Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:pa jebo majku, na ovom forumu se tako razbacuje velikim rijecima da je to smijurija. cuj ni manje ni vise nego veleizdaja
WIKI:
Veleizdaja je teško kazneno djelo vjerolomstva prema vlastitoj državi, koje se smatra tipičnim političkim deliktom, usmjerenim protiv sigurnosti države.
Klasični i najpoznatiji primjeri veleizdaje su:
-sudjelovanje u ratu protiv svoje zemlje,
-pokušaj nasilnog rušenja svoje vlade
-pokušaj ubojstva šefa države itd itd
Veleizdajnici su osobe koje čine izdaju u trenutku kada izdajnik ima obvezu biti odan svojoj državi.
Da li je ovo sve VEC UNAPRIJED dogovoreno sa zlajom, bakirom i ostakim?
Zasto drzava shuti i pusti da nas jebe par milja poluidiota koji ne shvataju da dzabe rade za BG i ZG?
Da li pomeniti celnici shvataju da cine krivicno djelo, da su oni nosioci VLASTI i da MORAJU ustati protiv ove destrukcije BiH?
Zasto tuzilastvo nije procesuiralo ove koji su palili vec su ih pustili kucama?
Zasto ne optuzi celnike stranaka na vlasti za VELEIZDAJU?
Zasto se ne uhapsi radoncic zbog poticanja na nerede u svojim novinama?
nemampojma0 wrote:
Stvarno se trebas zamisliti nad sobom.Mene ucis saburu i pameti,a sam si razvezo jezicinu ko kakva mahalusa i vrijedjas.Sva diskusija ti se svela na vrijedjanje i podjebavanje vidi se da si pun pameti i sabura.
Nemam namjeru da tebi objasnjavam,al hvala Bogu nije me pritisla besparica,a i da pritisne ne bi bilo prvi put i opet hvala Bogu.
Zar ima vece fukare od onoga koji ima para i misli da moze da vrijedja ili gazi autom onog ko nema para.
Bolan,tebe pare obuzele,pa sve kroz to mjeris.A jos poraznije i veci fukarluk je sto branis pokvarenu vlast,koja ko i ti misli da moze siromasnim da radi sta god pozeli.Gdje ti je onaj silni sufijski osjecaj i ljubav za drugoga il je i to instant ko i ljubav prema domovini iz neke daleke zemlje.I sad odatle meni saljes poruke sta treba da radim i kako da zivim i jos mi prijetis da se cuvam,jer moze mi biti gore.
Aferim tebi za to sve.
Jedino tacno sto si napisao je da sam pravi primjer Bosnje,cime se ponosim,za razliku od vecine dijasporaca.
I u Njemackoj su ljudi bili nezadovoljni uoci WW2 pa je Hitler to nezadovoljstvo usmjerio i kanalisao na Jevreje ... eh sad to je bilo prije skoro 100 godina kada nije bilo interneta i kada su SPIN tehnike bile u povoju (Edward Berne & co) i exkluzivno znanje odobranih, ali da to isto upiranje prsta prolazi kod nekih i danas ...
SVAKA revolucija uvijek u svome korijenu ima KLASNU borbu, borbu onih koji nemaju protiv onih koji imaju. To sto je danas pravo zajebano (da ne kazem nemoguce) otvoriti nova radna mjesta i podici standard zivota narodu a puno lakse SPINOVATI bijes na one tamo, druge i drugacije i krivca i opravadnje za svoju nesposobnost traziti na drugoj strani koji su vijecita prijetnja uvijek i zanavijek, je potpuno jasno onima na vlasti ali mi je drago sto vidim da je ito to sve jasnije i obicnom puku ... pa samo ih gledati kako se upinju iz petnih zila na svakom koraku da SPINUJU je uzivanje ...