Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Locked
asurbanipal

#1576 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by asurbanipal »

Glavni korijen i uzrok vehabizma leži u seksu. Davno reče Freud. :lol: :lol: :lol:

hAZNADAR

#1577 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

limeni wrote:20 godina nakon GENOCIDA kojeg je pocinio SRPSKI AGRESOR pricati o nekoj vehabijskoj prijetnji u BiH je suludo.
Naravno da postoje radikali i u vehabijskim krugovima ali oni nisu pobili 100.000 ljudi, raselili vise od pola miliona stanovnika i silovali 40.000 zena pred ocima slobodarskog zapada.
Ne, ja necu pricati o vehabijskoj prijetnji kao ultimativnoj u nasoj BiH sve dok mojom drzavom paradiraju cetnici koji su u srbiji i crnoj gori skoro pa izbrisali skoro svaki Bosnjacki trag a isto su pokusali zadnji put 92-95 u BiH, sve dok istinskog izvinjenja nema.
spreca wrote:
:thumbup: :thumbup:
Phosphorus wrote:

TAKO JE CARE!
Zboga takve logike i takvog zatvaranja ociju se Bosnjacima i desilo zlo prije 20 god. Podsjecam da su Srbi imali ulogu zrtve WWII i zatvarali smo oci na njihov nacionalizam pravdajuci to Tudzmanom i ustastvom.
Ako vec smatrate da bi se pravda trebala rjesavati po redu - imate li kakav plan o suzbijanju cetnistva u Banjaluci? Da dignemo vojsku mozda i napravimo bosansku Oluju sto bi kao bilo realno, ili posaljemo SIPU na stadion Borca kada par hiljada huligana istaknu transtaprente a jos vise hiljada van stadiona svrsava na to - kolik bi to trebalo marica i pendrekasa skupiti za takvu akciju, sudstva i zatvora?

Zato momci ukljucite malo mozdane vijuge i prihvatite da je cetnistvo nepravda danasnjice i sutrasnjice sa kojom zivimo i protiv toga barem sada ne mozemo nista. Gorak ukus, ali tako je i predstoji dug put da se stvari normalizuju po tom pitanju. A do tada - necemo pravdati vehabije cetnicima. Pogotovo zato sto znamo jako dobro da za ovih godina vehabije nisu napravile niti jedan jedini incident u RS i protiv RS interesa. Nisu pucali na konzulate u Banjaluci, nisu raznosili policajce u RS, nisu hvatani u zadnjem momentu sa eksplozivom na puto do,.. u RS - i posto su ocigledno dobri jarani sa cetnicima i naostreni samo na nas - cetnici nemaju mjesta u temi o vehabijama.

Vasom logikom mogu vehabije napraviti daleko teze incidente i pobiti nas jedno recimo par hiljada - sto opet nije ni blizu cetnicima - pa eto - necemo ih ni tad dirati jer ima neko i dalje ko je gori od njih - jesam li u pravu ili ne?

O cetnicima kao najvecem i glavnom neprijatelju mozemo na drugim temama i ta tematika zauzima 100 put vise prostora i vremena negoli tematika o vehabijama.
A Bosnjo se jednom opekao i vise nece. Ne treba puknuti po glavi pa da tek onda skonta. kao sto je skontao tek kada su grante pocele rokati po Sarajevu 92-ge.

Meni je bugojanski terorizam, pucanje po ambasadi, i uhvacena grupa bektasevic-Cesur sa eksploziom sasvim dovoljno lupanje po glavi i sasvim dovoljno da se skonta sa cime imamo posla.

Cetnicima ne mozemo nista ali barem ovima sto nas otvoreno mrze i prijete - njih bar na teritoriju gdje imamo pravnu jurisdikciju mozemo zauzdati. Pa ako bi i dalje pravdali cetnicima - prvo iznedite realan plan kako cetnistvo izbiti i zabraniti na dijelu drzave gdje se ne pitamo nizasta.

prijatan i ugodan dan
hAZNADAR

#1578 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

York Light 100`s wrote:
Pa i neonacisti pišu (anonimno ili ne) po njemačkim forumima svašta. Ova tema je "šta bi bilo kad bi bilo?"
Pa bilo je zar ne?

Terorizam u Bugojnu gdje je pala krvo. A bomba je bila namijenjenja Ajvatovici - zamisli koliko bi tek onda bilo krvi.
Pucanje po ambasadi i ranjavanje naseg covjeka, hajd hebo Amere i diplomatsku bruku - zijani nas covjek i to pukom srecom izbjegne smrt.
Ubistvo porodice Andjelic?
Pa uhvacena grupa u Sarajevu Bektasevic-Cesur koja je nabavila opasace, eksloziv, puske, napravila video i bila uhvacena u zadnjem momentu. Jeli to "šta bi bilo kad bi bilo" ili smo ih trebali pustiti pa da bude "kad je bilo".

A necemo o silnim sitnim incidentima diljem BiH samo na Bosnjake pocev od prekidanja festi i skupova, pa do napada na vjernike u dzamijama i pored, pa bockanje cakijom mladica sa piom u ruci, pa sikaniranje cura u minjaku i kupaca na plazama, nocni napadi i frontalni jurisi na zaljubljene parove u parku, .. i slanje nase mladosti u rat u Siriji. Zali boze mladih zivota uzalud ugasenih i nizasta - svi su mogli imati familije i djecu od kojih bi neko mogao biti nas novi Tanovic, Dzeko, Teletovic, Zbanic,...

Jeli sve to dovoljno da nije vise "šta bi bilo kad bi bilo" - ili treba pustiti da zesce rokne.

Nisi svjestan koja je to kolicina mrznje od strane vehabija prema nama,... trebas upoznati par, prisustvovati nekoj hutbi i procitati sta sve pisu o nama i koje kazne nas zasluzeno slijede. E vala je radije nebih cekao da nas prvo lupi po glavi - znamo sta zele i sta namjeravaju i da se sire koliko imaju prostora. Nekada su ovdje imali malo vise prostora po gradovima za sikaniranja dok nisu naisli na otpor pa su se preselili na sela, sutra ce se opet vratiti u gradove da sikaniraju ako im to dopustis,.. a malo vise prostora i furseta vodi u novu Siriju.

Da su ljudi malo bolje uvidjeli opasnost svojevremeno od nacista, cetnika, i brze reagovali - ustedili bi se milioni zivota i materijala, vremena,...Tako je i sa vehabijama - taj pokret i ideologija je zlo i to je politicki problem kojeg je najbolje rijesavati u povoju i startu gdje se moze. Inace znas sta slijedi. U Siriji mnogi zale sto su oklijevali zbog "šta bi bilo kad bi bilo"
hAZNADAR

#1579 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

salik79 wrote: Uostalom, video je kratak i preporucujem da ga pogledas...
Vidim da si malo upuceniji pa da te upitam nesto.

Primijetio sam par stvari kod vehabija koje znam - a vidim to i na internetu.

Na neki cudan nacin imaju neku opsjednutost slikama mrtvih ljudi koji izgledaju kao da spavaju. Slike mrtvaca gdje lica izgledaju spokojno i opusteno - kao kad covjek spokojno spava. Slike svojih sehida ali takodjer i slike ubijenih neprijatelja gdje je uvijek fokus na licu koje izgleda mirno i spokojno. Cak sam ih par puta cuo licno kako to spominju - kako neko mrtav i izgleda kao da spava. Na internetu primjecujem da narocito forsiraju i postavljaju takve slike mrtvaca uz komentare gdje ih to takoreci fascinira. A na videima egzekucije narocito kamera fokusira detalj spokojnog lica koje ocekuje smrt i tu se duze zadrzi.
Dali se meni cini ili ima nesto u tome?

Druga pojava je pomalo i smijesna ali primjetna. Čurekot biljka ili crni kim koji se koristi kao zacin.
Vehabije probise glavu sa pricom o curekotu a novopridosli u njohove redove pocne isto spominjati curekot uporedo sa pustanjem brade.
Znam da se u hadisima spominju i curekot i med i maslina i misk i neki indijsko drvo,.. ali oni samo pricaju o curekotu. Isto se curekot spominje i na njihovim portalima.

Tako da kad mi neko pocne ucestalije pricati o curekotu i slikama mrtvac akoji kao da spavaju,... ja namah pomislim O, ne, ne valjda i ti. :D
Towelie

#1580 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Towelie »

.
Tako da kad mi neko pocne ucestalije pricati o curekotu i slikama mrtvac akoji kao da spavaju,... ja namah pomislim O, ne, ne valjda i ti. :D
:lol: :thumbup:
Fantassin

#1581 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Fantassin »

A sta je sa kompleksnim slovima ? C ch,z zh,d dz :D (oprostite nemam nas keyboard layout :)) to je meni znak za uzbunu (valjda im udara to na neke centre za komunikaciju u mozgu) :D
Gojeni H

#1582 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Gojeni H »

hAZNADAR wrote: Na neki cudan nacin imaju neku opsjednutost slikama mrtvih ljudi koji izgledaju kao da spavaju. Slike mrtvaca gdje lica izgledaju spokojno i opusteno - kao kad covjek spokojno spava. Slike svojih sehida ali takodjer i slike ubijenih neprijatelja gdje je uvijek fokus na licu koje izgleda mirno i spokojno. Cak sam ih par puta cuo licno kako to spominju - kako neko mrtav i izgleda kao da spava. Na internetu primjecujem da narocito forsiraju i postavljaju takve slike mrtvaca uz komentare gdje ih to takoreci fascinira. A na videima egzekucije narocito kamera fokusira detalj spokojnog lica koje ocekuje smrt i tu se duze zadrzi.
Slobodno se moze reci da se radi o kultu smrti.
Forsira se neukim masama prica o sehidskoj nagradi, ali se isto tako rijetko spominje nagrada u opismenjavanju, vrijednosti "tinte ucenjaka", itd.
Kult smrti, za ljude koji propadaju na drugim nivoima ... skola - slabo, socijalizacija - ne ide, gudra - how yes no, kriminal - samo u malim intenzitetima, gdje se ne trazi veliko mozganje ... i onda se takvi lako navuku na ideju o brisanju svih grijeha, nagradu za smrt na Allahovom putu i sl.
GAU8

#1583 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by GAU8 »

Ispade da jeste. :(
Lepi_Lukic

#1584 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Lepi_Lukic »

Vehabisticka prijetnja po BIH iz svakog dana je sve veca i veca, i pitanje je dana i vremena kada cemo osim napada na policijske stanice (Bugojno, Zvornik) i napada na strane ambasade gledati napade u vidu bombasa samoubica ili dizanja u vazduh odredjenih ciljeva/meta.
Najvise treba da zabrine relivitizacija ovog sinocnjeg teroristickog cina kao i guranje pod tepih te ne priznavanje kako vlasti tako i dijela jednog odredjenog naroda da na tlu BIH postoji terorizam, teroristicke aktivnosti te teroristicki elementi.
Bojim se da takav nacin koji vec godinama traje da ce skupo doci na naplatu kroz ugled BIH u svakom smislu, primjerice sinocnji napad u Zvorniku prenijeli su svi regionalni, evropski i svjetski mediji te ga povezali sa napadima u Bugojnu i napadom na US. ambasadu Sarajevu, vrlo jasno i jednostavno, islamisticki terorizam je prisutan u BIH vec dugo dugo vremena.
sahara1428

#1585 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by sahara1428 »

Lepi_Lukic wrote:Vehabisticka prijetnja po BIH iz svakog dana je sve veca i veca, i pitanje je dana i vremena kada cemo osim napada na policijske stanice (Bugojno, Zvornik) i napada na strane ambasade gledati napade u vidu bombasa samoubica ili dizanja u vazduh odredjenih ciljeva/meta.
Najvise treba da zabrine relivitizacija ovog sinocnjeg teroristickog cina kao i guranje pod tepih te ne priznavanje kako vlasti tako i dijela jednog odredjenog naroda da na tlu BIH postoji terorizam, teroristicke aktivnosti te teroristicki elementi.
Bojim se da takav nacin koji vec godinama traje da ce skupo doci na naplatu kroz ugled BIH u svakom smislu, primjerice sinocnji napad u Zvorniku prenijeli su svi regionalni, evropski i svjetski mediji te ga povezali sa napadima u Bugojnu i napadom na US. ambasadu Sarajevu, vrlo jasno i jednostavno, islamisticki terorizam je prisutan u BIH vec dugo dugo vremena.
dok se u ime demokratije radi sve i svašta , pa ni pola miliona djece nije puno nakon teeeeeškog izbora,

možda Rudanica "prosvijetli mozak"...

hAZNADAR

#1586 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by hAZNADAR »

Napisao ranije vise puta da vehabije nisu nikada napale u RS i to naglasio svima koji ih opravdavaju i brane.

Haman su izgleda citali,...
Kat

#1587 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Kat »

hAZNADAR wrote:Napisao ranije vise puta da vehabije nisu nikada napale u RS i to naglasio svima koji ih opravdavaju i brane.

Haman su izgleda citali,...
Citali more bit da jesu, ali napali nisu.
calculator

#1588 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by calculator »

hAZNADAR wrote:
Druga pojava je pomalo i smijesna ali primjetna. Čurekot biljka ili crni kim koji se koristi kao zacin.
Vehabije probise glavu sa pricom o curekotu a novopridosli u njohove redove pocne isto spominjati curekot uporedo sa pustanjem brade.
Znam da se u hadisima spominju i curekot i med i maslina i misk i neki indijsko drvo,.. ali oni samo pricaju o curekotu. Isto se curekot spominje i na njihovim portalima.

ćurekot - sinonim za vehabiju :D
edo_79

#1589 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by edo_79 »

Lepi_Lukic wrote:Vehabisticka prijetnja po BIH iz svakog dana je sve veca i veca, i pitanje je dana i vremena kada cemo osim napada na policijske stanice (Bugojno, Zvornik) i napada na strane ambasade gledati napade u vidu bombasa samoubica ili dizanja u vazduh odredjenih ciljeva/meta.
Jarane ovaj termin ti ne postoji ...... Islam ne priznaje nikakav vid nasilja valjda ti je to jasno ..... nema tu islamskog, pravoslavnog, katoličkog ili jevrejskog terorizma .... imaju samo ekstremisti i fundamentalisti koji svoje ciljeve pravdaju kao da su u interesu gore navedenih :thumbup:
Ali Kemal

#1590 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Ali Kemal »

GAU8 wrote:Ispade da jeste. :(
Normalno da jeste, po ovom tvom smajliju izgleda da ti ih je nesto zao :roll:
GAU8

#1591 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by GAU8 »

Ali Kemal wrote:
GAU8 wrote:Ispade da jeste. :(
Normalno da jeste, po ovom tvom smajliju izgleda da ti ih je nesto zao :roll:
Žao mi je što je takva situacija.
VjecitiStudent

#1592 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by VjecitiStudent »

Naše vehabije su definitivno osvojile i usavršile proces proizvodnje samoubica, ovo je već drugi.
http://doznajemo.com/2014/08/08/emrah-f ... ki-prsluk/
U sposobnost naših policija da ih otkriju na vrijeme i spriječe, ne treba polagati velike nade.
http://www.slobodnaevropa.org/content/k ... 85446.html

Koliko ćemo čekati do broja 3 i ko će biti meta?
Koncert, kino predstava, džamija puna "nevjernika", obdanište ...?
trambusek88

#1593 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by trambusek88 »

Izvinjavam se, ne znam gdje drugo da ovo postavim, pa evo nek ide ovdje pošto je njihovo glasilo u pitanju...

E ne mogu da vjerujem da ima ovakvih bolesnika. Dakle, mi koji slavimo prvi maj "klanjamo se Luciferu, jer je to sotonistički praznik" :lol:
http://vijestiummeta.com/stravicna-isti ... -u-godini/
GeeTnT

#1594 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by GeeTnT »

trambusek88 wrote:Izvinjavam se, ne znam gdje drugo da ovo postavim, pa evo nek ide ovdje pošto je njihovo glasilo u pitanju...

E ne mogu da vjerujem da ima ovakvih bolesnika. Dakle, mi koji slavimo prvi maj "klanjamo se Luciferu, jer je to sotonistički praznik" :lol:
http://vijestiummeta.com/stravicna-isti ... -u-godini/
"njihovo glasilo" :lol: :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Walpurgis_Night

Pa činjenica je da se praznik rada poklapa sa sotonističkom noći....u čemu je problem? Ko voli nek izvoli....demokratski,
almir90

#1595 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by almir90 »

Ovi iz što dolaze iz EU Zemalja, pogotovo iz Beča, koji finansiraju ove ojebine, kupovinom zemljišta, novčanih pomoći itd., onako kolektivno treba ih naopako istresti iz gaća čim kroče na teritoriju BiH. Ove lokalne, za koje postoje dokazi da su povezani na bilo koji način sa teroristima, i koji su išli u Siriju, protjerati ih, pa nek' se rokaju dole na "Allahovom putu". Ove ostale ekstremiste, koji nisu povezani sa terorizom, a postoji opasnost od toga (realno postoji), onako rekreativno kao inspekcijska kontrola nek' ih SIPA jednom mjesečno istresa iz gaća, i pretresa.

Ovo je više prevazišlo svaku mjeru. Prije mjesec dana upoznah neke strance na poslu, i odmah me pođoše zapitkivati o džihadistima. Koliko ih ima, čuli su na vijestima, šta ja mislim o njima i tako te gluposti. Pa, jebemu, do kada će se dopuštati da nas Bošnjake trpaju u koš sa ovim budalama? Ponašanje ovih budala šteti svima, a nama Bošnjacima pogotovo.
zahone

#1596 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by zahone »

1. Maj - ŠEJTANSKI (KURBAN) BAJRAM

Ideja Praznika rada se u mnogim zemljama obilježava na razne načine: sindikalnim okupljanjima, mirnim protestima sa zahtjevima za bolje uslove rada... Sve to I ima smisla.

Kod nas u Bosni je to potpuno drugačije:
- pale se vatre I ljudi se okupljaju oko njih?
- jede se I pije kao da je neki sveti dan?!
- konzumiraju se ogromne količine alkohola
- ljudi se okupljaju I borave na mjestima gdje se okupljaju džini I šejtani?
- muzika se pojačava do maximuma, kako bi je svi čuli?
- ....

Kada se sve ovo vidi, te zna da se čine I brojni drugi jasni harami, te da Praznik rada kod nas nema veze sa svojim prvotnim smislom, sasvim je jasno da je to ŠEJTANSKI POSAO tj. Praznik.
Koliko li je onih koji će 'okreniti' ražanj a pravdati se kako nemaju za sadake, kurbana, pomaganja džemata, održavanje džamije...?

doc.dr. Esmir Halilović..

Šta je bošnje istina vas boli, pa izmišljate nekakve babaroge, kako bi opravdali svoju zabludu.
Koliko vas klanja namaz?
zahone

#1597 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by zahone »

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=218

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=218

Evo vam Bošnje fetvi IZ-a, i uhvatite se vjere i izucavanja iste. Treba se Allaha bojati, i tuđe hakove ne uzimati, i sudnjeg dana se bojati. Udarate na braću muslimane.

https://www.youtube.com/watch?v=QVJFeEG5znA

https://www.youtube.com/watch?v=GkLS2XMa8BI

https://www.youtube.com/watch?v=QGL1LDh_wl4

Preslusajte govor ucenih, i prestanite ako se Gospodara bojite!!
GeeTnT

#1598 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by GeeTnT »

zahone wrote:

Šta je bošnje istina vas boli, pa izmišljate nekakve babaroge, kako bi opravdali svoju zabludu.
Koliko vas klanja namaz?
...ja ev maloprije usto...ubio sam se jagnjetinom.. a vidim ti poranio da informišeš bošnje. Divno od tebe, nego isprintaj mi to i donesi kahvu..sad cu ja iz klozeta.
Alfons Kauders

#1599 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Alfons Kauders »

zahone wrote:1. Maj - ŠEJTANSKI (KURBAN) BAJRAM

Ideja Praznika rada se u mnogim zemljama obilježava na razne načine: sindikalnim okupljanjima, mirnim protestima sa zahtjevima za bolje uslove rada... Sve to I ima smisla.

Kod nas u Bosni je to potpuno drugačije:
- pale se vatre I ljudi se okupljaju oko njih?
- jede se I pije kao da je neki sveti dan?!
- konzumiraju se ogromne količine alkohola
- ljudi se okupljaju I borave na mjestima gdje se okupljaju džini I šejtani?
- muzika se pojačava do maximuma, kako bi je svi čuli?
- ....

Kada se sve ovo vidi, te zna da se čine I brojni drugi jasni harami, te da Praznik rada kod nas nema veze sa svojim prvotnim smislom, sasvim je jasno da je to ŠEJTANSKI POSAO tj. Praznik.
Koliko li je onih koji će 'okreniti' ražanj a pravdati se kako nemaju za sadake, kurbana, pomaganja džemata, održavanje džamije...?

doc.dr. Esmir Halilović..

Koliko vas klanja namaz?
ima nas bosnja koji nisu muslimani

a zahvaljujuci bradonjama, brojno stanje se popravlja iz dana u dan :D

u 20 godina slobode govora budaletine poput kojekakvih halilovica, cerica i alispahica su napravile vise ateista i agnostika nego komunjare za 50 godina... aferim :lol:
Bodkin

#1600 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?

Post by Bodkin »

A cega je ovaj doktor?
Locked