvoriti u prepucavanje sa onima sa kojima mi nije do prepucavanja.
ero_sa_onog_svijeta

umro je mostar wrote:ne bi jer je tema regularna skroz i ne mislim je pretvoriti u prepucavanje sa onima sa kojima mi nije do prepucavanja.
ok neću više.

moja parola je : JEBO ZRINJSKI I VELEŽ

al nećemo više.

al šta to fali meni?
mostarac

Post by mostarac »

nista :-)
ero_sa_onog_svijeta

umro je mostar wrote:nista :-)
jeli to na nacionalnoj osnovi? :D :D :D
SD-6

Post by SD-6 »

Zrinjski u srcu :) :) ležve na q...

:oops:
kekec

Post by kekec »

SD-6 wrote:Zrinjski u srcu :) :) ležve na q...
Bolje ide, ljepse zvuci:
"Velez u srcu, SD-6 na q..rcu." :D
(kada vec hoces "poeziju")
*Unreal*

Post by *Unreal* »

8-0-0 odlican rezultat!!

forza Velez!! :bih:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image

Velez dobio novog sponzora , Bosnalijek :D
SD-6

Post by SD-6 »

kekec wrote:
SD-6 wrote:Zrinjski u srcu :) :) ležve na q...
Bolje ide, ljepse zvuci:
"Velez u srcu, SD-6 na q..rcu." :D
(kada vec hoces "poeziju")
..mozda si hotio reci:velez u srcu,Sda na qrtzu :? ...ovako ispade da si haman derpe :oops: :D
joker

Post by joker »

Neka sponzora. Gdje ima para, ima i sanse za vise...

A ti SD-6 hajde ba na neki drugi forum ili bar temu. Ostavi ovdje nas koje ne volis kao ni Velez.
Otvori ba temu o "svinjskom" pa ces vidjeti kako je posjecena. To je ba klub sa "tradicijom"...
Mahalac

Post by Mahalac »

E vala svaka cast Bosnalijeku a i Velezu na dosadasnjim odlicnim rezultatima. Ma jedva cekam rodjene u PL-u.

Dje si vidio PL bez Veleeeeeeza :D
karanana

Post by karanana »

sd, hajde malo pjevaj onu pedersku pjesmicu: igraj zrinjski voooolim teeee. ko da vam ga neko pristavi kad to pjevate
mostarac

Post by mostarac »

9. kolo prve lige Federacije. U Lukavcu

Lukavac-Velez 0:0

Lukavac je sa ovim prekinuo seriju od osam uzastopnih pobjeda rodjenih, no medjutim nismo nezadovoljni i moralo je jednom stati. Bod je sasvim dovoljan.
Post Reply