Vehabije i mit o njima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

addo888 wrote:
Haqqani wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sto se ti covjece znas provalit!
kakve bolan vehabije, to su ti Sije (oni iz Irana, Hezbollah i Mulla sadra fondacija),n a ako nisi znao vehabije i Shije se mejdusobno ne moguı smislit!
Vehabije se protive bilo kakvom javnom obiljezavanju Ashure ( 10. dan hidzretskog mjeseca Muharema koji je prvi mjesec u hidzretskoj godini!) koa sto to rade Shije pravec ekojekakve procesijje vani, po vehabijama lijep je postiti dan prije i dan poslije Ashure, ali samo postiti, dakle nista vise, nikakvo velicanje tog dna kod ''vehabija'' nije poznato!
P.S
bilo bi bolje da malo koristis google za svoje komentare!

Fakat , dragi ado , poznavanje Islama ti je katastrofalno...

Moj dobronamjerni savjet ti je da ne otvaras vise teme , dok malo ne izucis materiju .

Svako dobro ti zelim.

Moje znanje o islamu je prosjecno bosnjacko-ali ja za razliku od njih znam ko su sufije,a posebno sektaski Haqqani...zato od tebe ne primam nikakav savjet

pozdrav(selam se ne naziva nemuslimanu)
It´s getting ugly :D
Haqqani

Post by Haqqani »

zavrzlama wrote:
Haqqani wrote:
zavrzlama wrote:Prvo nisu te vehabije vrijedne dvije stranice na ovom forumu...

Drugo volio bih da mi se neki taj vehabija nade na putu da ga uhvatim malo za bradicu i odvalim mu jedan dobar samar,jer zbog tih uvlaciguzica i potrcaka po merhametima koji glume neke mudrenjake,nadoljevaju ulje na vatru i u onako teskoj borbi za multietnicnu BIH.

Treba ih ignorisati na svakom koraku....bili su i cetnici 90-ih dio srpskog folklora pa zavise u crno i srbe i nesrbe,tako isto i vehabije treba u startu sasjeci da nebi sutra se pokajali..
Sta predlazes ???

Vrlo jednostavan prijedlog:

Da gospodin reis Mustafa Ceric izade pred tv kamere i javno se distancira od vehabija da napravi razliku izmedu vijekovima starih i dobrih muslimana vjernika u BIH i novih turbo vjernika koji su skloni i dokazani potencijalni teroristi.Da im zabrani ulazak u islamske vjerske objekte jer radi par vehabija u dzamiji ,ostalih par stotina dobrih i postenih vjernika ispasta i dobiva epitet vehabizma i islamskog radikalizma u BIH.

Sve je na Cericu...ne idu vehabije u diskace,modne revije,i kafane nego u dzamije iz kojih se pomalo istjeruju oni dobri i posteni Bosanski muslimani a ustupa se mjesto sumnjivim tipovima koji radi sake dolara blate i sramote moju zemlju.
Nije bas takva situacija kao sto je ti opisujes... Mada to za Cerica i nije losa ideja , mada mislim da je vehabijska ostrica dobrano otupila u Bosni.
Ima jos sporadicnih ispada , ali to su uglavnom nezrela dijeca.

Iskreno se nadam da ne poistovjecujes svakog muslimana sa bradom i kracim pantolama sa vehabijama , jer navedeni opis je sunnet Bozijeg Poslanika s.a.v.s. i pozeljno je da svaki musliman tako izgleda , a ne samo vehabija ... To je jedina stvar koja mi se kod njih svidja.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Haqqani wrote:
zavrzlama wrote:
Haqqani wrote: Sta predlazes ???

Da gospodin reis Mustafa Ceric izade pred tv kamere i javno se distancira od vehabija da napravi razliku izmedu vijekovima starih i dobrih muslimana vjernika u BIH i novih turbo vjernika koji su skloni i dokazani potencijalni teroristi.Da im zabrani ulazak u islamske vjerske objekte jer radi par vehabija u dzamiji ,ostalih par stotina dobrih i postenih vjernika ispasta i dobiva epitet vehabizma i islamskog radikalizma u BIH.

Sve je na Cericu...ne idu vehabije u diskace,modne revije,i kafane nego u dzamije iz kojih se pomalo istjeruju oni dobri i posteni Bosanski muslimani a ustupa se mjesto sumnjivim tipovima koji radi sake dolara blate i sramote moju zemlju.
Nije bas takva situacija kao sto je ti opisujes... Mada to za Cerica i nije losa ideja , mada mislim da je vehabijska ostrica dobrano otupila u Bosni.

Iskreno se nadam da ne poistovjecujes svakog muslimana sa bradom i kracim pantolama sa vehabijama , jer navedeni opis je sunnet Bozijeg Poslanika s.a.v.s. i pozeljno je da svaki musliman tako izgleda , a ne samo vehabija ... To je jedina stvar koja mi se kod njih svidja.
Pa nije takva situacija kako ja to opisujem za muslimane u Sarajevu,a sta je sa osjecajima srba i hrvata u Sarajevu...ista stvar recimo u Zvorniku ako hoda deset cetnika po gradu i sire netrpeljivost prema nesrbima,dzaba sto ostalih 90% srba postenih tu ima ,muslimani ce se osjecati nesigurni i smatrat ce grad za cetnicki .Takvim treba smanjiti ili potpuno uskratiti pravo da remete normalan zivot i nametanje samo njihovih pravila.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

zavrzlama wrote:
Haqqani wrote:
zavrzlama wrote:

Pa nije takva situacija kako ja to opisujem za muslimane u Sarajevu,a sta je sa osjecajima srba i hrvata u Sarajevu...ista stvar recimo u Zvorniku ako hoda deset cetnika po gradu i sire netrpeljivost prema nesrbima,dzaba sto ostalih 90% srba postenih tu ima ,muslimani ce se osjecati nesigurni i smatrat ce grad za cetnicki .Takvim treba smanjiti ili potpuno uskratiti pravo da remete normalan zivot i nametanje samo njihovih pravila.
Mislim da je prejako poredjenje vehabija s cetnicima.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mislim da je prejako poredjenje vehabija s cetnicima.

Jest prejako poredenje...samo sam htio da predocim osjecanja drugih prema takvim pojavama,jer i jedni i drugi imaju dosta negativnih osobina.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Jeste, i ja licno sam rekao da mi vehabije nisu bas drage. Jedan mi covjek u Bosni rece kako ne smije drzat vino u svojoj radnji jer moze uletit vehabija ili kasicu prasicu. Mislim bas glupo a narod to najvise kupuje(po njemu). :sad:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

mr__bosnjak wrote:Jeste, i ja licno sam rekao da mi vehabije nisu bas drage. Jedan mi covjek u Bosni rece kako ne smije drzat vino u svojoj radnji jer moze uletit vehabija ili kasicu prasicu. Mislim bas glupo a narod to najvise kupuje(po njemu). :sad:
a sto te neko dobro slago!
odkad ti nisi bio u Bosni? :roll:
LadyTZ

Post by LadyTZ »

zavrzlama wrote:

Ispunila ti se zelja:

Reis Cerić protiv vehabija: Niste morali dolaziti, a ne morate ni ostati u BiH
Mi u Bosni i Hercegovini smo već gotovo 550 godina dio hanefijskoga mesheba, a tradicija Islamske zajednice duga je 120 godine. To je za bosanske muslimane postao stil života i sve drugo remetilo bi strukturu, red i poredak. To mora znati svatko tko ovdje živi ili tko je došao ovdje živjeti», rekao je reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić danas u Sarajevu, prilikom javnog predstavljanja dopunjene Rezolucije o različitom tumačenju islama u BiH, koja je usvojena na sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Reis Cerić je kazao da oni koji ne prihvaćaju bosanski način prakticiranja islama «nisu morali niti dolaziti, niti moraju ostati...
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Reis Ceric vrlo prakticno cuva "imovinu" Islamske zajednice, kad kaze da su dzamije pod jurisdikcijom IZ. Jednostavno, tek kad su ga vehabije "nagazile" po pitanju autoriteta, odlucio je reagovati. A sto se tice (ne)tolerancije, briga njega za to, kad je trebao reagovati, sutio je. Uostalom, covjek je deklarativno tolerantan, i zato nikad nece biti evropski muftija.
StLouis

Post by StLouis »

Haqqani wrote:Ovako sije obiljezavaju 10 . muharem. ( dan asure )

Image

:shock: je li ovo obiljezavanje ili kasapljenje?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

LadyTZ wrote:
zavrzlama wrote:

Ispunila ti se zelja:

Reis Cerić protiv vehabija: Niste morali dolaziti, a ne morate ni ostati u BiH
Mi u Bosni i Hercegovini smo već gotovo 550 godina dio hanefijskoga mesheba, a tradicija Islamske zajednice duga je 120 godine. To je za bosanske muslimane postao stil života i sve drugo remetilo bi strukturu, red i poredak. To mora znati svatko tko ovdje živi ili tko je došao ovdje živjeti», rekao je reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić danas u Sarajevu, prilikom javnog predstavljanja dopunjene Rezolucije o različitom tumačenju islama u BiH, koja je usvojena na sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Reis Cerić je kazao da oni koji ne prihvaćaju bosanski način prakticiranja islama «nisu morali niti dolaziti, niti moraju ostati...
znaci Ceric sto mi obecao nije iznevjerio :D

Cita on ovaj forum ite kako :-D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

StLouis wrote:
Haqqani wrote:Ovako sije obiljezavaju 10 . muharem. ( dan asure )

Image

:shock: je li ovo obiljezavanje ili kasapljenje?

Navijaci crvene zvezde....crveno-beli :D
LadyTZ

Post by LadyTZ »

BugsBunny wrote:Reis Ceric vrlo prakticno cuva "imovinu" Islamske zajednice, kad kaze da su dzamije pod jurisdikcijom IZ. Jednostavno, tek kad su ga vehabije "nagazile" po pitanju autoriteta, odlucio je reagovati. A sto se tice (ne)tolerancije, briga njega za to, kad je trebao reagovati, sutio je. Uostalom, covjek je deklarativno tolerantan, i zato nikad nece biti evropski muftija.
I moje misljenje o Cericu nije nesto narocito visoko, uopste ga ne simpatiziram, al' mislim da je dobro sto se IVZBiH napokon (naravno da je trebalo mnogo ranije) ogradila od vehabija...
LadyTZ

Post by LadyTZ »

zavrzlama wrote: znaci Ceric sto mi obecao nije iznevjerio :D

ma stari forumas 8-)
StLouis

Post by StLouis »

LadyTZ wrote:

ma stari forumas 8-)
citaju i vehabije :lol:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

StLouis wrote:
LadyTZ wrote:

ma stari forumas 8-)
Valja kratit pantalone :D
LadyTZ

Post by LadyTZ »

StLouis wrote:
LadyTZ wrote:

ma stari forumas 8-)
ups nadam se da me nece prepoznati u gradu :skoljka:
pa da moram :run:

nego ozbiljno zar njima nije zabranjeno gledati tv (cula od mamine prijateljice - prijateljice sin se kao "uclanio" il' sta li vec, pa kao zena imala pravih problema...)

ako su vec tu neka odgovore :lol:
Arslan_

Post by Arslan_ »

Jesteli ikada namarisali nekoga od vehabija ???
reformator

Post by reformator »

i ja bih se povehabio;gdje se vade dokumanta.cuo sam da je njihova ambasada negdje oko fahdove dzamije.ne znam,treba li i garantno.daje li reis garanciju-garantno.
reformator

Post by reformator »

arslane,ja bih rekao da se nije niko namarisao;mozda se nakarisao.pih.
reformator

Post by reformator »

moram li se i osunetiti.
reformator

Post by reformator »

necu vise pitati.nemojte me...
LadyTZ

Post by LadyTZ »

reformator wrote:i ja bih se povehabio;gdje se vade dokumanta.cuo sam da je njihova ambasada negdje oko fahdove dzamije.ne znam,treba li i garantno.daje li reis garanciju-garantno.
ja cula da dobjes 300KM svaki mjesec; cekam da povecaju bar troduplo, ne prodajem se ja za male pare :lol: imam obraza :-D
reformator

Post by reformator »

hehe;i doktor kabil mi je isto rekao.
reformator

Post by reformator »

ljudi sa irca imaju obraza,oni sa brcanske;hm.
Post Reply