Vecerasnjih "60 minuta"

Post Reply
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
Mi? :lol:
I to nas onda vrati na tezu o @Rehaktoru, ovlastenom stranackom glasnogovorniku ...
prenj, ono sto ti ne mozes da razumijes jeste da postoje bosnjaci vjernici, drzavotvorno opredjeljeni, pomalo i bosanskohercegovacki nacionalisti koji nisu ni clanovi ni simpatizeri sda... to je tvoj problem. za tebe su svi koji se ne slazu sa lagumdzijom automatski kadrovici sda, e nisu, dragi moj prenj, ali ti to, ocigledno, iz nekog razloga ne mozes ili ne zelis da shvatis... e, bas ta bushovska politika "ili si s nama ili si protiv nas" jeste upravo ono sto vecinu bosnjaka odbija od lagumdzije (i takvih kao ti)
Prenj wrote:Naravno, komsije nisu krive sve dok ne pripadaju 'onim drugim', ili trecim.
A onda, automatski, ..., dozvoljeno je i opravdano spominjati im familiju cim ponestane drugih meta.

mislio sam na moje komsije srbe i hrvate... a ono oko spominjanja familije nije toliko vazno, samo sto se tvoj mozak toliko istrenirao da trazis takve stvari da ti ne mogu pomoci... zamolicu te da ponovo procitas sta sam napisao, da obratis paznju na :D koji u ovakvom mediju valjda nesto znaci...
Prenj wrote:Nisi ti nikakav inspirator, ali tvoje 'razumijevanje' za ksenofobiju u Bosnjaka, te ne cini puno razlicitim od onih koji srebrenicki zlocin "poricu koji ga pokusavaju relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo".
Mislis da svi oni nemaju neki dobar izgovor iz nase zajednicke krvave proslosti pri ruci?
napisao sam da i meni, koji sam potpuno otvoren i nemam ni trunke rezerve prema nekome samo zato sto nije bosnjak, ponekad dodje da im se sjetim familije...
nisam rekao da to i radim, naglasio sam da mi ponekad dodje da im se sjetim familije...
ako zelis reci da ti nemas razumijevanja sto, recimo, bosnjaci iz srebrenice imaju rezerve prema srbima i da su zbog toga ksenofobi, ja tebi predlazem da razmislis malo o tome...

Prenj wrote:I Nirnberg i Hag su sudili konkretnim zlocincima.
Zadnji spisak umijesanih u srebrenicki zlocin, koji je dostavila Vlada RS-a, sadrzi hiljade imena, ali to su svejedno imena konkretnih ljudi, koji treba da odgovaraju za svoja konkretna nedjela.

Naravno, fasistima su uvijek bili krivi cijeli narodi.
A od ksenofobije do fasizma je vrlo kratak put.

dakle, sada revidiras svoj stav i smatras me zamalo fasistom, e bas ti hvala na tome...
covjece, ti vise imas predrasuda o meni zato sto sam bosnjak - vjernik i ne uklapam se u tvoje stereotipe, nego ja o nekom cetniku s dna kace... toliko o tome, pa ti vidi na cemu stojimo...
zivio ti meni
Prenj

Post by Prenj »

Dje me nadje sa Lagumdzijom ... :-)
Ali tako je valjda u slucajevima kada svijet nema drugih boja osim crne i bijele.
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:Dje me nadje sa Lagumdzijom ... :-)
Ali tako je valjda u slucajevima kada svijet nema drugih boja osim crne i bijele.

dje i ti mene s ksenofobijom u sda
pik ja bijela :D
Last edited by rehaktor on 05/10/2005 22:32, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:Dje me nadje sa Lagumdzijom ... :-)
Polako Prenj...
Razlika izmedju tebe i onog sto ti na svaku parira je sto je on pismen a ti nepismen...
Pomiris se s tim i sve je OK!
kike

Post by kike »

Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
Ne laži. U tržnici postoje dva prodajna mjesta sa svinjskim mesom. jednom je vlasnik neki sa Pala.
U merkatoru, u Interexu, U keš end Keri
Toozla

Post by Toozla »

rehaktor wrote: pik ja bijela :D
....ja kontao ti ces se boriti za uvodjenje zelene....kad ono daj sta das.... :D :D :D
rehaktor

Post by rehaktor »

Toozla wrote:
....ja kontao ti ces se boriti za uvodjenje zelene....kad ono daj sta das.... :D :D :D
ma bijela je prava muslimanska... naime u sebi sadrzi sve boje :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Toozla wrote:
Pa kod pismenih je sve crno na bijelo!
Da mogu reci kako crni stalno po njima jasu!

Nisi znao?
Toozla

Post by Toozla »

rehaktor wrote: ma bijela je prava muslimanska... naime u sebi sadrzi sve boje :D :D
....sve boje.... :shock: ....sta se desilo sa principima..... :D :D :D
BECHO

Post by BECHO »

Toozla wrote:
Toozla, zar neznas onaj vic kad su Muju pitali koje su 4 najosnovnije boje?

Mujo: zelena, svijetlo zelena, tamno zelena i bijela (!).

A sto bijela?

Mujo: 'Pa nju je najlakse ofarbat u zeleno'!

Tako i nas fakat mirise bijelo reHaktor... :D
rehaktor

Post by rehaktor »

Toozla wrote:
rehaktor wrote: ma bijela je prava muslimanska... naime u sebi sadrzi sve boje :D :D
to ti se zove princip konacnice...
manijak1

Post by manijak1 »

Nego ..........ovi iz 60 minuta :oops: jel'da nisu koke ni slijepci ? :D
sekiracija

Post by sekiracija »

Toozla wrote:
Zadnji Princip koliko ja znam je zavrsio ko maca u Miljacki a potom na gubilistu :lol:
BECHO

Post by BECHO »

sekiracija wrote:
Toozla wrote:
Zadnji Princip koliko ja znam je zavrsio ko maca u Miljacki a potom na gubilistu :lol:
A stope mu ostale iz principa?!! :? :roll:
Toozla

Post by Toozla »

sekiracija wrote:
Toozla wrote:
....pa ja, najlakse na malog Gavrila.....a on sinoc i turski proprico...... :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Zadnji Princip koliko ja znam je zavrsio ko maca u Miljacki a potom na gubilistu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ali ipak je heroj .........za neke :D :D .
danas

Post by danas »

Toozla wrote:
sekiracija wrote:
....pa ja, najlakse na malog Gavrila.....a on sinoc i turski proprico...... :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rehaktor

Post by rehaktor »

Toozla wrote:
sekiracija wrote:
Toozla wrote: ....sve boje.... :shock: ....sta se desilo sa principima..... :D :D :D
sta mu bi?
danas

Post by danas »

rehaktor wrote:
Toozla wrote:
sekiracija wrote: Zadnji Princip koliko ja znam je zavrsio ko maca u Miljacki a potom na gubilistu :lol:
sta mu bi?
naucila ga ja... :D :D :D
rehaktor

Post by rehaktor »

danas wrote:
rehaktor wrote:
Toozla wrote: ....pa ja, najlakse na malog Gavrila.....a on sinoc i turski proprico...... :D :D :D
sta mu bi?
naucila ga ja... :D :D :D
:)
MedoX

Post by MedoX »

Smatram da se bosanski i hrvatski jezik trebaju odnositi jedan prema drugom kao naprimjer albanski i srpski jezik... Dakle potpuno razliciti i nerazumljivi...a ne kao dosada da to bude samo formalno tako na papiru...

Mislim da je rjesenje:

BH PLAN I PROGRAM
Svi predmeti koji se izucavaju po apsolutno istom planu i programu osim jezika

U svakoj opcini gdje ima iznad 20% ucenika neke nacionalnosti koja je manjinska, da postoje razredi koji ce raditi po jeziku te nacije, a da u opcinama gdje ima ispod 20% ucenici drugih nacija trebaju raditi po jeziku vecinske nacije u opcini...

U jeziku,knjizevnosti,historiji i geografiji bez obzira na jezik, treba se osvrnuti na sve nacije u Bosni i Hercegovini,tako da bez obzira na to sto Hrvat u Gorazdu uci na bosanskom jeziku, on uci i o svom narodu i jeziku, ali u manjem obimu...

Ovo ne mora ici na nivou opcine, primjerenije na nivou skole ili mjesne zajednice, buduci da se nerijetko u opcinama gdje je neka nacija vecina nalaze i sela sa vise od 90% stanovnika druge nacionalnosti (npr. Husino u Tuzli, Janja u Bijeljini)...
PR80.

Post by PR80. »

U svakoj opcini gdje ima iznad 20% ucenika neke nacionalnosti koja je manjinska, da postoje razredi koji ce raditi po jeziku te nacije, a da u opcinama gdje ima ispod 20% ucenici drugih nacija trebaju raditi po jeziku vecinske nacije u opcini...
O kojim ti nacionalnostima pricas ovdje bogati? Kinezi mozda? :D
sekiracija

Post by sekiracija »

PR80. wrote:
O kojim ti nacionalnostima pricas ovdje bogati? Kinezi mozda? :D
Za neke slucajeve i ja bih mogao postaviti diagnozu :D
Stacemo za one koji uzivaju imunitet :lol:
SD-6

Post by SD-6 »

manijak1 wrote:Nego ..........ovi iz 60 minuta :oops: jel'da nisu koke ni slijepci ? :D
ahaaa :D ko sto nas nasmijase da je neki Dzevdo pobio cirka 7-9 tisuca srebrenicana ,rece ljakse u rumenom dzempreu sa srednjom veterinarskom,,brez ikakva audio-video zapisa,pecata,spiska i sl.stvari sto se u normalnom svijetu zove "argument" :roll: ..."kome treba argument,i MM-ovce smo tako oderali"...zavika munja alibabic, i nage flasu taze zmajevace :oops:
p.s. *Reha*. ne daj se...dzihada ti :D ...meni mrsko ulijecat kad se ohladi kahva :roll: ..hajte u trecu smjenu,da i ja izvrnem fildzan :D
Blahy

Post by Blahy »

haj` ti provjeri PP prije sehura :oops:

:D
Post Reply