Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Locked
budza

#226 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by budza »

Bodkin wrote:
budza wrote:ko veruje u boga nema sumnje u to da je kazna muslimanima iz 90tih upravo zbog napustanja vere.
sa onim ko ne veruje u boga je degutantno pricati u tom pravcu.

bojim se da ce bosnjake muslimane uskoro sustici jos bozjih kazni.
nikakvu pouku i poruku niste izvukli iz vakta agresije i genocida.
iako je vec 20 godina sve u vasim rukama, vi se ponasate kao da ste jos uvek izmecari srpski i hrvatski (kao nekada).
genocid pre onog srebrenickog desio se u brckom, prijedoru, sarajevu, bjeljino, visegradu... za prijedor, srebrenicu i zepu postoje i presude. presudom karadzicu i mladicu kompletirace se presuda genocida i za druga mesta.
multi kulti samo vi furate i to je dobro, ali nemojte zapostavljate svoju individuu.
evo da uzmemo ovaj post za primjer. po ovom mentalnom sklopu jevreje njihov Bog neizmjerno voli i oni u stvari rade ono sto treba ubijajuci palestince. jer kako drugacije objasniti to sto im dobro ide i sto im niko nista ne moze?

kako glupo poredjenje. ne znam kako si taj zakljucak izvukao iz mog posta?
sto se jevreja tice: ja mislim da njima ne ide najbolje. da su u zabludi. citav ih svet prezire (mrzi). ali citav.
sto se njihovih zlocina i terorizma tice. debilno je o tome raspravljati.

palestincima je sve to sudbina. bozja volja.
arapi su anglocionistima svojevremeno skinuli gace po ceni "da ih oslobode" od brace osmanlija.
ubedili su ih da su im oni braca i, ovo sto im se desava, je plod bratske ljubavi. nesto slicno kao i ljubav hriscana zapadne i istocne crkve u jugi i komunistickih muslimana, a na ustrb ono malo pravih muslimana.
arslanbey

#227 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by arslanbey »

Ko je ovaj dedo'?

Image
Bodkin

#228 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Bodkin »

budza wrote:
Bodkin wrote:
budza wrote:ko veruje u boga nema sumnje u to da je kazna muslimanima iz 90tih upravo zbog napustanja vere.
sa onim ko ne veruje u boga je degutantno pricati u tom pravcu.

bojim se da ce bosnjake muslimane uskoro sustici jos bozjih kazni.
nikakvu pouku i poruku niste izvukli iz vakta agresije i genocida.
iako je vec 20 godina sve u vasim rukama, vi se ponasate kao da ste jos uvek izmecari srpski i hrvatski (kao nekada).
genocid pre onog srebrenickog desio se u brckom, prijedoru, sarajevu, bjeljino, visegradu... za prijedor, srebrenicu i zepu postoje i presude. presudom karadzicu i mladicu kompletirace se presuda genocida i za druga mesta.
multi kulti samo vi furate i to je dobro, ali nemojte zapostavljate svoju individuu.
evo da uzmemo ovaj post za primjer. po ovom mentalnom sklopu jevreje njihov Bog neizmjerno voli i oni u stvari rade ono sto treba ubijajuci palestince. jer kako drugacije objasniti to sto im dobro ide i sto im niko nista ne moze?

sto se jevreja tice: ja mislim da njima ne ide najbolje. da su u zabludi. citav ih svet prezire (mrzi). ali citav.

arapi su anglocionistima svojevremeno skinuli gace po ceni "da ih oslobode" od brace osmanlija.
ubedili su ih da su im oni braca i, ovo sto im se desava, je plod bratske ljubavi. nesto slicno kao i ljubav hriscana zapadne i istocne crkve u jugi i komunistickih muslimana, a na ustrb ono malo pravih muslimana.
onda bozja volja i to sto sa radi jevreji. to ko njih mrzi je nebitno. uspjesna i napredna i bogata nacija. dakle da sumiramo. to sto jevreji rade je ispravno. jer da nije, zgazio bi ih neko pa bi mogli reci da nisu zivjeli u skladu sa vjerom 8-)
Kikibombona

#229 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Kikibombona »

Bodkin wrote:
srbi su ksenofobi. nema to veze sa vjerom. ne kazem ja da nema tu i vjerskog udjela ali na osnovu vjere ne mozes mobilisati sad ni 2% srba. da ratuju ili da brane sabac od poplava. to je razlika. i plus sto u pravoslavlju nema toliko sekti i pravaca
Srbin se za vjeru nece boriti. To je sigurno. Vjera ce kod Srba sve vise blijediti.

Za srpski nacionalizam svakako da. Razumijemo se.

Ni kod Bosnjaka vjera nema potencijal. Mladi su sve vise hedonisti, sve manje vjernici. Evo i u mome komsiluku, nijedan momcic i djevojka se ne zanima vjerom. Malo tradicionalizma i to je to. Ne pada im na pamet da zive u skladu sa Kuranom, da trace vrijeme na izucavanje vjere itd.

Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Slovenci, Makedonci, Albanci.... Sve je to goli nevjernik. :D

Tako ce i ostati.... Vjera ce u buducnosti biti sve vise potiskivana....
Chisum

#230 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Chisum »

Zar vec ovoliko stranica o ovom pustinjskom ovcojebu?

Treba shvatiti da su i njemu, a i ovim babunima na videu, sto cuce pred njim i, shatro, pomno ga slusajuci, klimaju glavama, narativi poput ovog jednostavno - sudbina. Pocetak i kraj.

O civilizacijskom jazu ovdje vise ne treba ni govoriti - ovaj zaostali jad davno je ispao iz svake utrke za mjesto vrijedno pomena, ali nije samo to problem... Dinamika zivota ovih nesretnika, rezignacija i mulj iz kojeg vjekovima ne izlaze, i jednostavna matematika koja kaze da su takvi, zapusteni i zaostali, postali prije svega plijen i nista vise, kao drustva, i u pogledu organizacije, a naravno i u tehnoloskom smislu, potpuno inferiorni onima protiv protiv kojih bi se, satro, htjeli boriti (od kojih redovno dobivaju porciju po dupetu), sve to ostavlja vise nego dovoljno vremena za ova imbecilna objasnjenja istorijskih tokova i prevrata, u kojim, osim plijena i zrtve, ne igraju nikakvu drugu ulogu, pa im, posmatrajuci tako, iz zablje perspektive, mnogo lakse padaju ova apstraktna, iracionalna, imbecilna objasnjenja, nego cinjenica da su u svijetu zadnja rupa na svirali. I sad bi to pozeljeli i nama...

A tom pustinjskom babunu, vehabijskom "shejhu", koji li je vec kurac, koji, s osmijehom, Bosnjacima porucuje da su tragedije upravo ono sto su zasluzili, te nad istim i likuje - sta reci... Bosnjaci su, i takvi kakvi su, osakaceni i obezglavljeni neartikulisanom "nacionalnom" politikom koja je isla i ide na ruku agresorima, i pored svih negativnih istorijskih tumbanja koja su im se lomila preko ledja u zadnje vrijeme - i dalje, sa sve svojim jadom i nesrecom, svjetlosnu godinu ipred njega i majmuna koji ga slijede.
Last edited by Chisum on 10/07/2014 04:28, edited 1 time in total.
arslanbey

#231 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by arslanbey »

Kikibombona wrote:
Bodkin wrote:
srbi su ksenofobi. nema to veze sa vjerom. ne kazem ja da nema tu i vjerskog udjela ali na osnovu vjere ne mozes mobilisati sad ni 2% srba. da ratuju ili da brane sabac od poplava. to je razlika. i plus sto u pravoslavlju nema toliko sekti i pravaca
Srbin se za vjeru nece boriti. To je sigurno. Vjera ce kod Srba sve vise blijediti.

Ni kod Bosnjaka vjera nema potencijal. Mladi su sve vise hedonisti, sve manje vjernici. Evo i u mome komsiluku, nijedan momcic i djevojka se ne zanima vjerom. Malo tradicionalizma i to je to. Ne pada im na pamet da zive u skladu sa Kuranom, da trace vrijeme na izucavanje vjere itd.

Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Slovenci, Makedonci, Albanci.... Sve je to goli nevjernik. :D

Ne potcjenjuj vjeru,ona ima tendenciju da se vraca kad se najmanje nadas,,mnoge drzave vec ulaze u postsekularizam...t.j najsekularnija drustva se vracaju vjeri po nekim ekspertima socioloskih pitanja
Sinapsa

#232 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Sinapsa »

Bodkin wrote:
budza wrote:
Bodkin wrote: evo da uzmemo ovaj post za primjer. po ovom mentalnom sklopu jevreje njihov Bog neizmjerno voli i oni u stvari rade ono sto treba ubijajuci palestince. jer kako drugacije objasniti to sto im dobro ide i sto im niko nista ne moze?

onda bozja volja i to sto sa radi jevreji. to ko njih mrzi je nebitno. uspjesna i napredna i bogata nacija. dakle da sumiramo. to sto jevreji rade je ispravno. jer da nije, zgazio bi ih neko pa bi mogli reci da nisu zivjeli u skladu sa vjerom 8-)
Ako je ovo sto Palestina prozivljava bozja volja, onda je logicno da je i to sto rade jevreji samo sprovodjenje bozje volje. Shodno tome je itekako bitno da li ih neko mrzi...Jer, ako ih neko mrzi zbog toga sto rade onda mrzi i bozju volju. A ko mrzi bozju volju mrzi i Boga...tako da je logicno da covjeka ili narod koji se toliko udaljio od Boga, stavise mrzi ga, sevap unistiti ????...gluho bilo :?
Arsene Wenger

#233 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Arsene Wenger »

Chisum wrote:Zar vec ovoliko stranica o ovom pustinjskom ovcojebu?

Treba shvatiti da je i njemu, a i ovim babunima na videu, sto cuce pred njim i, shatro, pomno ga slusajuci, klimaju glavama, narativi poput ovog jednostavno - sudbina. Pocetak i kraj.

O civilizacijskom jazu ovdje vise ne treba ni govoriti - ovaj zaostali jad davno je ispao iz svake utrke za mjesto vrijedno pomena, ali nije samo to problem... Dinamika zivota ovih nesretnika, rezignacija i mulj iz kojeg vjekovima ne izlaze, i jednostavna matematika koja kaze da su takvi zapusteni i zaostali postali prije svega plijen i nista vise, kao drustva, i u pogledu organizacije, a naravno i u tehnoloskom smislu, potpuno inferiorni onima protiv protiv kojih bi se, satro, htjeli boriti (od kojih redovno dobivaju porciju po dupetu), sve to ostavlja vise nego dovoljno vremena za ova imbecilna objasnjenja nezaustavljivih istorijskih tokova i prevrata, u kojim, osim plijena i zrtve, ne igraju nikakvu drugu ulogu, pa im, posmatrajuci tako, iz zablje perspektive, mnogo lakse padaju ova apstraktna, iracionalna, imbecilna objasnjenja, nego cinjenica da su u svijetu zadnja rupa na svirali. I sad bi to pozeljeli i nama...

A tom pustinjskom babunu, vehabijskom "shejhu", ili koji je vec kurac, koji, s osmjehom, Bosnjacima porucuje da su tragedije upravo ono sto su zasluzili, te nad istim i likuje - sta reci... Bosnjaci su, i takvi kakvi su, osakaceni i obezglavljeni neartikulisanom "nacionalnom" politikom koja je isla i ide na ruku agresorima, i pored svih negativnih istorijskih tumbanja koja su im se lomila preko ledja u zadnje vrijeme - i dalje, sa sve svojim jadom i nesrecom, svjetlosnu godinu ipred njega i majmuna koji ga slijede.
Nuff said! :-)
Chisum

#234 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Chisum »

Kikibombona wrote:

'Ono sto se desava sa muslimanima je za nas najvece dobro'

'Ovo sto se danas desava u Bosni je hajr'

I onda se nadje Mafljuz sa svojom cinicnom spikom. Ova spodoba jasno porucuje da je pokolj Bosnjaka u BiH DOBRO i HAJR, da su radi nacina zivota ZASLUZILI da budu poklani.

Nevjerovatno!
Pa sta cudi? Ne samo da im je "hajr", nego su se i aktivno ukljucili u "bozji projekat kaznjavanja Bosnjaka"... Naime, imbecili koji slijede ovog idiota i njemu slicne "ucenjake", pokazali su sta misle i Bosni i Bosnjacima, pa su, po starom arapskom receptu ubij bliznjeg svoga, jer za anamo one nemas ni mozga, ni benzina, a ni muda, do sada, u svojim "akcijama", uspjeli ubiti jednog Bosnjaka, bivseg borca Armije BiH, te raniti drugog, isto tako Bosnjaka.
almir90

#235 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by almir90 »

L u c i f e r wrote:
Možda. :roll:

Zašto oni ne bi bili pripadnici pravog islama?
Da iskoristim tvoju omiljenu riječ.
Možda.
Možda su baš oni na pravom putu. ;-)
Pa moguce je da nisam u pravu, ali postoji mogucnost da sam u pravu. Mozda cemo nekad saznati istinu, mozda nikad.

Sto se vehabija tice, imam nekih stotinjak islamskih knjiga, vecinom arapske, prevedene na nas, dosta su starije, imaju neke i novije, nisam jos sve procitao, a ono sta sam procitao, nikako se ne poklapa sa selefijama. I ono sto se ucilo dugo godina. Svi imaju pravo da rade sa svojim zivotom sta hoce, ja to ne smatram ispravnim, i to je sto sam do sada naucio, i u sta vjerujem, ali ako sam i u tome u krivu, doci ce vrijeme kada cu saznati istinu.
harač

#236 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by harač »

Chisum wrote:Zar vec ovoliko stranica o ovom pustinjskom ovcojebu?
:lol: :thumbup:
Mister Yes

#237 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Mister Yes »

Breathless wrote:
Mister Yes wrote:
Nomo wrote:
Muslimani sa velikim M sigurno nisu postojali 1942 . to ti garantiram zivotom . uostalom ok ......cao
Vratimo se na početak i kako je počela ova priča. Ja rekoh kako su pravoslavci DANAS opušteni po pitanju religije. Ako govorimo o 1942-e onda ćemo se složiti da tada nisu bili opušteni. Danas jesu a ja sam govorio o današnjem stanju.
Cuj pravoslavci opusteni po pitanju religije? Ti mora da nisi nikada zalazio tamo gdje su pravoslavci vecina. Nigdje religija nije toliko zagadila javni zivot kao u Srbiji, a pogotovo u RS-u. Pravoslavlje koje zastupa SPC, neodvojiv je dio srspkog nacionalizma, a nacionalizam izuzev mozda kod Albanaca, nigdje nije toliko jak kao kod Srba.
Javni život u smislu isticanja simbola, proslava slava, slikanja popova itd. Ali to nije suština vjere.
L u c i f e r

#238 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by L u c i f e r »

almir90 wrote:
L u c i f e r wrote:
Možda. :roll:

Zašto oni ne bi bili pripadnici pravog islama?
Da iskoristim tvoju omiljenu riječ.
Možda.
Možda su baš oni na pravom putu. ;-)
Pa moguce je da nisam u pravu, ali postoji mogucnost da sam u pravu. Mozda cemo nekad saznati istinu, mozda nikad.

Sto se vehabija tice, imam nekih stotinjak islamskih knjiga, vecinom arapske, prevedene na nas, dosta su starije, imaju neke i novije, nisam jos sve procitao, a ono sta sam procitao, nikako se ne poklapa sa selefijama. I ono sto se ucilo dugo godina. Svi imaju pravo da rade sa svojim zivotom sta hoce, ja to ne smatram ispravnim, i to je sto sam do sada naucio, i u sta vjerujem, ali ako sam i u tome u krivu, doci ce vrijeme kada cu saznati istinu.
Istinu zna svako onaj ko se zna služiti internetom, i za arape i za selefije. :)
HAVANA

#239 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by HAVANA »

Znaci nista se promijenilo nije.Ovcojebi su i dalje aktuelni,pokoji ulojeni bradonja,zaluta i poneki thompson...Chisum dusa draga jebe uzduz i poprijeko...Dobro jutro Bosno i Hercegovino.
Mister Yes

#240 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Mister Yes »

poostar wrote:
Mister Yes wrote:
Nomo wrote:
Muslimani sa velikim M sigurno nisu postojali 1942 . to ti garantiram zivotom . uostalom ok ......cao
Vratimo se na početak i kako je počela ova priča. Ja rekoh kako su pravoslavci DANAS opušteni po pitanju religije. Ako govorimo o 1942-e onda ćemo se složiti da tada nisu bili opušteni. Danas jesu a ja sam govorio o današnjem stanju.
Toliko opusteni da im zeljeznice i robne kuce imaju krsne slave..
Simbolika koja zadovoljava iste nagone kao i navijanje za Želju ili Sarajevo.

Suštinski su možda i najveći nevjernici na svijetu. Negdje sam čitao podatak da imaju najviše abortusa i najviše samoubistava po glavi stanovnika. Njima ništa nije sveto što ih sa jedne strane čini genijalnim u mnogim oblastima (film, muzika itd) ali sa druge strane dovodi do toga da gube 300.000 ljudi od popisa do popisa.
ultima_palabra

#241 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by ultima_palabra »

Današnje srpsko pravoslavlje ima možda 10% kršćanstva u sebi... ostalo je svetosavlje i nacionalni folklor i mitomanija.
Mister Yes

#242 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Mister Yes »

Kikibombona wrote: Ma ima tu i religijske mrznje i netrepeljivosti.

Srbi Arape nemaju razloga mrziti. Al ipak zaziru od njih radi islama. Da su recimo ateisti, puno bi ih bolje tolerisali. Isto tako ne vole ni katolicke narode, mada je manje izrazeno nego sa muslimanima. To su frustracije koje su se nakupile tokom 500 godina okupacije.

U srpski nacionalizam religija je duboko ukorijenjena. Religija je temelj srpskog nacionalizma. I pored te cinjenice, Srbi nisu vjernici. Vjeru su iskoristili da bi ojacali nacionalizam. Boli ih za Biblijom, Isusom.... To im nije zanimljiva prica, uglavnom.
Upravo tako. Velikom većinom NISU VJERNICI ali koriste religijske simbole i običaje kao identifikacione. Zločini koje su činili su bili djelom i motivisani religijom ali ne njihovom već religijom njihovih žrtvi. Drugim rječima, nije klao jer je religiozan već zato što je mrzio religiju onoga koga je klao. Ali prije svega, klao je zato što je poremećena osoba a takvih ima u svakom narodu. Samo se kod Srba potrefilo da su takve poremećene osobe imale dozvolu sa vrha da divljaju a sve u cilju etničkog čišćenja i pomjeranja naroda (ne samo kao direktan rezultat genocida već i kao indirektan to jest kao rezultat mržnje koja je kreirana genocidom).

Reći da su Srbi religiozan narod isto je kao reći da su navijači Želje religiozni ljudi. Jedni koriste pravoslavne simbole a drugi plavu boju i simbole Želje. Radi se samo o simbolima u svrhu identifikacije to jest socijalizacije što je jedan normalan ljudski nagon za udruživanjem sa drugim ljudima u manje ili veće grupe. Naravno, kada se formira jedna grupa ona prema drugim grupama može nastupati ili saveznički ili neprijateljski. Isti su porivi/nagoni koji pokreću navijače na sukobe kao i oni koji pokreću narode na sukobe. Samo što narodi imaju opasnije oružje na raspolaganju.
apsidejzi

#243 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by apsidejzi »

Kikibombona wrote:
Bodkin wrote:

Kompleksasi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#244 Re: Vehabijski sejh o genocidu nad Bosnjacima

Post by Chmoljo »

Bosnjaci su, i takvi kakvi su, osakaceni i obezglavljeni neartikulisanom "nacionalnom" politikom koja je isla i ide na ruku agresorima, i pored svih negativnih istorijskih tumbanja koja su im se lomila preko ledja u zadnje vrijeme - i dalje, sa sve svojim jadom i nesrecom, svjetlosnu godinu ipred njega i majmuna koji ga slijede.
i eto.

jedno je govoriti da je toliki narod (u cijeloj BiH) nastradao zbog svoga, a pogotovo nesposobnosti političkog vodstva, i kad to govore ljudi koji su to sve na svojim leđima istrpili.

drugo je govoriti da tako to treba da bude, a pritom biti u istoj halki sa primitivcima koji kolju starije maloljetnike i jedu ljudske organe.

tema lock. nek vazi jednoćelijskim organizmima u svom okruženju.
Locked