vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
- superpile
#26 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
meni se cini da prvo moramo shvatiti koji ljudi "prelaze" u vehabije. manje-vise bivsi kriminalci, alkoholicari, narkomani... ljudi bez nekog jasnog stava o zivotu, pa onda traze nekog da im nadje njihov cilj i mjesto u zivotu. naravno, ima i ok ljudi, koji su sebe nasli u tome, ali takav covjek nikada ovo ne bi uradio.
vjernik koji je stalozen i siguran u sebe i u svoju vjeru, rijecima poducava i privlaci druge. a oni, koji su nesigurni, zato sto znaju sta su radili u zivotu, zele da budu jos veci vjernici, tako sto ce raditi ovakve ili slicne stvari da bi "opametili" nevjernike...
jel se neko cudi sto nas zovu Teheran....?
vjernik koji je stalozen i siguran u sebe i u svoju vjeru, rijecima poducava i privlaci druge. a oni, koji su nesigurni, zato sto znaju sta su radili u zivotu, zele da budu jos veci vjernici, tako sto ce raditi ovakve ili slicne stvari da bi "opametili" nevjernike...
jel se neko cudi sto nas zovu Teheran....?
-
samo malo
#27 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Nedo Bog na vehabiju sta lose reci
Trebao ga je priklati
Pu bem ti drzavu.
Trebao ga je priklati
Pu bem ti drzavu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#28 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Sve sami djelitelji pravde. Hebo te, i dobro nam je kakav nam je mentalni sklop stanovništva. Oni bi uvodili kazne po svojoj mjeri a kao bune se protiv toga.samo malo wrote:Nedo Bog na vehabiju sta lose reci![]()
Trebao ga je priklati![]()
Pu bem ti drzavu.
- Panthera
#29 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
tako isto razmisljo' i taj vehabija...fixer wrote:A gdje si ti odgajan pa da se nikad nisi susreo sa ovakvim komentarima?zalizani wrote:^fixer wrote:Pa koliko puta si ti pokusao biti ovako "duhovit" prema nekoj curi? Serete kvake...
Klasičan način nametanja mišljenja.
Tamo gdje sam mene odgajali, ta "duhovitost" nije pripadala grupi lijepih moralnih osobina, no svako ima svoje...
Nije u redu da pojedinac uzima zakon u svoje ruke. Ako je tačno, neka sud propiše adekvatnu zatvorsku kaznu za izvršioca krivičnog djela.Hocemo na caj na Temzi?
i onda kaze da mu neko namece misljenje..nazad tamo gdje su te odgajali i zivite svi u istom misljenju..ojha njih iha vamgori vamdoli odgoj ish ish
- zalizani
#30 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Pričekaj, samo da skinem bijele rukavice.fixer wrote:A gdje si ti odgajan pa da se nikad nisi susreo sa ovakvim komentarima?zalizani wrote:^fixer wrote:Pa koliko puta si ti pokusao biti ovako "duhovit" prema nekoj curi? Serete kvake...
Klasičan način nametanja mišljenja.
Tamo gdje sam mene odgajali, ta "duhovitost" nije pripadala grupi lijepih moralnih osobina, no svako ima svoje...
Nije u redu da pojedinac uzima zakon u svoje ruke. Ako je tačno, neka sud propiše adekvatnu zatvorsku kaznu za izvršioca krivičnog djela.Hocemo na caj na Temzi?
Lične frustracije ostavi za sebe, veoma konstruktivno doprinosiš tematici. Jednostavno me tjeraš u čošak argumentima.Panthera wrote:nazad tamo gdje su te odgajali i zivite svi u istom misljenju..ojha njih iha vamgori vamdoli odgoj ish ish
over&out
p.s. Forum je javan i imam pravo, demokratsko iznjeti mišljenje koje se ne kosi sa pravilima istoga, za uvrede na racun mene
Last edited by zalizani on 29/08/2009 11:35, edited 1 time in total.
- statix
#31 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
treba trziti od Cerica izjavu povodom dogadaja, pa sta rade ovi nasi novinari 
-
samo malo
#32 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Zar nije bilo dovoljno da malo priprijeti tom prodavacu, ili ako bas mora, samar dva, ako se vec primadona uvrijedila.
Pa sta ce uskoro raditi, pogledas u onu njegovu zamotanu i odreze ti glavu. Nismo u Kandaharu, zaboga.
Pa sta ce uskoro raditi, pogledas u onu njegovu zamotanu i odreze ti glavu. Nismo u Kandaharu, zaboga.
- Mikado
-
fixer
#34 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Ako ti predstavljas jednu od solucija - neka hvala! Ne znam koja strana je gora...samo malo wrote:Zar nije bilo dovoljno da malo priprijeti tom prodavacu, ili ako bas mora, samar dva, ako se vec primadona uvrijedila.
- KatarinaKosaca
#35 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
1. NIje bitno da li je vehabija ili ateista ili marsovac, bitno je ono šta je uradio i za to treba biti kažnjen
2. Meni je kao Sarajki opaska uvredljiva. Ne bi otisla mužu plakati da mi je to na pijaci rečeno, ali bih mu uzvratila uvredljivo. U svakom slučaju ni simpatično sarajevski (zato sam napisala da sam sarajka), ni duhovito, nego jadno, uvredljivo i glupo.
3. Ovo sve pod predpostavkom da je sve napisano tačno, jer ne vidim izvor informacije
4. Kao nemuslimanka kažem da samo nedostaje Vildana smailbegović da nastavi hajku na vehabije na ovoj temi
. (opet moram naglašavati nemuslimanka, jer će neko reći da sam fundamentalista.). Valjda isti onaj koji rabi termin "umotana" ili slično za pokrivenu ženu.
Kada ćemo izaći u glavama iz komunističke diktature i shvatiti da čovjek IMA PRAVO da se oblači kako hoće i vjeruje u šta hoće. Da problem nastaje tek u ugrožavanju drugog. A što ugrožavanjem smatramo da nas vrijeđa ono što vidimo,
e to nije do drugih ljudi nego do nas.
@samo malo, pa samo malo o ovom razmisli. Neće boljeti
2. Meni je kao Sarajki opaska uvredljiva. Ne bi otisla mužu plakati da mi je to na pijaci rečeno, ali bih mu uzvratila uvredljivo. U svakom slučaju ni simpatično sarajevski (zato sam napisala da sam sarajka), ni duhovito, nego jadno, uvredljivo i glupo.
3. Ovo sve pod predpostavkom da je sve napisano tačno, jer ne vidim izvor informacije
4. Kao nemuslimanka kažem da samo nedostaje Vildana smailbegović da nastavi hajku na vehabije na ovoj temi
Kada ćemo izaći u glavama iz komunističke diktature i shvatiti da čovjek IMA PRAVO da se oblači kako hoće i vjeruje u šta hoće. Da problem nastaje tek u ugrožavanju drugog. A što ugrožavanjem smatramo da nas vrijeđa ono što vidimo,
e to nije do drugih ljudi nego do nas.
@samo malo, pa samo malo o ovom razmisli. Neće boljeti
-
samo malo
#36 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Najbitnije da ne predstavljam licemjernu soluciju koja se igra modernog evropskog covjeka a Boga moli da braca vehabije pocnu ubijati ljude po ulici, da Sarajevo slucajno ne izgubi brizno njegovani image evropskog Teherana, pod palicom stranke deset najtezih godina.
-
fixer
#37 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Nista s nicim...samo malo wrote:Najbitnije da ne predstavljam licemjernu soluciju koja se igra modernog evropskog covjeka a Boga moli da braca vehabije pocnu ubijati ljude po ulici, da Sarajevo slucajno ne izgubi brizno njegovani image evropskog Teherana, pod palicom stranke deset najtezih godina.
- KatarinaKosaca
#38 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Ohoohooo, đe si Dodo Teheranu, odkud ti na forumu? Zar nisi u Begišusamo malo wrote:Najbitnije da ne predstavljam licemjernu soluciju koja se igra modernog evropskog covjeka a Boga moli da braca vehabije pocnu ubijati ljude po ulici, da Sarajevo slucajno ne izgubi brizno njegovani image evropskog Teherana, pod palicom stranke deset najtezih godina.
-
salter071
#39 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Ja na to ovako gledam...

-
salter071
#40 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
A slusaj...mozda je covjek stvarno bio klempav da se to nije moglo gledati? 
-
stolac-SARAJEVO
#41 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Ma iskreno haman svaki dan nesto kupujem na toj pijaci.Stvarno ima predivnih i ljubaznih prodavaca ali ima i kabadahija(i sam sam imao problema prije godinu dana sa jednim pa kad sam mu dosao sa lokalnim sibicarima do standa,inace mojim dobrim drugovima
,postao je manji od makova zrna vratio pare a ja njemu sandale).
Sta zelim rec?Da ako je istinita ta prica sigurno bih nas 90% sa ovog foruma se obracunalo sa njim al sigurno NIKO NORMALAN mu ne bih rezao usi il sta slicno.
Sta zelim rec?Da ako je istinita ta prica sigurno bih nas 90% sa ovog foruma se obracunalo sa njim al sigurno NIKO NORMALAN mu ne bih rezao usi il sta slicno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#42 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Uh
Svasta...
Pa ja kad god haman prodjem carsijom, oni saneri sto prodaju parfeme mi svako malo nesto dobace, i sta sad ja trebam, otici babi i reci babo mene onaj uvrijedio idi ga razbij, odsjeci mu nesto.
Mislim, fakat...zgrozena sam.
Doso je vakat pa haman ne smijes se ni nasaliti ni sa kim, jer ne znas sta ti moze uraditi.
I ovo je za osudu, i da je uradio klosar, narkoman, alkoholicar, premijer, nema to veze sa vehabijama...iako su oni eto posebna sorta.
Svasta...
Pa ja kad god haman prodjem carsijom, oni saneri sto prodaju parfeme mi svako malo nesto dobace, i sta sad ja trebam, otici babi i reci babo mene onaj uvrijedio idi ga razbij, odsjeci mu nesto.
Mislim, fakat...zgrozena sam.
Doso je vakat pa haman ne smijes se ni nasaliti ni sa kim, jer ne znas sta ti moze uraditi.
I ovo je za osudu, i da je uradio klosar, narkoman, alkoholicar, premijer, nema to veze sa vehabijama...iako su oni eto posebna sorta.
- KPNCTNJAH
#43 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Vidim niko nije spomenuo to da je vehabija odsjekao komad uha prodavacu nozem koji je uzeo sa tezge, znaci nije dosao sa namjerom da mu odsjece uho kao sto neki zele da vjeruju, nego se to desilo poslije svadje, tuce il sta vec... naravno da treba odgovarati za to, ali sad svi imaju u glavi sliku kako vehabija sijece uho prodavacu dok ovaj kleci pred njim i moli za milost ...
-
fixer
#44 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
E to sto nije njegov noz, e to mijenja stvar iz korijenaKPNCTNJAH wrote:Vidim niko nije spomenuo to da je vehabija odsjekao komad uha prodavacu nozem koji je uzeo sa tezge, znaci nije dosao sa namjerom da mu odsjece uho kao sto neki zele da vjeruju, nego se to desilo poslije svadje, tuce il sta vec... naravno da treba odgovarati za to, ali sad svi imaju u glavi sliku kako vehabija sijece uho prodavacu dok ovaj kleci pred njim i moli za milost ...
-
duboka_misao
#45 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
to sto je on vehabija, e to mjenja stvar iz korjena prestaje biti pijacarska svadja i postaje napad fundamentaliste, vjerskog fanatika a mediji jedva cekaju da razvlace ko slinjak pa dokle dobaci...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#46 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
samo da se moderatorski ubacim medju vas i da vas unaprijed (a neke vec i naknadno) opomenem na kulturu dijaloga. ova tema ima sve predispozicije da kvalifikuje neke forumase za jednosmijernu kartu za banovice, pa kako se to ne bi desilo, molim: samo polako 
hvala!
hvala!
-
zonbirile
#47 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
oh ta divna Swat dolina.
-
palestina
#48 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
u cemu je problem.neka je kaznio idiota.zar da se dopusti da se tako prica s nasim sestrama,majkama,zenama?
zar da takav odgovor bude prihvacen kao NORMALA!samo kod maloumnih i onih koji nemaju casti ni morala.
SASVIM JE NORMALNO BRANITI CAST SVOJU I SVOJE PORODICE.bez obzira ko si i sta si.
da to svi rade puno bi manje bilo uvreda,pljacki,ubistava.
zar da takav odgovor bude prihvacen kao NORMALA!samo kod maloumnih i onih koji nemaju casti ni morala.
SASVIM JE NORMALNO BRANITI CAST SVOJU I SVOJE PORODICE.bez obzira ko si i sta si.
da to svi rade puno bi manje bilo uvreda,pljacki,ubistava.
-
MUNAFIK
#49 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
A mozda covjek nije starsni VEHABIJA?
Mozda je to obicni musliman, lahak na cakiji, koji ima pokrivenu zenu koju je uvrijedio neki bezobrazni pijacar... Cini mi se da se u zadnje vrijeme svak ko ima veze imalo sa vjerom pa cak i oni koji idu u dzamiju nazivaju VEHABIJAMA... a posebno oni koji imaju neke svoje stavove...
Momak normalan, klanja, posti, ima pokrivenu djevojku ne pije, ne kurva se, ne dobacuje curama koje prolaze i sl... e za njega odmah 'raja' kaze VEHABIJA!!!
Rezanje uha (AKO SE DESILO) je za svaku osudi u kaznu...
Ako se desilo ovo sto se desilo, to treba u medijima prenjeti na neki normalan nacin a ne VEHABIJA ODREZAO UHO!!!
Mozda je to obicni musliman, lahak na cakiji, koji ima pokrivenu zenu koju je uvrijedio neki bezobrazni pijacar... Cini mi se da se u zadnje vrijeme svak ko ima veze imalo sa vjerom pa cak i oni koji idu u dzamiju nazivaju VEHABIJAMA... a posebno oni koji imaju neke svoje stavove...
Momak normalan, klanja, posti, ima pokrivenu djevojku ne pije, ne kurva se, ne dobacuje curama koje prolaze i sl... e za njega odmah 'raja' kaze VEHABIJA!!!
Rezanje uha (AKO SE DESILO) je za svaku osudi u kaznu...
Ako se desilo ovo sto se desilo, to treba u medijima prenjeti na neki normalan nacin a ne VEHABIJA ODREZAO UHO!!!