Vecerasnjih "60 minuta"

Post Reply
Divizija22

#1 Vecerasnjih "60 minuta"

Post by Divizija22 »

Prikazivali su odnose medju djecom u tim podjeljenim skolama u Federaciji.
Oni se mrze, isto kao i odrasli. Vec znaju, da se ne druze jedni sa drugima, jer su razlicite vjere. Ako neko misli, da BiH ima buducnost, neka pogleda reprizu te emisije.
Frutek

Post by Frutek »

Ko je reko da BiH ima budućnost :( Ovo je prokleta zemlja, svakih 50 godina ćemo ratovat, klat se i ubijat...

... da bi na kraju svaki krvavi rat završilo remijem...onda još 50 godina bijede, neimaštine, ponižavanja građana svuda van zemlje, dok za to vrijeme 1% se obogati toliko da je gala i za Američke pojmove, nacionalisti uzmu danak, nahuškaju narod, djecu od malih nogu, pregrupišu se redovi i za 50 godina, repriza, udri :( :(

Nisam ni gledo večerašnjih 60 minuta, al nisam nažalost sekunde iznenađen da je tako...Sjebani smo do bola :(
rei

Post by rei »

ja sam ljudi ostala frapirana i tuzna :-? i ne znam kako da objasnim
da li ste vidjeli one izjave djece hrvatske nacionalnosti, pobogu gdje ih ono uce, kod kuce roditelji, u skoli :?
a vidjeli ste izjave bosnjacke djece, sasvim drugacije od prethodnih...

ljudi moji zasto ovo rade djeci ... :( :( :( :( :( kakva ce to biti
omladina :shock: :shock: :shock: :shock:
Frutek

Post by Frutek »

rei wrote:kakva ce to biti
zbunjena, sjebana i nacionalistički odgojena :oops:
pitt

Post by pitt »

A kazu djeca su nam buducnost :(
rei

Post by rei »

Frutek wrote:
rei wrote:kakva ce to biti
zbunjena, sjebana i nacionalistički odgojena :oops:

da vidjela sam kakvi roditelji takva i djeca, nazalost,
ali jesi vidio izjave bosnjacke djece, sasvim drugacija odnosno
vrlo pozitivna....
Qwert

#7 Re: Vecerasnjih "60 minuta"

Post by Qwert »

Divizija22 wrote:Prikazivali su odnose medju djecom u tim podjeljenim skolama u Federaciji.
Oni se mrze, isto kao i odrasli. Vec znaju, da se ne druze jedni sa drugima, jer su razlicite vjere. Ako neko misli, da BiH ima buducnost, neka pogleda reprizu te emisije.
Ne kolisaj. Reci, sta predlazes?
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nisam gledao, moze li neko ukratko da mi kaze o cemu se radilo ?
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Najgledaniji politički magazin u BiH 60 minuta svakog ponedjeljka u 20:05.
Urednik emisije je Bakir Hadžiomerović.

U emisiji emitiranoj 03.10. mogli ste gledati:

BiH sekularna država - Nakon OHR-a, u reformu policije i spašavanje SDS-a uključila se i Srpska pravoslavna crkva.

Sredoje Nović - život i rad.

Otkrivamo - Evropska unija će od vlasti u Bosni i Hercegovini ubuduće zahtijevati hapšenje Ante Gotovine.

Kako su Slovenci opljačkanim novcem bh. štediša kupili Tuzlansku banku, koju su svojevremeno opljačkali bošnjački banditi.

Podjela djece u Srednjobosanskom kantonu - SDA i HDZ stvaraju nove mlaće i kordiće.

Za 60 minuta govore: Kemal Kozarić, Hamzalija Ibrić Jata.

Emisiju možete pogledati ovdje: http://www.rtvfbih.ba/loc/page.wbsp?p=emisija_2
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ja_sarajevo wrote:

Emisiju možete pogledati ovdje: http://www.rtvfbih.ba/loc/page.wbsp?p=emisija_2
Nece moci ove noci....:sad:
Qwert

Post by Qwert »

Otkrivamo - Evropska unija će od vlasti u Bosni i Hercegovini ubuduće zahtijevati hapšenje Ante Gotovine.
Moraju ga nekome utrpati. Ne bi me zacudili da zatraze i Fidel Kastroa. :roll:
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/tvdnevnik/60minuta1003.rm
Dont Let

#13 Re: Vecerasnjih "60 minuta"

Post by Dont Let »

Qwert wrote:
Divizija22 wrote:Prikazivali su odnose medju djecom u tim podjeljenim skolama u Federaciji.
Ne kolisaj. Reci, sta predlazes?

REVOLUCIJA!!!! :x
PR80.

#14 Re: Vecerasnjih "60 minuta"

Post by PR80. »

Grad iz kojeg ja dolazim je u takvoj situaciji, nazalost. :( :(
Tek se poceo zivot buditi zadnju godinu - dvije. :sad: Poslije povratka bosanaca u opstinu djeca su bila krenula zajedno u skolu (ne znam da li su isli zajedno u razred, ali u svakom slucaju istovremeno), na pocetku su ih nazalost djeca hrvata pocela gadjati kamenjem. Vise na kraju su i roditelji poceli protestovati i buniti se i trazili da djeca ne idu istovremeno sa hrvatskom u skolu, posto su se svaki dan bojali da im se dijete nece vratiti cijele glave kuci. :(
Nacionalisti su dobili sta su trazili, skola u kojoj sam ja isla u osnovnu je nazalost podijeljenja: hrvatska djeca idu prvu smjenu, bosanska drugu smjenu. :sad: :sad:

U djeci se ne radja mrzna, odrasli je grade u njima... Npr u mom rodnom gradu je fratar/ pop tokom odrzavanje svete mise drzao govor da oni ne mogu nikad biti zajedno sa nama, da su oni jedan narod - mi drugi, da ne salju svoju skolsku djecu u kupovinu sendvica kod "balija".
Kad jedna takva osoba nesto tako kaze sta onda ocekivati od hrvatske djece?

I svake godine kad dodjem u svoj rodni grad - to nije to... I dan danas se vidi pod cijom je kontrolom bio grad i da obicni narod nema pravo glasa bilo sta da se desi - a nacionaliste tj politicari glacaju fotelje jedni drugima... Za njih djeca nisu uopste bitna zato sto su oni svoju poslali van takvih opstina! :x :x
Tuzno, zalosno... Svake godine kad odem posjetu ne mogu da vjerujem da je onaj stari duh nestao u tom gradu.

:( :( :( :(
Divizija22

Post by Divizija22 »

A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
PR80.

Post by PR80. »

Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Zato... molim te.... ne laprdaj!
Toozla

Post by Toozla »

....a ti si iz udruzenja za zastitu svinjskih prava ili..... :?
Divizija22

Post by Divizija22 »

PR80. wrote:
Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Zato... molim te.... ne laprdaj!
Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert...i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
BECHO

Post by BECHO »

Djeca nisu kriva sto imaju fasisticki nastrojene roditelje.
Last edited by BECHO on 03/10/2005 23:13, edited 1 time in total.
rehaktor

Post by rehaktor »

moze se kupiti u interexu, merkatoru... posto ga ne kupujem i ne zagledam previse...
privatni mesari ga ne drze... ja prvi ne bih kupio meso iz mesare koja drzi i svinjsko meso...

glede emisije... zaista je degutantno sta su uradili od djece... na trenutak mi je bilo zao one naivne bosnjacke djece koja zele zajednistvo, vise prijatelja, raznolikost... pomislih kako su naivni... ali, IPAK, to su djeca koja imaju buducnost... mali papak koji prijeti da ce pasti muslimanska krv ako budu zajedno u skoli ce cijeli svoj popisani zivot biti upravo to... mali popisani papak kakav mu je i caca koji ga je naucio takvom govoru
zao mi je djece, posebno male hrvatske papanske mladezi... nadam se da ce razum i humanost kojima zrace normalna djeca vremenom uspjeti saprati gluposti kojima ih hrane u kucama... inace, nece im preostati nista drugo nego da odu iz ove zemlje u hrvatsku... naime, bosnjaci nemaju izbora nego ostati ovdje... drago mi je sto su i kod djece dobrodosli svi koji zele biti ljudi...
Last edited by rehaktor on 03/10/2005 23:17, edited 2 times in total.
Edin H.

Post by Edin H. »

Divizija, npr Mercator - Gavrilovic pastete, salama itd.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

nadam se da ce razum i humanost kojima zrace normalna djeca vrmrnom uspjeti saprati gluposti kojima ih hrane u kucama... inace, nece im preostati nista drugo nego da odu iz ove zemlje u hrvatsku... naime, bosnjaci nemaju izbora nego ostati ovdje... drago mi je sto su i kod djece dobrodosli svi koji zele biti ljudi
Ne mogu pratiti vaš program, ali većeras je bila Latinica s temom primitivizam, referendumsko pitanje je bilo da li je svaka mržnja primitivizam i sve o čemu vi sad govorite i ja sam pratila večeras na jednoj drugoj televiziji. Jedno bih samo napomenula, kažeš da bi za njih najbolje bilo da isele u Hrvatsku, e pa ja ne bih htjela da se doseljavaju ljudi koji najprije mrze, a onda tek pitaju zašto? Za te male fašiste krivi su roditelji u prvom redu i oni licemjeri svećenici koji se pokrivaju vjerom i lažu u oči. Nijedna vjera ne zagovara mržnju.
rehaktor

Post by rehaktor »

dalmatinka wrote:
nadam se da ce razum i humanost kojima zrace normalna djeca vrmrnom uspjeti saprati gluposti kojima ih hrane u kucama... inace, nece im preostati nista drugo nego da odu iz ove zemlje u hrvatsku... naime, bosnjaci nemaju izbora nego ostati ovdje... drago mi je sto su i kod djece dobrodosli svi koji zele biti ljudi
Ne mogu pratiti vaš program, ali većeras je bila Latinica s temom primitivizam, referendumsko pitanje je bilo da li je svaka mržnja primitivizam i sve o čemu vi sad govorite i ja sam pratila večeras na jednoj drugoj televiziji. Jedno bih samo napomenula, kažeš da bi za njih najbolje bilo da isele u Hrvatsku, e pa ja ne bih htjela da se doseljavaju ljudi koji najprije mrze, a onda tek pitaju zašto? Za te male fašiste krivi su roditelji u prvom redu i oni licemjeri svećenici koji se pokrivaju vjerom i lažu u oči. Nijedna vjera ne zagovara mržnju.
ne zelim da pomislis da ja zelim da se hrvati iz bih sele u hrvatsku... dapace... ali, ovakvom politikom ljudi nece imati izbora nego napustiti bih, naime, ako ih od malih nog uce segregaciji, fasizmu... pa nece valjda cijeli zivot provesti ziveci s ljudima s kojima ne zele ni u putu da se sretnu... neko ce kad tad morati popustiti...
dalmatinka

Post by dalmatinka »

rehaktor
ne zelim da pomislis da ja zelim da se hrvati iz bih sele u hrvatsku... dapace... ali, ovakvom politikom ljudi nece imati izbora nego napustiti bih, naime, ako ih od malih nog uce segregaciji, fasizmu... pa nece valjda cijeli zivot provesti ziveci s ljudima s kojima ne zele ni u putu da se sretnu... neko ce kad tad morati popustiti
Ima li itko pametan da ih nauči da nisu bogom dani samo zato što su Hrvati i da nisu ništa bolji ni gori od ijednog ljudskog bića na ovom svijetu? Baš bih voljela čuti argumente njihovih roditelja.
Post Reply