Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
-
Hafis
#201 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Znači perspektivno područje 
- spreca
#202 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
bez Ujaka nemoze biti perspektivnoHafis wrote:Znači perspektivno područje
- spreca
#203 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
U Zelinu su se neki srbi i vratili...kao i u gojcinseln wrote: Dubnica nije bilo mjesto sa "50-60" zitelja, vec veliko naslje, razvuceno na vise kilometara i sa vise od hiljadu stanovnika. Sve ostalo su bila muslimanska naselja, osim Zolja, Zeline, pola Gojcina, Osmaka...
Danas...u tom mjestu nema Srba, vec izbjeglice iz Podrinja, njih 2-3 hiljade, i medju njima nekoliko vehabija.
- seln
#204 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Znam, to je bila moja replika na tvrdnju da je Dubnica puna vehabija.spreca wrote:U Zelinu su se neki srbi i vratili...kao i u gojcinseln wrote: Dubnica nije bilo mjesto sa "50-60" zitelja, vec veliko naslje, razvuceno na vise kilometara i sa vise od hiljadu stanovnika. Sve ostalo su bila muslimanska naselja, osim Zolja, Zeline, pola Gojcina, Osmaka...
Danas...u tom mjestu nema Srba, vec izbjeglice iz Podrinja, njih 2-3 hiljade, i medju njima nekoliko vehabija.
- spreca
#205 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Koliko ja znam u dubnici je samo nekoliko vehabija......ostalo su samo nagadjanja
- AcaLukas
#206 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /141231029
Kokainska gamad (poput onog krmka Kralja Fahda koji je hvala Bogu napustio ovaj svijet) s jahta nam i dalje zeli uciti moral.
185 000 KM, neko je pitao kako Bosnic finansira zenu i 16 djece.
Kokainska gamad (poput onog krmka Kralja Fahda koji je hvala Bogu napustio ovaj svijet) s jahta nam i dalje zeli uciti moral.
- zgembomaratonac
#208 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Optužen da je putem Youtube upućivao javne poruke s ciljem podsticanja pripadnika selefijske zajednice da postanu pripadnici tzv. Islamske države. To je taj Bilalov terorizam. Ko kad bi sutra BiH sudila pripadnicima srpske zajednice zbog javnog podržavanje terorističke organizacije tzv. republike Srpske.AcaLukas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /141231029
-
aldinjo
#209 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kada čovjek čita postove ovog vjerovatno kloniranog Lukasa ne zna da li bi plakao ili smijao se. Hoće nešto stalno da dokazuje ali mu očigledno polazi za rukom.
- AcaLukas
#210 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Argument na nivou cetnicke bagre.zgembomaratonac wrote:Optužen da je putem Youtube upućivao javne poruke s ciljem podsticanja pripadnika selefijske zajednice da postanu pripadnici tzv. Islamske države. To je taj Bilalov terorizam. Ko kad bi sutra BiH sudila pripadnicima srpske zajednice zbog javnog podržavanje terorističke organizacije tzv. republike Srpske.AcaLukas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /141231029
"Sto pricate o tkz. genocidu u Srebrenici kad je u Jasenovcu ubijeno milion i po Srba"
- reis1
#211 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ima i vehabija svakakvih.
Maj komsija je uhvatio dvojicu vehabija, na Allahovom putu, u 3 sata ujutru, kako mu ciste garazu. Znaci i u samoj toj sekti imaju podsekte, razlicitih zivotnih opredjeljenja.
Kad pocne novi rat, vidjecemo dal sta valjaju, ova spika mudzahidi i sl.
Maj komsija je uhvatio dvojicu vehabija, na Allahovom putu, u 3 sata ujutru, kako mu ciste garazu. Znaci i u samoj toj sekti imaju podsekte, razlicitih zivotnih opredjeljenja.
Kad pocne novi rat, vidjecemo dal sta valjaju, ova spika mudzahidi i sl.
- reis1
#212 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nek truni ko sta hoce, ali za ovo mu brate skidam kapu! Svaka cast!AcaLukas wrote: kako Bosnic finansira zenu i 16 djece.
- Stjui
#213 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Streptokok wrote:vehabiti jesu opasnost po bošnjake, ali obzirom da ih se srbadija boji, meni ne smetaju. U ratu su se mudžahedina bojali više od sapuna. Samo ih treba nadzirati i drzati pod kontrolom, da im kakve budalastine ne padnu na pamet.
ha ja bolan.sličan se sličnom radujeCSKA wrote:Prozborio par recenica sa njima nekoliko puta,cool momci,opustencija
- It_is_a_Leclerc
#214 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nije tu droga u igri. Bilal prima pare iz inostranstva za transfer raspoloženih pojedinaca iz Zapadne Evrope prema tursko-sirijskoj granici.AcaLukas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /141231029
- Cherry-Cherry
#215 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Tako ti organizatori dobrovoljaca i slično nikad ne poture svoja leđa, nikad ne pošalju svoju djecu na ratište, nego šalju druge da ginu.
- alanx
#216 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Meni ovaj vehabija pase:
- Gojeni H
#217 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Cherry-Cherry wrote:Tako ti organizatori dobrovoljaca i slično nikad ne poture svoja leđa, nikad ne pošalju svoju djecu na ratište, nego šalju druge da ginu.
Otisao je Imamovic.
Bosnicu zena jos pravi nakurnjak.
-
aldinjo
#218 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
@aca lukas,gojeni Bojite li se vas dvojica uopšte Allaha ako već niste vjernici? A onaj lažni reis napisa kako su neke vehabije nekakva sekta. A znaš li da je haram ljude nazivati vehabije i to po stavu Rijaseta IZ BiH?
- AcaLukas
#219 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Znam za to, ali je droga alfa i omega kod vodece familije u Saudiskoj Arabiji (Djeca krmka kralja Fahda).It_is_a_Leclerc wrote:Nije tu droga u igri. Bilal prima pare iz inostranstva za transfer raspoloženih pojedinaca iz Zapadne Evrope prema tursko-sirijskoj granici.AcaLukas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /141231029
Unuk kralja Fahda je prije par godina u Velikoj Britaniji osudjen dozivotno jer je pjan ubio slugu (kojeg je seksualno iskoristavao). Sada je opet na djedovim jahtama i smerca kokain s dklakavi guzova drugih arapa. To ih ne sprijecava da nas uce sektaski moral i da salju nasu djecu da vode njihove ratove.
-
forel
#220 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Meni je veca prijetnja, ogroman broj i popularizacija toga kod nas.I to ne selefija, kao selefija nego bosnjaka koji sve vise podrzavaju ono sto se cini u ime Islama u Iraku, Siriji.
Onomad se sjecam kad je Islamska civilizacija bila jedna od najnapredniji tadasnjeg doba, dok se isti period u katolicanstvu nazivao tamnim periodom.Danas je Islamska civilizacija i Islam kao religija gurnute u isti taj crni period, barbarizma, zatucanosti.
Nadam se da ce se Islam i islamski svijet ubrzo uzdic iznad ovog bunila.
Sto prije se okrenemo onome sto se zove dobrota Islama, a ne nekakvim podsektama koje tvrde da su samo i iskljucivo one ''pravovjerni'' to ce nam biti bolje.Islam nije religija dogme, nego religija razmisljanja kojim se sve vise priblizavamo Gospodaru.
Onomad se sjecam kad je Islamska civilizacija bila jedna od najnapredniji tadasnjeg doba, dok se isti period u katolicanstvu nazivao tamnim periodom.Danas je Islamska civilizacija i Islam kao religija gurnute u isti taj crni period, barbarizma, zatucanosti.
Nadam se da ce se Islam i islamski svijet ubrzo uzdic iznad ovog bunila.
Sto prije se okrenemo onome sto se zove dobrota Islama, a ne nekakvim podsektama koje tvrde da su samo i iskljucivo one ''pravovjerni'' to ce nam biti bolje.Islam nije religija dogme, nego religija razmisljanja kojim se sve vise priblizavamo Gospodaru.
- reis1
#221 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Moja neka opservacija je ta da vehabije tj. vehabijska ideologija nisu prijetnja BiHi, stavise, mislim da su jedan od garanata opstojnosti BiH, u nekim radikalnim uvjetima.
Primjerice, kad usporedis te neke radikalne fanaticne ideologije, u radikalnim politickim uvjetima, kao sto su npr. kamikaze, hezbolah, talibani, ISIL... to su prilicno opake ideologije za pobjediti cak i za najvece politicko-vojne svjetske sile kao sto su USA, SSSR-bivsi, Rusija, Izrael, i sl. Covjek koji se pomirio sa smrcu, usljed nekog pritiska, gladi, ugnjetavanja, ili pak ideoloske indoktriniranosti, i odlucio je da "ode" ne predajom, vec uz C-4, je prilicno opaka stvar. Politicki i vojno njega ne mozes pobjediti. A "vehabizam" se moze promatrati kao pocetna instanca tog personalnog ili drustvenog stanja.
Radikalni islam u BiH, ono sto nazivamo vehabizam, u ovim nasim sumama, planincugama, snijegu, itd., u masovnom smislu da to postane opcedrustvena prihvacena ideologija, usljed nekog radikalnog stanja pritiska, to ne bi mogao rijesiti brate Bog otac i pet NATO-a. I ne bi to samo bilo problem u BiH, vec bi poremetilo od Slovenije do Grcke.
Mislim da su se pocetci te ideologije u prakticnom smislu poceli javljati u BiHi tamo negdje 94. godine, i da je to bio jedan od bitnih razloga sto su Ameri usli rijesiti stvari na Balkanu zavrcuci usi. Uostalom, primarna stvar i kada je SFOR (odnosno IFOR) usao u BiH bila je likvidacija onih nekih mudzahedinskih kampova, to su odma poceli raditi, pa tek onda proganjati Radovane i sl. To je indikativno...
Dakle, po mom misljenju, par hiljada vehabija nije prijetnja. Prijetnja su okolnosti koje bi dovele do dva miliona vehabija u BiH. Te bi bila jebenica za cijeli region, a sto bi u konacnici morali rjesavati Ameri.
Primjerice, kad usporedis te neke radikalne fanaticne ideologije, u radikalnim politickim uvjetima, kao sto su npr. kamikaze, hezbolah, talibani, ISIL... to su prilicno opake ideologije za pobjediti cak i za najvece politicko-vojne svjetske sile kao sto su USA, SSSR-bivsi, Rusija, Izrael, i sl. Covjek koji se pomirio sa smrcu, usljed nekog pritiska, gladi, ugnjetavanja, ili pak ideoloske indoktriniranosti, i odlucio je da "ode" ne predajom, vec uz C-4, je prilicno opaka stvar. Politicki i vojno njega ne mozes pobjediti. A "vehabizam" se moze promatrati kao pocetna instanca tog personalnog ili drustvenog stanja.
Radikalni islam u BiH, ono sto nazivamo vehabizam, u ovim nasim sumama, planincugama, snijegu, itd., u masovnom smislu da to postane opcedrustvena prihvacena ideologija, usljed nekog radikalnog stanja pritiska, to ne bi mogao rijesiti brate Bog otac i pet NATO-a. I ne bi to samo bilo problem u BiH, vec bi poremetilo od Slovenije do Grcke.
Mislim da su se pocetci te ideologije u prakticnom smislu poceli javljati u BiHi tamo negdje 94. godine, i da je to bio jedan od bitnih razloga sto su Ameri usli rijesiti stvari na Balkanu zavrcuci usi. Uostalom, primarna stvar i kada je SFOR (odnosno IFOR) usao u BiH bila je likvidacija onih nekih mudzahedinskih kampova, to su odma poceli raditi, pa tek onda proganjati Radovane i sl. To je indikativno...
Dakle, po mom misljenju, par hiljada vehabija nije prijetnja. Prijetnja su okolnosti koje bi dovele do dva miliona vehabija u BiH. Te bi bila jebenica za cijeli region, a sto bi u konacnici morali rjesavati Ameri.
-
budza
#222 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
vehabije ili selefije nisu nikada napali bosnu. naprotiv, branili su je srcano za vreme agresije.
u sta veruju i kako se oblace njihove zene, prepustimo to njima samima da odluce.
nikakva pretnja nikome te vehabije nisu. najmanje bosni.
bosni su pretnja 1,6 miliona secesionista iz zapadne i istocne crkve i njihove soldateske (ustase i cetnici). to je jedina realna pretnja bosni.
u sta veruju i kako se oblace njihove zene, prepustimo to njima samima da odluce.
nikakva pretnja nikome te vehabije nisu. najmanje bosni.
bosni su pretnja 1,6 miliona secesionista iz zapadne i istocne crkve i njihove soldateske (ustase i cetnici). to je jedina realna pretnja bosni.
-
Hrmpallier
#223 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Naj mi je gore kad mi kažu da sam seljak.
- Gojeni H
#224 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ne znam sto mene prozva, ali:aldinjo wrote:@aca lukas,gojeni Bojite li se vas dvojica uopšte Allaha ako već niste vjernici? A onaj lažni reis napisa kako su neke vehabije nekakva sekta. A znaš li da je haram ljude nazivati vehabije i to po stavu Rijaseta IZ BiH?
Ja Allaha volim ljubavlju koja se ne moze porediti ni sa jednom drugom, za islam zivim i umirem, a pojedini uz guzove leze i salju tudju djecu da prolijevaju krv.
Ja sam za islam vec zrtvovao mnogo vise nego sto ce neki za deset mizernih zivota obicnih smrtnika. Pojedini od islama zele da naprave nakazu.
Ja cijenim Allahova stvorenja, dok im neki odsijecaju glave.
Ja se ne stavljam u poziciju onoga koji treba da odlucuje ko je pravi a ko krivi musliman.
Ja ne sijem mrznju i smutnju medju muslimanima.
Ja muslimanima zelim napredak i cinim sve sto mogu iz svoje pozicije da muslimani budu oni kod kojih ce drugi dolaziti da nauce znanje.
Smatram pravom svakog covjeka da probusi surlu, uho, pokrije glavu, pusti bradu ...
Cime ja stvaram nered na Zemlji?
- salik79
#225 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Allah razi olsunGojeni H wrote:Ne znam sto mene prozva, ali:aldinjo wrote:@aca lukas,gojeni Bojite li se vas dvojica uopšte Allaha ako već niste vjernici? A onaj lažni reis napisa kako su neke vehabije nekakva sekta. A znaš li da je haram ljude nazivati vehabije i to po stavu Rijaseta IZ BiH?
Ja Allaha volim ljubavlju koja se ne moze porediti ni sa jednom drugom, za islam zivim i umirem, a pojedini uz guzove leze i salju tudju djecu da prolijevaju krv.
Ja sam za islam vec zrtvovao mnogo vise nego sto ce neki za deset mizernih zivota obicnih smrtnika. Pojedini od islama zele da naprave nakazu.
Ja cijenim Allahova stvorenja, dok im neki odsijecaju glave.
Ja se ne stavljam u poziciju onoga koji treba da odlucuje ko je pravi a ko krivi musliman.
Ja ne sijem mrznju i smutnju medju muslimanima.
Ja muslimanima zelim napredak i cinim sve sto mogu iz svoje pozicije da muslimani budu oni kod kojih ce drugi dolaziti da nauce znanje.
Smatram pravom svakog covjeka da probusi surlu, uho, pokrije glavu, pusti bradu ...
Cime ja stvaram nered na Zemlji?
@aldinjo
Ovim uvecanim cu djeci objasniti znacenje rijeci/pojma "oksimoron".