Dexx1 wrote:Iranska zastava i "Radikalna reforma" od Tarika RamadanaLARVA wrote:
Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
- Towelie
#1901 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
-
stari grad Visegrad
#1902 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Jao dokaza, iranska zastava, podmetnuta Radikalna reforma.
Gore su secionisticke zastave tlz. HercegBosne i zastava rs-a. Te zastve su simbol rusenja BiH.
Gore su secionisticke zastave tlz. HercegBosne i zastava rs-a. Te zastve su simbol rusenja BiH.
- LonelyWolf
#1903 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ovo privodjenje je bas bilo nehumano. Imam osjecaj da bas zele izazvati reakciju a onda ce biti kuku lele.
- dobojlija81
#1904 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
i JasinDexx1 wrote:Iranska zastava i "Radikalna reforma" od Tarika RamadanaLARVA wrote:
fali samo Takvim od ove godine
- skupljac_zeljeza
#1905 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Koja to sekularna državna institucija postoji u koju su mogli ući Bošnjaci muslimani, ali nisu?hajducka travica wrote:Prihvatili su tor,umjesto drzave i drzavnih institucija.Odrekli su s esekularnih institucija koji znace drzavu a prihvatili su vjerske institucije u zamjenu za sekularne.
- asurbanipal
#1906 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Večeras Gološ gostuje u CD-u kod Hadžifejzovića...

- Ludzak
#1907 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Čuo sam da su ta hapšenja jedan od koraka referenduma RS. Je li to tačno ili ne, ne znam. Naime, radi se o tome da RS stvori sliku Europi i svijetu kao da imaju razloge za svoje otcjepljenje, a sami znate kakav je odnos svijeta prema muslimanima. Neka zapad malo promjeni politiku prema BiH, referendum je neizostavan.
- skupljac_zeljeza
#1908 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Onda bi vrlo moguće na evropskom tlu imali Izrael i Gazu, a ne vjerujem da im to treba. 50% stanovnika Bosne strpati u tri kantona ne djeluje nikako zdravo.Ludzak wrote:Čuo sam da su ta hapšenja jedan od koraka referenduma RS. Je li to tačno ili ne, ne znam. Naime, radi se o tome da RS stvori sliku Europi i svijetu kao da imaju razloge za svoje otcjepljenje, a sami znate kakav je odnos svijeta prema muslimanima. Neka zapad malo promjeni politiku prema BiH, referendum je neizostavan.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1909 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
U poređenju sa ovim...dobojlija81 wrote:i JasinDexx1 wrote:Iranska zastava i "Radikalna reforma" od Tarika RamadanaLARVA wrote:
fali samo Takvim od ove godine![]()
http://www.sipa.gov.ba/bs/aktuelnosti/u ... rema/11315
U akciji SIPA-e zaplijenjen protivavionski top, veća količina oružja i druga vojna oprema

- Ludzak
#1910 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Zapadu to i jeste cilj, stvoriti što veću mržnju. Njima nije cilj ravnopravna RBiH.skupljac_zeljeza wrote:Onda bi vrlo moguće na evropskom tlu imali Izrael i Gazu, a ne vjerujem da im to treba. 50% stanovnika Bosne strpati u tri kantona ne djeluje nikako zdravo.Ludzak wrote:Čuo sam da su ta hapšenja jedan od koraka referenduma RS. Je li to tačno ili ne, ne znam. Naime, radi se o tome da RS stvori sliku Europi i svijetu kao da imaju razloge za svoje otcjepljenje, a sami znate kakav je odnos svijeta prema muslimanima. Neka zapad malo promjeni politiku prema BiH, referendum je neizostavan.
-
Novak20
#1911 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nadam se da se asur ne ljuti ali mislim da je ovom članku mjesto na ovoj temi.
: Sirija
Postby asurbanipal » 09/05/2015 09:14
Međunarodna koalicija za zaustavljanje sunijskog islamskog terorizma
Piše: Fuad Al-Hašim, kuvajtski sunijski pisac
(Tekst je napisao poznati kuvajtski sunijski pisac Fuad el-Hašim. Objavljen je septemba 2014. u kuvajtskim novinama El-Vatan u vrijeme formiranja koalicije protiv IDIŠ-a, a obzirom da je izuzetno poučan, zanimljiv i istinit i mi ga objavljujemo:)
Mi, sunijski muslimani nemamo šta ponuditi svijetu, čovječanstvu i ostalim vjerskim skupinama do ubijanje i uništavanje.
Svijet i na istoku i na zapadu jeca od terorizma sunijskog islama, a stvar zahtijeva formiranje međunarodne koalicije za borbu protiv ovog terorizma.
Pogledajte u historiju, posmatrajte stanja svijeta i vjerskih skupina. Možete li, osim ehli suneta, u cijelom svijetu naći sljedbenike religije ili mezheba da vjeruju da će postići blagostanje i Džennet ako ubiju na desetine nedužnih muškaraca, žena i djece ?
Jeste li čuli da neki jevrej, kršćanin, budista, hindus, ateista ili neka druga religija vrši samoubilačke napade radi ubijanja onih koji obavljaju molitvu u džamiji, crkvi ili nekoj drugoj bogomolji ?
Ima li ijedna vjerska skupina u svijetu, osim u sunijskom islamu, koja vjeruje da je kolektivno ubijanje siromašnih, radnika, žena i djece, djelo kojim se nada bliskosti s Bogom i kojim se traži Džennet ?
Ima li na svijetu neko čije djelo je slično onome što čine sunijski muslimani kao približavanje svom nepravednom zločinačkom gospodaru?
Molim vas, nemojte reći da su oni neki anomalisti koji ne predstavljaju sunijski islam. Anomalizam je riječ koja se upotrebljava za neku izuzetno rijetku pojavu, ne za desetine hiljada samoubica, iza kojih stoje po stotine hiljada pomagača, a iza njih milioni i milioni podržavatelja i simpatizera koji ih nazivaju „mudžahidima“, „šehidima“ i „revolucionarima“, a opet iza njih po desetine miliona onih zadovoljnih njima i koji opravdavaju njihov čin. Obično, anomalisti su izolirani u društvu, odbačeni su i proganjani, dok je ono što mi svojim očima vidimo sasvim suprotno tome. Oni su na vrhu životnih prizora među nama, zato oni nisu anomalisti, već su opća pojava kod sunijskih muslimana.
Jeste li vidjeli ikakvu inicijativu pokrenutu od strane čelnika i šejhova sunijskih muslimana za opkoljenje ove pojave i potrage za nedostacima i poremećajima u mislima sunijskih muslimana koje su sinove ove vjerske skupine dovele do ove „anomalije“? Naprotiv, sve što vidimo jeste pokušaj pravdanja, npr. pokušaj širenja i utvrđivanja ove laži: Amerika i Zapad ubijaju sunije, šiije ubijaju sunije, hindusi ubijaju sunije, Rusi, Britanci, Francuzi, ... pa čak i Kinezi ubijaju sunije i to zato što su sunije izumili nešto što niko prije njih nije znao pa svi su skovali zavjeru protiv njih. Zbog toga ehli sunet moraju njih ubijati i to brutalan način, a sve radi pokrivanja svojih konstantnih zločina koji na meti imaju cijelo čovječanstvo.
Svijet i na istoku i na zapadu, jeca od sunijskog terorizma. Ko je sjekao glave kršćanskim seljacima na Filipinima? Od odsjecanja glava učenicama od strane sljedbenika Ebu Sejafa, do masakriranja turista u Indoneziji; od bombaških napada u Indiji u kojima su ubijeni nedužni ljudi, do raznošenja šiitskih džamija i husejnija u Pakistanu; od pokolja u Mezar Šerifu i Bamjanu u Afganistanu čije su žrtve bili više hiljada nevinih, bombaških napada u Šermu Šejh i Sinaju u Egiptu do strašnih pokolja u Alžiru 90-ih čije žrtve su bili više stotina nevinih Alžiraca; od bombaških napada čiji ciljevi su bili civili po gradovima Evrope i Amerike do terorističih napada u Njujorku i Vašingtonu; od klanja novinara pred kamerama uz povike tekbira do zločina Boko Harama, kojih se čovjek stidi i spomenuti, a spisak je dugačak, dugačak. Još nema kraja pokolju započetom prije 12 godina u Iraku, još nije stao, a za cilj se imaju sve šiije, Kurdi, kršćani, jezidije, Turkmani, čak i ptice i drveće i objekti.
Al-Kaida, Boko Haram, IDIŠ, Asker Tajiba, Džemaatu Ebu Sajjaf, Hareketu Šebabil-mudžahidin, Ensarul-islam, Ensarul-sunne, Al-Hareketul-islamijetu el-musellaha fil-džezair, Fethul-islam, Hareketul-džihadil-islami el-Mesrije, Hizbut-tahrir, Tenzimul-kaide fil-magribi arebi, El-džejšul-islami, Džejšu Muhammed, Et-tevhid vel-hidžre i još na desetine sunijskih terorističkih organizacija koje sijeku glave, kolju nedužne, pijace i škole raznose auto-bombama i samoubicama koji boluju od seksualne gramežljivosti za hurijama u obećanom dženetu. Mnoga društva se ponose svojim naučnim postignućima. Ima društava koja se ponose svojim tehnološkim darivanjima, ima onih koja daruju umjetnost, onih koja unapređuju dijalog između civilizacija, ima onih koja predstavljaju demokratiju, ima društava koja nastoje očuvati okolinu, ali sunijski islam! Mi smo glasno istakli: „Mi, osim klanja, ubijanja, raskomadavanja tijela i rijeka krvi nemamo ništa ponuditi svijetu, čovječanstvu i ostalim vjerskim skupinama, a sada je potrebno formirati međunarodnu koaliciju za borbu protiv islamskog sunijskog terorizma... Uistinu to je vrijeme srama i stida.“
: Sirija
Postby asurbanipal » 09/05/2015 09:14
Piše: Fuad Al-Hašim, kuvajtski sunijski pisac
(Tekst je napisao poznati kuvajtski sunijski pisac Fuad el-Hašim. Objavljen je septemba 2014. u kuvajtskim novinama El-Vatan u vrijeme formiranja koalicije protiv IDIŠ-a, a obzirom da je izuzetno poučan, zanimljiv i istinit i mi ga objavljujemo:)
Mi, sunijski muslimani nemamo šta ponuditi svijetu, čovječanstvu i ostalim vjerskim skupinama do ubijanje i uništavanje.
Svijet i na istoku i na zapadu jeca od terorizma sunijskog islama, a stvar zahtijeva formiranje međunarodne koalicije za borbu protiv ovog terorizma.
Pogledajte u historiju, posmatrajte stanja svijeta i vjerskih skupina. Možete li, osim ehli suneta, u cijelom svijetu naći sljedbenike religije ili mezheba da vjeruju da će postići blagostanje i Džennet ako ubiju na desetine nedužnih muškaraca, žena i djece ?
Jeste li čuli da neki jevrej, kršćanin, budista, hindus, ateista ili neka druga religija vrši samoubilačke napade radi ubijanja onih koji obavljaju molitvu u džamiji, crkvi ili nekoj drugoj bogomolji ?
Ima li ijedna vjerska skupina u svijetu, osim u sunijskom islamu, koja vjeruje da je kolektivno ubijanje siromašnih, radnika, žena i djece, djelo kojim se nada bliskosti s Bogom i kojim se traži Džennet ?
Ima li na svijetu neko čije djelo je slično onome što čine sunijski muslimani kao približavanje svom nepravednom zločinačkom gospodaru?
Molim vas, nemojte reći da su oni neki anomalisti koji ne predstavljaju sunijski islam. Anomalizam je riječ koja se upotrebljava za neku izuzetno rijetku pojavu, ne za desetine hiljada samoubica, iza kojih stoje po stotine hiljada pomagača, a iza njih milioni i milioni podržavatelja i simpatizera koji ih nazivaju „mudžahidima“, „šehidima“ i „revolucionarima“, a opet iza njih po desetine miliona onih zadovoljnih njima i koji opravdavaju njihov čin. Obično, anomalisti su izolirani u društvu, odbačeni su i proganjani, dok je ono što mi svojim očima vidimo sasvim suprotno tome. Oni su na vrhu životnih prizora među nama, zato oni nisu anomalisti, već su opća pojava kod sunijskih muslimana.
Jeste li vidjeli ikakvu inicijativu pokrenutu od strane čelnika i šejhova sunijskih muslimana za opkoljenje ove pojave i potrage za nedostacima i poremećajima u mislima sunijskih muslimana koje su sinove ove vjerske skupine dovele do ove „anomalije“? Naprotiv, sve što vidimo jeste pokušaj pravdanja, npr. pokušaj širenja i utvrđivanja ove laži: Amerika i Zapad ubijaju sunije, šiije ubijaju sunije, hindusi ubijaju sunije, Rusi, Britanci, Francuzi, ... pa čak i Kinezi ubijaju sunije i to zato što su sunije izumili nešto što niko prije njih nije znao pa svi su skovali zavjeru protiv njih. Zbog toga ehli sunet moraju njih ubijati i to brutalan način, a sve radi pokrivanja svojih konstantnih zločina koji na meti imaju cijelo čovječanstvo.
Svijet i na istoku i na zapadu, jeca od sunijskog terorizma. Ko je sjekao glave kršćanskim seljacima na Filipinima? Od odsjecanja glava učenicama od strane sljedbenika Ebu Sejafa, do masakriranja turista u Indoneziji; od bombaških napada u Indiji u kojima su ubijeni nedužni ljudi, do raznošenja šiitskih džamija i husejnija u Pakistanu; od pokolja u Mezar Šerifu i Bamjanu u Afganistanu čije su žrtve bili više hiljada nevinih, bombaških napada u Šermu Šejh i Sinaju u Egiptu do strašnih pokolja u Alžiru 90-ih čije žrtve su bili više stotina nevinih Alžiraca; od bombaških napada čiji ciljevi su bili civili po gradovima Evrope i Amerike do terorističih napada u Njujorku i Vašingtonu; od klanja novinara pred kamerama uz povike tekbira do zločina Boko Harama, kojih se čovjek stidi i spomenuti, a spisak je dugačak, dugačak. Još nema kraja pokolju započetom prije 12 godina u Iraku, još nije stao, a za cilj se imaju sve šiije, Kurdi, kršćani, jezidije, Turkmani, čak i ptice i drveće i objekti.
Al-Kaida, Boko Haram, IDIŠ, Asker Tajiba, Džemaatu Ebu Sajjaf, Hareketu Šebabil-mudžahidin, Ensarul-islam, Ensarul-sunne, Al-Hareketul-islamijetu el-musellaha fil-džezair, Fethul-islam, Hareketul-džihadil-islami el-Mesrije, Hizbut-tahrir, Tenzimul-kaide fil-magribi arebi, El-džejšul-islami, Džejšu Muhammed, Et-tevhid vel-hidžre i još na desetine sunijskih terorističkih organizacija koje sijeku glave, kolju nedužne, pijace i škole raznose auto-bombama i samoubicama koji boluju od seksualne gramežljivosti za hurijama u obećanom dženetu. Mnoga društva se ponose svojim naučnim postignućima. Ima društava koja se ponose svojim tehnološkim darivanjima, ima onih koja daruju umjetnost, onih koja unapređuju dijalog između civilizacija, ima onih koja predstavljaju demokratiju, ima društava koja nastoje očuvati okolinu, ali sunijski islam! Mi smo glasno istakli: „Mi, osim klanja, ubijanja, raskomadavanja tijela i rijeka krvi nemamo ništa ponuditi svijetu, čovječanstvu i ostalim vjerskim skupinama, a sada je potrebno formirati međunarodnu koaliciju za borbu protiv islamskog sunijskog terorizma... Uistinu to je vrijeme srama i stida.“
- skupljac_zeljeza
#1912 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ne znam jel' ovo neka parodija? Istina je da jevreji/cionisti ili kršćani/fašisti ili ateisti/komunisti su imali daleko učinkovitije metode za ubijanje u svojim redovima i izvan njih. Žrtve se broje u desetinama miliona. Čiji su projekad Al Kaida i IDIŠ? Osnovala ih Rabita ili OIC gdje su sunije većina?Novak20 wrote: Jeste li čuli da neki jevrej, kršćanin, budista, hindus, ateista ili neka druga religija vrši samoubilačke napade radi ubijanja onih koji obavljaju molitvu u džamiji, crkvi ili nekoj drugoj bogomolji ?
- zagortenej
#1913 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
To je sigurno neki šija pisao 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1914 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Možda poturena, možda nije....ali Iran je pomagao Armiju BIH i njeno rukovodstvo u ratu i ne vidim zašto nekone bi bio njihov simbol drag, isto kao npr nekom Srbinu ruska ili šta je znam Hrvatu njemačka zastava....Mislim da se većina Bošnjaka slaže sa mnom da ne bi željeli da im uzor uređenja države bude Iran koja je šerijatski orijentisana (iako imaju više vjera i nacija u ustoj zemlji) nego sekularno evropsko uređenje zemlje.japin_mutapi wrote: ne mislim da je greškom već da je "poturena" ali kao što rekoh glupani se nisu informisali dovoljno i ne znaju da su iran i vehabije smrtni neprijatelji ili im je dževad galijašević ekspert savjetovao tako pa su napravili grešku povezujući iran i vehabije
evo ovako - iran i vehabije su smrtni neprijatelji i više mrze jedni druge nego bilo koga(izrael, amerika, rusija, srbija, itd ...) i nijedan pravi vehabista ne bi ni u snu pomislio da ima kod kuće zastavu irana a kamoli da mu je policija pronađe i pokaže u javnosti
i ako je neko od pretresenih simpatizer IR Irana šta je problem sa zastavom, jel to odmah terorista i fanatik, i šta ta zastava dokazuje uopšte
neki novi sarajevski proces na vidiku
iran je država priznata i poznata, članica un-a, mirna i stabilna, prosperitetna ... uostalom dodik je sam rekao da više voli teheran od sarajeva
ovo sa grčkom zastavom nisam skontao al baš nikako ... mislim vezu sa temom i poslednjim događajima i hapšenjima
ostao si nedorečen
I da u Iranu ima manji broj sunita koji su fanatično i vehabijski orijentisani, a ne samo šiita koji su tolerantniji prema drugima.
Grčku zastavu sam naveo kao primjer, koji eto kad bi meni sutra neko vidio u kući (iako nije nigdje istaknuta ili izvešana) mogao reći da podržavam grčke anarhiste i pripadnike "Zlatne zore" i šta ja znam, kontaš sad?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1915 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
kontam ja a i ti kontaš samo se malo praviš lud
- skupljac_zeljeza
#1916 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Galijašević i Lazanski nisu sigurno u ovome učestvovali. Čak i oni znaju koliko dodirnih tačaka je sa iranskom zastavom, Tarikom Ramadanom, IGMG-om, MM-om, članskim knjižicama IZ-a i selefijama. Smiješno da je to dokazni materijal da je neko zbog toga selefija ili čak terorista. Pušku iz rata mogu naći jednako i kod Muharema koji se ne trijezni u nekoj birtiji kao i kod mu komšije Slavka ili Mirka. Svi mi to između sebe šapćemo, ali nećemo naglas da priznamo. Da li je ovaj ikada priveden, a ima četvrt miliona pregleda?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1917 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nacrta ti čovjek al džaba....japin_mutapi wrote:kontam ja a i ti kontaš samo se malo praviš lud
- area51
#1918 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Evo ga skaut ISIL-a za ovaj dio evrope na FACE TV 
-
hajducka travica
#1919 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ekipni pobjednik MIZ Mostarskupljac_zeljeza wrote:Koja to sekularna državna institucija postoji u koju su mogli ući Bošnjaci muslimani, ali nisu?hajducka travica wrote:Prihvatili su tor,umjesto drzave i drzavnih institucija.Odrekli su s esekularnih institucija koji znace drzavu a prihvatili su vjerske institucije u zamjenu za sekularne.
Livnjak drugi na mektebskom takmičenju u Mostaru /b]
Je li ovo krajnji domet bosnjaka -muslimana ili mogu jos dalje..??
-
hajducka travica
#1920 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Bosnjaci - muslimani tek prave sebi sekularne institucije,gdje ce oni dominirati sa svojim efendijama,hafizima,seicima,vehabijama i drugim tumacima sekularnosti.Zbog toga se na brzinu odricu ovih/svih bosanskohercegovackih sekularnih institucija.skupljac_zeljeza wrote:Koja to sekularna državna institucija postoji u koju su mogli ući Bošnjaci muslimani, ali nisu?hajducka travica wrote:Prihvatili su tor,umjesto drzave i drzavnih institucija.Odrekli su s esekularnih institucija koji znace drzavu a prihvatili su vjerske institucije u zamjenu za sekularne.
- skupljac_zeljeza
#1921 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vi ste nama u ratu rušenjem do zadnje džamije dali do znanja da nas treba razbiti iz zajednice pa onda uništavati. Niste uspjeli ni jedno ni drugo. Postojimo kakvi takvi i svjesniji i iskusniji. Naša djeca pored škole idu i u mejtefe i u muzičke škole, treniraju razne sportove i uče strane jezike.hajducka travica wrote:Bosnjaci - muslimani tek prave sebi sekularne institucije,gdje ce oni dominirati sa svojim efendijama,hafizima,seicima,vehabijama i drugim tumacima sekularnosti.Zbog toga se na brzinu odricu ovih/svih bosanskohercegovackih sekularnih institucija.skupljac_zeljeza wrote:Koja to sekularna državna institucija postoji u koju su mogli ući Bošnjaci muslimani, ali nisu?hajducka travica wrote:Prihvatili su tor,umjesto drzave i drzavnih institucija.Odrekli su s esekularnih institucija koji znace drzavu a prihvatili su vjerske institucije u zamjenu za sekularne.
Ne reče ti meni opet šta to sekularno drugi imaju ili su u to uključeni što Bošnjaci izbjegavaju?
-
hajducka travica
#1922 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Vi ste nama u ratu rušenjem do zadnje džamije dali do znanja da nas treba razbiti iz zajednice pa onda uništavati. Niste uspjeli ni jedno ni drugo. Postojimo kakvi takvi i svjesniji i iskusniji. Naša djeca pored škole idu i u mejtefe i u muzičke škole, treniraju razne sportove i uče strane jezike.
Ne reče ti meni opet šta to sekularno drugi imaju ili su u to uključeni što Bošnjaci izbjegavaju?[/quote]
-------------------
Nisam ja u ratu nikom nista rusio ni srusio.Sekularne institucije(valjda to nije potrebno nabrajati)zna se sto je sekularna a sto vjerska institucija.Kod Bosnjaka-muslimana a drugi ne postoje se oslovljava sa arapskim pozdravom u vjerskim i onom preostalom dijelu od sekularnih institucija.Ako neko ulazi u skolske ustanove,obavezno mora nazvati selam.Ako covjek ulazi u opstinu,mora nazvati selam sluzbeniku,ako ulazi kojim slucajem u policijsku sta.nicu,mora opet selamiti na arapskom jeziku,i obavezno nakon obavljenog razgovora reci,allahimanet.Drugacije vrste oslovljavanje se ne uvazavaju
Ne reče ti meni opet šta to sekularno drugi imaju ili su u to uključeni što Bošnjaci izbjegavaju?[/quote]
-------------------
Nisam ja u ratu nikom nista rusio ni srusio.Sekularne institucije(valjda to nije potrebno nabrajati)zna se sto je sekularna a sto vjerska institucija.Kod Bosnjaka-muslimana a drugi ne postoje se oslovljava sa arapskim pozdravom u vjerskim i onom preostalom dijelu od sekularnih institucija.Ako neko ulazi u skolske ustanove,obavezno mora nazvati selam.Ako covjek ulazi u opstinu,mora nazvati selam sluzbeniku,ako ulazi kojim slucajem u policijsku sta.nicu,mora opet selamiti na arapskom jeziku,i obavezno nakon obavljenog razgovora reci,allahimanet.Drugacije vrste oslovljavanje se ne uvazavaju
- insomnia78
#1923 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
-------------------hajducka travica wrote:Vi ste nama u ratu rušenjem do zadnje džamije dali do znanja da nas treba razbiti iz zajednice pa onda uništavati. Niste uspjeli ni jedno ni drugo. Postojimo kakvi takvi i svjesniji i iskusniji. Naša djeca pored škole idu i u mejtefe i u muzičke škole, treniraju razne sportove i uče strane jezike.
Ne reče ti meni opet šta to sekularno drugi imaju ili su u to uključeni što Bošnjaci izbjegavaju?
Nisam ja u ratu nikom nista rusio ni srusio.Sekularne institucije(valjda to nije potrebno nabrajati)zna se sto je sekularna a sto vjerska institucija.Kod Bosnjaka-muslimana a drugi ne postoje se oslovljava sa arapskim pozdravom u vjerskim i onom preostalom dijelu od sekularnih institucija.Ako neko ulazi u skolske ustanove,obavezno mora nazvati selam.Ako covjek ulazi u opstinu,mora nazvati selam sluzbeniku,ako ulazi kojim slucajem u policijsku sta.nicu,mora opet selamiti na arapskom jeziku,i obavezno nakon obavljenog razgovora reci,allahimanet.Drugacije vrste oslovljavanje se ne uvazavaju[/quote]
De, odvadi malo
- salik79
#1924 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Rece covjek u "cijim" institucijama su raspela i ikone sastavni dio inventara.hajducka travica wrote:Kod Bosnjaka-muslimana a drugi ne postoje se oslovljava sa arapskim pozdravom u vjerskim i onom preostalom dijelu od sekularnih institucija.Ako neko ulazi u skolske ustanove,obavezno mora nazvati selam.Ako covjek ulazi u opstinu,mora nazvati selam sluzbeniku,ako ulazi kojim slucajem u policijsku sta.nicu,mora opet selamiti na arapskom jeziku,i obavezno nakon obavljenog razgovora reci,allahimanet.Drugacije vrste oslovljavanje se ne uvazavaju
- skupljac_zeljeza
#1925 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ova priča o selamu dokazuje da nije bio duže od dva sata u većem entitetu, a oni u školama ne mogu napraviti priredbu o zdravoj hrani bez Svetog Save.salik79 wrote:Rece covjek u "cijim" institucijama su raspela i ikone sastavni dio inventara.hajducka travica wrote:Kod Bosnjaka-muslimana a drugi ne postoje se oslovljava sa arapskim pozdravom u vjerskim i onom preostalom dijelu od sekularnih institucija.Ako neko ulazi u skolske ustanove,obavezno mora nazvati selam.Ako covjek ulazi u opstinu,mora nazvati selam sluzbeniku,ako ulazi kojim slucajem u policijsku sta.nicu,mora opet selamiti na arapskom jeziku,i obavezno nakon obavljenog razgovora reci,allahimanet.Drugacije vrste oslovljavanje se ne uvazavaju