Molio bi forumase bez vrijedzanja, ponizavanja i neslanih sala.
Samo bi volio cuti vase misljenje po pitanju reisove izjave.

Sta je tema ove emisije? Udari komentar, zakljucak, ideju, bilo sta, jerbo ovako ( a men' se cini i onako) ode tema direkt u smece. Novine znamo citat' i sami.muftija wrote:
Shoshana wrote:Sta je tema ove emisije? Udari komentar, zakljucak, ideju, bilo sta, jerbo ovako ( a men' se cini i onako) ode tema direkt u smece. Novine znamo citat' i sami.
muftija wrote:Shoshana wrote:Sta je tema ove emisije? Udari komentar, zakljucak, ideju, bilo sta, jerbo ovako ( a men' se cini i onako) ode tema direkt u smece. Novine znamo citat' i sami.
OK OK kazu slika vrijedi 1000 rijeci pa sam mislio da je to doviljno za pocetak.
Naime zanimaju me stavovi po pitanju Reisove izjave dakle vehabije postoje u BiH ili ne?
Upravo zato sto je prezvakana - ne par, nego par desetina puta - i pitam. A sve ostale teme su zavrsile zakljucavanjem jer su obavezno okretale na uvrede, provokacije, pozivanja na linc i tako dalje. Dakle ne bez razloga.jarancuga wrote:muftija wrote:Shoshana wrote:Sta je tema ove emisije? Udari komentar, zakljucak, ideju, bilo sta, jerbo ovako ( a men' se cini i onako) ode tema direkt u smece. Novine znamo citat' i sami.
OK OK kazu slika vrijedi 1000 rijeci pa sam mislio da je to doviljno za pocetak.
Naime zanimaju me stavovi po pitanju Reisove izjave dakle vehabije postoje u BiH ili ne?
tema prezvakana par puta, al hajd ako se nema sta drugo...
bogumil-8 wrote:U Bosni, zapravo, u najvećem procentu postoje tradicionalni bosanski muslimani, onakvi kakvim su ih opisali sami izvori islamske vjere, i postoje “vehabije“, muslimanski puritanci i vječiti popravljači svijeta kojima se tradicionalni, autentični islam nikako ne uklapa u njihovu hudu optiku, a i Poslanik islama (a.s.) im nije dovoljno dobar, kao istinski mekanski plemenitaš, već od njega prave karikaturu, neuredna bradata pastira i sasvim obična goniča deva..
Za razliku od tih nekih 'novih' forumasa, ti si ovdje dovoljno dugo da bi trebao znati da se rad moderacije ne komentarise.bogumil-8 wrote: Tema jeste više puta "prežvakana", ali imajte na umu da korisnici foruma nisu statična, zaokružena i trajna skupina ljudi (nisu svi oduvijek tu, niti su svi čitali ranije teme). Evo, već imate primjere korisnika koji neznaju ko su "vehabije"! Po mišljenju moderatora više ni jedan korisnik ne bi trebao postavljati takvo pitanje (jer, "tema je više puta prežvakana"). Eh, ti "možderatori"! Po takvim moderatorima, kada se jednom ispredaje i objasni "tablica množenja" - više nema potrebe da se ikada i ikome o tome drže nova predavanja! Pa, svi su to do sada "morali" naučiti!
O vehabizmu ne treba prestati ni pisati ni govoriti, sve dok je problem prisutan u našem društvu.