Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post Reply
SemaSemir

#1 Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

Da citiram Adija Zahiragica, direktno iz vehabijske dzamije onog Kralja iz Saudijske Arabije:
Danas, džuma. Gle čuda, puna Bošnjaka džamija. Puna profesora, učenika, studenata, inženjera, doktora, tehničara, vozača, pravnika, ekonomista, portira...
Hem što je puna Bošnjaka, hem što je to "ona" džamija. Dvije propagande su srušene. Bošnjaci se hvala Gospodaru vraćaju lagano svojoj vjeri, iako određenim centrima (ne)moći nije po volji, i sve čine da nas što više u kufr u kojem su oni pozovu. Nenadi, Kazazi, Tunje, Vukovi, filozofi, ublehe, kvaziakademici, lopovi, beskičmenjaci, priključite se karavani spasa, ili samo gledajte i plačite. Allahove odredbe ne možete promijeniti..
Adi Zahiragic, brat poznatog borca za ljudska prava Harisa Zahiragica. Obojica mladi asovi SDA, Adi bio kandidat broj 25. SDA u izborima 2016. Prosao glat.

Jel normalno da u patriotskoj stranci SDA imamo kandidata koji rade za neprijateljsku drzavu Saudijsku Arabiju?

https://www.facebook.com/ADI.ZAHIRAGIC

Jel mi Bosnjaci imamo buducnost ako ce nam ovaki krojiti buducnost? Jesul nam dekokratija i nauka toliki neprijatelji da se okrecemo Saudijskoj?
Problem s vehabijama imamo vec odavno, ali nisam znao da su se vec uvukli i u politicke stranke.
Last edited by SemaSemir on 30/10/2016 19:41, edited 3 times in total.
cenecimoveocino

#2 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by cenecimoveocino »

escobar__

#3 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by escobar__ »

Ne drami bezveze, broj Bošnjaka kojima su Saudijska Arabija i džamija kralj Fahd bitni u životu je možda čak i manji od broja "građana" na posljednjem popisu. :lol:
drunken tiger

#4 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by drunken tiger »

Samo se vi šegačite. Ovi zahiragići će uzjahat na Bakirovo mjesto pa ćemo pravit Bakira od gline. (Iako je Bakir najveći promašaj u BiH ikada). Ovo se treba u korjenu sasjeći da nas kasnije sve redom glava ne boljela. Doći će vrijeme nećemo smjeti pisnuti bez njihovog odobrenja.
escobar__

#5 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by escobar__ »

Ipak sam mišljenja da će komplet SDA prije doživjet potop nego što će ovi mamlazi zauzet pozicije.
SemaSemir

#6 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by SemaSemir »

escobar__ wrote:Ne drami bezveze, broj Bošnjaka kojima su Saudijska Arabija i džamija kralj Fahd bitni u životu je možda čak i manji od broja "građana" na posljednjem popisu. :lol:
Iskreno se nadam (i vjerujem) da si u pravu, ali moras priznati da napreduju. Dovoljno je pogledati dokle je Haris Zahiragic dogurao, je juce pjan ko zemlja svaki vikend a sada zajedno s bratom (koji je vec kandidat) siri vehabizam.

Dotakao je i klix:
Bezobraznici su se udostojili da od ovoga prave senzaciju, a da orgijanje po muslimanima jednog kjafira i munafika na predizbornom skupu u Kaknju prije neki dan, lagano sportski prešute, i u stranu sklone.
Udostojili su se, i našli sebi za pravo isti da zabranjuju studenatima praktikovanje svoje vjere, i to na tako perfidan način, gdje oni kao treba da se osjećaju kao neki Afganistanci, jer imaju jedan sasvim realan, normalan, demokratski, a ako Bog da i usvojen zahtjev na osnovno ljudsko pravo.
Ubo me u oči i komentar dotičnog Josipa koji je našao za pravo da muslimanima tumači njihovu vjeru, dok ga ovi mali ljudi sa arapskim imenima sebi za šejha uzeše.
Ljudi, pa jeste li vi svjesni da branite osnovno ljudsko pravo studenata muslimana kojih po mojim slobodnim procjenama ima preko 20.000 na Univerzitetu u Sarajevu?
Ali moram vas razočarati!
Nema potrebe da se nadate da ćete tako lahko muslimane da majorizirate, kao što ste prije radili. Želim da vam poručim da mi kao pripadnici većinske religije u ovoj zemlji imamo apsolutno pravo na praktikovanje svoje vjere bez da se ikome objašnjavamo ili pravdamo. Želim vas napomenuti da smo sada obrazovaniji nego li prije kada ste nas sistemski pravili nepismenim, i da vam nećemo dozvoliti da tek tako svoje komunističko ateističke agende nad nama opet sprovodite kao što ste to radili 1945-1992.
Ako može onoliki krst nad Mostarom, raspelo u svakoj školi u RS-u, krsna slava svake škole, i na sve to ni mukajet, može i hoće biiznillah sahat za džumu.
Ustvari, nagovještavam vam da će ako Bog da "ići sahat za džumu kao djeca u školu", i ne planiramo se zaustaviti na Univerzitetu samo.
Toliko!!
717 likes
SemaSemir

#7 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by SemaSemir »

escobar__ wrote:Ipak sam mišljenja da će komplet SDA prije doživjet potop nego što će ovi mamlazi zauzet pozicije.
Oni su jaci i od SDA jer vehabizam sire sa dna.

Adi Zahiragic je bio kandidat broj 25, a usao je kao 4.
Hvala Gospodaru koji je dao da po preliminarnim rezultatima sa dvadeset petog mjesta na listi, u vijeće ulazim kao četvrti po broju glasova, sa blizu šest stotina glasova mojih divnih komšija.
Hvala na podršci mojoj familiji, mojoj raji, mojim mahalcima, mojim Kovačima, mojoj Čaršiji, mom Starom Gradu.
Trudit ću se da uz Božiju pomoć opravdam vaše povjerenje, i da budem vaš glas tamo. Tamo gdje tek sada nastupa borba!

"Reci: ‘O Allahu, Koji svu vlast imaš, Ti vlast onome kome hoćeš daješ, a oduzimaš je od onoga od koga hoćeš; Ti onoga koga hoćeš uzvisuješ, a onoga koga hoćeš unizuješ; u Tvojoj ruci je svako dobro, Ti, uistinu, sve možeš!" (Ali Imran, 26.)
STRASNO
animals

#8 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by animals »

Strasno ce biti kad oni sa druge strane pocnu ulaziti u stranke sa citiranjem Evandjelja..
ili Biblije..
drunken tiger

#9 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by drunken tiger »

SemaSemir wrote:
escobar__ wrote:Ipak sam mišljenja da će komplet SDA prije doživjet potop nego što će ovi mamlazi zauzet pozicije.
Oni su jaci i od SDA jer vehabizam sire sa dna.

Adi Zahiragic je bio kandidat broj 25, a usao je kao 4.
Hvala Gospodaru koji je dao da po preliminarnim rezultatima sa dvadeset petog mjesta na listi, u vijeće ulazim kao četvrti po broju glasova, sa blizu šest stotina glasova mojih divnih komšija.
Hvala na podršci mojoj familiji, mojoj raji, mojim mahalcima, mojim Kovačima, mojoj Čaršiji, mom Starom Gradu.
Trudit ću se da uz Božiju pomoć opravdam vaše povjerenje, i da budem vaš glas tamo. Tamo gdje tek sada nastupa borba!

"Reci: ‘O Allahu, Koji svu vlast imaš, Ti vlast onome kome hoćeš daješ, a oduzimaš je od onoga od koga hoćeš; Ti onoga koga hoćeš uzvisuješ, a onoga koga hoćeš unizuješ; u Tvojoj ruci je svako dobro, Ti, uistinu, sve možeš!" (Ali Imran, 26.)
STRASNO
Svaki kandidat ispred SDA koji je na ovim izborima ušao u vijeće ima sličan status. NIje to teško istražiti. Jer čim pristupiš moraš se tako ponašati ako misliš da postigneš nešto.
escobar__

#10 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by escobar__ »

SemaSemir wrote:Oni su jaci i od SDA jer vehabizam sire sa dna.
Govorimo o narodu koji se yebe uveliko, krka alkohol, kocka se i radi u principu sve ono šta je u suprotnosti s vjerskim načelima - dakle, vjera je Bošnjaku bitna k'o lanjski snijeg.

Možda ti djeluje da su ovi nešto jaki al' sve to je niđe veze ba.

Da se protiv ovih mongoloida treba borit, treba, ali da predstavljaju neku realnu opasnost i da će islamizirat Bošnjake to neće ni u ludilu. :lol: Štaviše, kako primjetim sve više Bošnjaka se odriče vjere, trend "vraćanja islamu" ne vidim apsolutno nigdje.
BHCluster

#11 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by BHCluster »

Sta hocete kad na izbore ne izlazi 45% glasaca...
hAZNADAR

#12 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by hAZNADAR »

Naravno da postoji opasnost i da se saudijski trojanci mogu ubaciti gdje hoce.

Medjutim - opasnost je u narodu. Narodnoj letargiji, pasivnosti i izostanku kritickog razmisljanja.

Ako je onaj debil poslije one perverzije na TV i dalje nacelnik Ilidze i ako su ga opet izabrali - znaci niko ne hebe ni pet posto kolika budala sjedi u SDA, i koliko je budala. Bitno je da su "nasi".

I dok dobar dio i dalje glasa za "nase" jerbo su privatizovali vjeru - jedina realna opasnost je u narodu.

A naslov teme je blago receno - idiotski. Nista s'nicim.
SemaSemir

#13 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by SemaSemir »

escobar__ wrote:
SemaSemir wrote:Oni su jaci i od SDA jer vehabizam sire sa dna.
Govorimo o narodu koji se yebe uveliko, krka alkohol, kocka se i radi u principu sve ono šta je u suprotnosti s vjerskim načelima - dakle, vjera je Bošnjaku bitna k'o lanjski snijeg.

Možda ti djeluje da su ovi nešto jaki al' sve to je niđe veze ba.

Da se protiv ovih mongoloida treba borit, treba, ali da predstavljaju neku realnu opasnost i da će islamizirat Bošnjake to neće ni u ludilu. :lol: Štaviše, kako primjetim sve više Bošnjaka se odriče vjere, trend "vraćanja islamu" ne vidim apsolutno nigdje.
Krko je i Haris Zahiragic alkohol do prije par mjeseci a glat bi dao ime glavne ulice u Sarajevu kralju Fahdu, a da ne pricamo o serijatskim propisima...

Za ovo boldirano: Gdje zivis? U Bosni sam (poslovno) 7-8 mjeseci u godini, vecinom u Sarajevu i Visokom i meni se cini da je drugacije..
Last edited by SemaSemir on 30/10/2016 19:27, edited 1 time in total.
drunken tiger

#14 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by drunken tiger »

hAZNADAR wrote:Naravno da postoji opasnost i da se saudijski trojanci mogu ubaciti gdje hoce.

Medjutim - opasnost je u narodu. Narodnoj letargiji, pasivnosti i izostanku kritickog razmisljanja.

Ako je onaj debil poslije one perverzije na TV i dalje nacelnik Ilidze i ako su ga opet izabrali - znaci niko ne hebe ni pet posto kolika budala sjedi u SDA, i koliko je budala. Bitno je da su "nasi".

I dok dobar dio i dalje glasa za "nase" jerbo su privatizovali vjeru - jedina realna opasnost je u narodu.

Dosta istine je u tome što kažeš ali odgovornost za stanje ne snose isključivo glasači. Za mene je veći problem što "opozicija" ne nudi nikakva rješenja i promjene. Da oni imaju bolje programe, da su angažiraniji, da konstantno rade na tome ljudi bi glasali za njih. Ne možeš glasati za nekoga samo iz razloga da ne bi glasao za onog drugog. NIje to rješenje.
Danguba

#15 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturima

Post by Danguba »

@SemaSemir, koji si ranije imao nick pa ti banovali...smori ti covjece :roll:
hAZNADAR

#16 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by hAZNADAR »

drunken tiger wrote:
hAZNADAR wrote:Naravno da postoji opasnost i da se saudijski trojanci mogu ubaciti gdje hoce.

Dosta istine je u tome što kažeš ali odgovornost za stanje ne snose isključivo glasači. Za mene je veći problem što "opozicija" ne nudi nikakva rješenja i promjene. Da oni imaju bolje programe, da su angažiraniji, da konstantno rade na tome ljudi bi glasali za njih. Ne možeš glasati za nekoga samo iz razloga da ne bi glasao za onog drugog. NIje to rješenje.
Opozicija moze samo poceti javno klanjati i tekbirati pa da se nametne kao alternativa SDA. I kada narod shvati da ima jos "nasih", onda nece ni SDA moci imati tapiju nad svim i dozvolu za sve.
emmir1

#17 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturima

Post by emmir1 »

Čim počne u komunikaciji koristit termine munafik, kjafir...odmah bih ja to natjerao.

Da se razumijemo, musliman sam i vjernik, no nismo mi navikli na to ajmo reći uvozno i agresivno tumačenje Islama.

Ima Islam ovdje svoju tradiciju koju su gajili i naše dede i nene.

Pazi ovog Zahiragica, i kada sam bio u školi i na fakultetu uvijek sam išao na dzumu i nikada mi niko branio nije.

Sada taj klen nekim populističkim idejama nastoji skrenuti pažnju na sebe.

Odvratno zaista
GeeTnT

#18 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by GeeTnT »

animals wrote:Strasno ce biti kad oni sa druge strane pocnu ulaziti u stranke sa citiranjem Evandjelja..
ili Biblije..
...pa s cime danas ulaze? Sa "smrt fasizmu"? Jeremic u UN onomad usao sa "Mars na Drinu" ...jbt... Gastarbeiteru svaki put me nanovo iznenadis....
Was ist neusten Überraschung?
animals

#19 Re: Kufr, kafiri, jel postajemo evropski ceceni?

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:Strasno ce biti kad oni sa druge strane pocnu ulaziti u stranke sa citiranjem Evandjelja..
ili Biblije..
...pa s cime danas ulaze? Sa "smrt fasizmu"? Jeremic u UN onomad usao sa "Mars na Drinu" ...jbt... Gastarbeiteru svaki put me nanovo iznenadis....
Was ist neusten Überraschung?
Lupas po obicaju :-)
insomnia78

#20 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by insomnia78 »

Pretjerujete. Da je Bakiru toliko stalo do Saudijaca i vehabizma ne bi on primiris'o Iranu
muha_sa

#21 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by muha_sa »

pratim
Ludzak

#22 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Ludzak »

Kojoj patriotskoj stranci?
Sunce mu yebem ako je SDA patriotska stranka odrežite mi ruke...
A to što lahko prodaju svoje ublehe glupim Bošnjama ne znači da je patriotska stranka.
hAZNADAR

#23 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturima

Post by hAZNADAR »

emmir1 wrote:Čim počne u komunikaciji koristit termine munafik, kjafir...odmah bih ja to natjerao.

Da se razumijemo, musliman sam i vjernik, no nismo mi navikli na to ajmo reći uvozno i agresivno tumačenje Islama.

Ima Islam ovdje svoju tradiciju koju su gajili i naše dede i nene.

Pazi ovog Zahiragica, i kada sam bio u školi i na fakultetu uvijek sam išao na dzumu i nikada mi niko branio nije.

Sada taj klen nekim populističkim idejama nastoji skrenuti pažnju na sebe.

Odvratno zaista
Malo sam mu pregledao profil(link u pocetnom postu).

Nebih bas rekao pravi osvjedoceni vehbos. Lik je samo negativna manifestacija naseg mentaliteta.

Nabusan, umisljen, ogranicen, ohol i misli da sve zna i nafuran da je prevednik. Takav ti moze pun samopouzdanja stati pred bilo koga, lupati najvece gluposti i opet imati samopouzdanje i pobjednicki kez. Jer ne konta a sve zna. Takvi imaju stavove i o stvarima o kojima nisu procitali nista.

Ali takvi i uspijevaju u politici, takvi profili postaju sefovi, takvi dobijaju cinove u vojsci, takvi naprave karijeru. Problem je samo u sistemu. Nekada u komunizmu su takvi u politici mogli samo djelovati u postavljenom okviru i napraviti ogranicenu stetu. Danas u SDA neogranicenu.
SemaSemir

#24 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

insomnia78 wrote:Pretjerujete. Da je Bakiru toliko stalo do Saudijaca i vehabizma ne bi on primiris'o Iranu
Ne radi se o Bakiru, Mehmedovicu, Konakovicu nego o mladjim generacijama. A njih ne zanimaju dobri odnosi s Iranom, cak i peticiji prisu protiv toga :-)

https://www.facebook.com/Ko-su-oni-koje ... 6/?fref=ts

Prvi post na linku, o Bakiru i posjeti Iranu
500+ shares, 250 likes

Da je Adi u vrhu SDA, a dolazi dan kad ce Zahiragici biti na vrhu, onda sigurno necemo imati dobre odnose s Iranom.

Bakiru svaka cast, iznenadio me je s ovim potezom. Od Irana mozemo imati veliku korist.
GeeTnT

#25 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by GeeTnT »

Ludzak wrote:Kojoj patriotskoj stranci?
Sunce mu yebem ako je SDA patriotska stranka odrežite mi ruke...
A to što lahko prodaju svoje ublehe glupim Bošnjama ne znači da je patriotska stranka.
..bolje bit glup nego lud....salu na stranu, ludjak ali pripazi malo sa tim generaliziranjem Bosnjaka, jer nije ti olaksavajuca okolnost to sto si sebi dao takav nick...
Post Reply