Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
AcaLukas

#276 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by AcaLukas »

zgembomaratonac wrote: Jedino je budalama logično Youtube-klipove nazivati terorizmom i podržavati četničko kidnapovanje pravnog sistema BiH kroz koji država prvo amnestira 100.000 boraca terorističke organizacije tzv. republike Srpske a onda u slučaju Bilala Bosnića sebe vraća u ultrakomunistička vremena kad se sudilo za poznati verbalni delikt. :-)
Jel bomba u Bugonjom 2010. godine bila Youtube-fenomem ili stvarni dogadjaj? I kakve veze razni Bosnici imaju s cetnicima? :-)

I nisi mi odgovorio na pitanje. Jel uredu da vehabosi (koje finansira Saudijska Arabija) siluju tvoju sestru i mater (kao sto rade u Siriji i Iraku? Mislim, sto bi se ti bunio i trazio pravdu, ipak su i cetnici silovali po Bosni sto nebi mogli i vehabosi?

Jos jednom, poserem ti se i na vehabije i na cetnike. A ako ti pravdas bombe i silovanja od strane vehabizista ides u isti kos s cetnickim saloncima, i oni pravdaju silovanje i genocid u Bosni s ustasama 1939-1945.
partibrejker

#277 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by partibrejker »

alanx wrote:Meni ovaj vehabija pase:

Vodi ga kući naivac. To je jedan od onih što u ''tagutskoj'' BiH živi ko mali kralj na račun dolara koji mu redovno liježu iz ''islamskog'' Kuvajta. :D
Takvi uberu sitne pare (par hiljadarki mjesečno, plus ''malo sa strane'') da vama prodaju muda pod bubrege. Ko i oni arapagosi što su '96 brali par hiljada mjesečno, a naivnim bošnjačkim balavcima plaćali po 150 KM za isti ili veći rad.
To se i danas dešava, ''braća'' arapi u fahdovom centru zarađuju 5 000 do 200 000 MJESEČNO, :izet: a ''braća'' bošnjaci 6 - 9 stoja, i to ako su podobni.
Toliko ''bratstvu'', naivnosti i ispiranju već komunizmom ispranih bosanskih mozgova.
Chisum

#278 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Chisum »

Meni jos uvijek nije jasno kojom carolijom ovaj primitivni, nepismeni jad dolazi do akademskih titula, na kojim skolama i kojim zaslugama? :lol:

Recenica im k'o da skole u zivotu vidjeli nisu, a fond rijeci k'o kod prosjecnog piljara. Nista protiv piljara - ali ni oni kraj svojih imena ne lijepe akademske titule....

Kad ih covjek slusa, stekne utisak da im je u opisu radnog mjesta da se brukaju.

A najsmjesnija je balavurdija koja se rata sjeca iz pelena, kad pocne da objasnjava da su "nas oni odbranili", pa ljude koji koji su se borili za ovu zemlju, pogotovo one koji su ponosno isticali da su muslimani, Bosnjaci, pocnu poistovjecivati i stavljati u isti kos s ovim novopecenim, primitivnim papanima, kojima je arapsko govno draze od Bosne i bilo cega bosanskog - cime se i javno hvale! - od kojih se polovina jedva i sjeca rata jer su bili klinci, a koji su, uzgred budi receno, u toku svoje "grcevite borbe za Bosnu", u ovih zadnjih par godina uspjeli ubiti jednog Bosnjaka, bivseg borca Armije BiH, te raniti drugog, opet Bosnjaka, naravno - I NITI JEDNOG JEDINOG CETNIKA ILI USTASU.. a uz to ne propuste priliku da nam poruce koliko im Bosna, nacija i "dunjalucki" zakoni ove zemlje ustvari znace...

A sada svoju "borbu za Bosnu" nastavljaju ubijajuci muslimane po Siriji.....

Primitivni papani, zaljubljeni u arapske ovcojebe i njihove plemenske, sektaske budalastine, koji nikome vise ovdje ne odgovorajaju nego upravo cetnicima i ustasama, uz koje su, ovako glupi, zaostali i retrogradni, postali ozbiljna prijetnja ovom narodu i drzavi.
Last edited by Chisum on 01/01/2015 20:09, edited 2 times in total.
IcedMFEarth

#279 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by IcedMFEarth »

Ovi mladomuslimani nisu ništa ideološki bolji od tih "četnika" koje stalno pominju.
res publica

#280 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by res publica »

Chisum wrote:Meni jos uvijek nije jasno kojom carolijom ovaj primitivni, nepismeni jad dolazi do akademskih titula, na kojim skolama i kojim zaslugama? :lol:

Recenica im k'o da skole u zivotu vidjeli nisu, a fond rijeci k'o kod prosjecnog piljara. Nista protiv piljara - ali ni oni kraj svojih imena ne lijepe akademske titule....

Kad ih covjek slusa, stekne utisak da im je u opisu radnog mjesta da se brukaju.

A najsmjesnija je balavurdija koja se rata sjeca iz pelena, kad pocne da objasnjava da su "nas oni odbranili", pa ljude koji koji su se borili za ovu zemlju, pogotovo one koji su ponosno isticali da su muslimani, Bosnjaci, pocnu poistovjecivati s ovim novopecenim, primitivnim papanima kojima je arapsko govno draze od Bosne i bilo cega bosanskog, od kojih se polovina jedva i sjeca rata, a koji su, uzgred budi receno, u toku svoje "grcevite borbe za Bosnu", u ovih zadnjih par godina uspjeli ubiti jednog Bosnjaka, bivseg borca Arime BiH, te raniti drugog, opet Bosnjaka, naravno - I NITI JEDNOG JEDINOG CETNIKA ILI USTASU.. a uz to ne propuste priliku da nam poruce koliko im Bosna, nacija i "dunjalucki" zakoni ove zemlje ustvari znace...

Primitivni papani, zaljubljeni u arapske ovcojebe i njihove plemenske, sektaske budalastine, koji nikome vise ovdje ne odgovorajaju nego upravo cetnicima i ustasama, uz koje su, ovako glupi, zaostali i retrogradni, postali ozbiljna prijetnja ovom narodu i drzavi.
Koliko sam shvatio slušajući danas hafiza Mrkonjića čije youtubove kolega postavio na temu, malo istaknutiji musliman ne treba da se trudi da se pretvara da je bolji od ostale braće. On je govorio o odjeći, ali valjda se to donosi i na govor. Pa ako čovjek predaje običnom narodu, onda treba da prilagodi govor da bi ga taj narod bolje razumio. Zato taj fond riječi ne mora da znači da nosioci tih akademskih titula ne znaju više ot toga.

Drugo, četnici, ustše i vehabije nisu isto što se tiče svijeta.
Vehabije popunjavaju američke liste svjetskih terorista.
Ustaše ne postoje, a propagiranje njihovih ideja je zabranjeno zbog veze sa nacizmom.
Četnici, nit su na listi terorista, nit su zabranjeni, djeluju sasvim slobodno i u skladu sa zakonom.

tako da to nije isto.
Chisum

#281 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Chisum »

res publica wrote:
Chisum wrote:Meni jos uvijek nije jasno kojom carolijom ovaj primitivni, nepismeni jad dolazi do akademskih titula, na kojim skolama i kojim zaslugama? :lol:

A najsmjesnija je balavurdija koja se rata sjeca iz pelena, kad pocne da objasnjava da su "nas oni odbranili", pa ljude koji koji su se borili za ovu zemlju, pogotovo one koji su ponosno isticali da su muslimani, Bosnjaci, pocnu poistovjecivati s ovim novopecenim, primitivnim papanima kojima je arapsko govno draze od Bosne i bilo cega bosanskog, od kojih se polovina jedva i sjeca rata, a koji su, uzgred budi receno, u toku svoje "grcevite borbe za Bosnu", u ovih zadnjih par godina uspjeli ubiti jednog Bosnjaka, bivseg borca Arime BiH, te raniti drugog, opet Bosnjaka, naravno - I NITI JEDNOG JEDINOG CETNIKA ILI USTASU.. a uz to ne propuste priliku da nam poruce koliko im Bosna, nacija i "dunjalucki" zakoni ove zemlje ustvari znace...

Koliko sam shvatio slušajući danas hafiza Mrkonjića čije youtubove kolega postavio na temu, malo istaknutiji musliman ne treba da se trudi da se pretvara da je bolji od ostale braće. On je govorio o odjeći, ali valjda se to donosi i na govor. Pa ako čovjek predaje običnom narodu, onda treba da prilagodi govor da bi ga taj narod bolje razumio. Zato taj fond riječi ne mora da znači da nosioci tih akademskih titula ne znaju više ot toga.

Drugo, četnici, ustše i vehabije nisu isto što se tiče svijeta.
Ustaše ne postoje, a propagiranje njihovih ideja je zabranjeno zbog veze sa nacizmom.
Četnici, nit su na listi terorista, nit su zabranjeni, djeluju sasvim slobodno i u skladu sa zakonom.

tako da to nije isto.
Ne pravi se glup, znas ti dobro o cemu ja ovdje govorim.

Zivo mi se jebe sta tebi, u tvom svijetu, znaci cetnik ili ustasa. Meni, u mom svijetu, s mojim iskustvom i sjecanjem - a koje nije kao kod zlatne ribice - sasvim je jasno na koga ovdje mislim.

Znamo dobro i ja i ti o cemu se ovdje govori, pa zato - odjebaus... nekom drugom glumi naivca.
Point.

#282 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Point. »

A najsmjesnija je balavurdija koja se rata sjeca iz pelena, kad pocne da objasnjava da su "nas oni odbranili", pa ljude koji koji su se borili za ovu zemlju, pogotovo one koji su ponosno isticali da su muslimani, Bosnjaci, pocnu poistovjecivati i stavljati u isti kos s ovim novopecenim, primitivnim papanima, kojima je arapsko govno draze od Bosne i bilo cega bosanskog - cime se i javno hvale! - od kojih se polovina jedva i sjeca rata jer su bili klinci, a koji su, uzgred budi receno, u toku svoje "grcevite borbe za Bosnu", u ovih zadnjih par godina uspjeli ubiti jednog Bosnjaka, bivseg borca Armije BiH, te raniti drugog, opet Bosnjaka, naravno - I NITI JEDNOG JEDINOG CETNIKA ILI USTASU.. a uz to ne propuste priliku da nam poruce koliko im Bosna, nacija i "dunjalucki" zakoni ove zemlje ustvari znace...

Svaka cast za post. Drago mi je vidjeti da ima normalnih ljudi sa normalnim stavovima i razmisljanjima. Kad vidim kako naivni govore da su oni kofol odbranili Bosnu a vamo idu u Siriju da ubijaju muslimane dok im cetalji i ujke zive na 30 km od vrata. Koji je to sljam od ljudi.
AcaLukas

#283 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by AcaLukas »

res publica wrote: Drugo, četnici, ustše i vehabije nisu isto što se tiče svijeta.

tako da to nije isto.
Ako sam dobro skonto htjeo je reci da su ideoloski slicni, i jedni i drugi vole klati, silovat i druge primitivne obicaje. Razlika sto jedne vodi SPC i SANU da rade u korist Srbije dok druge finansira i vodi familija Saud. To sto ih svjetske sile gledaju drugacije je druga stvar, ali i oni ih gledaju kako im pase. Cak znaju istoj bagri dati 2-3 definicije, kako im pase. Amerikanci vehabije stavljaju na liste svjetskih terorista jer su prijetna Americi, dok su im u istim momentu vehabije u Saudiji prijatelji.

Preporucio bi vam knjigu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleeping_with_the_Devil

Za nas su vehabije prijetna kao i cetnici. Cak su veca prijetna od ustasa.
SmokingMan

#284 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by SmokingMan »

Vehabije,na Mjesecu.Confirmed!!! :D
Bodkin

#285 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Bodkin »

AcaLukas wrote:
res publica wrote: Drugo, četnici, ustše i vehabije nisu isto što se tiče svijeta.

tako da to nije isto.
Ako sam dobro skonto htjeo je reci da su ideoloski slicni, i jedni i drugi vole klati, silovat i druge primitivne obicaje. Razlika sto jedne vodi SPC i SANU da rade u korist Srbije dok druge finansira i vodi familija Saud. To sto ih svjetske sile gledaju drugacije je druga stvar, ali i oni ih gledaju kako im pase. Cak znaju istoj bagri dati 2-3 definicije, kako im pase. Amerikanci vehabije stavljaju na liste svjetskih terorista jer su prijetna Americi, dok su im u istim momentu vehabije u Saudiji prijatelji.

Preporucio bi vam knjigu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleeping_with_the_Devil

ustase ne postoje. postoje hrvatski ekstremni nacionalisti
zgembomaratonac

#286 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by zgembomaratonac »

AcaLukas wrote:
zgembomaratonac wrote: Jedino je budalama logično Youtube-klipove nazivati terorizmom i podržavati četničko kidnapovanje pravnog sistema BiH kroz koji država prvo amnestira 100.000 boraca terorističke organizacije tzv. republike Srpske a onda u slučaju Bilala Bosnića sebe vraća u ultrakomunistička vremena kad se sudilo za poznati verbalni delikt. :-)
Jel bomba u Bugonjom 2010. godine bila Youtube-fenomem ili stvarni dogadjaj?
:D Ti si postavio link na kojem se jasno kaže da se Bilalu sudi za Youtube-klipove! To je njegovo krivično djelo a ne bomba u Bugojnu za koju osuđeni Čaušević kaže da je bila odgovor lokalnim idiotima u policiji koji su ga zbog njegovog javnog kritikovanja SDA bespravno progonili na sličan način kao što ti (zajedno sa Šećpom i četnicima) predlažeš da se postupiti sa svim vehabosima.

Gostovanje teroriste Čauševića na Federalnoj televiziji prije atentata na policijsku stanicu:
https://www.youtube.com/watch?v=Pxgg5fG84-k
Hafis

#287 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Hafis »

AcaLukas wrote:
Nema ti jarane danas više ni ustaša da valja. Osim u Bulajićevim starim filmovima.
Ovo domaćih političara što vi u neznanju ili iz stereotipne navike nazivate ustašama, u stvari je samo go' lopov i ništa više.

S druge strane vehabije su nešto drugo. Plod srednjovjekovne zatucanosti koji je doživio ''renesansu'' u zadnjih deset-petnaest godina.
Mada neke specifične sredine, pa i neka područja ove zemlje imaju tu nesreću da su u njima u svojevrsnom trendu, obzirom na neke određene smjernice u Europi i šire, budućnost im nije baš optimistična...barem ne na ovim prostorima.
alanx

#288 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by alanx »

Stjui

#289 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Stjui »

Bodkin wrote:
ustase ne postoje. postoje hrvatski ekstremni nacionalisti
tačnije,bobanovi četnici.
Stjui

#290 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Stjui »

Stjui wrote:
alanx wrote:Dok je ovoga:

Neka vehabija...
...i njhovog odlaska u siriju???
alane,nisi mi odgovorio.kakve koristi nene fate ima od bradonjausa koji truju bošnjačku omladinu i šalje ih u siriju?
Kaligula I

#291 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Kaligula I »

partibrejker wrote:Vehabije su opasne koliko i četnici. Samo što većina vehabija i ne zna da ih je neko tempirao da eksplodiraju kada se dočepaju malčice vlasti. dotle tinjaju przneći po starim bosanskim džamijama svoje nebuloze. Četnici su svjesniji svog šejtanluka, javno ga proklamiraju i u ratu i u miru, dok se vehabijski šejtanluk krije iza lažnog puritanizma u miru.
...sve ovisi iz koje perspektive gledas na stvar...ako gledas iz četničke perspektive onda je opasniji vehabizam, ali ako gledas iz vehabijske perspektive onda je opasnije četništvo...dakle, ako gledamo lokalno, to jeste iz bh perspektive, onda bih rekao da je opasnije četništvo, ali ako gledamo globalno onda bih rekao da je opasniji vehabizam...vehabizam ima daleko veći potencijal od četništva i ustaštva zato sto se bazira na islamskoj vjeri (učenju Abdul Vehaba) koji okuplja milijardu i po ljudi, dok se četništvo i ustaštvo baziraju na srpskom, odnosno hrvatskom nacionalizmu koji su minorni u odnosu na svjetski 'vehabistički pokret'...

...a što se tiče bošnjačkog nacionalizma, mislim da je on najmanja opasnost za BiH...barem sad za sad...
SkyLimit

#292 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by SkyLimit »

Poistovjećivati Selefije/Vehabije sa terorizmom je znam neinformiranosti, vođenje predrasudama i stereotipima. Pa Katar je država u kojoj je ta verzija Islama službena državna religija, pa evo, Zapad nema nikakvih problema sa njima, uskoro će početi rukometno SP u Kataru, za par godina će tamo biti održano i fudbalsko SP.

Ono što se meni ne sviđa u vezi te ideologije je to da se radi o totalitarnoj ideologiji gdje ti je zabranjeno sve i svašta i mislim da će i same Selefije priznati da je to tako, samo što to njima uopće ne smeta, za razliku od recimo mene.

Dakle, ja na tu ideologiju gledam isto kao na recimo komunizam, ovi što plaču za Titinom Jugoslavijom i tim totalitarnim režimom nisu ništa drugačiji od Selefija. Ustvari i ovi europski desničari kojima kao Selefije smetaju, puno su sličniji jedni drugima nego što misle. Sve te totalitarne ideologije i njihove pristalice sliče jedni drugima.

Također, posljedni slučaj sa upadom MUP - a Republike Srpske u prostorije Klixa, za šta im je dozvolu dao općinski sud u Sarajevu, a vrata prostorija Klixa im otvorila nasmijana pripadnica MUP -a Kantona Sarajevo, pokazao nam je da smo se grdno prevarali svi mi koji smo mislili da živimo u demokratskom društvu, stoga ha nam vladao Tito, ha kakav selefijski šejh, ha kao trenutno Milorad Dodik(namjerno spominjem njega jer se on upadom svoje policije u sred Sarajeva definitivno nametnuo kao najmoćniji političar u BiH), dođe mi ga na isto. Ustvari, čak bi i bezbrižnije spavao da vlada Tito ili Vehabije/Selefije nego pod ovim trenutnim režimom.
alanx

#293 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by alanx »

Jeste li pregledali sve...

zgembomaratonac

#294 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by zgembomaratonac »

Stjui wrote:kakve koristi nene fate ima od bradonjausa koji truju bošnjačku omladinu
aldinjo

#295 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by aldinjo »

Point. wrote:Vehabije treba otjerati u Saudijsku Arabiju, gdje svojim stavovima, ponasanjem i uvjerenjem i pripadaju. A da su prijetnja BiH, to su dokazali u Bugojnu i kroz Mevlida i kroz slanje ljudi da budu dzubrivo suhoj sirijskoj zemlji.
Jeli tako na West Pointu uče?
Point.

#296 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Point. »

aldinjo wrote:
Point. wrote:Vehabije treba otjerati u Saudijsku Arabiju, gdje svojim stavovima, ponasanjem i uvjerenjem i pripadaju. A da su prijetnja BiH, to su dokazali u Bugojnu i kroz Mevlida i kroz slanje ljudi da budu dzubrivo suhoj sirijskoj zemlji.
Jeli tako na West Pointu uče?
Ne. Imam oci da vidim na sta su ove budaletine sve spremne.
Stjui

#297 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Stjui »

zgembomaratonac wrote:
Stjui wrote:kakve koristi nene fate ima od bradonjausa koji truju bošnjačku omladinu
znači nikakve koristi.
partibrejker

#298 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by partibrejker »

SkyLimit wrote:Poistovjećivati Selefije/Vehabije sa terorizmom je znam neinformiranosti, vođenje predrasudama i stereotipima. Pa Katar je država u kojoj je ta verzija Islama službena državna religija, pa evo, Zapad nema nikakvih problema sa njima, uskoro će početi rukometno SP u Kataru, za par godina će tamo biti održano i fudbalsko SP.

Ono što se meni ne sviđa u vezi te ideologije je to da se radi o totalitarnoj ideologiji gdje ti je zabranjeno sve i svašta i mislim da će i same Selefije priznati da je to tako, samo što to njima uopće ne smeta, za razliku od recimo mene.

Dakle, ja na tu ideologiju gledam isto kao na recimo komunizam, ovi što plaču za Titinom Jugoslavijom i tim totalitarnim režimom nisu ništa drugačiji od Selefija. Ustvari i ovi europski desničari kojima kao Selefije smetaju, puno su sličniji jedni drugima nego što misle. Sve te totalitarne ideologije i njihove pristalice sliče jedni drugima.

Također, posljedni slučaj sa upadom MUP - a Republike Srpske u prostorije Klixa, za šta im je dozvolu dao općinski sud u Sarajevu, a vrata prostorija Klixa im otvorila nasmijana pripadnica MUP -a Kantona Sarajevo, pokazao nam je da smo se grdno prevarali svi mi koji smo mislili da živimo u demokratskom društvu, stoga ha nam vladao Tito, ha kakav selefijski šejh, ha kao trenutno Milorad Dodik(namjerno spominjem njega jer se on upadom svoje policije u sred Sarajeva definitivno nametnuo kao najmoćniji političar u BiH), dođe mi ga na isto. Ustvari, čak bi i bezbrižnije spavao da vlada Tito ili Vehabije/Selefije nego pod ovim trenutnim režimom.
Zapad nema problema ni sa svojim terorom kojeg provodi širom planete. Nema problem ni sa Srbijom i njenim četničkim vladama, niti je imao problem sa Sadamom niti sa Gadafijem, sve dok nisu počeli da se previše otimaju njihovom uticaju.
Vehabije jesu opasnost za BiH, za četnike nisu. Zašto bi se četnici bojali vehabija? Zbog nafuranih priča o ''supermoćnim'' ratnicima sa istoka koji su ''spasili Bosnu''? Pa šta je radila Armija BiH? Po vehabijama, vrijednije je jedno selo zvano Vozuća od Goražda, Bihaća, Mostara, Sarajeva i cijele Bosne

Smatram da su arapi danas, sa svojom oboljelom vjerom, poremećenom logikom, promašenim sistemom vrijednosti i svojom narcisoidnošću zadnji na koga se be-ha muslimani trebaju ugledati. Dokaz za to su arapske zemlje, i one bogate, i one uništene. U svima su vehabije iskorištene kao autoimuna bolest koja uništava i razarasvoje vlastito tkivo i razum, u nekima više materijalno, a u nekima više duhovno.
Na žalost, neki bošnjaci današnje arape - vehabije, poistovjećuju sa ashabima i tabinima. Kakva strašna i naivna greška...
partibrejker

#299 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by partibrejker »

alanx wrote:
Ah, pogledajte tu svjetlost, tu mudrost i samilost, tu skromnost i pobožnost koja ''izvire'' sa lica ovog ''savršenog'' bića... :P
alanx

#300 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by alanx »

Vehabije otvorile privatnu osnovnu skolu u Zenici

Idemo dalje...
Locked