na predavanjima nije bio nijedan od njih dvojice nego jedan treci..blizak ovom prvom
ako ti mislis da je barcic izvor mudrosti i svjetla onda bujrum, sa njim pod ruku samo, molim te, onako kao amishi...u komunu. Niko vas nece dirati. A ja mislim da je barcic ustvari izvor mracnjastva, nazadne, ultrakonzervativne i prije svega opasne ideologije i kao takav treba biti tretiran kao i njegovi sljedbenici, kojima na moju veliku zalost i sam pripadas.
Da postavimo stvari ovako, ne bih nikada volio da dodje do sukoba unutar muslimana (kakvi god ti muslimani bili) ali ako dodje do toga, ne daj boze, da mi danas-sutra neko dodje (ili nekom iz moje porodice) pa mi kaze da ne smijem nositi kravatu i odijelo, ili dodje mojoj zeni pa joj govori da je cafirka i ko zna sta, ja cu prvi stati i braniti demokratiju i slobodu od tvoje rigidne ideologije.
Dakle, maske su pale danko, a iz tvog posta se da osjetiti sva pogubnost (ljudska i intelektualna) kojoj izlazete ne samo bosnjacki narod nego zajednicu uopce. Neko opisa iznad jednu vehabijsku porodicu (a i sam znam neke ljude koji slicno zive a u tome su polusvijetu) koliko god to meni bilo strano i potpuno suludo, neka zive kako hoce...sve dok je njihov zivot samo njihov i dok takvo vjerovanje ostaje tamo gdje mu je i mjesto, u afganistanu.
Problem je u tome sto vasi stavovi nisu samo vjera (jer da je samo to ne bi bio problem) nego predstavlja ideolgiju, opasan skup ideja kako bi drustvo trebalo izgledati, odnosno sejtansku fitnu okrenutu prema vani (ne prema unutra), prema drustvu koje bi sa vama potonulo u mrak i nazadovanje.
Vas problem je sto ste iskljucivi, sto ljude dijelite na one koji su kao vi i sve ostale.
A da ti posteno kazem, vise volim svog komsiju ovdje (jevrej btw

) koji mi pomogne kad god mi sta treba i kojem se mogu obratiti za pomoc iako covjeka gotovo i ne poznajem i koji mi zauzvrat nista ne trazi nego sve vas zajedno takvi kakvi ste.
Iskreno se nadam da cete shvatiti pogubnost i intelektualnu i humanisticku takve ideologije. Postoje ljudi na ovom svijetu koji iskreno vjeruju u dobro i koji vjeruju da dobro medju ljudima nije umrlo, bez obzira ko je osoba i kojem civilizacijskom i vjerskom krugu pripada. I da - nisu svi ljudi kao vi i ne posmatraju svi svijet oko sebe kroz mrak kao sto ga vi posmatrate.
Danko, ja bih radije otisao u pm nego zivio u drustvu koje bi ti i razne spodobe ala barcici krojili. A ako pokusate to uraditi, znaj da vam ni ja ni drugi necemo to dopustiti.
A ni sami ne vidite da privlacite samo otpadnike od drustva, ljude kriminalne ili narkomanske proslosti - ili jo mozda to i cilj, sto vjerujem ne bi bilo iznenadjenje.
sramota. I nek nam je Bog na pomoci sa takvim muslimanima.