prenj, ono sto ti ne mozes da razumijes jeste da postoje bosnjaci vjernici, drzavotvorno opredjeljeni, pomalo i bosanskohercegovacki nacionalisti koji nisu ni clanovi ni simpatizeri sda... to je tvoj problem. za tebe su svi koji se ne slazu sa lagumdzijom automatski kadrovici sda, e nisu, dragi moj prenj, ali ti to, ocigledno, iz nekog razloga ne mozes ili ne zelis da shvatis... e, bas ta bushovska politika "ili si s nama ili si protiv nas" jeste upravo ono sto vecinu bosnjaka odbija od lagumdzije (i takvih kao ti)Prenj wrote:
Mi?
I to nas onda vrati na tezu o @Rehaktoru, ovlastenom stranackom glasnogovorniku ...
Prenj wrote:Naravno, komsije nisu krive sve dok ne pripadaju 'onim drugim', ili trecim.
A onda, automatski, ..., dozvoljeno je i opravdano spominjati im familiju cim ponestane drugih meta.
mislio sam na moje komsije srbe i hrvate... a ono oko spominjanja familije nije toliko vazno, samo sto se tvoj mozak toliko istrenirao da trazis takve stvari da ti ne mogu pomoci... zamolicu te da ponovo procitas sta sam napisao, da obratis paznju nakoji u ovakvom mediju valjda nesto znaci...
napisao sam da i meni, koji sam potpuno otvoren i nemam ni trunke rezerve prema nekome samo zato sto nije bosnjak, ponekad dodje da im se sjetim familije...Prenj wrote:Nisi ti nikakav inspirator, ali tvoje 'razumijevanje' za ksenofobiju u Bosnjaka, te ne cini puno razlicitim od onih koji srebrenicki zlocin "poricu koji ga pokusavaju relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo".
Mislis da svi oni nemaju neki dobar izgovor iz nase zajednicke krvave proslosti pri ruci?
nisam rekao da to i radim, naglasio sam da mi ponekad dodje da im se sjetim familije...
ako zelis reci da ti nemas razumijevanja sto, recimo, bosnjaci iz srebrenice imaju rezerve prema srbima i da su zbog toga ksenofobi, ja tebi predlazem da razmislis malo o tome...
Prenj wrote:I Nirnberg i Hag su sudili konkretnim zlocincima.
Zadnji spisak umijesanih u srebrenicki zlocin, koji je dostavila Vlada RS-a, sadrzi hiljade imena, ali to su svejedno imena konkretnih ljudi, koji treba da odgovaraju za svoja konkretna nedjela.
Naravno, fasistima su uvijek bili krivi cijeli narodi.
A od ksenofobije do fasizma je vrlo kratak put.
dakle, sada revidiras svoj stav i smatras me zamalo fasistom, e bas ti hvala na tome...
covjece, ti vise imas predrasuda o meni zato sto sam bosnjak - vjernik i ne uklapam se u tvoje stereotipe, nego ja o nekom cetniku s dna kace... toliko o tome, pa ti vidi na cemu stojimo...
zivio ti meni