Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CROCOP wrote:Procitao sam kompletnu diskusiju. Natore se dobro spetljao. Jako je povrsan i definitivno mu fali znanja. Upustio se u raspravu kojoj nije vican. Cesto napusta zadanu temu. Sam je otvorio, kako kaze, Padorinu kutiju. U jednom momentu je malo izgubio kompas pa je poceo vrijedjati.
Lupeta terminima - filozofija katolicizma, lapsus linguae ili mente (mislim da nije mislio na caj vec na mens, mentis - pamet, razum), monoteizam etc.
Ja sam izmedju ostalog pohadjao sjemeniste (kao laik/civil), uspjesno zavrsio i mislim da nesto znam o krscanstvu.
Natore, opusti se. Otidji svom zupniku i zamoli ga za dodatne sate vjeronauka a ja ti mogu ako ti je zelja dati besplatnu online poduku latinskog.
Pokusavas tumaciti Islam!!! Pa odakle ti pravo. Navodis, citiras i izvlacis iz konteksta. Jesi li ikada razgovarao s nekim tko bi ti mozda ukratko dao neku predodzbu o Islamu? Pretpostavljam da ga nisi bas izucavao, jer one gadosti o pedofiliji ne bi bas tako lupao.
Srami se.
A glede generala Gotovine, mislim da tu nije rijec o vojniku, jer da je on bi se casno predao Hagu i dokazao svoju nevinost ili bi spremno zrtvaovao svoju slobodu kako bi njegovom narod bilo bolje (pocetak pregovora sa EU je uvjetovan izrucenjem gen Gotovine). General Blaskic je otisao. Dragovoljno. Odsluzio svoje i sad kao gospodin sjedi u Zagrebu. A Ante Gotovina se igra sa sudbinom 4.5 mil. Hrvata. Odakle mu samo pravo?!
Pratio sam Natora i on nije nikoga napadao bez razloga, niti je zelio nekome zlo. On je samo reagirao na napade. Stoga, smatram da ti nisi u pravu.
MBA wrote:Pratio sam Natora i on nije nikoga napadao bez razloga, niti je zelio nekome zlo. On je samo reagirao na napade. Stoga, smatram da ti nisi u pravu.
MBA wrote:Pratio sam Natora i on nije nikoga napadao bez razloga, niti je zelio nekome zlo. On je samo reagirao na napade. Stoga, smatram da ti nisi u pravu.
Natore wrote:LJudi i infideli (poput Islamista), koji nisu u stanju da shvate znacenje Isusa i krscanstva, imaju mentalnu barijeru koja ih onemogucuje da diskutiraju teme ovoga tipa. Isus je Bog! Na zalost, neki i dalje vjeruju u Muhameda, ...
"LJudi i infideli (poput Islamista)", ovom izjavim si konkretizirao svoj stav koji si kao u nekoj globali zapoceo.
Ako si vjernik, vjerujes u Boga, da li je to Isus (u islamu Isaa a.s., dakle priznat i postovan) stvorio ovaj svijet, ili je pak i on stvoren.
Muhammeda s.a.w.s muslimani ne smatraju bogom, nego zadnjim poslanikom Bozijim.
Da li stvoreno i Stvoritelj moze da bude na istoj ljestvici?
Logika, logika...
Gdje je tu logika? Isus jeste Bog; Muhamed je ono sto jeste i tu, naravno, ne moze biti poredjenja. Vjerovanje (uzdizanje) necega sto nije dobro se, opet, ne moze porediti sa odnosom spram stvoritelja. Ne vidim da je tu natore pogrijesio--apsolutno se slazem sa njim.
Natore wrote:LJudi i infideli (poput Islamista), koji nisu u stanju da shvate znacenje Isusa i krscanstva, imaju mentalnu barijeru koja ih onemogucuje da diskutiraju teme ovoga tipa. Isus je Bog! Na zalost, neki i dalje vjeruju u Muhameda, ...
"LJudi i infideli (poput Islamista)", ovom izjavim si konkretizirao svoj stav koji si kao u nekoj globali zapoceo.
Ako si vjernik, vjerujes u Boga, da li je to Isus (u islamu Isaa a.s., dakle priznat i postovan) stvorio ovaj svijet, ili je pak i on stvoren.
Muhammeda s.a.w.s muslimani ne smatraju bogom, nego zadnjim poslanikom Bozijim.
Da li stvoreno i Stvoritelj moze da bude na istoj ljestvici?
Logika, logika...
Gdje je tu logika? Isus jeste Bog; Muhamed je ono sto jeste i tu, naravno, ne moze biti poredjenja. Vjerovanje (uzdizanje) necega sto nije dobro se, opet, ne moze porediti sa odnosom spram stvoritelja. Ne vidim da je tu natore pogrijesio--apsolutno se slazem sa njim.
Pa....
U koga ti vjerujes onda ?
U Isusa kao boga?
Ili u Boga kao Boga?
Ili imas 2 boga, sto ne bi vise spadalo u monoteizam
Chek a zar otac nije ''prvi medju jednakima''???
Znachi da Otac, Sin, i Duh sveti n,su jedno.....
Ja ne prisiljavam tebe da promjenis svoju vjeru. Jednostavno, i ocigledno, mnogi ljudi, ili gupacije istih, imaju drugacije poglede na svijet i zivot, sto je odraz njihovih ne-podudarnih etika i moralnih principa na kojima su iste zasnovane. U prevodu, ako mislis da nastavis sa ovakvom retorikom, nista osim negativnih reakcija poput natora-ovih ne mozes ocekivati.
Ja ne prisiljavam tebe da promjenis svoju vjeru. Jednostavno, i ocigledno, mnogi ljudi, ili gupacije istih, imaju drugacije poglede na svijet i zivot, sto je odraz njihovih ne-podudarnih etika i moralnih principa na kojima su iste zasnovane. U prevodu, ako mislis da nastavis sa ovakvom retorikom, nista osim negativnih reakcija poput natora-ovih ne mozes ocekivati.
cek, cek... ne skontah najbolje...znaci na ovo prethodno tebi je normalna reakcija da se sve muslimane izvrijeđa na nacin da se Poslanika islama naziva ubicom i pedofilom?
to je normalna reakcija???
ucenik wrote:
cek, cek... ne skontah najbolje...znaci na ovo prethodno tebi je normalna reakcija da se sve muslimane izvrijeđa na nacin da se Poslanika islama naziva ubicom i pedofilom?
to je normalna reakcija???
e fakat ne mogu vjerovat'
Vrijedjanje nije dobro, ma sa cije strane doslo. Ocigledno, na isto mi svi ne reagujemo jednako. Njegove uvrede ja vidim kao reakciju na uvredu. Na zalost, izgleda da mi kolektivno imamo velikih problema sa karakterom i mentalitetom. Umjesto da svi pazimo da ne uvrijedimo jedni druge, mi se vrtimo u "zlom krugu" tastine, zavisti, i bezobrazluka. Vjerovatno je to sve odraz naseg kolektivnog nezadovoljstva i nesrece.